Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνώμες; Τα χρησιμοποιείτε;

Σε ποιας ηλικίας αυτοκίνητα μπαίνουν; χιλιόμετρα;

Είναι καλό να χρησιμοποιούνται για προληπτικούς λόγους σε αμάξια με περίπου 100.000 χιλιόμετρα; 

Πχ έχω ένα καθαριστικό ψυγείου της Liqui moly που καθαριζει όλο το ψυγείο από άλατα κτλπ ομως ο μηχανικός μου ειπε μακρυα απο αυτο μην παθει κατι η αντλία νερού 

Δημοσ.

Για το καθαριστικό βενζίνης θεωρητικά μπορείς να το βάλεις και σε καινούργιο αυτοκίνητο με το σκεπτικό ότι θα κρατήσει τις σωληνώσεις καθαρές.

Οπότε ναί μπορείς να το βάλεις για προληπτικούς λόγους.

Τώρα για το τελευταίο, μετά την χρόνια εμπειρία μου έχω να πω το εξής. Αν καθ΄όλη την διάρκεια της πορεία του αυτοκινήτου άλλαζες στην ώρα το αντιψυκτικό και δεν μπήκε ΠΟΤΕ νερό βρύσης, τότε δεν θα χρειαστείς ποτέ το καθαριστικό.

Στο λέει κάποιος που έχει ακόμα μανίσια αντλία νερού σε fsi κινητήρα μετά απο 320.000 χλμ

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα περισσότερα καθαριστικά βενζίνης επειδή θέλουν γεμάτο ντεπόζιτο βάζω για λίγο καιρό 100αρα 20 λίτρα άλλες φορές και 10 λίτρα γιατί και αυτή έχει καθαριστικά για τα μπεκ μέσα.

Πως και δεν την άλλαξες την αντλία νερού, την έχεις βγάλει να την δεις από μέσα; 

Τα καθαριστικά λαδιού βενζινοκινητήρα; αυτά μπαίνουν στην αλλαγή λαδιών..

Έχω την αίσθηση ότι οι μαστοράδες δεν θέλουν να τα βάζουμε για να πάρουμε καμία μέρα στο χέρι..

Δημοσ.

Καθαριστικο μπεκ και κυκλώματος τροφοδοσίας μόνο καλό κάνει μαζί με ένα καλό ξεμπουκωμα που και που. Για καθαριστικο ψυγείου και για καθαριστικο κινητήρα υπαρχει ο φόβος ειδικά σε παλιότερα αυτοκίνητα να σου διαβρώσουν κολάρα και τσιμούχες. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, qrstuv είπε

Τα περισσότερα καθαριστικά βενζίνης επειδή θέλουν γεμάτο ντεπόζιτο βάζω για λίγο καιρό 100αρα 20 λίτρα άλλες φορές και 10 λίτρα γιατί και αυτή έχει καθαριστικά για τα μπεκ μέσα.

Πως και δεν την άλλαξες την αντλία νερού, την έχεις βγάλει να την δεις από μέσα; 

Τα καθαριστικά λαδιού βενζινοκινητήρα; αυτά μπαίνουν στην αλλαγή λαδιών..

Έχω την αίσθηση ότι οι μαστοράδες δεν θέλουν να τα βάζουμε για να πάρουμε καμία μέρα στο χέρι..

Αν αναφέρεσαι σε μένα, όχι δεν την άνοιξα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θερμοκρασία και όπως επίσης σου έγραψα πάντα g12 αντιψυκτικό απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του και αλλαγή κάθε 4-5 χρόνια. Οπότε για ποιό λόγο να την πειράξω;

Δημοσ.

Όταν αλλάζεις τα νερά - αντιψυκτικό, τις βαλβολίνες, τα λάδια, τα φίλτρα κτλ όταν "πρέπει" και λίγο νωρίτερα δεν χρειάζεται τίποτα. Το αν κάνουν κακό ή καλό τέτοια προϊόντα δεν μπορώ με σιγουριά να το πω. Προσωπικά το δύσκολο κομμάτι είναι το πλύσιμο στο ντεπόζιτο βενζίνης το οποίο ίσως είναι και υπερβολή αλλά μετά από 15 χρόνια που το είχα ξανά πλύνει φέτος το έκανα ξανά μιας και άλλαξα όλα τα σωληνάκια που στέλνουν βενζίνη στον κινητήρα. Αυτά σε έναν από τους δεινοσαύρους που έχω Ascona C (1987).

Στα πετρέλαια είναι άλλη ιστορία εκεί χρειάζονται αλλά ας μας πει κάποιος που έχει πετρέλαιο και τα χρησιμοποιεί. 

Δημοσ.
Στις 27/10/2021 στις 3:36 ΜΜ, qrstuv είπε

Γνώμες; Τα χρησιμοποιείτε;

Σε ποιας ηλικίας αυτοκίνητα μπαίνουν; χιλιόμετρα;

Είναι καλό να χρησιμοποιούνται για προληπτικούς λόγους σε αμάξια με περίπου 100.000 χιλιόμετρα; 

Πχ έχω ένα καθαριστικό ψυγείου της Liqui moly που καθαριζει όλο το ψυγείο από άλατα κτλπ ομως ο μηχανικός μου ειπε μακρυα απο αυτο μην παθει κατι η αντλία νερού 

Πρόσφατα εάν και είχα ενδοιασμούς , χρησιμοποιήσα καθαριστικό πλύσης κινητηρά σε ένα Corsa C με περίπου 200,000 χιλιόμετρα . 

Είχα ακούσει οτι μπορεί απο τη βρώμα και επικαθήσεις να κάνει ζημιά στήν τρόμπα λαδιού . Επειδή ανοίχθηκε και το κάρτερ για αλλαγή στα λάδια σασμάν είχε ένα αποτέλεσμα το καθαριστικό . 

Επίσης έχω χρησιμοποιήσει και καθαριστικό μπέκ , από το να τα βγάλω και να πάνε για καθαρισμό . Προβλήματα δέν είχα με τα μπέκ.

Για το ψυγείο δέν θα το προτιμούσα . Καλύτερα αλλαγή όποτε προτείνει ο κατασκευαστής με ίδιας ποιότητας ή κάθε 2 χρόνια . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...