Προς το περιεχόμενο

UTP Καλωδιο Δεν λειτουργεί

spiros219

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα , Οταν χτίστηκε το σπίτι πριν απο 15 χρόνια περίπου περάστηκε καλώδιο UTP καινούργιο Cat5E που πάει απο τη κεντρική πρίζα του σπιτιού και καταλήγει απευθείας στο δωμάτιο μου. Τόσα χρόνια το καλώδιο δεν ήταν συνδεδεμένο πουθενά μιας και δεν υπήρχε ιντερνετ στο σπίτι. Μιας και πλέον βαλαμε ιντερνετ δοκιμάσαμε να συνδέσουμε το καλώδιο αυτο ώστε να έχω internet κατευθείαν απο το ρούτερ στο λάπτοπ μου , μόλις εγινε η συνδεση και προσπάθησα να το δοκιμασω η κάρτα δικτύου του λαπτοπ (Εξωτερικη μιας και δεν εχει δικια του θυρα ) αναγνώριζε το σήμα για 2-3 δευτερόλεπτα μαξ και μετα το εχανε , δεν προλάβαινε καν να συνδεθεί εγραφε ¨αναγνωριση δικτύου" και μετα κοβωταν. Εχει κανείς καμια ιδέα τι μπορεί να φταιεί? Λέτε το καλώδιο να τα εχει φτύσει ? Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πρίζες που υπάρχουν ειναι τηλεφώνου και το καλωδιο δεν ηταν συνδεδεμενο, οποτε εβγαλα τις πριζες και πηρα αν καλωδιο εθερνετ που ειχα το εκοψα στα δυο και το συνδεσα στα δυο ακρα ενωνωντας τα καλωδιο χρωμα χρωμα κλπ . Θεωρητικα θα επρεπε να δουλεψει αλλα δεν. 

για πες αναλυτικά τι κ πως συνέδεσες. ΝΑΙ, αν έβαλες και έσφιξες σωστά 1 προς 1 με ίδια σειρά από το 1ως κ το 8 τα Pins του RJ45, θα έπρεπε να λειτουργεί

αλλά το 1 στο 1, το 2 στο 2 κλπ, μην έβαλες το 1 στο 8, το 2 στο 7, δηλαδή καταλάθος ανάποδα τα πριζάκια.

(δεν είναι η επίσημη συνδεσμολογία, αλλά θα έπρεπε να λειτουργήσει)

πάτησες καλά με την πένσα το καλώδιο? έσφιξαν καλά τα RJ45?

επίσης, δοκιμή: πάρε το λάπτοπ κοντά στο router, και με άλλο, έτοιμο καλώδιο συνέδεσέ το. θα παίξει?  ή πάλι θα σε πετάει σε 2-3 δευτερόλεπτα???

ώστε να δούμε αν φταίει κάτι άλλο, πχ ο usb/ethernet adapter που προφανώς έβαλες , κλπ

Δεν εβαλα RJ45 ακρες πηρα ενα καλωδιο  εθερνετ ετοιμο ( παλιο που μου εδωσαν) και λειτουργουσε σιγουρα δοκιμασμενο  το εκοψα ξεγυμνωσα τα καλωδια και τα εβαλα στις ακρες αναλογα με το χρωμα του καλωδιου utp που ειχα μεσα στο τοιχο . Εκανα το ιδιο και απο τις δυο πλευρες και γινεται αυτο που λεω δλδ προσπαθει να συνδεθει αναβουν τα λαμπανια του ανταπτορα για 1-3 δευτερολεπτα και σβηνουν και παλι απο τη αρχη. ( Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα στη μια ακρη επειδη ηταν πολυ κοντα τα καλωδια τα ενωσα με κολλητηρη) 

IMG_20211030_184555 (1).jpg

50 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

ώστε να δούμε αν φταίει κάτι άλλο, πχ ο usb/ethernet adapter που προφανώς έβαλες , κλπ

Ο ανταπτορας δουλευει επειδη εχω ηδη καλωδιο πανω του που ερχεται απο ενα repeater 

Φίλε Σπύρο μας τα λες λίγο χύμα...

Απο όσα κατάλαβα έχεις ένα utp Καλώδιο που είναι απλώς χύμα χωρίς πρίζα ή φις. Έτσι σκέφτηκες εσύ να το ενώσεις με ενα utp που είχες ωστε να συνδέσεις τελικά τις άκρες του απο τη μια με το ρουτερ και απο την άλλη με την θύρα ethernet.

Λογικό να μη σου παίξει. πρέπει να βάλεις φις rj45 με μια πρέσα και στις δύο άκρες.

εχεις δικιο δεν το εξηγησα και πολυ καλα. Ετσι οπως το εχω κανει δεν παιζει να δουλεψει? Θελω να πω οτι ειναι σαν να συνεχιζω το καλωδιο. Δοκιμασα να παρω τα κομματια που εκοψα να τα ξαναενωσω και δουλευε αλλα οταν κανω το ιδιο με το καλωδιο στο τοιχο δεν παιζει. Τι μπορω να κανω για να δουλεψει? Με 2 πριζες εθερνετ γινεται δουλεια? 

4 ώρες πριν, spiros219 είπε

εχεις δικιο δεν το εξηγησα και πολυ καλα. Ετσι οπως το εχω κανει δεν παιζει να δουλεψει? Θελω να πω οτι ειναι σαν να συνεχιζω το καλωδιο. Δοκιμασα να παρω τα κομματια που εκοψα να τα ξαναενωσω και δουλευε αλλα οταν κανω το ιδιο με το καλωδιο στο τοιχο δεν παιζει. Τι μπορω να κανω για να δουλεψει? Με 2 πριζες εθερνετ γινεται δουλεια? 

ναι μπορεις να βαλεις πριζα ethernet και να καρφωσεις εστω με ενα κατσαβιδι τα καλωδια στην ρεκλετα εκτος αν εχει ειδικη υποδοχη που πχ πατας ενα πλαστικο που να πιεζει και εσυ απλως κοβεις το περισσευμα των καλωδιων. αν βαλεις πριζες απλως πατσαρεις αλλα ετοιμα καλωδια στην αντιστοιχη συσκευη.

οπως το εχεις δεν θα παιξει η αν παιξει θα εχεις προβληματα,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μια ακόμα ερώτηση. Στη φωτογραφία που έστειλα πιο πάνω το καλώδιο που βλέπεις το άσπρο κομμάτι που πάει στο τοίχο ( η άλλη άκρη είναι γκρι αν και δεν φαίνεται πολύ επειδή είναι διαφορετικό καλώδιο ) είναι ενωμένο με το καλώδιο UTP του τοίχου με Κολλητήρη επειδή ήταν υπερβολικά κοντο το καλώδιο λόγω λάθους υπολογισμού. Θα έχω θέμα η να προχωρήσω στην αγορά πρίζων εθερνετ?

Κοίτα. Οι πρίζες utp συνήθως έχουν ένα μικρό σχεδιάγραμμα για το πως πρέπει να βάλεις τα καλώδια το χρήμα δλδ. Επίσης έχει τις 2 μεθόδους Α και Β οι πρίζες μέσα ανακατεύουν να στο πω απλά τα καλώδια που θα βάλεις και έτσι αν δεν τα κάνεις με το σχεδιάγραμμα εσύ θα τα βάλεις σε μια σειρά αλλά αυτά θα καταλήξουν διαφορετικά. Από την πλευρά λοιπόν της πρίζας κάνε το όπως το σχεδιάγραμμα και από την άλλη πλευρά πάλι αν πάρεις έτοιμο καλώδιο όπως το έχεις τώρα αυτά συνήθως έχουν σε σήμα όλα τα καλωδιακά μέσα οπότε δεν θα σου δουλέψει γιατί η πρίζα από την άλλη πλευρά θα τα έχει αντιστρέψει. Για να πετύχει λοιπών η θα πρέπει να κάνεις εσύ την αλλαγή στην σύνδεση του έτοιμου καλωδίου λίγο δύσκολο η θα βάλεις ένα rj45 στην άκρη του καλωδίου βάση της μεθόδου που έβαλες τα καλωδιακά στην πρίζα και είσαι έτοιμος. 

Σε δευερτη φαση αμα θες να παιξει αυτος ο μπακαλιστος τροπος βαλε λιγο μονωτικη στης ενωσης ρε πουλακι ενα καλοδιο να ειναι λιγο κοντα με το αλλο η να κουμπαει θα σε κοβει γτ θα βραχυκυκλωνει

Αλλη πιθανοτητα εκει που ειναι πολυ κοντα τα καλωδια να εχεις κανει αναποδα κανα χρωμα απο αυτο που ειναι λευκο και χρωμα.Αν εισαι απο αθηνα εχω ενα μαραφετι που τσεκαρει το καλωδιο οτι ειναι σωστα για δοκιμη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μπακαλιστικος τροπος που διαλεξες ειναι πολυ έξυπνος και σωστός για ΔΟΚΙΜΗ.Εαν έκανες σωστες ενώσεις και σωστα τα χρωματα επρεπε να δουλεψει.Πρεπει να τσεκαρεις το καλωδιο οτι ειναι ενταξει.Ειτε με πολυμετρο  και μπαταρια ειτε με τεστερ για καλωδια εθερνετ.Υποθετω οτι στην μια μερια ειναι το ρουτερ και στην αλλη ο υπολογιστης.

Μπορει το καλωδιο να καταλήγει σε αλλη πριζα του σπιτιου η σε αλλο μερος .

Επεξ/σία από SPY_oo7

παρε ενα πολυμετρο να δεις αν δουλευει το παλιο καλωδιο που παει στο δωματιο σου και αφου βραχυκυκλωσεις 2 χρωματα πας στο δωματιο και τσεκαρεις τα 2 χρωματα

ομοιως και για τα αλλα....μετα αφου το καλωδιο ειναι καλα σου ειπαν ποιο πανω τι να κανεις

7 ώρες πριν, spiros219 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μια ακόμα ερώτηση. Στη φωτογραφία που έστειλα πιο πάνω το καλώδιο που βλέπεις το άσπρο κομμάτι που πάει στο τοίχο ( η άλλη άκρη είναι γκρι αν και δεν φαίνεται πολύ επειδή είναι διαφορετικό καλώδιο ) είναι ενωμένο με το καλώδιο UTP του τοίχου με Κολλητήρη επειδή ήταν υπερβολικά κοντο το καλώδιο λόγω λάθους υπολογισμού. Θα έχω θέμα η να προχωρήσω στην αγορά πρίζων εθερνετ?

εννοεις οτι ξαναεχεις μάτιση; (ένωση;) πιο πάνω; αν ναι φτάνει το καλώδιο που εξέχει στην πρίζα να φτάσει να κουμπώσει σε πρίζα;

επίσης είσαι σίγουρος οτι αυτό το καλώδιο πάει στην άλλη μεριά;

αν ναι και στα δύο, προχωράς όπως σου είπα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...