tzotzo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 7 minutes ago, Joshua21 said: Και γιατί μου τα λες αυτά, είπα εγώ ότι μόνο όσοι έχουν μισθό 2k οδηγούν εταιρικό και μάλιστα ακριβό? Εταιρικά είναι και τα tool cars όπως τα fiorino που τα οδηγούν εργαζόμενοι των 700€, και στις περισσότερες περιπτώσεις η εταιρεία τους αφήνει να πηγαίνουν με αυτά σπίτι και να τα χρησιμοποιούν λιγάκι ως ΙΧ γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει για αυτά χώρο φύλαξης, πιο φτηνά της έρχεται έτσι. Επίσης παροχή ως προς τον εργαζόμενο είναι μόνο στην περίπτωση που θα το χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο για προσωπικές του ανάγκες, σε αυτή τη περίπτωση η εφορία το θεωρεί ως παροχή σε είδος και φορολογεί κανονικά τον εργαζόμενο για αυτό. Και φυσικά ούτε λόγος για τζάμπα βενζίνες. Ακριβως, παροχη ειναι το ticket restaurant, τα κουπονια σουπερμαρκετ, η ιδιωτικη ασφαλιση. Το οχημα που χρησιμοποιεις να κανεις την δουλεια του εργοδοτη σου δεν ειναι παροχη. 2
Mr_Laptop_athens Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Κάθε σπιτι πλεων έχει 2-3 αυτοκίνητα και όσο μεγαλύτεροι ειναι η οικογενεια τόσα περισσότερα…… δεν χρισημοπιουμε καθολου τα μέσα μεταφοράς. Το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθημερινά……. Μηχανάκι- μηχανή μόνο αν θέλετε να μην φτάσετε στο Δρομοκαΐτειο………
tzotzo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Rebelos2018 said: Θα σου έλεγα άνθρωπε, αλλά δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον που υποστηρίζει για τους εργαζόμενους, για τους υπαλλήλους "και πολύ τους είναι". Δεν θα τους κάνει καλό στο θυμικό. ενας που παιρνει 1300€, οταν παει στο σουπερ μαρκετ θα πληρωσει 15,79 € το λιτρο το λάδι. Αν λοιπον εχει εταιρικο, παλι 1300€ θα παιρνει και παλι θα πληρωσει 15,79€ το λιτρο το λάδι. Αρα απο την τσεπη του βγαινουν ακριβως τα ιδια λεφτα. Αυξηση λοιπον ειναι οταν στην τσεπη σου μπαινουν περισσοτερα λεφτα, και εχεις την επιλογη να τα κανεις οτι θελεις. Δεν θα παει στο σουπερ να πληρωσει με λεφτα που δεν εχει ουτε θα πληρωσει με "εταιρικο αυτοκινητο" Οταν λοιπον ο εργαζομενος εχει να διαλεξει αυξηση ή εταιρικο αυτοκινητο, εχει να διαλεξει λεφτα που μπαινουν στην τσεπη του,σε αντιθεση με λεφτα που δεν βγαινουν απο την τσεπη του. Αν λοιπον σε μια εταιρεια μεσοσταθμικα κοστιζει ενα εταιρικο μαζι με τα καυσιμα γυρω στο 500ρικο τον μηνα η ενδεχομενη αυξηση στον εργαζομενο που αναφερεις καταληγει σε 1800€ μισθο, ή 6,000 τον χρονο. Ξερεις πολλους ανθρωπους(ηδη τίμια πληρωμενους) που θα πετουσαν 6 χιλιαρικα στον δρομο για να παρουν ενα εταιρικο αμαξι; Για να στο θεσω αλλιως, το κοστος συντηρησης και κυκλοφοριας ενος αυτοκινητου ετησιως ξεπερναει τα 6 χιλιαρικα; 1ον το πολυ τους ειναι το ειπα ως δεδομενο,σε σχεση με το τι ισχυει στην αγορα. Να παρουν και 1500 και 1800 και 2000, αλλα δεν τα δινει η αγορα δυστυχως οπως δεν τους δινει και εταιρικα 2ον ειναι τουλαχιστον αστειο να επικαλεισαι ηθικολογιες, οταν ηδη κατηγορεις αυτους τους ανθρωπους ως υπαιτιους για το προβλημα της κινησης. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από tzotzo
Rebelos2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορείς να ρωτήσεις στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ να σου πουν τι επέλεξαν. Αρχίσαμε το δεν το εννοούσα έτσι κλπ. Πουθενά δεν κατηγόρησα τους εργαζόμενους εγώ. Εν αντιθέσει με εσένα. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από Rebelos2018 1 1
tzotzo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 2 minutes ago, Rebelos2018 said: Μπορείς να ρωτήσεις στο πάρκινγκ του σουπερμάρκετ να σου πουν τι επέλεξαν. οσο ειναι στο παρκινγκ παντως κινηση δεν δημιουργουν. Παντως αν σου κανουν προταση για αυξηση μην την δεχτεις, Θα ερχομαι να σε πηγαινοφερνω με το εταιρικο μου αμαξι χωρις κοστος. Και δεν παιρνω και 1300€, και θα συμβαλλουμε στην λυση του προβληματος της κινησης. Και btw εχω τρεις προισταμενους, πριν απο τον διευθυντη της εταιριας(350 ατομα προσωπικο) μαντεψε ποσοι εχουν εταιρικο αμαξι.
Rebelos2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, tzotzo είπε οσο ειναι στο παρκινγκ παντως κινηση δεν δημιουργουν. Παντως αν σου κανουν προταση για αυξηση μην την δεχτεις, Θα ερχομαι να σε πηγαινοφερνω με το εταιρικο μου αμαξι χωρις κοστος. Και δεν παιρνω και 1300€, και θα συμβαλλουμε στην λυση του προβληματος της κινησης. Και btw εχω τρεις προισταμενους, πριν απο τον διευθυντη της εταιριας(350 ατομα προσωπικο) μαντεψε ποσοι εχουν εταιρικο αμαξι 7 λεπτά πριν, tzotzo είπε οσο ειναι στο παρκινγκ παντως κινηση δεν δημιουργουν. Παντως αν σου κανουν προταση για αυξηση μην την δεχτεις, Θα ερχομαι να σε πηγαινοφερνω με το εταιρικο μου αμαξι χωρις κοστος. Και δεν παιρνω και 1300€, και θα συμβαλλουμε στην λυση του προβληματος της κινησης. Και btw εχω τρεις προισταμενους, πριν απο τον διευθυντη της εταιριας(350 ατομα προσωπικο) μαντεψε ποσοι εχουν εταιρικο αμαξι. Από τη μία δεν σου κάνει η άποψη των συνομιλητών, γιατί την απορρίπτεις επειδή θεωρείς ότι το είπε κάποιος γείτονας, αλλά ταυτόχρονα, θες να περάσεις την άποψη σου για κραταιά, που και για εμάς, ένας γείτονας είσαι. Ότι γίνεται στην δική σου εταιρεία, δεν σημαίνει ότι γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες.
SabotazNic Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, haris_216 είπε Και ειδικά για τα "καιρικά" επιχειρήματα αν μας ακούσουν οι πχ Νορβηγοί απλά θα γελάνε αφού με τον όποιο καιρό βγάζουν τα παιδιά τους έξω Δεν χρειαζεται να πας τοσο βορεια. Βορεια Ελλαδα μεγαλωσα, 1η δημοτικου ειχα ηδη κλειδια και πηγαινα μονος . Σε βροχες ομπρελιτσα και σε χιονια εφαγα και τις βουτες μου. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από SabotazNic 1
andreaspA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, tzotzo είπε καλο θα ηταν να μην παιζουμε την κολοκυθια. Σε ποια εταιρεια δινουν εταιρικο αυτοκινητο σε εργαζομενο των 1300 ευρω. τι αυτοκινητο δινουν, τι νουμερο σε καυσιμα δινουν και τι θεση εχει στην εταιρεια. alpha bank. 6 ώρες πριν, Mr_Laptop_athens είπε Κάθε σπιτι πλεων έχει 2-3 αυτοκίνητα και όσο μεγαλύτεροι ειναι η οικογενεια τόσα περισσότερα…… δεν χρισημοπιουμε καθολου τα μέσα μεταφοράς. Το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθημερινά……. Μηχανάκι- μηχανή μόνο αν θέλετε να μην φτάσετε στο Δρομοκαΐτειο……… θα φτασουμε σε κομματια στο ΚΑΤ. Και σου μιλαει καποιος που την εχει την μηχανη και καθεται στο υπογειο γκαραζ, για αυτον ακριβως τον λόγο. 1
papoys1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, andreaspA είπε θα φτασουμε σε κομματια στο ΚΑΤ. Και σου μιλαει καποιος που την εχει την μηχανη και καθεται στο υπογειο γκαραζ, για αυτον ακριβως τον λόγο. Ακριβώς Αντρέα. Πριν ενα μήνα στη Μεσογείων με κλείνει η άλλη γιατί της ήρθε ξαφνικά και χωρίς φλας να αλλάξει λωρίδα (δεν σε είδα λέει μετα). 6 μέρες στον Ερυθρό και το πιο πιθανό να μην χρησιμοποιήσω ξανα μηχανή μετά από αυτό. Με αυτοκίνητο θα κατεβαίνω κέντρο και σκασίλα μου το μποτιλιάρισμα. Θα σκοτώνω και την ώρα μου. Συνταξιούχος είμαι😜 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από papoys1 1 1
Mhdenistis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, Mr_Laptop_athens είπε Κάθε σπιτι πλεων έχει 2-3 αυτοκίνητα και όσο μεγαλύτεροι ειναι η οικογενεια τόσα περισσότερα…… δεν χρισημοπιουμε καθολου τα μέσα μεταφοράς. Το πρόβλημα θα μεγαλώνει καθημερινά……. Μηχανάκι- μηχανή μόνο αν θέλετε να μην φτάσετε στο Δρομοκαΐτειο……… Δεν λειτουργούν σωστά τα ΜΜΜ, όταν οδηγώ αυτοκίνητο συναντώ συνεχώς μπροστά μου μεγάλα λεωφορεία σχεδόν άδεια και δημιουργούν πολύ χειρότερο μποτιλιάρισμα αλλά όταν χρειάστηκα να χρησιμοποιήσω εγώ λεωφορείο περίμενα μερικές ώρες.
mindreader Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικα οποιος μενει στην Αθηνα, αποδεχεται οτι θα χασει μερος της ζωης του (καποιος καλος στην αριθμητικη να μας τα υπολογισει...χρονια;), στους δρομους....μιλαμε για τετοια ποιοτητα ζωης... Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2023 από mindreader 2
Fubar1916 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Ισως χρειάζεται να κανουμε ενα μεγαλης κλιμακας πειραμα στην αθηνα. Πχ για δυο βδομαδες στον μεγαλο δακτυλιο να μπουν μονα ζυγα και στον μικρο η εκ περιτροπής κυκλοφορια, δλδ την 1η του μηνα οσοι εχουν πινακιδα σε 1 την 2η του μηνα οσοι σε 2 κτλ. Ολο αυτο να αστυνομευθει οπως στην περιοδο της ολυμπιαδας... Να υπαρξει προηγουμενως μια μεγαλη καμπανια ενημερωσης του κοσμου για μηνες Και να δουμε τελικα αν η τα ΜΜΜ γινουν ταχυτερα επειδη δε θα υπαρχει κίνηση και αν γενικα ο κοσμος δει μια βελτιωση στη καθημερινότητα του. Αν τελικα κανεις δε το γουσταρει αυτο γυριζουμε στο πριν και παμε οπου βγει Νταξ ξερω οτι ειναι αδύνατο να γινει...εδω κατι ευρωπαικες μερες χωρις αυτοκινητο παλιοτερα και δε τις εφαρμοζαμε. Θα θυμισω στουα παλιοτερους οταν ειχε ερθει ο κλιντον αθηνα που λεγαμε ξαναελα μπιλ ελυσες το κυκλοφοριακο...τοτε μετρο δεν υπηρχε ακομα και για 3 μερες πριν ερθει η αθηνα ηταν σα τον Αύγουστο....αναρωτιοσουν τι διαλο; κανεις δε παει δουλεια του πια; Πιστευω υπαρχει μεγαλο ποσοστο πραγματικά ασκοπων μετακινησεων
andreaspA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 5 λεπτά πριν, mindreader είπε Τελικα οποιος μενει στην Αθηνα, αποδεχεται οτι θα χασει μερος της ζωης του (καποιος καλος στην αριθμητικη να μας τα υπολογισει...χρονια;), στους δρομους....μιλαμε για τετοια ποιοτητα ζωης... μα γιατι? αφου εχεις "επιλογες" ! Δεν εχεις επιλογη σε ποιο δρομο θα ξεροσταλιαζεις ? Για αυτο ... οποιος μπορει να την κοπανησει , να την κοπανησει χτες! η αθηνα δεν ειναι πολη για να ζουνε ανθρωποι πια. Και αθηνα δεν εννοω το κεντρο. Τα ΒΠ ισως ειναι και χειρότερα πια. 1
Fubar1916 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 8 λεπτά πριν, mindreader είπε Τελικα οποιος μενει στην Αθηνα, αποδεχεται οτι θα χασει μερος της ζωης του (καποιος καλος στην αριθμητικη να μας τα υπολογισει...χρονια;), στους δρομους....μιλαμε για τετοια ποιοτητα ζωης... Πρόσφατα ειπαν 174 ωρες το χρονο 1
andreaspA Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Fubar1916 είπε αναρωτιοσουν τι διαλο; κανεις δε παει δουλεια του πια; Πιστευω υπαρχει μεγαλο ποσοστο πραγματικά ασκοπων μετακινησεων απο χρονια λεω οτι το μποτιλιαρισμα το δημιουργουν οι χαραμοφαηδες! Εξαλλου ολη μερα εξω, τι δουλεια κανουν? ολοι πωλητες ειναι ? Πανε και ερχονται χωρις λογο. Ψωνια, καφεδες, βολτες. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις