Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και αλλες μεγαλες πολεις εξωτερικου εχουν μεγα θεμα με το μποτιλιαρισμα

Αυστραλια οπου ξερω πολυ καλα, μιας και εχω μοιρασει τα χρονια μου μαζι της, Μελβουρνη π.χ μεχρι πριν 15 χρονια ηταν αρχαια τραγωδια

εφτιαξαν περιφερειακους αυτοκινητοδρομους ,αερογεφυρες και τουνελ και αλλαξε η μορφη της πολης...ομωςςςςςςς

η κινηση ρυθμιζεται απο τα φαναρια κι τα ορια ταχυτητας που βαζουν αναλογα με τη κινηση σε οποιοδηποτε σημειο της πολης ,παντα υπαρχει προσωπικο που παρακολουθει και ρυθμιζει μερα νυχτα ...πιστευω οτι εχουν κανει φοβερη προοδο σε αυτο το κομματι

αλλο να εισαι σταματα ξεκινα αλλο να κυλας με 40 η 60 και να υπαρχει ομαλη ροη της κινησης....βεβαια το σημαντικοτερο ειναι οτι οι οδηγοι υπακουν σε οποιαδηποτε υποδειξη για τα ορια ταχυτητας γιατι απλα κοβουν κωλους...

σε αλλες πολεις Ασιατικες προσπαθουν με τα εναερια μετρο που ειναι μια πολυ καλη λυση γιατι δεν εμποδιζει τη κυκλοφορια

• Like 1
  • Απαντ. 734
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
35 minutes ago, Joshua21 said:

Sorry αλλά νόμιζα ότι μιλούσαμε για Ελλάδα, στην οποία παρόλο το γεγονός ότι το ποσοστό των πωλήσεων στα εταιρικά έχει ανέβει ελαφρώς, σε απόλυτα νούμερα είναι πολύ πιο κάτω από ότι ήταν στις εποχές προ κρίσης. Επίσης με το πόσο συχνά παρατηρείς αυτοκόλλητα δεν βγαίνει κανένα ασφαλές συμπέρασμα.

Πρό κρίσης δεν είχαμε καν ολους τους σταθμούς μετρό στην Αττική. Τα νούμερα είναι 10ετίας και σε αυτό το διάστημα υπάρχει αύξηση. 

Δημοσ.

Απο τη μερα που ανοιξαν τα σχολεια γινεται ο χαμος. 

Μεχρι την προηγουμενη μερα πηγαινες και ερχοσουν ανετα και ωραια.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτα χρειάζεται αστυνόμευση:

Παράνομο παρκάρισμα / διπλοπαρκάρισμα να βρουν τρόπο να τους γράφουν όλους, κι όχι να τους αφήνουν αφού «5 λεπτάκια μέχρι το atm πήγα - ΟΚ στη χαρίζω, μη το ξανακάνεις»

Παρκάρισμα/κίνηση σε λεωφορειολωρίδες -> επιβραδύνει και τα ΜΜΜ κάνοντάς τα λιγότερο ελκυστικά, και επιβαρύνει την υπόλοιπη κίνηση, αφού το λεωφορείο μπαίνει στην λωρίδα για τα αυτοκίνητα και την επιβραδύνει.

Μπλοκάρισμα των διασταυρώσεων, αφού περνάνε κάποιοι χωρίς να έχει χώρο ο δρόμος μπροστά τους και τους πιάνει το κόκκινο μές τη μέση της διασταύρωσης. Εκτός του προστίμου, θα έπρεπε να έχει απόλυση για τους οδηγούς ΜΜΜ που το κάνουν (έχω παρατηρήσει ότι το κάνουν πολύ συχνά).

Ειδικές περιπτώσεις που έχω δει, πχ Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας βρίσκονται συνέχεια σταθμευμένες κλούβες της Αστυνομίας, κόβοντας μια λωρίδα. Ας πηγαίνει κάθε μέρα η τροχαία εκεί να τις μαζεύει. Απέναντι από την Πύλη του Αδριανού, συνέχεια παρκαρισμένα πούλμαν. Ας Ας πηγαίνει κάθε μέρα η τροχαία εκεί να τα μαζεύει. Κάθε Παρασκευή μεσημέρι/απόγευμα, περίπου 2:30, περνάει απορριμματοφόρο από την Ακαδημίας και μαζεύει τα σκουπίδια. Ας πηγαίνει βράδυ. (εκτός αν γεμίζουν τόσο που περνάει και το βράδυ, οπότε, ας βάλουν πιο πολλούς κάδους εκεί).

-------

Για το πρόβλημα της στάθμευσης πχ στην Κυψέλη, το κράτος ίσως θα έπρεπε να φτιάξει νέες κατοικίες πιο έξω από την Αθήνα, όπως είχε κάνει για τους Ολυμπιακους Αγώνες το "Ολυμπιακό χωριό" και να ανταλλάξει διαμερίσματα εκεί με διαμερίσματα παλαιών πολυκατοικιών. Για όσους θέλουν, όχι με το ζόρι. Οσες πολυκατοικίες αδειάσουν, ας τις κατεδαφίσει κι ας τις κάνει χώρους πράσινου ή πάρκινγκ. Η, ας τις πουλήσει σε εργολάβους να τις κατεδαφίσουν και να φτιάξουν νέες, με θέσης στάθμευσης. (οπότε θα αποσβεστεί μέρος του κόστους της κατασκευής των νέων κατοικιών).

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αυτό γιατί συμβαίνει ; Υποτίθεται ότι τα σχολεία είναι κοντά στο σπίτι που μένει ο καθένας.Για ποιο λόγο να πάρεις αμάξι για τέτοια διαδρομή ;

Δημοσ.
8 minutes ago, tliako said:

Πρό κρίσης δεν είχαμε καν ολους τους σταθμούς μετρό στην Αττική. Τα νούμερα είναι 10ετίας και σε αυτό το διάστημα υπάρχει αύξηση. 

Μην μπερδεύεσαι, το αν είχαμε ή δεν είχαμε όλους τους σταθμούς μετρό δεν αλλάζει το πόσα ήταν τα εταιρικά τότε.  Και ναι, λογικό είναι να βλέπεις αύξηση αν συγκρίνεις το σήμερα επιλεκτικά με το αποκορύφωμα της κρίσης.

9 minutes ago, adi32 said:

Πάντα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου έτσι γινόταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, leolipop είπε

Αυτό γιατί συμβαίνει ; Υποτίθεται ότι τα σχολεία είναι κοντά στο σπίτι που μένει ο καθένας.Για ποιο λόγο να πάρεις αμάξι για τέτοια διαδρομή ;

Γιατι πολλες μαναδες πανε τα παιδια με το αυτοκινητο σε σχολεια μετα φροντιστήρια αθληματα κλπ  

Αν περασεις εξω απο σχολειο το πρωι γινεται της τρελης απο σταματημενα στη μεση του δρομου 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, adi32 είπε

Γιατι πολλες μαναδες πανε τα παιδια με το αυτοκινητο σε σχολεια μετα φροντιστήρια αθληματα κλπ  

Αν περασεις εξω απο σχολειο το πρωι γινεται της τρελης απο σταματημενα στη μεση του δρομου 

Γιατί να μην πάνε περπατώντας ;

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση γιατί στο δικό μας σχολείο τουλάχιστον είτε κατά την προσέλευση είτε κατά την αποχώρησή, το 98% είναι πεζοί.

Παρακολουθώ το θέμα αν και δε με αγγίζει μιας και εγώ και η σύζυγός έχουμε σκουτερακι και το αμάξι βγαίνει αρχές του μήνα μόνο για ψώνια.

Αφήστε τα ελαττωματα της πόλης.Για εμένα έχει να κάνει με τον εγωισμό/βολεψη του καθενός.Οσο ανέβαινα Κηφισό παλιότερα λόγω δουλειάς βαριόμουν να βλέπω ΙΧ με 1 άτομο μέσα και δε μιλάμε για Σμαρτ...Δεν του κάνει το δίκυκλο γιατί το χειμώνα έχει κρύο , το καλοκαίρι ζέστη , γιατί βρέχει , γιατί έχει ήλιο γιατί γιατί γιατί...

Αφού θέλουν να τρώνε 2 ώρες στο δρόμο ,καλώς.Εννοειται πως υπάρχουν δομικά προβλήματα και τυχαία περιστατικά, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει , για εμένα , και η προσωπική επιλογή.

Γειτονας μου καβαλάει κάθε μέρα Ε200 για να πάει και να έρθει από τη δουλειά.Τωρα με τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης καλοβλεπει την αγορά ενός σκούτερ μιας και η εργασία του είναι 3-4 χιλιόμετρα μακριά ( 2ο άτομο , ζήτημα είναι να μπαίνει 1 φορά το μήνα μέσα).

Επεξ/σία από leolipop
Δημοσ.
5 minutes ago, leolipop said:

Επειδή δεν είναι τόσο κοντά σε όλους, επειδή δεν έχουν όλοι οι γονείς άπλετο χρόνο, επειδή πολλοί έχουν παιδιά που πάνε σε διαφορετικά σχολεία,  επειδή στα σχολεία εκτός από τους μαθητές πάνε και οι εργαζόμενοι, κτλ κτλ κτλ.

1 minute ago, leolipop said:

Προσωπικά μου κάνει εντύπωση γιατί στο δικό μας σχολείο τουλάχιστον είτε κατά την προσέλευση είτε κατά την αποχώρησή, το 98% είναι πεζοί.

Δεν ξέρω για το δικό σας, αλλά στα περισσότερα σχολεία - ειδικά κατά την προσέλευση - γίνεται το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα.

Δημοσ.
On 04/10/2023 at 12:05, thanasis00 said:

Σε κάθε δήμο εννοώ.

και που θα τα φτιαξει? θα γκρεμισει μια στις 2 πολυκατοικιες για να χτισει παρκινγκ για την διπλανη?

On 04/10/2023 at 15:17, leolipop said:

Πολλοι λογοι :

Δουλευουν οι δασκαλοι που μεχρι χτες καθοντουσαν

Αλλα κυριως γιατι ειναι ζωα οι γονεις.

Παιρνουν αυτοκινητο για να πανε το παιδι σχολειο, μη τυχον και περπατησει και παθει κατι.

Παρκαρουν ακριβως εξω απο το σχολειο γιατι  αν περπατησει πανω απο εναμιση μετρο που εχει φαρδος το πεζοδρομιο θα παθει κατι. Μπλοκαρουν την κυκλοφορια απο πισω γιατι το παιδι τους ειναι πιο σημαντικο απ οτιδηποτε αλλο στο κοσμο.

Παρκαρουν πανω σε στροφες, διαβαζεις, πεζοδρομια, και συνοδευουν το μογγολο τους στο σχολειο και μαλιστα του κουβαλανε και την τσαντα power ranger που πηρε.

Κανουν εξτρα διαδρομες για να παει σχολειο πριν πανε στη δουλεια.

Ατομα που δεν δουλευουν, απλα οδηγανε για να πανε τα παιδια σχολειο.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Φίλος που μένει στη Ζυρίχη, μετακόμισε σε πολυκατοικία που δεν έχει πάρκινγκ, και ο δήμος τον ενημέρωσε ότι στη περιοχή που πάει να μείνει, δεν επιτρέπεται να έχεις αυτοκίνητο αν δεν έχεις και πάρκινγκ. Εδώ είμαστε το ακριβώς ανάποδο φαίνεται.

ακριβως το ιδιο και Δανια. 

Οι κουμπαροι μας μενουν σε γειτονικο Δημο της Κοπεγχαγης και τους ηρθε email απο τον Δημο (μολις μετακομισανε) που τους ενημερωνε για διαθεσιμοτητα παρκινκγ, περιξ της πολυκατοικιας τους, αλλα και κλεισανε ραντεβου ωστε να πανε απο το δημαρχειο να ενημερωθουν για ολα τα δρομενα και τις μελλοντικες κινησεις του Δημου

αδιανοητα πραματα για ελλαδα αυτα

Δημοσ.
45 minutes ago, Rebelos2018 said:

Όπως νομίζεις. 

Μέχρι στιγμής εσύ νομίζεις, βλέποντας τα αυτοκόλλητα των εταιρειών. Να δεχτώ ότι βλέπεις πολλά στην Κηφισίας που όντως είναι η πλειονότητα των γραφείων των επιχειρήσεων και πολύ καλύτερο το μισθολογικό επίπεδο να το δεχτώ.

Αλλά αυτοκίνητο μια εταιρεία θα δώσει σε κάποιον εργαζόμενο του που τον πληρώνει πάνω από 1700-1800€. Το ξέρω έναν γνωστό που ισχύει αυτό, το έχω έναν γείτονα που έχει ακίνητο το αμάξι 360 ημέρες τον χρόνο, το βλέπω αυτοκόλλητα στον δρόμο δεν στέκουν.

Δημοσ.

Moναδικό πρόβλημα ο υπεργιγανισμός της πρωτευουσας που κάνει 4-5εκ. δυστυχισμένους ανθρώπους. Δείτε το παράδειγμα της Γερμανίας που έχει πολλέςμεγάλες πόλεις του 1-1,5εκ. κατοίκων και καμία τερατούπολη.

Δημοσ.

Εχει γεμισει ο τοπος εταιρικα, γιατι συμφερει τον εργαζομενο ετσι παρα πολυ, ειδικα αν παρει υβριδικο η ηλεκτρικο.

Απο αυτα εχει γεμισει η κηφησιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατάσταση τα πρωινά με τη μεταφορά μαθητών με ιχ από τους γονείς σε ΟΛΑ τα σχολεία και την συνεπακόλουθη κίνηση, ΑΣΧΕΤΩΣ καιρού (γιατί κάποιες φορές το επιχείρημα είναι "μα έχει κρύο μωρέ" ή "αφού βρέχει") είναι απάλευτη. Και αυτή συνεχίζεται και τα απόγευμα/βράδυ στα κάθε είδους φροντιστήρια.

Πραγματικά (ειλικρινής ερώτηση) αισθάνονται αυτοί οι γονείς ότι βοηθάνε το παιδί τους; Ότι το προετοιμάζουν για το αύριο; (εννοείται ότι εξαιρώ από το ερώτημα κάποιες λίγες αντικειμενικά δύσκολες περιπτώσεις ή παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού)

Και ειδικά για τα "καιρικά" επιχειρήματα αν μας ακούσουν οι πχ Νορβηγοί απλά θα γελάνε αφού με τον όποιο καιρό βγάζουν τα παιδιά τους έξω (στο πήγαινε-έλα, στο διάλειμμα του σχολίου ή για δραστηριότητες) φυσικά ντυμένα σωστά. Μόνο εμείς, ή οι νότιοι γενικότερα, θέλουμε τα παιδιά μέσα σε κουκούλι, προετοιμάζοντάς τα για μια ζωή χωρίς κακοκαιρίες και με επιθυμητό ημερήσιο commuting...50-60μ :P

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...