micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Κάτσε. Αυτό που δείχνεις λέει ότι ο codec είναι divx, η μορφοποίηση avi, ο ήχος mp3 αλλά στο όνομα του αρχείου έχει κατάληξη .mp4 Δοκίμασε να αλλάξεις την κατάληξη μήπως και αυτό είναι το πρόβλημα. Αν δεν βλέπεις την κατάληξη για να την αλλάξεις, στην εξερεύνηση αρχείων πάτα πάνω που λέει προβολή και τσεκάρισε το κουτάκι στην προβολή των καταλήξεων των αρχείων. 13 λεπτά πριν, broxopios είπε Το avidemux είναι πρόγραμμα. Converter τύπου. Να βάλω το αρχείο και να επιλέξω mp4 muxer? Ναι, πρόγραμμα είναι και είναι δωρεάν. Μην το κάνεις όμως ακόμα. Άλλαξε την κατάληξη πρώτα και δες μήπως μετά το αναγνωρίσει. 1
broxopios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 To άλλαξα σε mp4 αλλά δεν το εισάγει. Από το avidemux κάνω κάποια άλλη ρύθμιση;
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Όχι, τίποτα για αρχή. Αν είσαι τυχερός και το δεχτεί μετά, έχει καλώς. Αν όχι θα χρειαστεί re-encoding. 1
broxopios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Όχι, τίποτα για αρχή. Αν είσαι τυχερός και το δεχτεί μετά, έχει καλώς. Αν όχι θα χρειαστεί re-encoding. To έκανε. Πολύ γρήγορα μάλιστα. Το εισάγει μια χαρά στο DaVinci τώρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ αν παίξω το αρχείο από το υπολογιστή ακούγεται κανονικά ήχος, όταν το βάλω στο πρόγραμμα, δεν αναγνωρίζει τον ήχο. Δεν ακούγεται τίποτα. Περίεργα πράγματα με αυτή την ταινία....
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορεί να φταίει το ότι είναι mp3 44Khz. Στο avidemux, αφού φορτώσεις το αρχείο άλλαξε την έξοδο ήχου σε PCM, άσε την έξοδο βίντεο στο Copy και βάλε την μορφή εξόδου στο mp4 muxer. Σώσε τώρα αλλά θα περιμένεις περισσότερο καθώς θα κάνει re-encode στον ήχο (μόνο). Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από micos000
broxopios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Μπορεί να φταίει το ότι είναι mp3 44Khz. Στο avidemux, αφού φορτώσεις το αρχείο άλλαξε την έξοδο ήχου σε PCM, άσε την έξοδο βίντεο στο Copy και βάλε την μορφή εξόδους στο mp4 muxer. Σώσε τώρα αλλά θα περιμένεις περισσότερο καθώς θα κάνει re-encode στον ήχο (μόνο). Μου έβγαλε αυτό. Βάζω άλλη μορφή ήχου;
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Ναι, σόρυ. Δεν υποστηρίζεται pcm ήχος σε mp4 αρχεία. Οπότε ή θα αλλάξεις την μορφή εξόδου σε mkv που το υποστηρίζει ή θα αλλάξεις την έξοδο ήχου σε ac3 (lav) ή aac(lav). 1
broxopios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι, σόρυ. Δεν υποστηρίζεται pcm ήχος σε mp4 αρχεία. Οπότε ή θα αλλάξεις την μορφή εξόδου σε mkv που το υποστηρίζει ή θα αλλάξεις την έξοδο ήχου σε ac3 (lav) ή aac(lav). To δοκίμασα και με τους 2 τρόπους αλλά τίποτα. Δεν παίζει ο ήχος μέσα από το DaVinci. Μήπως να πάω να ασχοληθώ με το Adobe Premiere Pro? Μοιάζουν βλέπω με το DaVinci.
micos000 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Κάπου διάβασα ότι μπορεί να θέλει τον ήχο στα 48khz. Αν θέλεις, κάνω το παρακάτω στο demux για να αποθηκευτεί ο ήχος στα 48Khz. Δεν ξέρω παραπάνω όμως, δεν το δουλεύω το πρόγραμμα. 1
broxopios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Ναι δουλεύει τώρα ο ήχος. Σε υπερευχαριστώ!
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Σχετικά με το video editing, αυτά τα αρχεία που επεξεργάζεσαι ΔΕΝ είναι σωστές μορφές βίντεο. Τα divx, mp4/h.264, mpeg1-2, mp3 είναι μορφές για αναπαραγωγή και όχι για editing. Το σωστό video editing θέλει αρχεία όπου το κάθε frame να είναι i-frame (ή keyframe) για να μπορεί να είναι το editing frame accurated (με ακρίβεια καρέ) και όχι ανά 10-20-100 frame ένα keyframe. Αυτά τα αρχεία είναι π.χ. τα DNxHD, ProRes ή ακόμα και το DV-AVI (είναι codecs και όχι καταλήξεις αρχείων) αλλά είναι πολύ μεγάλα αυτά τα αρχεία για τον λόγο ότι είναι ενδιάμεσες μορφές για την επεξεργασία και στο τέλος θα εξάγεις σε κάποια κλασσική μορφή όπως το mp4/h.264 ή ακόμα και σε mpeg2/dvd. Το premiere που ανέφερες πριν, μπορεί να μην ανοίγει ούτε αυτό τα divx/avi και θα το έβρισκα λογικό να μην το κάνει. 1
broxopios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Καλά ξέρεις εγώ κάνω ερασιτεχνικοτατο editing για εργασίες κυρίως. Βέβαια μου αρέσει το αποτέλεσμα να δείχνει κάπως πιο "επαγγελματικό" και πιο ουαου από ένα απλό κόψε-ράψε γι αυτό το ψάχνω όσο μπορώ. Χθες κάποια στιγμή πέρασα και το premiere pro. Πολύ κοντά στο DaVinci και δεν ξέρω τι να κάνω. Να ασχοληθώ με αυτό περισσότερο; Έχει μεγαλύτερες προοπτικές αν μελλοντικά θελήσω να κάνω περισσότερα πράγματα;
Nabuko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, broxopios είπε Έχει μεγαλύτερες προοπτικές αν μελλοντικά θελήσω να κάνω περισσότερα πράγματα; Σαφώς ναι imho 1
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νομίζω σε προοπτικές είναι τα παρόμοια, απλά το premiere έχει το όνομα της adobe μπροστά και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και μεγαλύτερη επαγγελματική αγορά από πίσω. Κατά τ' άλλα, όποιο πρόγραμμα και να μάθεις, αν το μάθεις καλά, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώνει και αυτό θα είναι ότι βλέπουν οι άλλοι. Κανένας πελάτης δεν θα ενδιαφερθεί για το ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς και πως έφτασες μέχρι το σημείο εκείνο. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από micos000 1
cerberus348 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Στις 17/11/2021 στις 2:22 ΜΜ, broxopios είπε Καλά ξέρεις εγώ κάνω ερασιτεχνικοτατο editing για εργασίες κυρίως. Βέβαια μου αρέσει το αποτέλεσμα να δείχνει κάπως πιο "επαγγελματικό" και πιο ουαου από ένα απλό κόψε-ράψε γι αυτό το ψάχνω όσο μπορώ. Χθες κάποια στιγμή πέρασα και το premiere pro. Πολύ κοντά στο DaVinci και δεν ξέρω τι να κάνω. Να ασχοληθώ με αυτό περισσότερο; Έχει μεγαλύτερες προοπτικές αν μελλοντικά θελήσω να κάνω περισσότερα πράγματα; Ναι φίλε, μάθε το premiere pro! Θα σε ικανοποιήσει full δεν θα χάσεις. Υπάρχουν άπειρα tutorial στο YouTube. Δεν είναι δύσκολο μαθαίνετε εύκολα. Ότι θες να ρωτήσεις για το premiere εδώ είμαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα