Προς το περιεχόμενο

ecdl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Ενδιαφέρομαι να πάρω ecdl για γενική χρήση σε προκηρύξεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έχει κάποιος γνώση επί του θέματος να βοηθήσει λίγο; Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το τυπικό του πράγματος. Έχω καταλάβει μόνο ότι υπάρχουν 3 και 6 ενότητες (ποιες άραγε απαιτεί περισσότερο η αγορά, είτε ιδιωτικά, είτε δημόσιο; ) και ότι κρατάει εφ'όρου ζωής το πτυχίο. Θα με ενδιέφερε να μάθω αν αξίζει να δώσω τις 3 ή τις 6, αν μπορεί η δουλειά να γίνει και με μαθήματα εξ απόστασης που βλέπω ότι προσφέρουν κάποια φροντιστήρια, καθώς και προτάσεις για οικονομικά φροντιστήρια. Με τις γνώσεις πιστεύω δε θα έχω πρόβλημα, έχω οικειότητα μεγάλη και ήδη κάποιες δεξιότητες, οπότε θα τα βγάλω γρήγορα θεωρώ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. 

Στον ιδιωτικό δεν μετράει καν, θεωρείται πολύ παρωχημένο. Εγώ δεν το βάζω καν στο βιογραφικό. Αν θέλουν δεξιότητες, θα σου κάνουν τεστ. 

Στο δημόσιο μόνο για τις 3 από τις 6 ενότητες ξέρω. Αλλά κάθε προκήρυξη είναι διαφορετική. 

Αν έχεις ήδη δεξιότητες ίσως να μην χρειάζεσαι καν μαθήματα. Είναι πολύ basic. Βρες κάνα mock test για αρχή θα έλεγα, να δεις αν χρειάζεσαι μάθημα. 

Εγω ειχα παρει 7 ενοτητες τοτε που εδινα το ECDL. Μου ειχαν δωσει και απο τη σχολη ΤΕΙ Λογιστικης λογω οτι ειχα παρει 6 μαθηματα πληροφορικης μου ειχαν δωσει πιστοποιηση

1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα. 

Στον ιδιωτικό δεν μετράει καν, θεωρείται πολύ παρωχημένο. Εγώ δεν το βάζω καν στο βιογραφικό. Αν θέλουν δεξιότητες, θα σου κάνουν τεστ. 

Στο δημόσιο μόνο για τις 3 από τις 6 ενότητες ξέρω. Αλλά κάθε προκήρυξη είναι διαφορετική. 

Αν έχεις ήδη δεξιότητες ίσως να μην χρειάζεσαι καν μαθήματα. Είναι πολύ basic. Βρες κάνα mock test για αρχή θα έλεγα, να δεις αν χρειάζεσαι μάθημα. 

Επειδή στοχεύω σε πιο γενικής κατεύθυνσης "ελιτ" προκηρύξεις (έχω μεταπτυχιακό - προπτυχιακο με άριστα, 3 γλώσσες) και η αδυναμία μου είναι η πιστοποίηση δεξιοτήτων πληροφορικής (σε σχέση με το υπόλοιπο προφίλ μου). Γι' αυτό ρωτώ αν οι 6 ενότητες είναι οι συμβατές με το προφίλ μου, ή αν είναι υπερβολή και προς το παρόν αρκούμαστε στις 3.

Ευχαριστώ για την πρόταση των μοκ, έχεις κάποια πρόταση να ξεκινήσω, ή πιάνω γούγλη κι άγιος ο θεός;

Μόλις τώρα, qwertyuiop2 είπε

Επειδή στοχεύω σε πιο γενικής κατεύθυνσης "ελιτ" προκηρύξεις (έχω μεταπτυχιακό - προπτυχιακο με άριστα, 3 γλώσσες) και η αδυναμία μου είναι η πιστοποίηση δεξιοτήτων πληροφορικής (σε σχέση με το υπόλοιπο προφίλ μου). Γι' αυτό ρωτώ αν οι 6 ενότητες είναι οι συμβατές με το προφίλ μου, ή αν είναι υπερβολή και προς το παρόν αρκούμαστε στις 3.

Ευχαριστώ για την πρόταση των μοκ, έχεις κάποια πρόταση να ξεκινήσω, ή πιάνω γούγλη κι άγιος ο θεός;

Με άριστο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, νομίζω και μόνο που έχεις γράψει τόσες εργασίες, εγώ θα πήγαινα να δώσω yolo. Είχα δώσει στο σχολείο 2-3 ενότητες και δεν είχα δώσει excel και μια άλλη βασική, μετά από χρόνια πήγα σε ένα φροντιστήριο τους είπα "βάλτε με να γράψω excel" και την άλλη την παπαριτσα με τα windows και απλά πήγα κι πέρασα, είναι φτιαγμένα για συνταξιούχους... 

Είτε τις 6 διαλέξεις είτε τις 3 δεν νομίζω να σου είναι ιδιαίτερος κόπος. Ξεκινά τις 3 και βλέπεις. 

Δυστυχώς δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω, γιατί πήγα χωρίς προετοιμασία και δεν έψαξα τίποτα.

Off topic: να σου πω ότι είναι κρίμα να πας στο δημόσιο, εκτός αν το αντικείμενο σου δεν προσφέρεται για ιδιωτικό. Οι καλοί μας πρέπει να είναι στον ιδιωτικό. Δυστυχώς ο δημόσιος τομέας μας δυσλειτουργεί και δεν επιτρέπει δημιουργικότητα, χαραμίζει μυαλά και γνώσεις. Καλή τύχη σε ο,τι προτιμάς. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Με άριστο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, νομίζω και μόνο που έχεις γράψει τόσες εργασίες, εγώ θα πήγαινα να δώσω yolo. Είχα δώσει στο σχολείο 2-3 ενότητες και δεν είχα δώσει excel και μια άλλη βασική, μετά από χρόνια πήγα σε ένα φροντιστήριο τους είπα "βάλτε με να γράψω excel" και την άλλη την παπαριτσα με τα windows και απλά πήγα κι πέρασα, είναι φτιαγμένα για συνταξιούχους... 

Είτε τις 6 διαλέξεις είτε τις 3 δεν νομίζω να σου είναι ιδιαίτερος κόπος. Ξεκινά τις 3 και βλέπεις. 

Δυστυχώς δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω, γιατί πήγα χωρίς προετοιμασία και δεν έψαξα τίποτα.

Off topic: να σου πω ότι είναι κρίμα να πας στο δημόσιο, εκτός αν το αντικείμενο σου δεν προσφέρεται για ιδιωτικό. Οι καλοί μας πρέπει να είναι στον ιδιωτικό. Δυστυχώς ο δημόσιος τομέας μας δυσλειτουργεί και δεν επιτρέπει δημιουργικότητα, χαραμίζει μυαλά και γνώσεις. Καλή τύχη σε ο,τι προτιμάς. 

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις, προτάσεις και προτροπές. Πολιτικός επιστήμονας τέλειωσα, η κατεύθυνση των σπουδών μου είναι κυρίως προς κυβερνητικούς οργανισμούς. Κάποτε η πόρτα του Δημοσίου ήταν σχετικά ανοικτή, τώρα είναι κλειστή και διαπερνάται μόνο από πολύ σκληρά τυπικά προσόντα.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν είχα μέχρι στιγμής κάποια τύχη, παρόλο που στέλνω αρκετά βιογραφικά και δηλώσεις σκοπού καλής ποιότητας κατ' εμέ. Δεν τους αρέσει η εργασιακή μου εμπειρία και οι πρακτικές, το ότι δεν έχω κάποιο business oriented μεταπτυχιακό; Δεν ξέρω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα εγω πήρα πριν απο 2 μήνες πιστοποιηση Η/Υ  3 ενότητες . το ήθελα για ασεπ και με εχει καλύψει.

οικονομικά και πολύ γρήγορα !

εαν θες περισσότερες πληροφορίες πες μου !

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...