Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα εδώ και 2-3 μέρες ακούω έναν θόρυβο λογικά από το τροφοδοτικό ένα συνεχόμενο ζζζζζζ ρεύμα πρέπει να είναι, είναι ο κλασσικός θόρυβος αν έχετε παρατηρήσει που κάνει ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού ή και οι κολόνες τις δεη.

να ανησυχώ για κάτι ; του έχει τύχει κανενός το ίδιο; 

το τροφοδοτικό που έχω :https://www.skroutz.gr/s/21573115/Seasonic-S12III-550W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html#reviews ένα χρόνο δεν έχει κλείσει, εν το μεταξύ όλα δουλεύουν μια χαρά ούτε κολλήματα έχω ούτε σβήνει.

Δημοσ.

Για coil whine ακουγεται.Λογικα απο το τροφοδοτικο οπως λες αλλα μπορει και απο την καρτα γραφικων.Δεν ειναι καποιο σοβαρο προβλημα. Το εχω και εγω στην καρτα οταν παιζω και ειναι σε full load.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BrouX είπε

ακούω έναν θόρυβο λογικά από το τροφοδοτικό ένα συνεχόμενο ζζζζζζ

Αν ξανατύχει μπορείτε να το ηχογραφήσετε;

Δημοσ.

coil whine από την κάρτα 

6 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αν ξανατύχει μπορείτε να το ηχογραφήσετε;

Φωνάζει μόνο του coil whine, φυσιολογικό φαινόμενο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο καλώδιο που περνάει ρεύμα το τροφοδοτικό μήπως κουνήθηκε και δεν κάνει καλή επαφή... 

Αν είναι Coil whine δεν νομίζω να έχεις θέμα γενικά.. και εμένα μου το έκανε εκνευρίζει ο ήχος μεν αλλά δεν είχα θέμα στην σταθερότητα του συστήματος.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ελπίζω να ακούγεται, από το πρωί που άνοιξα τον υπολογιστή δεν έχει σταματήσει Ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

Φωνή 004.m4a

Επεξ/σία από BrouX
Δημοσ.
22 ώρες πριν, BrouX είπε

ελπίζω να ακούγεται, από το πρωί που άνοιξα τον υπολογιστή δεν έχει σταματήσει Ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

Φωνή 004.m4a 315 kB · 4 downloads

Αδερφέ αυτό ΔΕΝ είναι coil whine, είναι spark gapping και κατά 99% έρχεται από το τροφοδοτικό από κάτι που δεν κάνει καλή επαφή. Αποσύνδεσε το PC αμέσως και βρες κάποιο άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις, να μας πεις αν το ξανακάνει. Επίσης:

Αν ο πίνακας του σπιτιού σου κάνει αυτόν τον θόρυβο, φωνάζεις ΑΜΕΣΩΣ ηλεκτρολόγο να τον κοιτάξει και να διορθώσει το πρόβλημα. 

Αν ακούσεις κολώνα της ΔΕΗ να κάνει αυτόν τον θόρυβο, πιθανότατα έχει μετασχηματιστή που κάπου κάνει βραχυκύκλωμα. Καλείς για να ενημερώσεις για το θέμα. 

• Like 6
Δημοσ.

Γεια σας, κατ'εμε ο ηχος αυτος προερχεται απο τροφοδοτικο που βρισκεται σε κατασταση full-load. Ισως το PSU σας να παρεχει τα 12v οριακα. Επειδη ειναι καλης ποιοτητα μοναδα, μπορει και παρεχει ρευμα πανω απο τα ορια του, αλλα καποια στιγμη, αν ειναι αυτο που νομιζω, θα χρειαστητε ισχυροτερο τροφοδοτικο.

Παντως πριν αρχισετε να ξοδευετε χρηματα καντε κατι πολυ απλο. Ξεκαρφωστε την καρτα γραφικων και συνδεστε την on-board (η καμμια δανεικη basic που μπορει να εχετε εσεις η κανενας γνωστος σας τυπου 220 GT η 710 GT με πολυ μικρο ενεργειακο footprint).

Αν ο ηχος εξαφανισθει εχετε βρει τον υπευθυνο, αν οχι καποιος αλλος φιλος μας μπορει να εχει καμμια καλυτερη ιδεα απο αυτη.

Δημοσ.
Στις 29/10/2021 στις 6:50 ΜΜ, jbgoode είπε

Γεια σας, κατ'εμε ο ηχος αυτος προερχεται απο τροφοδοτικο που βρισκεται σε κατασταση full-load. Ισως το PSU σας να παρεχει τα 12v οριακα. Επειδη ειναι καλης ποιοτητα μοναδα, μπορει και παρεχει ρευμα πανω απο τα ορια του, αλλα καποια στιγμη, αν ειναι αυτο που νομιζω, θα χρειαστητε ισχυροτερο τροφοδοτικο.

Αδερφέ δεν δουλεύει έτσι να ξέρεις. 

Σε full load μπορεί να έχεις coil whine, ίσως να ταλαντώνεται και λίγο ο μετασχηματιστής αν δεν είναι σωστά ασφαλισμένος (υπερβολικά δύσκολο). Το επίπεδο της τάσης δεν έχει να κάνει με τον θόρυβο, σίγουρα πάντως είναι εντός του range που επιτρέπει, αλλιώς θα είχε βαρέσει OCP/UVP. Επίσης αν η κατανάλωση βγει εκτός ορίων, το τροοφοδοτικό πάλι βαράει OCP (συνήθως, μπορεί να βαρέσει και OPP αν υπάρχει). Τέλος, το SIII12 σίγουρα δεν το λες και καλής ποιότητας. Από τα σκουπίδια της Seasonic το θεωρώ προσωπικά, χάνει σε πάρα πολλούς τομείς για την κατηγορία του. 

Η υπόθεσή σου πάντως είναι εξαρχής λάθος, διότι αναφέρει ο ΟP πως το κάνει όλη την ώρα, κοινώς ακόμα και σε idle. 

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ένας χρήστης στο skroutz αναφέρει ότι στον πρώτο χρόνο εμφάνισε πρόβλημα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kostas_anes είπε

"Αδερφέ αυτό ΔΕΝ είναι coil whine, είναι spark gapping και κατά 99% έρχεται από το τροφοδοτικό από κάτι που δεν κάνει καλή επαφή. Αποσύνδεσε το PC αμέσως και βρες κάποιο άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις, να μας πεις αν το ξανακάνει. "

Στις 27/10/2021 στις 3:09 ΜΜ, kostas_anes είπε

Α, μαλιστα αγαπητο member kostas_anes. Πειτε μου ομως σε ποιο σημειο του board  εχει spark-gaps (η isolation slots) το εν λογω τροφοδοτικο;

Θα μ' ενδιεφερε πολυ να μαθω, μιας και το τοποθετειτε σαν την κυρια αιτια αυτου του παραγομενου ηχου.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από jbgoode
Δημοσ.

σκουπίδι δεν είναι μην τα παραλέμε αλλά σύγουρα δεν είναι απο τα καλά της. Γενικά τα φτηνά της seasonic πρέπει να τα αποφεύγουμε. Επίσης δε νομίζω να έχει ocp. Κατά τα άλλα θα πρέπει να βεβαιωθεί οτι ο θόρυβος δεν προέρχεται από αλλού (fans, σκληροί). Θα πρέπει να τσεκάρει με ένα άλλο τροφοδοτικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...