Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν το παρακάτω είναι θερμική ασφάλεια? Ψάχνω στο google με αυτό το label που αναγράφει επάνω για να βρώ ακριβώς τα specs αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα στα results. Αυτό που βλέπετε είναι πλακέτα (sub-psu) από ενισχυτή ενεργού subwoofer.
Επίσης αν έχει κάποιος να προτείνει κάποιον ηλεκτρονικό που ειδικεύεται σε τέτοιες επισκευές by all means να τον αναφέρει.

subpsu.jpg.7d62f99f53cc481729d491b600fc534b.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε να δείτε τι είναι αν κόψετε προσεχτικά το θερμοσυστελλόμενο με ένα κοπίδι.

Ίσως αυτά που γράφει είναι χαρακτηριστικά του θερμοσυστελλόμενου. Γιατί έχει θεμοσυστελλόμενο; Σε περίπτωση που έχουν βάλει αντίσταση αντί για ασφάλεια να μην πεταχτούν τα κομμάτια όταν υπερθερμανθεί.

Έχετε κάνει μέτρηση με πολύμετρο; Είναι ανοιχτό κύκλωμα; Αν ναι, ίσως υπάρχει πρόβλημα και παραμέσα στο κύκλωμα, οπότε αν αντικατασταθεί, θα καεί πάλι.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

από την θέση της στο κύκλωμα και από το σχήμα κάτω από το μακαρόνι φαίνεται ότι είναι ασφάλεια,κοίτα τι κωδικό υλικού γράφει το τυπωμένο.Αν ξεκινά από F είναι ασφάλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλακέτα που έδειξα παραπάνω είναι από ένα subwoofer που δουλεύει αυτή τη στιγμή.
Η πλακέτα παρακάτω (φώτο και από τις 2 πλευρές) είναι η ίδια πλακέτα χωρίς αυτή τη Θερμική ασφάλεια (???) από ένα ίδιο subwoofer που δεν δουλεύει. 
Ο τεχνικός που το πήγα είπε πως εκεί υπήρχε μια θερμική ασφάλεια που ειχε καρβουνιάσει και την έβγαλε. Πλέον ούτε και εγώ είμαι σίγουρος αν είπε ασφάλεια ή αντίσταση καθώς δεν είμαι σχετικός. Προσπαθώ να βρω τα κατάλληλα components να τον πάω σε κάποιον άλλον που να έχει όρεξη να το φτιάξει. Ο προηγούμενος ψιλοβαριόταν.
Ο κωδικός υλικού είναι το R1 ? Οπότε είναι resistor?
Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να βγάλω το θερμοσυστελλόμενο από το subwoofer που δουλεύει για να δω τι είναι από κάτω.
Πολύμετρο έχω. Θα μπορούσα να δω κάτι με αυτό χωρίς να κάνω καμιά ζημιά?

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως είναι μια αντίσταση.

1635195544675.jpg.d5be0dadf5147c788f5b2950c06609b9.jpg1635195544659.jpg.0568abb2ddcf634052dc693a1f6451e7.jpg

Επεξ/σία από spooker
Δημοσ.

Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται αντίσταση αντί για ασφάλεια (ασφαλειοαντίσταση). Αφού γράφει και R1 τότε είναι αντίσταση, έχει και το ειδικό σήμα στη θέση. 

1 ώρα πριν, spooker είπε

Πολύμετρο έχω. Θα μπορούσα να δω κάτι με αυτό χωρίς να κάνω καμιά ζημιά?

Λογικά δεν θα δείτε κάτι (πάνω από 1Ω). Όπως είπα και πάνω όμως, γιατί κάηκε; Μήπως υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα παρακάτω;

Τη γέφυρα ανόρθωσης (DB106G) την έχετε ελέγξει; 

Πόσα Watt είναι ο ενισχυτής; Γενικά δεν μου φαίνεται ποιότητας από αυτά που βλέπω.

Αυτό στο δευτερεύον γιατί είναι έτσι;

1635195544659.jpg.jpg.8b6ac4c4299232f41684801199269964.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Λογικά δεν θα δείτε κάτι (πάνω από 1Ω). Όπως είπα και πάνω όμως, γιατί κάηκε; Μήπως υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα παρακάτω;

Αυτή δεν είναι η πλακέτα του ενισχυτή. Είναι μια συμπληρωματική πλακέτα sub psu οπως την αναφέρουν. (μάλλον αναλαμβάνει το auto standby mode on-off) Το πρόβλημα κατά 99% είναι οι 4 πυκνωτές στα δεξια της εικόνας κάτω από τον  ασπρο connector. Ο ενισχυτής είναι 100watt.

Η ζημιά προκλήθηκε το καλοκαίρι με τις φωτιές που υπήρχε μεγάλη αυξομείωση τασης οπότε και μάλλον αυτή η αντίσταση δεν άντεξε. 

9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό στο δευτερεύον γιατί είναι έτσι;

Δεν έχω ιδέα. Έτσι φαίνεται να είναι εξαρχής.

Επεξ/σία από spooker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...