ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2024 Κανένα ρόλο δε παίζει αν διαλέξεις Visa ή Mastercard για τις άτοκες δόσεις. Γενικά δεν υπάρχουν πρακτικές διαφορές στην καθημερινή χρήση, στο μόνο που διαφοροποιούνται είναι σε promos, π.χ. το Around the table της Mastercard
ZELDA Δημοσ. Σάββατο στις 06:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:34 μμ Καλησπέρα, χρησιμοποιώ μια bonus alpha πολλά χρόνια χωρίς συνδρομή μιας και είμαι κάθετος ως προς αυτο , τα τελευταία χρόνια την κάνω αρκετά θα έλεγα ίσως 10 με 15κ / έτος το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω συναλλαγές με alpha και πρέπει να μεταφέρω χρήματα για πληρωμή καρτας κτλ, ενώ στην Πειραιώς έχω το pos της επιχείρησης και εθνικη έχω τον κύριο όψεως οπότε με βολεύει να έχω την κυρία πιστωτική μου σε μια εκ των δύο. Εν ολικής η Πειραιώς δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως βρήκα δύο ενδιαφέρων κάρτες της εθνικής και συγκεκριμένα η gold και η μαύρη, η gold πάρα πολύ βολική γιατί στα 7000 ευρώ συναλλαγών it's free και δίνει έως 12 δόσεις σε πληρωμές δημοσίου αλλά το ατού της μαύρης είναι οτι εχει δωρεαν μετατροπή νομίσματος κάτι που με βολεύει γιατί πηγαίνω Βουλγαρία συχνά κυρίως για βενζίνη με συνδρομή στα 120 ευρώ και 12000 σε συναλλαγές για δωρεάν χρήση βέβαια το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δίνει μέχρι 5 δόσεις προς δημόσιο.. επισης διαλέγοντας μια εκ των 2 χάνω τα μίλια .. βέβαια το ότι έχω όψεως και μισθοδοσια δεν ξέρω αν έχω κάποιες εξτρα παροχές
asdfnikos Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 μμ 10 λεπτά πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα, χρησιμοποιώ μια bonus alpha πολλά χρόνια χωρίς συνδρομή μιας και είμαι κάθετος ως προς αυτο , τα τελευταία χρόνια την κάνω αρκετά θα έλεγα ίσως 10 με 15κ / έτος το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω συναλλαγές με alpha και πρέπει να μεταφέρω χρήματα για πληρωμή καρτας κτλ, ενώ στην Πειραιώς έχω το pos της επιχείρησης και εθνικη έχω τον κύριο όψεως οπότε με βολεύει να έχω την κυρία πιστωτική μου σε μια εκ των δύο. Εν ολικής η Πειραιώς δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως βρήκα δύο ενδιαφέρων κάρτες της εθνικής και συγκεκριμένα η gold και η μαύρη, η gold πάρα πολύ βολική γιατί στα 7000 ευρώ συναλλαγών it's free και δίνει έως 12 δόσεις σε πληρωμές δημοσίου αλλά το ατού της μαύρης είναι οτι εχει δωρεαν μετατροπή νομίσματος κάτι που με βολεύει γιατί πηγαίνω Βουλγαρία συχνά κυρίως για βενζίνη με συνδρομή στα 120 ευρώ και 12000 σε συναλλαγές για δωρεάν χρήση βέβαια το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δίνει μέχρι 5 δόσεις προς δημόσιο.. επισης διαλέγοντας μια εκ των 2 χάνω τα μίλια .. βέβαια το ότι έχω όψεως και μισθοδοσια δεν ξέρω αν έχω κάποιες εξτρα παροχές σχετικά με το κομμάτι τον δόσεων στο δημόσιο όλες δίνουν μέχρι 12 μήνες. που είδες το 5 δόσεις;
Neptu Δημοσ. Σάββατο στις 07:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:09 μμ 24 λεπτά πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα, χρησιμοποιώ μια bonus alpha πολλά χρόνια χωρίς συνδρομή μιας και είμαι κάθετος ως προς αυτο , τα τελευταία χρόνια την κάνω αρκετά θα έλεγα ίσως 10 με 15κ / έτος το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω συναλλαγές με alpha και πρέπει να μεταφέρω χρήματα για πληρωμή καρτας κτλ, ενώ στην Πειραιώς έχω το pos της επιχείρησης και εθνικη έχω τον κύριο όψεως οπότε με βολεύει να έχω την κυρία πιστωτική μου σε μια εκ των δύο. Εν ολικής η Πειραιώς δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως βρήκα δύο ενδιαφέρων κάρτες της εθνικής και συγκεκριμένα η gold και η μαύρη, η gold πάρα πολύ βολική γιατί στα 7000 ευρώ συναλλαγών it's free και δίνει έως 12 δόσεις σε πληρωμές δημοσίου αλλά το ατού της μαύρης είναι οτι εχει δωρεαν μετατροπή νομίσματος κάτι που με βολεύει γιατί πηγαίνω Βουλγαρία συχνά κυρίως για βενζίνη με συνδρομή στα 120 ευρώ και 12000 σε συναλλαγές για δωρεάν χρήση βέβαια το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δίνει μέχρι 5 δόσεις προς δημόσιο.. επισης διαλέγοντας μια εκ των 2 χάνω τα μίλια .. βέβαια το ότι έχω όψεως και μισθοδοσια δεν ξέρω αν έχω κάποιες εξτρα παροχές Σε παρόμοια φάση είμαι κι εγώ αλλά πλέον με το iris δεν υπάρχει πρόβλημα. Μεταφέρω με iris στην τράπεζα που έχω την κάρτα και εξοφλώ τον λογαριασμό. Και όποτε το ποσό είναι πάνω από 500€ απλά κάνω τη μεταφορά σε 3-4.. μέρες αν χρειαστεί. Άρα αυτό το πρόβλημα λύθηκε. δωρεάν στα 7000 €? Δε ξέρω τι άλλες παροχές έχει αλλά σε άλλες είναι δωρεάν στα 2500€ (Πειραιώς). Όχι gold ομως. Για το δημόσιο όλες έχουν 12 άτοκες, μη σε δουλεύουν. Για το συνάλλαγμα που λες, δε ξέρω τι ισοτιμία δίνουν αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείς κάτι του στυλ revolut/curve. Κάτι μου λέει ότι θα είναι καλύτερα. Η συνδρομή 120€ για το τι είναι; για την black και είναι δωρεάν αν κάνεις συναλλαγές >12,000€? Κάνε μια καλύτερη έρευνα σε αυτά που θέλεις, υπάρχουν λύσεις
ZELDA Δημοσ. Σάββατο στις 07:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:27 μμ (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Neptu είπε Σε παρόμοια φάση είμαι κι εγώ αλλά πλέον με το iris δεν υπάρχει πρόβλημα. Μεταφέρω με iris στην τράπεζα που έχω την κάρτα και εξοφλώ τον λογαριασμό. Και όποτε το ποσό είναι πάνω από 500€ απλά κάνω τη μεταφορά σε 3-4.. μέρες αν χρειαστεί. Άρα αυτό το πρόβλημα λύθηκε. δωρεάν στα 7000 €? Δε ξέρω τι άλλες παροχές έχει αλλά σε άλλες είναι δωρεάν στα 2500€ (Πειραιώς). Όχι gold ομως. Για το δημόσιο όλες έχουν 12 άτοκες, μη σε δουλεύουν. Για το συνάλλαγμα που λες, δε ξέρω τι ισοτιμία δίνουν αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείς κάτι του στυλ revolut/curve. Κάτι μου λέει ότι θα είναι καλύτερα. Η συνδρομή 120€ για το τι είναι; για την black και είναι δωρεάν αν κάνεις συναλλαγές >12,000€? Κάνε μια καλύτερη έρευνα σε αυτά που θέλεις, υπάρχουν λύσεις Κοίτα έχω την N26 για ταξίδια αλλά δεν θέλω να κάθομαι να μεταφέρω χρήματα 3 και 4 φορές με iris η σε n26 κτλ ,όντως το τι ισοτιμία δίνει η καθε μια ειναι μια παραμετρος που πρεπει να ελενχθει αλλα θα πρεπει να αγοραστούν τα ίδια πράγματα ίδια ώρα με 2 κάρτες ταυτοχρονα για να συγκρίνουμε παρολαυτα η μαύρη για συναλλαγές προς το Δημόσιο δίνει 5 δόσεις όχι 12. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:29 μμ από ZELDA
asdfnikos Δημοσ. Σάββατο στις 07:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:30 μμ 2 λεπτά πριν, ZELDA είπε Κοίτα έχω την N26 για ταξίδια αλλά δεν θέλω να κάθομαι να μεταφέρω χρήματα 3 και 4 φορές με iris η σε n26 κτλ ,όντως τι ισοτιμία δίνει θα ορεπει να αγοραστούν τα ίδια πράγματα ίδια ώρα με 2 κάρτες για να συγκρίνουμε παρολαυτα η μαύρη για συναλλαγές προς το Δημόσιο δίνει 5 δόσεις όχι 12 Σίγουρα?
ProponitisTouKanape Δημοσ. Κυριακή στις 02:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:19 μμ Η Black της Εθνικής θα σου σπάσει τα νεύρα με το μετρητή απαλλαγής συνδρομής. Κολλάει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή εμένα είναι κολλημένος από τον Οκτώβριο. Στην Πειραιώς είναι δωρεάν και η Gold Visa αν την εκδώσεις μέσω e-banking. Σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η δυνατότητα μετατροπής σε δόσεις. Προσωπικά θεωρώ πολλά τα 12,000 για τη Black της Εθνικής για την απαλλαγή συνδρομής. Επίσης δε σου προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο σε εξτρα επιβράβευση σε σχέση με τη Gold, ψίχουλα κατα τη γνώμη μου. Η δωρεάν μετατροπή συναλλάγματος είναι καλό feature και το εχω χρησιμοποιήσει αλλά στο τέλος της μέρας φορτώνεις Revolut απευθείας απο την κάρτα και κάνεις τις συναλλαγές σου εκτος ευρώ. 19 ώρες πριν, ZELDA είπε Καλησπέρα, χρησιμοποιώ μια bonus alpha πολλά χρόνια χωρίς συνδρομή μιας και είμαι κάθετος ως προς αυτο , τα τελευταία χρόνια την κάνω αρκετά θα έλεγα ίσως 10 με 15κ / έτος το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω συναλλαγές με alpha και πρέπει να μεταφέρω χρήματα για πληρωμή καρτας κτλ, ενώ στην Πειραιώς έχω το pos της επιχείρησης και εθνικη έχω τον κύριο όψεως οπότε με βολεύει να έχω την κυρία πιστωτική μου σε μια εκ των δύο. Εν ολικής η Πειραιώς δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον όμως βρήκα δύο ενδιαφέρων κάρτες της εθνικής και συγκεκριμένα η gold και η μαύρη, η gold πάρα πολύ βολική γιατί στα 7000 ευρώ συναλλαγών it's free και δίνει έως 12 δόσεις σε πληρωμές δημοσίου αλλά το ατού της μαύρης είναι οτι εχει δωρεαν μετατροπή νομίσματος κάτι που με βολεύει γιατί πηγαίνω Βουλγαρία συχνά κυρίως για βενζίνη με συνδρομή στα 120 ευρώ και 12000 σε συναλλαγές για δωρεάν χρήση βέβαια το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δίνει μέχρι 5 δόσεις προς δημόσιο.. επισης διαλέγοντας μια εκ των 2 χάνω τα μίλια .. βέβαια το ότι έχω όψεως και μισθοδοσια δεν ξέρω αν έχω κάποιες εξτρα παροχές 19 ώρες πριν, Neptu είπε Σε παρόμοια φάση είμαι κι εγώ αλλά πλέον με το iris δεν υπάρχει πρόβλημα. Μεταφέρω με iris στην τράπεζα που έχω την κάρτα και εξοφλώ τον λογαριασμό. Και όποτε το ποσό είναι πάνω από 500€ απλά κάνω τη μεταφορά σε 3-4.. μέρες αν χρειαστεί. Άρα αυτό το πρόβλημα λύθηκε. δωρεάν στα 7000 €? Δε ξέρω τι άλλες παροχές έχει αλλά σε άλλες είναι δωρεάν στα 2500€ (Πειραιώς). Όχι gold ομως. Για το δημόσιο όλες έχουν 12 άτοκες, μη σε δουλεύουν. Για το συνάλλαγμα που λες, δε ξέρω τι ισοτιμία δίνουν αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείς κάτι του στυλ revolut/curve. Κάτι μου λέει ότι θα είναι καλύτερα. Η συνδρομή 120€ για το τι είναι; για την black και είναι δωρεάν αν κάνεις συναλλαγές >12,000€? Κάνε μια καλύτερη έρευνα σε αυτά που θέλεις, υπάρχουν λύσεις Την ισοτιμία της Mastercard σου δίνει στη black με μηδενική προμηθεια. Μια χαρά βολικό είναι απλά αν δε χτυπάς μεγάλα ποσά σε ξένα νομίσματα δεν αξίζει να έχεις τη black μονο για αυτο...
Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 02:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:30 μμ 6 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η δυνατότητα μετατροπής σε δόσεις. Για εμένα αυτό είναι πολύ μεγάλο συν. Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό σε πιστωτική. Το κόστος είναι πολύ μικρό (0,3€/μήνα). Δηλαδή επιβαρύνεσαι με 3,6€/έτος αν κάνεις μετατροπή σε 12μηνο. Ίσως να μη το χρησιμοποιήσω και πότε. Και μόνο που ξέρω ότι υπάρχει είναι καλό. Βασικά έκανα μια φορά χρήση έτσι από περιέργεια, Ας το δει και αυτό ο φίλος. 1
asdfnikos Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Η Black της Εθνικής θα σου σπάσει τα νεύρα με το μετρητή απαλλαγής συνδρομής. Κολλάει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή εμένα είναι κολλημένος από τον Οκτώβριο. Στην Πειραιώς είναι δωρεάν και η Gold Visa αν την εκδώσεις μέσω e-banking. Σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η δυνατότητα μετατροπής σε δόσεις. Προσωπικά θεωρώ πολλά τα 12,000 για τη Black της Εθνικής για την απαλλαγή συνδρομής. Επίσης δε σου προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο σε εξτρα επιβράβευση σε σχέση με τη Gold, ψίχουλα κατα τη γνώμη μου. Η δωρεάν μετατροπή συναλλάγματος είναι καλό feature και το εχω χρησιμοποιήσει αλλά στο τέλος της μέρας φορτώνεις Revolut απευθείας απο την κάρτα και κάνεις τις συναλλαγές σου εκτος ευρώ. Την ισοτιμία της Mastercard σου δίνει στη black με μηδενική προμηθεια. Μια χαρά βολικό είναι απλά αν δε χτυπάς μεγάλα ποσά σε ξένα νομίσματα δεν αξίζει να έχεις τη black μονο για αυτο... έχω την Gold ο μετρητής έχει κολλήσει απο τον Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο θα χρεωνόταν η συνδρομή. Πήγα και την κατάργησα αυτήν την εβδομάδα. Πέρσι έπιασα τον στόχο αλλά φέτος έβγαλα άλλες 2 σε διαφορετικές τράπεζες με δωρεάν η πολύ μικρή συνδρομή (12 ευρώ της Silver) οπότε ειπα ας πάει στο καλό.
ZELDA Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 μμ Τι ακριβώς είναι η δυνατότητα μετατροπής σε δοσεις?
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 02:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:54 μμ 52 λεπτά πριν, ZELDA είπε Τι ακριβώς είναι η δυνατότητα μετατροπής σε δοσεις? κάνεις μια αγορά ας πούμε 600€ από κατάστημα που δεν έχει άτοκες δόσεις. Μετατρέπεις αυτή την αγορά σε 12μηνη, οπότε κάθε μήνα χρεώνεσαι 50€ αντί να δώσεις τα 600€ και έχει κόστος 0,3€/μήνα (δε παίζει ρόλο το ύψος του ποσού). Δηλαδή αν επιλέξεις 12 μήνες θα χρεωθείς εξτρά 3,6€+ 600€. Μπορείς να επιλέξεις και λιγότερους μήνες. Σκέψου πχ να αγοράσεις κάτι από εξωτερικό αξίας 1000€. πχ ένα λαπτοπ από amazon. εκεί δε παίζουν άτοκες δόσεις και αν δεν έχεις τα λεφτά πληρώνεις με το επιτόκιο της κάρτας >16-19%. Μετατρέπεις την αγορά σε 12μηνη και πληρώνεις 83€/μήνα +3,6 και το λαπτοπ σου βγαίνει 1003,6€ και το εξοφλείς σε 1 χρόνο αντί άμεσα.
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:02 μμ 6 λεπτά πριν, Neptu είπε κάνεις μια αγορά ας πούμε 600€ από κατάστημα που δεν έχει άτοκες δόσεις. Μετατρέπεις αυτή την αγορά σε 12μηνη, οπότε κάθε μήνα χρεώνεσαι 50€ αντί να δώσεις τα 600€ και έχει κόστος 0,3€/μήνα (δε παίζει ρόλο το ύψος του ποσού). Δηλαδή αν επιλέξεις 12 μήνες θα χρεωθείς εξτρά 3,6€+ 600€. Μπορείς να επιλέξεις και λιγότερους μήνες. Σκέψου πχ να αγοράσεις κάτι από εξωτερικό αξίας 1000€. πχ ένα λαπτοπ από amazon. εκεί δε παίζουν άτοκες δόσεις και αν δεν έχεις τα λεφτά πληρώνεις με το επιτόκιο της κάρτας >16-19%. Μετατρέπεις την αγορά σε 12μηνη και πληρώνεις 83€/μήνα +3,6 και το λαπτοπ σου βγαίνει 1003,6€ και το εξοφλείς σε 1 χρόνο αντί άμεσα. Με την διαφορα οτι οι δόσεις μπαίνουν μετα την αγορά, οποτε το χιλιαρικακι πρεπει να τα διαθέτεις αλλιώς παπαλα😁
messinia3 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:13 μμ 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Με την διαφορα οτι οι δόσεις μπαίνουν μετα την αγορά, οποτε το χιλιαρικακι πρεπει να τα διαθέτεις αλλιώς παπαλα😁 Απλά πρέπει να υπάρχει διαθεσιμο υπόλοιπο 1000 ευρώ στο όριο της πιστωτικής σου.Κατα τα άλλα δεν αλλάζει κάτι,πλέον της μικρής επιβάρυνσης.
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 03:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:22 μμ 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Με την διαφορα οτι οι δόσεις μπαίνουν μετα την αγορά, οποτε το χιλιαρικακι πρεπει να τα διαθέτεις αλλιώς παπαλα😁 αυτό το πρόβλημα το έχεις με τη χρεωστική διότι κι εκεί έχουν την ίδια πατέντα αλλά με κόστος νομίζω 0,6€/δόση. Εκεί πρέπει να υπάρχουν τα χρήματα στο λογαριασμό. Με την πιστωτική δε σε απασχολεί, αρκεί να υπάρχει το όριο κι ας έχεις στην τσέπη σου μόνο 100€. Θα προχωρήσει η χρέωση και στον 1ο λογαριασμό θα χρεωθείς 3,6€+83,33€ Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ χρήσιμη επιλογή και σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς. Και θεωρώ το κόστος πολύ καλό. Ειδικά για μεγάλες αγορές. Τώρα αν πάρεις κάτι 50€ και το βάλεις σε 12 δόσεις και πληρώσεις +3,6€...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα