Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς ιδέα για τον αποταμιευτικο λογαριασμό Εθνικη Παίδων. Από αυτά που διάβασα μπορείς να συνδέσεις υπάρχουσα πιστωτικη χωρίς συνδρομή με επιβράβευση 1% στο σύνολο των αγορών. Ξέρει κανείς αν παράλληλα ισχύει και το πρόγραμμα ανταμοιβής go4more της υφιστάμενης πιστωτικής?

Ουτως η άλλως έχω αποταμιευτικο για τα παιδιά. Ίσως αυτό με συμφέρει καλύτερα...στα 5.000 π.χ. αγορές δίνει 50 ευρώ στο λογαριασμό του παιδιού. Αν είναι επιπλέον των πόντων του go4 more  αξίζει να το ψάξω.

Που είναι η φάκα ψάχνω?

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, messinia3 είπε

Έχει κανείς ιδέα για τον αποταμιευτικο λογαριασμό Εθνικη Παίδων. Από αυτά που διάβασα μπορείς να συνδέσεις υπάρχουσα πιστωτικη χωρίς συνδρομή με επιβράβευση 1% στο σύνολο των αγορών. Ξέρει κανείς αν παράλληλα ισχύει και το πρόγραμμα ανταμοιβής go4more της υφιστάμενης πιστωτικής?

Ουτως η άλλως έχω αποταμιευτικο για τα παιδιά. Ίσως αυτό με συμφέρει καλύτερα...στα 5.000 π.χ. αγορές δίνει 50 ευρώ στο λογαριασμό του παιδιού. Αν είναι επιπλέον των πόντων του go4 more  αξίζει να το ψάξω.

Που είναι η φάκα ψάχνω?

Το πιο ενδιαφέρον είναι το 20% bonus, εκεί ψάχνω να δω τι παίζει 

• Επιβράβευση στη συνέπεια καταθέσεων με το 20% επί του μέσου μηνιαίου ποσού κατάθεσης (έως €200/χρόνο).

Δηλαδή αν βάζεις π.χ. 80€ το μήνα σου δίνει 16*12 = 192€ στο τέλος του χρόνου ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το πιο ενδιαφέρον είναι το 20% bonus, εκεί ψάχνω να δω τι παίζει 

• Επιβράβευση στη συνέπεια καταθέσεων με το 20% επί του μέσου μηνιαίου ποσού κατάθεσης (έως €200/χρόνο).

Δηλαδή αν βάζεις π.χ. 80€ το μήνα σου δίνει 16*12 = 192€ στο τέλος του χρόνου ; 

16 ευρώ σου δίνει...μέσο μηνιαίο ποσό κατάθεσης 80 χ 20% =16 ευρώ...άπαξ όχι επί 12 που το έκανες

Αλλά αν τα αθροίσεις πες 50 από την επιβράβευση πιστωτικής + 16 από τη συνέπεια καταθέσεων βγαίνει 66 ευρώ το χρόνο...πολύ πάνω από τα ισχύοντα δεδομένα καταθέσεων. Απλά είναι δεσμευμένα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού αυτά όπως το καταλαβαίνω εγώ.

Επεξ/σία από messinia3
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, messinia3 είπε

16 ευρώ σου δίνει...μέσο μηνιαίο ποσό κατάθεσης 80 χ 20% =16 ευρώ...άπαξ όχι επί 12 που το έκανες

Αλλά αν τα αθροίσεις πες 50 από την επιβράβευση πιστωτικής + 16 από τη συνέπεια καταθέσεων βγαίνει 66 ευρώ το χρόνο...πολύ πάνω από τα ισχύοντα δεδομένα καταθέσεων. Απλά είναι δεσμευμένα μέχρι την ενηλικίωση του παιδιού αυτά όπως το καταλαβαίνω εγώ.

ναι, θα ήταν too good to be true...

νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη ανά πάσα στιγμή, απλά χάνεις τους τόκους:

https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Idiwtes/apotamieusi-ependiseis/Apotamieutika-programmata/Ethniki-paidwn/gr/prosumvatikh_enhmerwsh_Ethnikh_Paidwn.pdf?rev=-1&hash=470D2B6FF80075673A63489453709772

Αναφορά σε κείμενο

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάποια ανάληψη από τους συνδικαιούχους του λογαριασμού, για το αναλαμβανόμενο ποσό δεν αποδίδονται τόκοι από την αρχή εκτοκισμού του τρέχοντος εξαμήνου ή από την ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού, στην περίπτωση που αυτός άνοιξε μέσα στο τρέχον εξάμηνο, χωρίς όμως να δημιουργούνται χρεωστικοί τόκοι για τον πελάτη.

Επίσης πρόσεξε και αυτό που λέει:

Αναφορά σε κείμενο

Σημειώνεται ότι: 1. Τα ποσά των επιβραβεύσεων υπολογίζονται σε ετήσια βάση και πιστώνονται από την Τράπεζα στο συνδεδεμένο λογαριασμό «Εθνική Παίδων» ως επιδότηση επιτοκίου του εν λόγω καταθετικού λογαριασμού, προσαυξάνοντας το καθαρό ποσό των τόκων που προκύπτουν, όταν αφορούν:

Άρα υπολόγισε ένα -15% στα ποσά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

ναι, θα ήταν too good to be true...

νομίζω ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη ανά πάσα στιγμή, απλά χάνεις τους τόκους:

https://www.nbg.gr/-/jssmedia/Files/Idiwtes/apotamieusi-ependiseis/Apotamieutika-programmata/Ethniki-paidwn/gr/prosumvatikh_enhmerwsh_Ethnikh_Paidwn.pdf?rev=-1&hash=470D2B6FF80075673A63489453709772

Επίσης πρόσεξε και αυτό που λέει:

Άρα υπολόγισε ένα -15% στα ποσά

Ναι οκ αυτό το γνώριζα...το θέμα είναι αν παραμένουν τα προνόμια της go4more.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, messinia3 είπε

Το έχεις κάνει το πρόγραμμα?Αξίζει τον κόπο?

Το αν αξίζει είναι σχετικό. Αν θέλεις έναν λογαριασμό για το παιδί σου να βάζεις λεφτά μέσα χωρίς να παίρνεις ποτέ, τότε κάτι το bonus που δίνει ο λογαριασμός, κάτι το bonus από τις κάρτες, σου δημιουργούν μια καλή απόδοση. Αρκεί να είναι λεφτά που βάζεις και τα ξεχνάς μέχρι να γίνει το καμάρι σου 18.

Δημοσ.

Κάνε ενα ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα, πιο πιθανό είναι να μαζέψεις παραπάνω απ την επένδυση σού απ ότι με κατάθεση στην τράπεζα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι?

Έχει χρησιμοποιήσει κάνεις τις υπηρεσίες του τραπεζικου διαμεσολαβητη?

Μετά από 20 ημέρες και η εθνική ακόμα εξετάζει το αίτημα μου για αντιλογισμο της ετήσιας συνδρομής της πιστωτικής μου κάρτας. 

Τα έχω πάρει  κρανιο και με τη φάμπρικα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για το παραμικρό στα καταστήματα, ακόμα και όταν δεν έχουν πελάτη και σκέφτομαι να απευθυνθώ κι εκεί μπας και βρω άκρη. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, messinia3 είπε

Να ρωτήσω κάτι?

Έχει χρησιμοποιήσει κάνεις τις υπηρεσίες του τραπεζικου διαμεσολαβητη?

Μετά από 20 ημέρες και η εθνική ακόμα εξετάζει το αίτημα μου για αντιλογισμο της ετήσιας συνδρομής της πιστωτικής μου κάρτας. 

Τα έχω πάρει  κρανιο και με τη φάμπρικα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για το παραμικρό στα καταστήματα, ακόμα και όταν δεν έχουν πελάτη και σκέφτομαι να απευθυνθώ κι εκεί μπας και βρω άκρη. 

Γιατί, είναι υποχρεωμένη η τράπεζα να σου επιστρέψει το ποσό της ετήσιας συνδρομής ;

Στις περισσότερες κάρτες δεν υπάρχει όρος (πχ αν έχεις τζίρο πάνω από 5Κ δεν πληρώνεις συνδρομή), και οι τράπεζες το κάνουν «χατηρικά» στους πελάτες 

Άμα δε σου αρέσει κόψε την κάρτα 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Γιατί, είναι υποχρεωμένη η τράπεζα να σου επιστρέψει το ποσό της ετήσιας συνδρομής ;

Στις περισσότερες κάρτες δεν υπάρχει όρος (πχ αν έχεις τζίρο πάνω από 5Κ δεν πληρώνεις συνδρομή), και οι τράπεζες το κάνουν «χατηρικά» στους πελάτες 

Άμα δε σου αρέσει κόψε την κάρτα 

Υποχρεωμένη δεν είναι η τράπεζα να μου επιστρεψει το ποσό της ετήσιας συνδρομής. 

Είναι όμως υποχρεωμένη να απαντήσει σε έγγραφο αίτημά μου εντός 10 εργασιμων ημερών,εξου και η ένσταση μου.

Όπως επίσης είναι υποχρεωμένη να εξυπηρετήσει τον πελάτη της χωρίς να απαιτείται υποχρεωτικά το κλείσιμο ραντεβού εάν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος. 

Και φυσικά και θα τη διακόψω πριν τη λήξη της επόμενης ετήσιας συνδρομής, αφου έχω ήδη πληρώσει γι αυτό το έτος. 

Εχω ήδη άλλες δύο χωρίς συνδρομή αν χρειαστώ  άλλωστε. 

Αυτή την προσπάθεια να δικαιολογηθουν παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, χρεώσεις για αναλήψεις μέσω συστήματος Δίας, ετήσιες συνδρομές, χρεώσεις επί έκδοσης τραπεζικών επιταγών,κλπ δεν την κατανοώ. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, messinia3 είπε

Υποχρεωμένη δεν είναι η τράπεζα να μου επιστρεψει το ποσό της ετήσιας συνδρομής. 

Είναι όμως υποχρεωμένη να απαντήσει σε έγγραφο αίτημά μου εντός 10 εργασιμων ημερών,εξου και η ένσταση μου.

Εντωμεταξύ το αίτημά σου είναι η επιστροφή της συνδρομής.

9 ώρες πριν, messinia3 είπε

ετήσιες συνδρομές,

Όταν υπέγραψες ότι αποδέχεσαι τους όρους για να βγάλεις και 3η κάρτα την οποία δεν την χρειάζεσαι άλλωστε γιατί έχεις άλλες 2, ενημέρωσες ότι δεν αποδέχεσαι την ετήσια συνδρομή? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τι σας φαίνεται δυσνόητο. 

Τη συγκεκριμένη πιστωτικη (platinum visa)τη χρησιμοποιώ περισσότερο γιατί με βολεύει επειδή είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό μισθοδοσίας.

Ζήτησα από την τράπεζα με γραπτό αίτημα τον αντιλογισμο της ετήσιας συνδρομής της.(90 ευρώ)

Η τράπεζα έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί απαντώντας εγγράφως σε διάστημα 10 εργασιμων ημερών, όπως η ίδια ορίζει για γραπτά αιτήματα των πελατών της.

Στις υπόλοιπες δύο έχω δωρεάν ετήσια συνδρομή με λιγότερη χρήση.

Προφανώς και γνωρίζω ότι οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ενημέρωσα λοιπόν γραπτώς την τράπεζα ότι ζητώ αντιλογισμο της ετήσιας συνδρομής. Την αποδέχεται  ή την απορρίπτει. Το χρονικό διάστημα απαντησης το θέτει η  ίδια η τράπεζα και το έχει υπερβεί κατά πολύ. 

Το αίτημα μου δεν αφορά αποκλειστικά την ετήσια συνδρομή της πιστωτικής κάρτας,αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο της ανεπαρκούς κατά τη γνώμη μου εξυπηρέτησης μου από την τράπεζα.

Μην αρχίσουμε τα άλλαξε τράπεζα, το έχω ήδη κάνει για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα (καταθέσεις, επενδύσεις, δάνεια) αλλά υπάρχει αναγκαστικά συνεργασία λόγω λογαριασμού μισθοδοσίας. 

Καλό είναι να απαντάτε σε αυτά που ρωτουνται και όχι να πουλάτε πνεύμα. 

Ξέρω τι υπέγραψα,όπως επίσης όμως ξέρω και το κέρδος της Τράπεζας από τον τζίρο της εν λόγω κάρτας...άλλωστε μπορεί κάλλιστα να απορρίψει το αίτημα μου.

Η ερώτηση λοιπόν ήταν αν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του τραπεζικού διαμεσολαβητη. 

Αν εσύ θεωρείς λογικό να πρέπει να κλείσεις ραντεβού για να ανοίξεις δεύτερο λογαριασμό  σε τραπεζικό ίδρυμα που είσαι ήδη πελάτης δικαίωμα σου. Για μένα δεν είναι αποδεκτό. 

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Εντωμεταξύ το αίτημά σου είναι η επιστροφή της συνδρομής.

Όταν υπέγραψες ότι αποδέχεσαι τους όρους για να βγάλεις και 3η κάρτα την οποία δεν την χρειάζεσαι άλλωστε γιατί έχεις άλλες 2, ενημέρωσες ότι δεν αποδέχεσαι την ετήσια συνδρομή? 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει νόημα να σου πει κάποιος την εμπειρία που είχε με τον τραπεζικό διαμεσολαβητή, διότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο, συνεπώς εσύ πρέπει να κάνεις αυτό που θεωρείς πιο σωστό για να προασπίσεις τα δικά σου συμφέροντα και ό,τι βγει. Εμείς εδώ μόνο απόψεις μπορούμε να εκφέρουμε.

Πάντως, έτσι όπως την κόβω την περίπτωσή σου, ο τραπεζικός διαμεσολαβητής το πολύ-πολύ να κάνει μια σύσταση στην τράπεζα επειδή "άργησε" να απαντήσει. Μέχρι εκεί. Κάτι άλλο δεν νομίζω να κάνει, για τον απλούστατο λόγο ότι την ετήσια συνδρομή της κάρτας -όπως λες κι εσύ- την έχεις αποδεχτεί (το πόσο τζίρο έχεις κάνει όσο και το αν η τράπεζα "έχει βγάλει τα λεφτά της" είναι αδιάφορο). Επίσης, το ότι για σένα δεν είναι αποδεκτό να πρέπει να κλείσεις ραντεβού για να εξυπηρετηθείς, καθώς και το ότι θεωρείς γενικότερα ανεπαρκή την εξυπηρέτηση, πάλι κάτι υποκειμενικό είναι, οπότε κανείς δεν πιστεύω ότι θα κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά, ούτε ο τραπεζικός διαμεσολαβητής, αλλά ούτε και η τράπεζα. Το πιθανότερο είναι ότι θα λάβεις απλά μια τυποποιημένη απάντηση, ίσα-ίσα για να φανεί ότι επεξεργάστηκαν το παράπονό σου, και μέχρι εκεί.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί έχεις platinum πιστωτική κάρτα από την στιγμή που έχει τόσο υψηλή συνδρομή... Αν θες μια κάρτα που να είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου, γιατί δεν βγάζεις μια απλή χρεωστική που δεν έχει και συνδρομή; Εναλλακτικά, από την στιγμή που λες πως έχεις άλλες δύο πιστωτικές χωρίς συνδρομή, μπορείς να συνδέσεις αυτές με τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου. 

Σε ποια τράπεζα αναφέρεσαι;

Επεξ/σία από pluss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...