PC_MAGAS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω ΦΑ αντί πετρέλαιο λόγο κόστους, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο στην περιοχή Αγίου Πέτρου στις Αχαρνές. Ακόμα για να τοποθετηθεί στην οικία μου ποια είναι η διαδικασία και ποιά τα τέλη; Αν δεν έχω αγωγό κοντά μου η εταιρεία θα αναλάβει να φέρει αγωγό για εμένα; Τέλος, αν αγοράσω μια δεξαμενή του στύλ: https://www.andrianos.gr/gr/proionta/ugraerio-fusiko-aerio/dexamenes-ugraeriou Μπορώ να έχω φορτηγό να γεμίζει την δεξαμενή; Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από PC_MAGAS
korakios Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 αν δεν περνά αγωγός δίπλα σου , πόσο μάλλον στην περιοχή που είσαι το ξεχνάς εκτός αν θες να γίνεις μέτοχος της εταιρίας 30 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Τέλος, αν αγοράσω μια δεξαμενή του στύλ: https://www.andrianos.gr/gr/proionta/ugraerio-fusiko-aerio/dexamenes-ugraeriou Μπορώ να έχω φορτηγό να γεμίζει την δεξαμενή; αυτές είναι δεξαμενές υγραερίου επομένως είτε πας σε κλιματιστικά , είτε σε αντλία θερμότητας αν έχεις αντοχές και χρόνο μπορείς να δεις και για λύση με πελλετ
PC_MAGAS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, korakios είπε αν δεν περνά αγωγός δίπλα σου , πόσο μάλλον στην περιοχή που είσαι το ξεχνάς εκτός αν θες να γίνεις μέτοχος της εταιρίας αυτές είναι δεξαμενές υγραερίου επομένως είτε πας σε κλιματιστικά , είτε σε αντλία θερμότητας αν έχεις αντοχές και χρόνο μπορείς να δεις και για λύση με πελλετ Ξέρεις χάρτες με αγωγούς Φυσικού Αερίου για να δω τον κοντινόρερό μου; Δίπλα μου δεν περνά αλλά αν έχω δεξαμένη ΦΑ ίσως κάποιος με φορτηγό να με προμηθεύει. Ακόμα η δεξαμενή υγραερίου δεν μου κάνει και για ΦΑ? IMHO κοιτώ ξύλο/πέλετ/βιομάζα as well διότι είναι εύκολη στην εύρεση. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από PC_MAGAS
korakios Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Ακόμα η δεξαμενή υγραερίου δεν μου κάνει και για ΦΑ? όχι , θα εκραγεί . 35 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε Ξέρεις χάρτες με αγωγούς Φυσικού Αερίου για να δω τον κοντινόρερό μου; πάρε απλά τηλ στην ΕΔΑ 36 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε IMHO κοιτώ ξύλο/πέλετ/βιομάζα as well διότι είναι εύκολη στην εύρεση. ότι βολεύει τον καθένα
kage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 https://www.fysikoaerioellados.gr/kalypsi-diktyoy/ https://edaattikis.gr/gr/tools/expansion πρωτα κοιτας αν υπαρχει κατι στην περιοχη... αν ειναι μονοκατοικιες εκει γυρω μπορεις να βαλεις υπογεια δεξαμενη υγραεριου με σωστες δικλειδες ασφαλειας και να στην γεμιζουν κανονικα...τωρα ολα αυτα σημαινουν μερικα χιλιαρικα κοστος...καποιοι λεβητες εχουν δυνατοτητα να τρεχουν υγραεριο και αν ερθει στο μελλον γυρναει σε φυσικο αεριο https://www.coralgas.gr/products/gas-tanks/
papoys1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω ΦΑ αντί πετρέλαιο λόγο κόστους, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο στην περιοχή Αγίου Πέτρου στις Αχαρνές. Ακόμα για να τοποθετηθεί στην οικία μου ποια είναι η διαδικασία και ποιά τα τέλη; Αν δεν έχω αγωγό κοντά μου η εταιρεία θα αναλάβει να φέρει αγωγό για εμένα; Τέλος, αν αγοράσω μια δεξαμενή του στύλ: https://www.andrianos.gr/gr/proionta/ugraerio-fusiko-aerio/dexamenes-ugraeriou Μπορώ να έχω φορτηγό να γεμίζει την δεξαμενή; Κάπου διάβαζα ότι φέτος λόγω της μεγάλης αύξησης του Φ.Α. το 35-40% κέρδος που υπήρχε πέρυσι σε σχέση με το πετρέλαιο θα εξαφανισθεί και θα πάει στο 3,5% ζημιά. Άρα αυτή τη στιγμή να πάει κάποιος σε αλλαγή το κάνει μόνο από ανάγκη (πολυκατοικία όπου δεν υπάρχει συνενόηση για πετρέλαιο) ή για εξυπηρέτηση να μην έχει το άγχος να γεμίζει πετρέλαιο. Αν και περνάει από εμένα το σκεφτόμουν , αλλά με την τελευταία κατάσταση λέω ευτυχώς που δεν είχα κάνει το λάθος.
pontez2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω ΦΑ αντί πετρέλαιο λόγο κόστους, αλλά δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο στην περιοχή Αγίου Πέτρου στις Αχαρνές. Ακόμα για να τοποθετηθεί στην οικία μου ποια είναι η διαδικασία και ποιά τα τέλη; Αν δεν έχω αγωγό κοντά μου η εταιρεία θα αναλάβει να φέρει αγωγό για εμένα; Τέλος, αν αγοράσω μια δεξαμενή του στύλ: https://www.andrianos.gr/gr/proionta/ugraerio-fusiko-aerio/dexamenes-ugraeriou Μπορώ να έχω φορτηγό να γεμίζει την δεξαμενή; Αν δεν περνάει ΦΑ ναι μπορεις να πας σε δεξαμενη υγραερίου αρκει να μένεις σε μονοκατοικία. Βάζεις έναν λέβητα μικτό υγραερίου-φα και τελειώνεις. Αν εισαι σε μονοκατοικία δικαιούσαι εως 30 kg μπουκάλες υγραερίου σε μπαλκόνι, χωρίς άδεια πολεοδομίας. Αν θέλεις παραπάνω πας κατηγορία 1 που χρειάζεται να έρθει η πολεοδομία για αδειοδότηση.
nyne Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Θα σου ελεγα να σκεφτεις και τη λυση μιας υδραυλικης σομπας πελλετ(συνδεεται με τα καλοριφερ).Το αρνητικο ειναι οτι θα πρεπει να την καθαριζεις(τιποτα τρομερο) συν το κουβαλημα των πελλετ,οπως επισης και ο αποθηκευτικος χωρος .
george1807 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Φέτος το ΦΑ βγαίνει πιο ακριβό για ελάχιστη διαφορά σε σχέση με το πετρέλαιο.
PC_MAGAS Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, nyne είπε Θα σου ελεγα να σκεφτεις και τη λυση μιας υδραυλικης σομπας πελλετ(συνδεεται με τα καλοριφερ).Το αρνητικο ειναι οτι θα πρεπει να την καθαριζεις(τιποτα τρομερο) συν το κουβαλημα των πελλετ,οπως επισης και ο αποθηκευτικος χωρος . Βασικά σκεύτομαι και το ξύλο/πελετ combo μπορώ να έχω secondary λέβητα ξύλου μαζί με αυτόν του πετρελαίου. Όμως εν συγκρίση με το πετρέλαιο δεν ξέρω πόσο φτηνότερο είναι το ξύλο (βέβαια μπορώ να πάω σε leftover ξυλεία/κλαδιά από κήπους μαζί με πεταμένα ξύλα και να ανάβω πετρέλαιο όταν δεν το επιτρέπει ο καιρός το ξύλο).
korakios Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, george1807 είπε Φέτος το ΦΑ βγαίνει πιο ακριβό για ελάχιστη διαφορά σε σχέση με το πετρέλαιο. δεν ξέρω πως το υπολογίζεις και το λες με σιγουριά....
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε Βασικά σκεύτομαι και το ξύλο/πελετ combo μπορώ να έχω secondary λέβητα ξύλου μαζί με αυτόν του πετρελαίου. Όμως εν συγκρίση με το πετρέλαιο δεν ξέρω πόσο φτηνότερο είναι το ξύλο (βέβαια μπορώ να πάω σε leftover ξυλεία/κλαδιά από κήπους μαζί με πεταμένα ξύλα και να ανάβω πετρέλαιο όταν δεν το επιτρέπει ο καιρός το ξύλο). Πρόσεχε μήπως η οικονομία που πας να κάνεις σου βγει πολύ ακριβή.
nyne Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Το ξύλο είναι ακριβό απ'όσο γνωρίζω,επίσης δεν θα έχεις καλή απόδοση.Επειδη καίω πέλλετ εδώ κ αρκετά χρόνια ζεσταίνω ένα σπίτι 86 τετραγωνικά με περίπου 80-90€ το μήνα.Φαντασου ότι μιλάμε για παλιό ακίνητο με ταράτσα δίχως μόνωση...
george1807 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 14 ώρες πριν, korakios είπε δεν ξέρω πως το υπολογίζεις και το λες με σιγουριά.... Δεν το υπολόγισα, το διάβασα στο newmoney αν θυμάμαι καλά, μιλούσε για τιμή κιλοβατώρας.
korakios Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, george1807 είπε Δεν το υπολόγισα, το διάβασα στο newmoney αν θυμάμαι καλά, μιλούσε για τιμή κιλοβατώρας. λινκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα