stellar78 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σας και θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα πρόβλημα που έχω και κοντεύω να σκάσω. Το Σεπτέμβριο 2021 έγινε διαθέσιμη η δυνατότητα να βάλω FTTH. Μόλις το έμαθα έκανα αίτηση στην COSMOTE. Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα και ήρθε συνεργείο (ήταν και Κυριακή) και ξεκίνησε να δουλεύει. Για να μη τα πολυλογώ, 1 μήνα μετά, και αφού ήρθαν διάφορα συνεργεία (να συνδεσουν το σπίτι με το δρόμο, να κάνουν τις συνδέσεις των ινων κλπ κλπ- όλα εξωτερικοί εργολάβοι, όχι COSMOTE) μου ήρθε το πολυπόθητο μήνυμα ότι μπορώ να συνδεθώ. Έκλεισα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού με τεχνικό της COSMOTE. Ήρθε ο τεχνικός, βάζει τον μετατροπέα από οπτική ρε "ρεύμα"- δεν συγχρόνιζε. Βάζει ένα εργαλείο σαν POS (ποτενσιομετρο νομιζω), το συνδέει με το πριζάκι, βγάζει -35db. "Γι' αυτό δε συγχρονίζει, οι γραμμή έχει μεγάλες απώλειες". Βάζει ένα αλλο μηχανημα, σαν ταμπλετ και βγαζει ενα πλάνο του δικτύου, με κόμβους κλπ. "Το πρόβλημα είναι στο πριζακι μέσα στο σπίτι, δεν έχουν κάνει σωστή σύνδεση, πρέπει να ξαναέρθει το συνεργείο να το φτιάξει". Ήρθε το συνεργείο την επομένη. Βγάζουν αυτοί το δικό τους μηχάνημα σαν τάμπλετ, μου δέιχνουν το δίκτυο, όλα πράσινα. "Κανένα πρόβλημα, μου λενε, στα -18db οι απώλειες, ο τεχνικός του ΟΤΕ δεν ήξερε να μετρήσει- μας κάνουν πόλεμο γιατί είμαστε εξωτερικοί εργολάβοι". ΞΑΝΑερχεται σήμερα ο τεχνικός του ΟΤΕ, ΞΑΝΑ -35db. Σηκωνεται και φεύγει. Ειλικρινά δεν ξέρω τί να κάνω, σκέφτομαι να βάλω δικηγόρο να κάνω αγωγή για φθορά ξένης περιουσίας και να τους βάλω να τα ξηλώσουν όλα και να μου αποκαταστήσουν τις ζημιές (τρυπες κλπ). Δεν μπορεί τα συνεργεία της ίδιας εταιρίας να πλακώνονται μεταξύ τους κι εγώ τελικά να φεύγω απ' τη δουλειά και να ανοίγω το σπίτι κάθε 2 ή 3 μέρες στον κάθε μαντράχαλο και να την πληρώνω. Καμιά ιδέα τί μπορεί να φταίει;
markon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Σε εμένα ο τεχνικός του οτε που έκανε της κολλήσεις , ο ίδιος πηρέ και της μετρήσεις , το μηχάνημα που αναφέρεις σαν ταμπλέτα το είχε και αυτός , και ελέγχει την οπτική ίνα από την καμπίνα μέχρι και την πρίζα μέσα στο σπίτι αν είναι εντάξει και ειδικά στην κολλήσεις , αν είναι εντάξει στέλνει της μετρήσεις στα κεντρικά , σε εσένα όπως αναφέρεις της κολλήσεις της έκανε εξωτερικό συνεργείο , αυτοί δεν πήραν μέτρηση από την πρίζα μέσα στο σπίτι , ο τεχνικός του οτε ήρθε για να κάνει ενεργοποίηση της γραμμής η μέτρηση μονο
stellar78 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 29 λεπτά πριν, markon είπε Σε εμένα ο τεχνικός του οτε που έκανε της κολλήσεις , ο ίδιος πηρέ και της μετρήσεις , το μηχάνημα που αναφέρεις σαν ταμπλέτα το είχε και αυτός , και ελέγχει την οπτική ίνα από την καμπίνα μέχρι και την πρίζα μέσα στο σπίτι αν είναι εντάξει και ειδικά στην κολλήσεις , αν είναι εντάξει στέλνει της μετρήσεις στα κεντρικά , σε εσένα όπως αναφέρεις της κολλήσεις της έκανε εξωτερικό συνεργείο , αυτοί δεν πήραν μέτρηση από την πρίζα μέσα στο σπίτι , ο τεχνικός του οτε ήρθε για να κάνει ενεργοποίηση της γραμμής η μέτρηση μονο Κάποιες λεπτομέρειες τις εχω παραλείψει για λόγους συντομίας. Τα συνεργεία πήρανε μετρήσεις και λένε πως ήταν και είναι καλές. Το θέμα είναι πως δεν είναι καλές οι τελικές μετρήσεις του τεχνικού του ΟΤΕ που πρέπει να συνδέσει το μοντεμ και να δώσει το οκ για να ενεργοποιηθεί η γραμμή- οπως περιγράφω
markon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Ο τεχνικός που έρχετε να κάνει την τελική σύνδεση και την ενεργοποίηση αν δεν κάνω λάθος , δεν κανει μέτρησης υποτίθεται ότι για να του δωσουν το οκ έχουν γίνει οι μετρήσεις και είναι ένταξη αν δεν ήταν δεν θα έρχονταν, ζήτα να γίνει μέτρηση και από το συνεργείο , και από τον τεχνικό να είναι παρόντες και οι δυο σίγουρα ένας από τους δύο κάπου, κάνει λάθος 1
stellar78 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 55 λεπτά πριν, markon είπε Ο τεχνικός που έρχετε να κάνει την τελική σύνδεση και την ενεργοποίηση αν δεν κάνω λάθος , δεν κανει μέτρησης υποτίθεται ότι για να του δωσουν το οκ έχουν γίνει οι μετρήσεις και είναι ένταξη αν δεν ήταν δεν θα έρχονταν, ζήτα να γίνει μέτρηση και από το συνεργείο , και από τον τεχνικό να είναι παρόντες και οι δυο σίγουρα ένας από τους δύο κάπου, κάνει λάθος Ο τεχνικός πριν συνδέσει το μοντεμ κάνει μετρήσεις (σε εμένα τουλάχιστον έκανε). Και σήμερα έτυχε και ήρθε και το συνεργείο που πέρασε την οπτική, οπότε ήταν και οι 2 παρόντες. Η κάθε μερια έλεγε τα δικά της και έδειχνε τα μηχανήματά της και τις μετρήσεις της. Μόνο στα χέρια που δεν πιαστήκαν (μέσα στο σπίτι, μπροστά στα παιδιά!). Οπότε έχουμε 2 διαφορετικά αποτελέσματα- υπάρχει καμια ιδέα πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Πχ υπάρχει περίπτωση να μετράνε διαφορετικά μηκη κύματος φωτός και καποια μήκη όντως να περνάνε (από κάποια λάθος συνδεση) ενώ άλλα όχι;
markon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Να κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύση , και να σου δώσουν την υπηρεσία αν θέλουν να φαγωθούν , να πάνε αλλου δεν ξέρω αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις υπαναχώρηση , και να κάνεις αίτηση σε αλλον παροχο που δίνει ftth στην περιοχή σου
gpoly1973 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα Μια ερώτηση,ποια τιμή είναι αποδεκτή μετρώντας σε bep η floorbox,ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Κάθε πάροχος έχει δικές του τιμές? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα