Προς το περιεχόμενο

PoE IP camera - εγκατάσταση και λειτουργίες

sakis_the_fraud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Σκεφτομαι να τοποθετήσω μια κάμερα στο χωριό για να εχουμε εικονα απο την πισω μερια που υπάρχει το παρκινγκ και η εισοδος της αποθήκης.

Στις απαιτήσεις, εχω σκεφτει η κάμερα να είναι (1) τύπου dome για να ειναι καπως πιο διακριτική, να είναι (2) εξωτερικού χώρου (αν και θα ειναι κατω απο ενα σκεπαστρο, αλλα σε καθε περίπτωση δεν θα ειναι μεσα) και φυσικα να υποστηρίζει (3) νυχτερινή λήψη. Φυσικά, θα χρειαστει η καμερα να ειναι (4) PoE (802.3af) καθώς ειναι περιπου 20-30 μέτρα το μήκος του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί. Κοιταω κυρίως σε Hikvision και Dahua που με ενημερωσαν πως ειναι οι κορυφαιες, με μια προτίμηση στην πρώτη.

Σκεφτομαι να αποφυγω την λύση του καταγραφικού και να παω σε (6) SD για την καταγραφή. 

Βλεπω οτι υπάρχει στο μενού τους να ορίζεις ενα μερος που σε ενδιαφέρει και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις (alerts) πχ μέσω email. Καθώς ο χώρος χρησιμοποιείται και όντως υπάρχει κίνηση, αν και μια τετοια λειτουργία φαίνεται χρησιμη, ισως να με φορτώνει με αχρηστη πληροφορία.

Και καπου εδω, ξεκινανε οι απορίες!

Α - Εχει δουλεψει κανεις τέτοια κάμερα; Πχ με μια 128GB SD ποσες μέρες συνεχόμενης καταγραφής έχουμε στο περίπου;

Β - Ποσο πρακτικές είναι οι ειδοποιήσεις; Εκτός απο mail εχει κάποιον αλλο τρόπο για όσους δεν εχουν καταγραφικο η δεν βλεπουν ζωντανα;

Γ - Εχω δει πως υπάρχει τροπος ώστε να φευγουν οι καταγραφές online σε cloud και το σκεφτομαι για ακραιες περιπτώσεις, το εχει δουλεψει κανεις; Λειτουργεί οντως;

Δ - Υπάρχει κάτι που μου ξεφευγει σε χαρακτηριστικά με βάση το σενάριο που θέλω να καλύψω;

Αναμένω την βοήθειά σας και τις εμπειρίες σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/10/2021 στις 6:35 ΜΜ, sakis_the_fraud είπε

Α - Εχει δουλεψει κανεις τέτοια κάμερα; Πχ με μια 128GB SD ποσες μέρες συνεχόμενης καταγραφής έχουμε στο περίπου;

Β - Ποσο πρακτικές είναι οι ειδοποιήσεις; Εκτός απο mail εχει κάποιον αλλο τρόπο για όσους δεν εχουν καταγραφικο η δεν βλεπουν ζωντανα;

Γ - Εχω δει πως υπάρχει τροπος ώστε να φευγουν οι καταγραφές online σε cloud και το σκεφτομαι για ακραιες περιπτώσεις, το εχει δουλεψει κανεις; Λειτουργεί οντως;

Δ - Υπάρχει κάτι που μου ξεφευγει σε χαρακτηριστικά με βάση το σενάριο που θέλω να καλύψω;

A: Το ποσες μερες εχει καταγραφη ειναι σχετικο, γιατι αν το βαλεις να γραφει με κινηση θα γραφει περισσοτερες μερες ενω αν το βαλεις συνεχομενα λιγοτερες, αν παλι ειναι με κινηση και εχει δεντρα να τα κουναει ο αερας παλι θα ειναι λιγοτερες και παει λεγοντας

Β: Γινετε και μαιλ και ειδοποιηση στο κινητο και ειναι καλες την πρωτη μερα, μετα που θα δεις να σου χτηπαει καθε 2 λεπτα απο καποια κινηση δεντρου ή γατας που περναει τοτε θα το κλεισεις.. 

Γ: Ναι δουλευει οπως και ftp 

Δ: Παρε και τροφοδοτικο γιατι δεν εχουν μεσα οι καμερες. Σκεψου να βαλεις και ενα nvr καταγραφικο να αποθηκευει εκει η καμερα και δεν χριαζεται να παει καλωδιο στο καταγραφικο γιατι αν ερθουν και σου παρουν την καμερα τα χανεις ολα.

• Like 1

7 ώρες πριν, gorge18 είπε

A: Το ποσες μερες εχει καταγραφη ειναι σχετικο, γιατι αν το βαλεις να γραφει με κινηση θα γραφει περισσοτερες μερες ενω αν το βαλεις συνεχομενα λιγοτερες, αν παλι ειναι με κινηση και εχει δεντρα να τα κουναει ο αερας παλι θα ειναι λιγοτερες και παει λεγοντας

Β: Γινετε και μαιλ και ειδοποιηση στο κινητο και ειναι καλες την πρωτη μερα, μετα που θα δεις να σου χτηπαει καθε 2 λεπτα απο καποια κινηση δεντρου ή γατας που περναει τοτε θα το κλεισεις.. 

Γ: Ναι δουλευει οπως και ftp 

Δ: Παρε και τροφοδοτικο γιατι δεν εχουν μεσα οι καμερες. Σκεψου να βαλεις και ενα nvr καταγραφικο να αποθηκευει εκει η καμερα και δεν χριαζεται να παει καλωδιο στο καταγραφικο γιατι αν ερθουν και σου παρουν την καμερα τα χανεις ολα.

Καλησπέρα @gorge18, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες σου! 😃

Εχεις καποιο παράδειγμα απο την εμπειρία σου σχετικά με τον χώρο; Θα αρκει πιστευεις μια 128αρα για 1 μήνα ή να κοιταξω για 256; Ετσι στο περίπου για να εχω μια εικονα.

Ρωταω γιατι σκεφτομαι να βαλω πληρη καταγραφή στην SD και να φευγουν μονο ενημερώσεις στο cloud.

Το πλανο ειναι να αποφυγω το καταγραφικο (τουλάχιστον σε πρώτη φάση), για αυτο σκεφτομαι το cloud και δεν βασίζομαι μονο στην SD. 😉

Αυτό για το τροφοδοτικό δεν το ήξερα, θα παρω κατευθείαν και εναν PoE injector για 802.3af!

Καλησπέρα!

@gorge18 σε ευχαριστώ και παλι για την απάντησή σου.

Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω 2 κάμερες, DS-2CD2143G0-I και DS-2CD2146G2-I.

https://www.hikvision.com/europe/products/IP-Products/Network-Cameras/Pro-Series-EasyIP-/DS-2CD2143G0-I-S-/
https://www.skroutz.gr/s/13976278/Hikvision-IP-Κάμερα-Full-HD-Αδιάβροχη-με-Φακό-2-8mm-DS-2CD2143G0-I.html

https://www.hikvision.com/europe/products/IP-Products/Network-Cameras/Pro-Series-EasyIP-/ds-2cd2146g2-i-su-/
https://www.skroutz.gr/s/24933664/Hikvision-IP-Κάμερα-Full-HD-Αδιάβροχη-με-Φακό-2-8mm-DS-2CD2146G2-I.html

Αν δεν κάνω λάθος, η δευτερη ως νεότερη (G2)
- υποστηρίζει SD 256GB εναντι της πρώτης που υποστηρίζει 128GB,
- εχει το AI chip για να υποστηρίζει το AcuSense, μια λειτουργία για τον εντοπισμο οχηματων και ανθρώπων μεσω deep learning,
- υποστηρίζει την τεχνολογία Darkfighter για καλύτερη ληψη την νυχτα.

Είναι κάτι αλλο που μου διαφευγει;

Το βασικό μου ζήτημα για την παλαιότερη, ειναι αν θα συνεχίσει να υποστηρίζεται απο την εταιρεία και για πόσα χρόνια,
εχει κάποιος καποια παλαιοτερη κάμερα της εταιρείας να μας πει εντυπώσεις απο την υποστηριξη της;

Επισης με ενδιαφερει πολυ το ανεβασμα βιντεο απο τα alerts σε cloud, ξαναρωταω μηπως καποιος το εχει δουλεψει απευθειας απο την καμερα γιατι σε οτι βιντεο ή οδηγό βλεπω ειναι ολα απο καταγραφικό.

Τις Hikvision κοιτα να τις παρεις απο μεγαλο μαγαζι π.χ. Ο Μιμικος ειναι καλα να τις παρεις γιατι σε περιπτωση που εχεις θεμα με τον κωδικο θα πρεπει να μιλήσεις μαζι τους. Τα Alerts που λες δουλευουν αλλα ειναι σπαστικα αν ειναι σε εξωτερικο χωρο. Τωρα αν και εχω καμια 10αρια ip της εταιριας δεν εχω βαλει σε καμια καρτα για να σου πω. Αν (που ειναι το πιο πιθανο) δουλευει οπως και με το καταγραφικο δεν θα εχεις προβλημα αρκει να ειναι γρηγορη η καρτα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι είναι ιδανική μία Floodlight Camera, πχ Arlo, Ring που είναι και "διακριτική" γιατί μοιάζει με προβολέα με φώτα.

Έχουν συνήθως εξελιγμένο AI ενώ μπορούν να έχουν και λειτουργίες συναγερμού αν θέλεις, είναι όμως κάπως ακριβές.

Ένα εξελιγμένο ΑΙ μπορεί να ξεχωρίσει τα γνωστά πρόσωπα από τα μη γνωστά (του "διδάσκεις" ποια είναι τα γνωστά), αν και αυτές οι λειτουργίες απαιτούν συνδρομή.

Είχα δοκιμάσει πρόσφατα μία escam ptz με AI και κόστος στα 60 ευρώ και όντως αναγνωρίζει τον άνθρωπο και στέλνει notifications.

Αν ο χώρος είναι κάπως μικρός υπάρχει και η λύση του smart doorbell πχ ring 

To smart doorbel γενικά ανεβάζει το θέμα της ασφάλειας σπιτιού.

Νομίζω καλό AI  στις κάμερες έχει η google με το nest αλλά από τιμή είναι και αυτό ακριβό

Επεξ/σία από techartware
  • Like 1

Καλημερα, για μια καμερα:

https://provision-isr.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=500&virtuemart_category_id=53&Itemid=124 (εχει PoE)

https://provision-isr.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=901&virtuemart_category_id=135&Itemid=421

Eχει 2.8 αρκετα ευρυγωνιο φακο και μικροφωνο να ακους του ηχους του χωριου και να νοσταλγεις!! Εχει standard & AI Analytics που θες

Μην το παρακανει με το πολλα MP, δες εικονα..

Εγω εχω το παλιοτερο μοντελο που δουλευει με τα alerts μεσω κινησης στην εικονα της καμερας. Καλο αλλα ετυχε μερα με κατι ζουζουνια να πετανε στο σπιτι στο χωριο και πρεπει να πηρα πανω απο 250 emails!!

Ειδοποιησεις θα παιρνεις μεσω app η μεσω email, δεν γινεται αλλιως

sc01_11010902.jpg

sc02_11010903.jpg

UpGarden_2021_10_25_00_07_17_1.jpg

UpGarden_2021_10_25_12_44_54_1.jpg

Επισης, ξεχνα το να βαλεις SD καρτα για να αποφυγεις το καταγραφικο. Το καταγραφικο εχει τις ολες δυνατοτητες.

Επισης το καταγραφικο χρειαζεσαι για οταν θα βαλεις και δευτερη καμερα (θα βαλεις πιστεψε με, εγω απο 4 ξεκινησα, σε 9 εφθασα)

Επισης, εχω καταληξει να βλεπω το χωριο μου απο τις καμερες μονο. Με τις δουλειες εχω να παω απο τον Αυγουστο!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, συμφωνώ και εγώ με όσα είπαν οι υπόλοιποι όσον αφορά το θέμα του καταγραφικού.

Σε μια περίπτωση που όντως διέρρηξαν μαγαζί το οποίο παρακολουθώ με 9 IP κάμερες, κάποιες από αυτές τις έσπασαν από τη βάση τους και τις πήραν μαζί τους κυριολεκτικά.. ακραίο αλλά αν ξέρουν τι κάνουν πιθανότατα δε θα αφήσουν SD πάνω.

Επίσης κάτι που θα πρέπει να έχεις κατά νου με τους IR Emitters είναι δυστυχώς οι αράχνες. Επειδή οι υπέρυθρες ζεσταίνουν τον αέρα μπροστά στην κάμερα, είναι το αγαπημένο σημείο τους για να στήνουν τους ιστούς τους, επειδή η ζέστη ελκύει τα έντομα. Οπότε αν είναι να λείπεις για αρκετό διάστημα ενδέχεται το περισσότερο από αυτό να μην βλέπεις τίποτα..

Ένα workaround για αυτό είναι να έχεις σχετικά κοντά (ίσως και κανένα μέτρο από την κάμερα) ανεξάρτητους emitters ώστε να πάνε σε αυτούς οι αράχνες και να αποφύγεις το να πάνε στην κάμερα ή μια πιο "μπακάλικη λύση" αν πρόκειται για σκεπαστό σημείο (που να μη βρέχεται) να έχεις κάτι σαν ανεμιστηράκι που να φυσάει το πεδίο μπροστά από την κάμερα, μιας και η συνεχής ροή αέρα δυσκολεύει το να στήσουν τον ιστό και επίσης θα είναι πιο δύσκολο να ανιχνεύσουν τα θερμά σημεία.

Επίσης κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα στην τελευταία κάμερα που πήρα (δεν έχω σχέση με το κατάστημα απλά είναι ακριβώς το μοντέλο) είναι η τεχνολογία ColorVu που έχουν κάποιες Hikvision για νυχτερινή όραση. Αυτό πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω πως ακριβώς συμβαίνει αλλά δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ήταν λες και είχαμε ξεχάσει τα φώτα αναμμένα στο μαγαζί, αλλά όλες οι υπόλοιπες έδειχναν ότι είναι pitch black και έβλεπαν ελάχιστα με τα IR τους. Τώρα είμαστε σε φάση που μάλλον θα τις αντικαταστήσουμε όλες με ColorVu.

Για λόγους ασφαλείας δεν μπορώ να δημοσιεύσω την εικόνα από τις κάμερες μας αλλά δείτε αυτό το test βίντεο για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω:

Όσον αφορά την καταγραφή μπορεί να γίνει με 2 τρόπους..

Η μια εκδοχή είναι με υπολογιστή windows που να έχει εγκατεστημένο το iSpy. Η καταγραφή γίνεται από τη ροή που λαβαίνει το πρόγραμμα απευθείας στον υπολογιστή που τρέχει, και έχει δικές του λειτουργίες για motion detection κτλ. Επίσης η εφαρμογή έχει αρκετές ρυθμίσεις όσον αφορά την ποιότητα βίντεο που θα καταγράφει και τα όρια σε MB/GB ανά κάμερα που θα κρατάει.

Η δεύτερη εκδοχή είναι να χρησιμοποιηθεί ένα linux μηχάνημα (π.χ. ubuntu) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις π.χ. ακόμα και ένα αρχαίο LGA775 με Core 2 και 4GB RAM μπορεί να κάνει τη δουλεία εύκολα, και να καταγράφει η κάμερα απευθείας με FTP σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται γνώσεις linux για να στηθεί σωστά το σύστημα και να ρυθμιστούν οι αντίστοιχες Port στις οποίες θα ακούει, καθώς επίσης και ένα "απλό" script που να σβήνει αυτόματα τα αρχεία από κάποιες μέρες και πίσω.

Και όσον αφορά τον όγκο, αυτό έχει να κάνει καθαρά με την ανάλυση, το bitrate και τα FPS που θα ρυθμίσετε. Για μία μόνο κάμερα τα 100 GB είναι πάρα πολλά γενικά, εγώ χρησιμοποιώ ~80GB για 9 κάμερες και καταγράφω με motion μέχρι και μια βδομάδα πίσω.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. :) 

Επεξ/σία από SolidSnakeGr
  • Like 1

Στις 31/10/2021 στις 11:12 ΜΜ, gorge18 είπε

Τις Hikvision κοιτα να τις παρεις απο μεγαλο μαγαζι π.χ. Ο Μιμικος ειναι καλα να τις παρεις γιατι σε περιπτωση που εχεις θεμα με τον κωδικο θα πρεπει να μιλήσεις μαζι τους. Τα Alerts που λες δουλευουν αλλα ειναι σπαστικα αν ειναι σε εξωτερικο χωρο. Τωρα αν και εχω καμια 10αρια ip της εταιριας δεν εχω βαλει σε καμια καρτα για να σου πω. Αν (που ειναι το πιο πιθανο) δουλευει οπως και με το καταγραφικο δεν θα εχεις προβλημα αρκει να ειναι γρηγορη η καρτα. 

@gorge18 μιας και τις εχεις δουλεψει, στην συσκευασία έχουν "βαση" για ταβανι ή πρέπει να πάρω κάτι επιπλέον;

Στις 1/11/2021 στις 1:29 ΠΜ, techartware είπε

Για την συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι είναι ιδανική μία Floodlight Camera, πχ Arlo, Ring που είναι και "διακριτική" γιατί μοιάζει με προβολέα με φώτα.

Νομίζω καλό AI  στις κάμερες έχει η google με το nest αλλά από τιμή είναι και αυτό ακριβό

@techartware σε ευχαριστώ πολυ για την απάντησή σου!

Δυστυχώς, οι συσκευές που προτείνεις ξεφευγουν κατα πολυ από το θεωρητικό μπατζετ.

Στις 1/11/2021 στις 9:06 ΠΜ, Fotis_Greece είπε

Εγω εχω το παλιοτερο μοντελο που δουλευει με τα alerts μεσω κινησης στην εικονα της καμερας. Καλο αλλα ετυχε μερα με κατι ζουζουνια να πετανε στο σπιτι στο χωριο και πρεπει να πηρα πανω απο 250 emails!!

Ειδοποιησεις θα παιρνεις μεσω app η μεσω email, δεν γινεται αλλιως

Επισης, ξεχνα το να βαλεις SD καρτα για να αποφυγεις το καταγραφικο. Το καταγραφικο εχει τις ολες δυνατοτητες.

Επισης το καταγραφικο χρειαζεσαι για οταν θα βαλεις και δευτερη καμερα (θα βαλεις πιστεψε με, εγω απο 4 ξεκινησα, σε 9 εφθασα)

@Fotis_Greece σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Η αλήθεια είναι πως κατά την αναζήτηση μου δεν έπεσα πανω στην εταιρεία provision. Επίσης δεν βρήκα καπου για συνδεση με cloud που είναι και μια απο τις βασικές μου προυποθέσεις.

Αυτό με το καταγραφικό οντως το σκεφτομαι, αλλα σε πρώτη φάση λεω να παω χωρίς, βλεποντας και κανοντας.

Στις 1/11/2021 στις 4:37 ΜΜ, SolidSnakeGr είπε

Σε μια περίπτωση που όντως διέρρηξαν μαγαζί το οποίο παρακολουθώ με 9 IP κάμερες, κάποιες από αυτές τις έσπασαν από τη βάση τους και τις πήραν μαζί τους κυριολεκτικά.. ακραίο αλλά αν ξέρουν τι κάνουν πιθανότατα δε θα αφήσουν SD πάνω.

Επίσης κάτι που θα πρέπει να έχεις κατά νου με τους IR Emitters είναι δυστυχώς οι αράχνες. Επειδή οι υπέρυθρες ζεσταίνουν τον αέρα μπροστά στην κάμερα, είναι το αγαπημένο σημείο τους για να στήνουν τους ιστούς τους, επειδή η ζέστη ελκύει τα έντομα. Οπότε αν είναι να λείπεις για αρκετό διάστημα ενδέχεται το περισσότερο από αυτό να μην βλέπεις τίποτα..

Επίσης κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα στην τελευταία κάμερα που πήρα (δεν έχω σχέση με το κατάστημα απλά είναι ακριβώς το μοντέλο) είναι η τεχνολογία ColorVu που έχουν κάποιες Hikvision για νυχτερινή όραση. Αυτό πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω πως ακριβώς συμβαίνει αλλά δεν πίστευα στα μάτια μου.. Ήταν λες και είχαμε ξεχάσει τα φώτα αναμμένα στο μαγαζί, αλλά όλες οι υπόλοιπες έδειχναν ότι είναι pitch black και έβλεπαν ελάχιστα με τα IR τους. Τώρα είμαστε σε φάση που μάλλον θα τις αντικαταστήσουμε όλες με ColorVu.

@SolidSnakeGr σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντησή σου!

όπως ανέφερα και παραπάνω, για το καταγραφικο και τις εναλλακτικές επιλογές σε hardware/software έχω κανει αυτη την επιλογή, αλλα κραταω τις παροτρύνσεις σας και θα δω τι θα κανω σε 2η φαση.

Αυτό για τους IR Emitters πρώτη φορα το διαβάζω! πολυ χρήσιμη η πληροφορία, θα το έχω στον νου μου.

Οσον αφορά την τεχνολογία colorvu, απο οτι εχω καταλαβει, οι καμερες έχουν led πανω τους και φωτίζουν τον χωρο. Έτσι είναι ή κάτι έχω καταλάβει λάθος; Είναι και λιγο περίεργη η κατάσταση, γιατι ετσι η καμερα τραβαει την προσοχή.

Στην περίπτωση μου, ο χώρος έχει φωτισμο, αλλά εχω επιλέξει και νυχτερινη όραση μεσω IR για τις σπανιες περιπτωσεις που δεν θα υπάρχει φως.

Εχουνε cloud συνδεση τα Provision. NAT το ονομαζει και ενεργοποιείται.απο το μενού. Εχει QR code για να σκαναρεις και να συνδεθεις με την εφαρμογη.

Δουλεύει ακομα και εαν δεν εχεις public IP (CGN Nat)

ProvisionCam2 την βρισκεις στα app stores

1 ώρα πριν, sakis_the_fraud είπε

@gorge18 μιας και τις εχεις δουλεψει, στην συσκευασία έχουν "βαση" για ταβανι ή πρέπει να πάρω κάτι επιπλέον;

Οπως την βλεπεις στην φωτογραφία ειναι ακομα και η βαση. Υπαρχει και εξτρα βαση αλλα κανει απο 10-12€ και πανω αναλογα την καμερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...