Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sstratos είπε

Καλημέρα. Θελω βοηθεια σε μια πράξη μαθηματική , θα σας παραθέσω τι ξέρω για να με βοηθήσετε περαιτέρω (και να καταλάβετε τι θέλω ακριβώς).....

Θελω το εξής: Ας πούμε οτι έχω 1.000.000 πορτοκάλια. Και θέλω να τα χωρίσω σε 3 ισα μέρη , με αντιστοιχία σε % . Το πρόβλημα ειναι οτι θελω το ποσοστό % στο εναπομείναν αριθμό ΜΕΤΑ την πρώτη αφαίρεση... Δηλαδή :

Τι ξέρω μεχρι τώρα: Eαν θελω να το χωρίσω σε 3 ΙΣΑ μέρη... Ο πρώτος θα πάρει 33% .... μετά απο το υπόλοιπό μου ο επόμενος θα πάρει το 50% και ο τελευταίος θα πάρει το 100% απο το εναπομείναν ποσό  ... αρα ολοι θά πάρουν το 33% του συνολικού ποσού (1.000.000 /3 )

Η δευτερη περιπτωση ειναι να πρέπει να το χωρίσω σε 4 ΙΣΑ μέρη.... Ο πρώτος θα πάρει το 25% , ο δεύτερος το 33% , ο τρίτος το 50% και ο τεταρτος το 100%

Η ερώτηση: εαν θελω να το κανω με παρόμοιο τρόπο , σε 5 ισα μέρη,πόσο τις % πρεπει να παρει ο 1ος,2ος,3ος,4ος,5ος  ??????

Ευχαριστώ

Δεν κατάλαβα τι ψάχνεις, πρέπει να διατυπώσεις καλύτερα την εκφώνηση. 

Οτιδήποτε πράγμα σε ποσότητες θες να το χωρίσεις σε 3 ίσα μέρη, ο καθένας θα λάβει το 33.333333....%. Αν τα μέρη γίνουν 4 αυτό θα γίνει 25%.

Αν θες ο ένας να πάρει το 50%, άλλος το 25% άλλος διαφορετικό, τότε προφανώς δεν θες να πάρει ο καθένας ίσα μέρη. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Οτιδήποτε πράγμα σε ποσότητες θες να το χωρίσεις σε 3 ίσα μέρη, ο καθένας θα λάβει το 33.333333....%. Αν τα μέρη γίνουν 4 αυτό θα γίνει 25%.

Αν θες ο ένας να πάρει το 50%, άλλος το 25% άλλος διαφορετικό, τότε προφανώς δεν θες να πάρει ο καθένας ίσα μέρη. 

Σωστα διατυπωμενο ειναι. Απλα αντι να πεις ο καθενας παιρνει 33.3 λες:
ο πρωτος παιρνει 33.3
ο δευτερος παιρνει το 50% το 66.6(αφαιρεις τον πρωτο απο το συνολικο) δηλ 33.3
ο τριτος παιρνει το 100% του 33.3 (αφαιρεις πρωτο και τον δευτερο απο το συνολικο).

Το μονο που χρειαζεται ειναι η αρχικη διαιρεση αναλογος τα ατομα και μετα πας καθε φορα -1.

Εστω δλδ οτι τα ατομα ειναι Χ και Ζ τα πορτοκαλια.
ο πρωτος θα παρει ζ/χ=ψ ----->ποσοστο ψ/ζ του ζ
ο δευτερος θα παρει ζ/χ-1=ψ2 ------>ποσοστο = ψ2/ζ του ζ-ψ
.... μεχρι το ζ/χ-χ που ειναι ακυρο.
στα 6 ατομα δλδ παει ως εξης: 16%,20%,25%,33%,50%,100%------------ Ολοι παιρνουν το 16.6% αλλα το εκφραζεις αλλιως.
στα 7 παει: 14% 16% 20% 25% 33% 50% 100%---------- ολοι παιρνουν το 14.2 % 

• Confused 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Tronis20 είπε

Σωστα διατυπωμενο ειναι. Απλα αντι να πεις ο καθενας παιρνει 33.3 λες:
ο πρωτος παιρνει 33.3
ο δευτερος παιρνει το 50% αυτών που απέμειναν το 66.6(αφαιρεις τον πρωτο απο το συνολικο) δηλ 33.3
ο τριτος παιρνει το 100% αυτών που απέμειναν του 33.3 (αφαιρεις πρωτο και τον δευτερο απο το συνολικο).

Fixed

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sstratos είπε

Καλημέρα. Θελω βοηθεια σε μια πράξη μαθηματική , θα σας παραθέσω τι ξέρω για να με βοηθήσετε περαιτέρω (και να καταλάβετε τι θέλω ακριβώς).....

Θελω το εξής: Ας πούμε οτι έχω 1.000.000 πορτοκάλια. Και θέλω να τα χωρίσω σε 3 ισα μέρη , με αντιστοιχία σε % . Το πρόβλημα ειναι οτι θελω το ποσοστό % στο εναπομείναν αριθμό ΜΕΤΑ την πρώτη αφαίρεση... Δηλαδή :

Τι ξέρω μεχρι τώρα: Eαν θελω να το χωρίσω σε 3 ΙΣΑ μέρη... Ο πρώτος θα πάρει 33% .... μετά απο το υπόλοιπό μου ο επόμενος θα πάρει το 50% και ο τελευταίος θα πάρει το 100% απο το εναπομείναν ποσό  ... αρα ολοι θά πάρουν το 33% του συνολικού ποσού (1.000.000 /3 )

Η δευτερη περιπτωση ειναι να πρέπει να το χωρίσω σε 4 ΙΣΑ μέρη.... Ο πρώτος θα πάρει το 25% , ο δεύτερος το 33% , ο τρίτος το 50% και ο τεταρτος το 100%

Η ερώτηση: εαν θελω να το κανω με παρόμοιο τρόπο , σε 5 ισα μέρη,πόσο τις % πρεπει να παρει ο 1ος,2ος,3ος,4ος,5ος  ??????

Ευχαριστώ

Απλά είναι τα πράγματα.Έχεις 1000 πορτοκάλια και θες να τα χωρίσεις σε 3 ισα μέρη.Άρα ο καθένας παίρνει το 33,33% του αρκιπού ποσού και είτε φυγει κάποιος ειτε όχι θα έχουν πάρει το ίδιο ποσοστό.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οι υπόλοιποι πάντως μια χαρά καταλάβαμε τι έγραψε (δεν αντιλήφθηκα κάποια εκφώνηση).

• Confused 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ ολους οσους ασχοληθηκαν , πήρα την απάντηση μου. Η σωστή απάντηση σε αυτο που εψαχνα ειναι 20-25-33-50-100 

Μπορεί να κλειδωθεί 

Δημοσ.
Στις 25/10/2021 στις 1:51 ΜΜ, sstratos είπε

Ο πρώτος θα πάρει 33% .... μετά απο το υπόλοιπό μου ο επόμενος θα πάρει το 50% και ο τελευταίος θα πάρει το 100% απο το εναπομείναν ποσό  ...

Σε αυτό που γράφεις

πρώτος Α, δεύτερος Β, τρίτος Γ , αρχικό ποσό Χ

Α=Χ/3

Β=(Χ-Α)*0,5

Γ=Χ-Α-Β

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...