Προς το περιεχόμενο

Audit vs Business Strategy σε Big 4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,έχω offer από δύο διαφορετικές Big 4 στην Ελλάδα.Aπό Deloitte για Audit και από PwC για Business Strategy.Τι από τα δύο θα επιλέγατε?Γενικά έχω ακούσει από τους περισσότερους να λένε ότι το Business Consulting είναι πολύ πιο ποιοτικό και ο ξεκάθαρος νικητής αλλά δεν ξέρω που μπορεί να δουλέψει κανείς μετά από μία Big 4 στο Business Strategy στην Ελλάδα.Tα exit opportunities από audit λίγο πολύ τα γνωρίζω και είναι αρκετά δελεαστικά(Senior accountant,Financial controller,CFO αργότερα κτλπ).

Η περιγραφή της θέσης για το Business Strategy είναι εδώ: https://pwc.wd3.myworkdayjobs.com/en-US/Global_Campus_Careers/job/Graduate-Opportunities-in-Business-Strategy_220981WD-1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Weedzardsnd είπε

Senior accountant

Μεταξύ των δύο προβληματισμών σου  θα προτιμούσα το consulting καθώς έχει καλύτερες αμοιβές από ότι έχω καταλάβει και σίγουρα είναι λιγότερο βαρετό

Επίσης δεν πιστεύω ότι ο ελεγχτής μπορεί να κάνει τόσο εύκολα τη δουλειά του λογιστή, κάνουν διαφορετικά πράγματα και ας μιλάνε την ίδια γλώσσα

Επεξ/σία από logistoulis

8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Μεταξύ των δύο προβληματισμών σου  θα προτιμούσα το consulting καθώς έχει καλύτερες αμοιβές από ότι έχω καταλάβει και σίγουρα είναι λιγότερο βαρετό

Επίσης δεν πιστεύω ότι ο ελεγχτής μπορεί να κάνει τόσο εύκολα τη δουλειά του λογιστή, κάνουν διαφορετικά πράγματα και ας μιλάνε την ίδια γλώσσα

Eιναι λιγοτερα τα λεφτα των auditors στην αρχη λογω του οτι σου πληρωνουν την πιστοποιηση κτλπ Η διαφορα μετα συγκλινει.Τωρα απο εκει και περα σιγουρα το consulting ακουγεται πιο ενδιαφερον αλλα δεν ξερω τι επιλογες θα ειχα μετα απο μια Big 4 καθως δε θα ηθελα να μεινω για παντα σε μια τετοια εταιρεια!

10 λεπτά πριν, Weedzardsnd είπε

Eιναι λιγοτερα τα λεφτα των auditors στην αρχη λογω του οτι σου πληρωνουν την πιστοποιηση κτλπ Η διαφορα μετα συγκλινει.Τωρα απο εκει και περα σιγουρα το consulting ακουγεται πιο ενδιαφερον αλλα δεν ξερω τι επιλογες θα ειχα μετα απο μια Big 4 καθως δε θα ηθελα να μεινω για παντα σε μια τετοια εταιρεια!

Δεν ξέρω τι μισθούς παίρνει ο καθενας αλλά τις συμβουλευτικές υπηρεσίες τις χρεώνουν περισσότερο από ότι έχω καταλάβει οπότε υποθέτω ότι αυτό θα αποτυπώνεται και στις αμοιβές

Όσο για το μετα δεν διαφωνώ με τον προβληματισμό σου, προσωπικά ακολουθώ τη λογιστική καθαρά και μόνο για να μπορεσω κάποτε να έχω την επιλογή να δουλέψω για τον εαυτό μου (και ας τη θεωρώ βαρετή σε σχέση με πολλά πράγματα), οπότε ναι αν έχεις κάποιο σχέδιο ή προβληματισμό για το μέλλον λειτούργησε με βάση αυτό.

Το καταλαβαίνω να μην θες να περάσεις όλα τα χρόνια σου σε ένα τέτοιο περιβάλλον

• Like 1

19 ώρες πριν, Weedzardsnd είπε

Καλησπέρα σας,έχω offer από δύο διαφορετικές Big 4 στην Ελλάδα.Aπό Deloitte για Audit και από PwC για Business Strategy.Τι από τα δύο θα επιλέγατε?Γενικά έχω ακούσει από τους περισσότερους να λένε ότι το Business Consulting είναι πολύ πιο ποιοτικό και ο ξεκάθαρος νικητής αλλά δεν ξέρω που μπορεί να δουλέψει κανείς μετά από μία Big 4 στο Business Strategy στην Ελλάδα.Tα exit opportunities από audit λίγο πολύ τα γνωρίζω και είναι αρκετά δελεαστικά(Senior accountant,Financial controller,CFO αργότερα κτλπ).

Η περιγραφή της θέσης για το Business Strategy είναι εδώ: https://pwc.wd3.myworkdayjobs.com/en-US/Global_Campus_Careers/job/Graduate-Opportunities-in-Business-Strategy_220981WD-1

Αν μισθολογικά είναι κοντά ή σε παίρνει γενικά, διάλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ! Το καλύτερο exit opportunity θα το έχεις αν είσαι καλός στη δουλειά σου και αυτό έρχεται από το ενδιαφέρον σου για αυτή. 

(Μεταξύ μας, ποιον ενδιαφέρει πιο πολύ να είναι auditor από buisness strategy; :D )

Καλή τύχη ! 

• Like 2

Καλησπέρα, πιστεύω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη..θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί. Εγώ και οι περισσότεροι φίλοι μου είμαστε στο ίδιο κλάδο στα οικονομικά, όλοι προσπαθούσαν λοιπόν να μπουν σε μια από τις big 4 χωρίς κάποια επιτυχία στην αρχή σε διάφορες ενδιαφέρουσες ειδικότητες και κατέληγαν όλους να τους παίρνουν εύκολα στο assurance. Είναι ένα τμήμα που παίρνουν συγκριτικά με μεγαλύτερη ευκολία και μαζικά γιατί φεύγουν πολλοί κάθε χρόνο.Τα κριτήρια δεν είναι τρομερά ζητάνε απλά ένα πτυχίο σχετικό και αγγλικά. Για να έχεις πάρει προσφορά στο consulting θα έχεις επιλεγεί από την αφρόκρεμα που κατάφερε να περάσει τις αξιολογήσεις. Μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία λοιπόν πολλοί θα σκότωναν να είναι στην θέση σου, ειδικά στην pwc που φημίζεται για την δυσκολία των αξιολογήσεις της.

• Like 1

Στις 29/10/2021 στις 10:30 ΜΜ, BohemianRhapsody είπε

Καλησπέρα, πιστεύω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη..θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί. Εγώ και οι περισσότεροι φίλοι μου είμαστε στο ίδιο κλάδο στα οικονομικά, όλοι προσπαθούσαν λοιπόν να μπουν σε μια από τις big 4 χωρίς κάποια επιτυχία στην αρχή σε διάφορες ενδιαφέρουσες ειδικότητες και κατέληγαν όλους να τους παίρνουν εύκολα στο assurance. Είναι ένα τμήμα που παίρνουν συγκριτικά με μεγαλύτερη ευκολία και μαζικά γιατί φεύγουν πολλοί κάθε χρόνο.Τα κριτήρια δεν είναι τρομερά ζητάνε απλά ένα πτυχίο σχετικό και αγγλικά. Για να έχεις πάρει προσφορά στο consulting θα έχεις επιλεγεί από την αφρόκρεμα που κατάφερε να περάσει τις αξιολογήσεις. Μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία λοιπόν πολλοί θα σκότωναν να είναι στην θέση σου, ειδικά στην pwc που φημίζεται για την δυσκολία των αξιολογήσεις της.

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και την απαντηση σου!

Θεωρεις οτι το business strategy εχει αξιολογα exit opportunities στην Ελλαδα?Γνωριζεις καποια απο αυτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Weedzardsnd είπε

Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και την απαντηση σου!

Θεωρεις οτι το business strategy εχει αξιολογα exit opportunities στην Ελλαδα?Γνωριζεις καποια απο αυτα?

Τα exit opps από το consulting γενικά είναι πολύ καλά, φαντάζομαι και στην Ελλάδα θα είναι λίγο πολύ όπως το εξωτερικό. Εξαρτάται κυρίως από το με τι θα ασχοληθείς και θα ειδικευτείς στη δουλειά σου - finance, IT, marketing, operations, people management κλπ. Το πιο κλασικό exit είναι να κανείς αυτό που κανείς ως consultant στο industry, δηλαδή να πας στην ίδια την εταιρία που πριν αγόραζε τις υπηρεσίες σου.

Ο κλάδος επίσης παίζει ρόλο αλλά λίγο μικρότερο καθώς τα skills είναι transferable και αρκετοί consultants μένουν generalists χωρίς να ειδικεύονται σε συγκεκριμένο κλάδο. 

Τα exit opps του audit είναι πιο σαφή και καλύτερα προκαθορισμένα καθώς όλοι ξέρουν τι έχεις κάνει και τι μπορείς να κανείς καθώς η δουλειά είναι πιο standardised. Το consulting γενικως μπορει να είναι πιο ασαφές σαν επάγγελμα, αν ψάξεις θα δεις και τα αντίστοιχα memes με το value που φέρνουμε και σε μεγάλο βαθμό λένε την αλήθεια.

Επεξ/σία από taketrance
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...