PantelosK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Λοιπον φιλε , δεν ξερω αν τρολαρεις και δεν με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη , αφου μπορεις να διαθεσεις μεχρι 1700 τοτε παιρνεις και καρτα γραφικων αναλογη για το μπιλντ Αλλαζεις τον 5600χ με 5900χ , αλλαζεις μητρικη και πας σε πιο φθηνη γιατι αυτη που εβαλες ειναι 300+ , κατεβαζεις το τροφοδοτικο σε καποιο αλλο φθηνοτερο γυρω στα 120-140 ευρω , οπως και τον nvme που εβαλες πας σε καποιον στα μισα λεφτα , ριχνεις και μια νιτρο 6600xt επανω και τελειωσαμε Στον επεξεργαστή λίγο σε έχασα. Κάνει 500 ευρώ αυτός που μου λες. Αν σου είναι εύκολο πες μου σε ποια μητρική να κοιτάξω και αν έχεις άποψη και για κάποια πρόταση της 6600, ευπρόσδεκτη. Αν και βοηθάνε οι αξιολογήσεις του σκρουτζ.
XristosQts Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, PantelosK είπε Καλησπέρα σας, θέλω να σας ψήσω ότι αυτό *δεν είναι άλλο ένα τόπικ για μπιλντ*, αλλά τελικά αυτό είναι. Ήρθε η ώρα να φτιάξω επιτέλους το pc μου, όπως το θέλω και το ονειρεύομαι από μικρός. Οπότε σας παρακαλώ να δείξετε επιείκεια στα λάθη μου και να μην είστε επιθετικοί απέναντι στον εθνουσιασμό μου. 🤓 Πάμε στα του build. Έχω επιλέξει τα παρακάτω και θα ήθελα όπου νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μου πείτε τη γνώμη σας. CPU: AMD Ryzen 5 5600X Mobo: Asus ROG Strix X570-E Gaming RAM: G.Skill 16GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz x2 PSU: Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 850W 80 Plus Platinum SSD: Samsung 1TB NVMe SSD 980 Pro Στα παραπάνω θα προστεθεί -γελάστε ελεύθερα- μια 1050ti που υπάρχει ήδη, είναι τίμια και την εμπιστεύομαι. Όχι για κάποιον λόγο από τους παραπάνω, αλλά γιατί η αγορά των gpu είναι κάπως broken όπως ξέρετε και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Θα ήθελα μια γνώμη για το παραπάνω build αν σας είναι εύκολο. Το τροφοδοτικό είναι αξιόλογο και αξιόπιστο; Οι ραμ κουμπώνουν με το υπόλοιπο; Υπάρχει λόγος για περισσότερη; Επεξεργαστής - μητρική συνυπάρχουν καλά; Δημιουργεί θέμα στο σύστημα η σαφώς περασμένης πλέον γενιάς 1050; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας προκαταβολικά. Κριτική και υποδείξεις ελεύθερα, για αυτό γράφω. 😁 υ.γ. Μην δώσετε βάση στην ανάγκη μου για rgb, όπως είπαμε αυτή τη στιγμή φτιάχνει pc ο πιτσιρικάς εαυτός μου και όχι εγώ. Το θέλω όσο πιο καρναβάλι γίνεται. Φωτάκια μέχρι και στα καλώδια. υ.γ.2 η χρήση όπως καταλαβαίνετε θα είναι το gaming γενικά, αλλά και η τηλεργασία μέσα από το pc αυτό, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι. CPU: AMD Ryzen 5 5600X Mobo: Asus ROG Strix X570-E Gaming MSI B550 Gaming Edge RAM: G.Skill 16GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz x2 PSU: Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 850W 80 Plus Platinum Corsair RM750x SSD: Samsung 1TB NVMe SSD 980 Pro 970 Evo Plus 1.0TB +Be Quiet Pure Base 500DX +Be Quiet Dark Rock Pro 4 = 870 + 3060ti - Πούλημα το δικό σου ~300 = 1400€ 3
Panagiotis321 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Ένα ένα παιδιά ο άνθρωπος λέει μέχρι 1700€ μπορεί να δώσει οπότε μιλάμε άνετα περνει to minimum ένα σύστημα με ryzen 5600x και rtx 3060ti οτιδήποτε πιο κάτω δεν έχει νόημα καν , τώρα αν είναι πολλά τα λεφτά για αυτό που θα πάρει?ναι. Θα είναι όμως κάτι όντως καλο/δυνατό μηχάνημα ? Επίσης ναι , όμως το πιο βασικο για μένα είναι το του χρειάζεται να δώσει τόσα πολλά κάνει τέτοια χρήση κτλπ για να αξιοποιήσει φουλ ένα τέτοιο pc μαλλον όχι από ότι καταλαβαίνω αλλά αφού θέλει να πάρει κάτι καλό και το θέλει τώρα ή δίνει το ποσό που μπορεί πχ 1700 και περνει κάτι minimum 5600x+3060ti ή αλλιώς μενει οπως είναι Αποφάσισε και υπάρχουν κάποιες επιλογές εφόσον διαθέτεις ένα τόσο μεγάλο ποσό 2
Herald Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Εχεις ηδη εναν ας πουμε αξιολογο επεξεργαστη. Ειδικα για καθημερινές εργασίες ειναι μπομπα, για gaming ειναι αρκετα κομπλε. Θα πας να αναβαθμισεις το cpu για να παιζει με μια καρτα που ειναι για πεταμα. Whats the point? Με 1700 budget πάντως μια χαρα βαζεις 3060ti, κοιταξε alternatede και caseking.
3DJIN Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 μολις εφτιαξα συστημα απο φρατζη με 3070 και 5600Χ στα 1600ε και κατι ψιλα.
stpi Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, Herald είπε caseking. Πρόσφατα έψαχνα κάτι, και είδα 100 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα. Έστειλα mail να τους ρωτήσω και το επιβεβαίωσαν.
hln3 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, stpi είπε Πρόσφατα έψαχνα κάτι, και είδα 100 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα. Έστειλα mail να τους ρωτήσω και το επιβεβαίωσαν. Κοίτα και προς equippr για αγορές απο γερμανία, έχουν πολιτική 1 κάρτα ανά πελάτη και στέλνουν Ελλάδα με 40 ευρώ μεταφορικά και καλές τιμές. Μπορείς να κάνεις αγορά και με amazon pay αν εχεις amazon και περνιούνται τα στοιχεία για την παραγγελία άμεσα
triplex1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, stpi είπε Πρόσφατα έψαχνα κάτι, και είδα 100 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα. Έστειλα mail να τους ρωτήσω και το επιβεβαίωσαν. του κλωτσου και του μπατσου την εχουν την χωρα μας ολοι οι ξενοι ετσι οπως την καταντησαν καποιοι , τι περιμενες να σε πουν , 12 ευρω και αποστολη στην πορτα σου;
hln3 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Για το θέμα του νήματος, εννοείτε πως δεν αγοράζεις cpu + mobo πριν πάρειες νέα κάρτα, θα βγουν καλύτερα cpu μέχρι να αποφασίσεις να αγοράσεις κάρτα
stpi Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, triplex1 είπε του κλωτσου και του μπατσου την εχουν την χωρα μας ολοι οι ξενοι ετσι οπως την καταντησαν καποιοι , τι περιμενες να σε πουν , 12 ευρω και αποστολη στην πορτα σου; Ο Jacob.de έχει 9,99 αποστολή με DHL στην πόρτα σου (από εκεί πήρα το pc case), και άλλο ένα κατάστημα από Γερμανία (δεν θυμάμαι ποιο) έχει 17 ευρώ αποστολή για εδώ. Το γελοίο με το caseking, είναι ότι για όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, τα μτφ παίζουν από 13 μέχρι 18 ευρώ, και όταν τους ρώτησα γιατί τόσο ακριβά για Ελλάδα, μου είπαν λόγω covid (μούφα δικαιολογία μου φάνηκε). Οπότε πήρα κι εγώ από Jacob. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από stpi
triplex1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, stpi είπε Ο Jacob.de έχει 9,99 αποστολή (από εκεί πήρα το pc case), και άλλο ένα κατάστημα από Γερμανία (δεν θυμάμαι ποιο) έχει 17 ευρώ αποστολή για εδώ. Το γελοίο με το caseking, είναι ότι για όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, τα μτφ παίζουν από 13 μέχρι 18 ευρώ, και όταν τους ρώτησα γιατί τόσο ακριβά για Ελλάδα, μου είπαν λόγω covid (μούφα δικαιολογία μου φάνηκε). Οπότε πήρα κι εγώ από Jacob. και καλα εκανες , εννοειται οτι βαζουν σαν δικαιολογια τον covid , απο το ξεκινημα εχω παρει αμετρητα δεματα απο Γερμανια με DHL χωρις το παραμικρο προβλημα , αυτοι και το mindfactory φαρμακειο σκετο ειναι μη το ψαχνεις , προτιμουν τις υπολοιπες χωρες τις ευρωπης. Υπαρχει και ο Γαλλος ομως , χωρις να εχω ασχοληθει , για οποιον θελει να ριξει μια ματια βαζω το λινκ https://www.topachat.com/pages/produits_cat_est_micro_puis_rubrique_est_wgfx_pcie.html 1
Herald Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 57 λεπτά πριν, stpi είπε Πρόσφατα έψαχνα κάτι, και είδα 100 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα. Έστειλα mail να τους ρωτήσω και το επιβεβαίωσαν. Το ξέρω αλλα αν πάς για build 1700€ κλάιν τα μεταφορικά. Και από amazon πχ να αγοράσεις εφόσον πάρεις 5-10 PC parts τα μεταφορικά θα σου βγούν 50+ ευρώ. Εγώ πήρα 2 thermal pads, ένα κουτί και μια ψύκτρα και έδωσα 44€ μεταφορικά.
elpenor Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @PantelosK Όπως σου γράφουν και οι άλλοι δεν έχει κάποιο νόημα να αναβαθμίσεις... Τηλεργασία -> Δεν θα δεις σχεδόν καμία διαφορά. Gaming -> Θα δεις πολύ μικρή διαφορά ίσως και καμία ανάλογα τι παίζεις. ------------------------ Asus ROG Strix X570-E Gaming -> 570Χ σημαίνει ότι παίρνεις ένα χειρότερο chipset γιατί χρειάζεσαι πολλά USB 3.2 και 3 NVME και wifi ταυτόχρονα. Asus Rog Strix σημαίνει ότι έχεις σαν hobby το OC και θέλεις να περάσεις μέρες και νύχτες πειράζοντας πράγματα με μία μητρική κατάλληλη για αυτό. Προτείνω μία φτηνή B550 να κάνεις τη δουλειά σου αν δεν θέλεις κάτι από τα προηγούμενα. G.Skill 16GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz x2 -> Υποθέτω εννοείς οι φτηνές με τα CJR, έχουν βγει καλύτερες προτάσεις από τότε. Αν σκοπεύεις να πάρεις κάρτα που θα παίζεις με καρφωμένα 144+ fps και έχεις όρεξη να κάνεις RAM OC προτείνω να πάρεις αρκετά ακριβότερες b-die αλλιώς πάρε τις φτηνότερες ballistix. Samsung 1TB NVMe SSD 980 Pro -> Δεν θα δεις ποτέ την διαφορά ταχύτητας από τον 970 evo plus, εγώ τουλάχιστον που τους έχω και τους 2 στο σύστημα μου δεν βλέπω καμία. Από την άλλη 50 ευρώ διαφορά είναι οπότε γιατί όχι... Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 850W 80 Plus Platinum -> Ο Άρης γράφει ότι Models like the Corsair HX850, the Seasonic Focus Plus Platinum with similar capacity, and the Asus ROG Thor 850 offer higher overall performance and lower noise output along with strong support. Πέρα από αυτό καλή λογική το 850 platinum ώστε να είναι κρύο, αθόρυβο και να μπορεί του χρόνου να πάρει τη νέα σου GPU. Γιατί όμως να ρισκάρεις με την Thermaltake, δεν έχει ούτε το support, ούτε το QC ούτε την τεχνογνωσία των άλλων. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2021 από elpenor 1
Herald Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Παντως οσον αφορα τα τροφοδοτικα το hxi850 που εχω ανεβαζει αρκετα θερμοκρασιες, 45-47 εχω με maximum τα 660watt φορτιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα