Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, θέλω να σας ψήσω ότι αυτό *δεν είναι άλλο ένα τόπικ για μπιλντ*, αλλά τελικά αυτό είναι.

Ήρθε η ώρα να φτιάξω επιτέλους το pc μου, όπως το θέλω και το ονειρεύομαι από μικρός.
Οπότε σας παρακαλώ να δείξετε επιείκεια στα λάθη μου και να μην είστε επιθετικοί απέναντι στον εθνουσιασμό μου. 🤓

Πάμε στα του build.

Έχω επιλέξει τα παρακάτω και θα ήθελα όπου νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μου πείτε τη γνώμη σας.

CPU: AMD Ryzen 5 5600X
Mobo: Asus ROG Strix X570-E Gaming
RAM: G.Skill 16GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz x2
PSU: Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 850W 80 Plus Platinum
SSD: Samsung 1TB NVMe SSD 980 Pro

Στα παραπάνω θα προστεθεί -γελάστε ελεύθερα- μια 1050ti που υπάρχει ήδη, είναι τίμια και την εμπιστεύομαι. Όχι για κάποιον λόγο από τους παραπάνω, αλλά γιατί η αγορά των gpu είναι κάπως broken όπως ξέρετε και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Θα ήθελα μια γνώμη για το παραπάνω build αν σας είναι εύκολο.

• Το τροφοδοτικό είναι αξιόλογο και αξιόπιστο;
  • Οι ραμ κουμπώνουν με το υπόλοιπο; Υπάρχει λόγος για περισσότερη;
  • Επεξεργαστής - μητρική συνυπάρχουν καλά;
  • Δημιουργεί θέμα στο σύστημα η σαφώς περασμένης πλέον γενιάς 1050;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας προκαταβολικά.
Κριτική και υποδείξεις ελεύθερα, για αυτό γράφω. 😁

υ.γ. Μην δώσετε βάση στην ανάγκη μου για rgb, όπως είπαμε αυτή τη στιγμή φτιάχνει pc ο πιτσιρικάς εαυτός μου και όχι εγώ. Το θέλω όσο πιο καρναβάλι γίνεται. Φωτάκια μέχρι και στα καλώδια.

υ.γ.2 η χρήση όπως καταλαβαίνετε θα είναι το gaming γενικά, αλλά και η τηλεργασία μέσα από το pc αυτό, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι.

Επεξ/σία από PantelosK
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PantelosK είπε

Δημιουργεί θέμα στο σύστημα η σαφώς περασμένης πλέον γενιάς 1050;

Τι χρήση θα κάνετε με το νέο σύστημα; (οι πιο βαριές)

Το τωρινό από τι αποτελείται; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Τι χρήση θα κάνετε με το νέο σύστημα; (οι πιο βαριές)

Το τωρινό από τι αποτελείται; 

Gaming και τηλεργασία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Το τωρινό αποτελείται από έναν ryzen 5 1600, μια b350F, την 1050ti και μια απλή ραμ 16gb στα 2600.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά, στη πράξη δεν θα δείτε κάποια διαφορά στην απόδοση με τη χρήση που κάνετε (αν δεν αλλάξετε κάρτα γραφικών).

Το όνειρο μπορεί να πάει μέχρι το '23 που θα αρχίσουν να φτιάχνουν οι τιμές και θα έχουν κυκλοφορήσει τα DDR5 συστήματα;

Στις 25/10/2021 στις 1:15 ΜΜ, PantelosK είπε

μια απλή ραμ 16gb στα 2600.

Τι εννοείτε; Ένα στικ μνήμης;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Γενικά, στη πράξη δεν θα δείτε κάποια διαφορά στην απόδοση με τη χρήση που κάνετε (αν δεν αλλάξετε κάρτα γραφικών).

Το όνειρο μπορεί να πάει μέχρι το '23 που θα αρχίσουν να φτιάχνουν οι τιμές και θα έχουν κυκλοφωρήσει τα DDR5 συστήματα;

Τι εννοείτε; Ένα στικ μνήμης;

https://www.skroutz.gr/s/19810077/HyperX-Fury-8GB-DDR4-RAM-με-Συχνότητα-2666MHz-για-Desktop-HX426C16FB3-8.html 2 τέτοια μοντάκια.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, PantelosK είπε

Καλησπέρα σας, θέλω να σας ψήσω ότι αυτό *δεν είναι άλλο ένα τόπικ για μπιλντ*, αλλά τελικά αυτό είναι.

Ήρθε η ώρα να φτιάξω επιτέλους το pc μου, όπως το θέλω και το ονειρεύομαι από μικρός.
Οπότε σας παρακαλώ να δείξετε επιείκεια στα λάθη μου και να μην είστε επιθετικοί απέναντι στον εθνουσιασμό μου. 🤓

Πάμε στα του build.

Έχω επιλέξει τα παρακάτω και θα ήθελα όπου νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μου πείτε τη γνώμη σας.

CPU: AMD Ryzen 5 5600X
Mobo: Asus ROG Strix X570-E Gaming
RAM: G.Skill 16GB Trident Z Neo DDR4 3600MHz x2
PSU: Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 850W 80 Plus Platinum
SSD: Samsung 1TB NVMe SSD 980 Pro

Στα παραπάνω θα προστεθεί -γελάστε ελεύθερα- μια 1050ti που υπάρχει ήδη, είναι τίμια και την εμπιστεύομαι. Όχι για κάποιον λόγο από τους παραπάνω, αλλά γιατί η αγορά των gpu είναι κάπως broken όπως ξέρετε και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Θα ήθελα μια γνώμη για το παραπάνω build αν σας είναι εύκολο.

• Το τροφοδοτικό είναι αξιόλογο και αξιόπιστο;
  • Οι ραμ κουμπώνουν με το υπόλοιπο; Υπάρχει λόγος για περισσότερη;
  • Επεξεργαστής - μητρική συνυπάρχουν καλά;
  • Δημιουργεί θέμα στο σύστημα η σαφώς περασμένης πλέον γενιάς 1050;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας προκαταβολικά.
Κριτική και υποδείξεις ελεύθερα, για αυτό γράφω. 😁

υ.γ. Μην δώσετε βάση στην ανάγκη μου για rgb, όπως είπαμε αυτή τη στιγμή φτιάχνει pc ο πιτσιρικάς εαυτός μου και όχι εγώ. Το θέλω όσο πιο καρναβάλι γίνεται. Φωτάκια μέχρι και στα καλώδια.

υ.γ.2 η χρήση όπως καταλαβαίνετε θα είναι το gaming γενικά, αλλά και η τηλεργασία μέσα από το pc αυτό, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι.

Εγώ θα άλλαζα μερικά πράγματα και θα εισαι πλήρες και με το παραπάνω και με κουτί που δεν έβαλες.

Και νομίζω και πιο οικονομικά.

https://www.skroutz.gr/s/24029712/Cougar-MX410-Mesh-G-RGB-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html 

https://www.skroutz.gr/s/19745850/CoolerMaster-MWE-600-Bronze-V2-600W-Full-Wired-80-Plus-Bronze-Bulk.html 

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html 

https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html 

https://www.skroutz.gr/s/23723129/Asus-ROG-Strix-B550-F-Gaming-Wi-FI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html 

https://www.skroutz.gr/s/17274624/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-1-0TB-M-2-NVMe-MZ-V7S1T0BW.html 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε παει πολυ πισω η 1050,μεινε οπως εισαι,δε θα εχεις κερδος απο τη μεταβαση.Επισης σε λιγες μερες εχουμε νεα κυκλοφορια επεξεργαστων οποτε wait.

To να μπουν μαζι 5600Χ με 1050 δεν ειναι ονειρο αλλα ονειδος...

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

σε παει πολυ πισω η 1050,μεινε οπως εισαι,δε θα εχεις κερδος απο τη μεταβαση.Επισης σε λιγες μερες εχουμε νεα κυκλοφορια επεξεργαστων οποτε wait.

To να μπουν μαζι 5600Χ με 1050 δεν ειναι ονειρο αλλα ονειδος...

Δεν είχα όνειρο να τα βάλω μαζί. Απλά δεν υπολόγιζα ένα σκουπίδι όπως η 1660, να φτάσει να κοστίζει 600€.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PantelosK είπε

Δεν είχα όνειρο να τα βάλω μαζί. Απλά δεν υπολόγιζα ένα σκουπίδι όπως η 1660, να φτάσει να κοστίζει 600€.

πες λιγο τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις εκτος την 1050 (μια χαρα ειναι ασε τους αλλους τι λενε)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, triplex1 είπε

πες λιγο τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις εκτος την 1050 (μια χαρα ειναι ασε τους αλλους τι λενε)

Μπορώ να φτάσω τα 1600 1700 για το σύνολο, χωρίς την κάρτα γραφικών.
Θα πει κάποιος «μα γιατί δεν κόβεις από το τάδε, το τάδε και το τάδε, για να πάρεις την κάρτα γραφικών με τα χρήματα αυτά». Γιατί θεωρώ ότι όσο και να κόψω θα πάρω ένα overpriced πιστολάκι για μαλλιά σήμερα. Όταν θες 600 για μια 1660, τι μπάτζετ να κόψεις και τι να διαθέσεις.
Θέλω να φτιάξω ένα δυνατό pc, που να μπορεί να με βγάλει για τα επόμενα Χ χρόνια, να το βλέπω και να με καλύπτει οπτικά και ας κάνω σκόντο στα γραφικά για ένα διάστημα, μικρό ή μεγάλο.
Για την ώρα άλλωστε η 1050 σε αυτά που παίζω, στέκεται. Αναλογικά με το τι παίζει και στην αγορά πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω βλεπω ενα 600αρι να πηγαινει στα σκουπιδια για gaming με 1050,οπου θα ειναι οπως με τον 1600.

Οταν θα παει να παρει καρτα γραφικων θα εχουν κυκλοφορησει επεξεργαστες με μιση τιμη και καλυτερες επιδοσεις απο τον 5600Χ και θα εχει πεταξει τις επιδοσεις του με την 1050 τοσα χρονια-αφου θα εχει επιδοσεις που εχει το τωρινο συστημα,αρα ναι δε μπορω να καταλαβω την αστοχια της αναβαθμισης που φρουδα νομιζει οτι θα κανει.

οπα παμε για colossal waste of money βλεπω 1700ε για συστημα χωρις σοβαρη vga...ωρε ..

βεβαια με 1700 παιρνεις συστημα με 3070/3060τι

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

εγω βλεπω ενα 600αρι να πηγαινει στα σκουπιδια για gaming με 1050,οπου θα ειναι οπως με τον 1600.

Οταν θα παει να παρει καρτα γραφικων θα εχουν κυκλοφορησει επεξεργαστες με μιση τιμη και καλυτερες επιδοσεις απο τον 5600Χ και θα εχει πεταξει τις επιδοσεις του με την 1050 τοσα χρονια-αφου θα εχει επιδοσεις που εχει το τωρινο συστημα,αρα ναι δε μπορω να καταλαβω την αστοχια της αναβαθμισης που φρουδα νομιζει οτι θα κανει.

Μαζί σου. Ωστόσο χρειάζομαι ένα καλύτερο pc, έχω τώρα τα χρήματα να το φτιάξω και θέλω να καλύψω και την καψούρα μου στο βαθμό που μπορώ. Να κάνω τις καγκουριές μου. Δεν μπορώ να περιμένω πότε θα σταματήσουν το Mining στην Ιαπωνία για να ξαναπέσει η τιμή στις κάρτες σε επίπεδα κάρτας και όχι ζωτικού οργάνου.

Επεξ/σία από PantelosK
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PantelosK είπε

Μπορώ να φτάσω τα 1600 1700 για το σύνολο, χωρίς την κάρτα γραφικών.
Θα πει κάποιος «μα γιατί δεν κόβεις από το τάδε, το τάδε και το τάδε, για να πάρεις την κάρτα γραφικών με τα χρήματα αυτά». Γιατί θεωρώ ότι όσο και να κόψω θα πάρω ένα overpriced πιστολάκι για μαλλιά σήμερα. Όταν θες 600 για μια 1660, τι μπάτζετ να κόψεις και τι να διαθέσεις.
Θέλω να φτιάξω ένα δυνατό pc, που να μπορεί να με βγάλει για τα επόμενα Χ χρόνια, να το βλέπω και να με καλύπτει οπτικά και ας κάνω σκόντο στα γραφικά για ένα διάστημα, μικρό ή μεγάλο.
Για την ώρα άλλωστε η 1050 σε αυτά που παίζω, στέκεται. Αναλογικά με το τι παίζει και στην αγορά πάντα.

Λοιπον φιλε , δεν ξερω αν τρολαρεις και δεν με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη , αφου μπορεις να διαθεσεις μεχρι 1700 τοτε παιρνεις και καρτα γραφικων αναλογη για το μπιλντ

Αλλαζεις τον 5600χ με 5900χ , αλλαζεις μητρικη και πας σε πιο φθηνη γιατι αυτη που εβαλες ειναι 300+ , κατεβαζεις το τροφοδοτικο σε καποιο αλλο φθηνοτερο γυρω στα 120-140 ευρω , οπως και τον nvme που εβαλες πας σε καποιον στα μισα λεφτα , ριχνεις και μια νιτρο 6600xt  επανω και τελειωσαμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2021 στις 1:31 ΜΜ, triplex1 είπε

1050 (μια χαρα ειναι ασε τους αλλους τι λενε)

Εμ, δεν το βλέπω;...

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...