Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω παιδευτεί πολύ, χωρις αποτέλεσμα, να σετάρω δυό παλιά repeaters (LevelOne WAP-3000 και TP-LINK TL-WA730RE v.1) νομίζω θα ήταν πολύ χρήσιμος ένας γενικώτερος οδηγός σεταρίσματος για τα παλιά repeaters. Τα καινούρια (π.χ. Extender TP-LINK RE-360 v.1) τα σετάρω με σχετικη ευκολία, αλλά με τα παλιά ούτε που καταλαβαίνω τι γίνεται. 

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα τώρα: χάνεται το σήμα WiFi από το repeater όταν είναι σε Range Extender mode. Τo app που χρησιμοποιώ στο κινητό για να τσεκάρω το σήμα των SSID είναι τo WiFi Analyzer που έχει επιλογή γκρουπαρίσματος των SSID ή όχι (προφανως έχω βάλει να τα βλέπει χωριστά αυτά με το ίδιο SSID). Αλλά αυτό φαίνεται και στην ισχύ του σήματος: Όταν το κινητό είναι κοντά στο repeater και μακρια από το κύριο ρούτερ το SSID που βλέπω δεν έχει ισχύ.

Έκανα σήμερα δοκιμές με το TP-LINK TL-WA730RE v.1 (Firmware Version=3.12.3 Build 100921 Rel.51406n. Default Settings (after reset): IP=192.168.1.254, user=admin, PW=admin, SSID TP-LINK_AE1BE1, Wireless security=disabled). Το κύριο ρούτερ είναι Sercomm SPEEDPORT PLUS και παίρνει από την COSMOTE. IP 192.168.1.1

Αλλαγή ΙΡ του repeater: Κλείνω το WiFi στο λαπτοπ γιατί τo το printer server μου έχει 192.168.1.254 που είναι ίδιο με το default του repeater. Στα properties της κάρτας Ethernet του λαπτοπ στο TCP/IPv.4 βάζω IP 192.168.1.99, subnet 255.255.255.0, default gateway 192.168.1.254, το συνδέω με καλώδιο Ethernet με το repeater και μπαίνω στο μενού του repeater (192.168.1.254) για να του αλλάξω το ΙΡ. Πάω στο Network, βάζω IP 192.168.1.231, Subnet 255.255.255.0, Getaway 192.168.1.1 και κάνω Save & Reboot. Όλα ΟΚ μέχρι εδώ. Το repeater εκπέμπει το default σήμα WiFi (TP-LINK_AE1BE1).

Σετάρισμα του repeater σε Access Point mode: Αποσυνδέω όλα τα καλώδια ethernet από το κύριο ρούτερ (αυτό που συνδέεται με την adsl του Cosmote). Επαναφέρω την κάρτα Ethernet του λαπτοπ να παίρνει ΙΡ από DHCP, ανοίγω το WiFi του λαπτοπ και το συνδέω με WiFi με το κύριο ρούτερ. Συνδέω με καλώδιο Ethernet το repeater με το κύριο ρούτερ. και στο browser του λαπτοπ δίνω ΙΡ=192.168.1.231 και μπαίνω στο μενού του repeater. Πάω στο Wireless. Βάζω Access Point mode και κάνω Save & Reboot. Όλα ΟΚ μέχρι εδώ. Το repeater εκπέμπει το default σήμα WiFi (TP-LINK_AE1BE1).

Σετάρισμα σε Range extender mode: Πάω στο Wireless. Βάζω Range Extender Mode. Κάνω Site survey και διαλέγω το κύριο ρούτερ. To SSID & channel υποχρεωτικά είναι του ΑΡ (δεν μου δίνει επιλογή ουτε SSID, ούτε καναλιού). Δίνει μόνο επιλογή Channel Width (με 20/40 ΜHz δίνει 150 Mpbs, ενώ με 20 MHz δίνει 65 Mbps - δοκίμασα και τα δύο χωρίς διαφορά στο παρακάτω πρόβλημα). Kάνω Save & Reboot. Εδώ έχουμε το πρόβλημα:

Μετα το reboot, το repeater αρχίζει και αλλάζει διάφορα κανάλια (τo κύριο ρούτερ εκπέμπει σταθερά στο κανάλι 3). Αυτό το βλέπω στο λαπτοπ, στο status του μενού του repeater (192.168.1.231).

Χάνεται το SSID του στο κινητό (έτσι κι αλλιώς έχει πάρει το SSID του κύριου ρούτερ). Το ζήτημα όμως είναι ότι η ισχύς του WiFi που δειχνει στο SSID αυτό είναι όση έδειχνε και πρίν, ενώ το extender είναι πολύ πιό κοντά στο κινητό και έδειχνε (σε ΑΡ mode) αρκετά db παραπάνω. Δοκίμασα και με το extender σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση απο το κύριο ρούτερ, καθώς και με κλειστό (χωρίς ρεύμα) το κύριο ρούτερ: Tα ίδια, δηλ. και το TP-LINK TL-WA730RE (όπως και το LevelOne) εκπέμπει σήμα και SSID σε Access Point mode και ΔΕΝ εκπέμπει τίποτα σε Range Extender mode. Είναι δυνατόν να χάλασαν και τα δύο ταυτόχρονα???

Τo app που χρησιμοποιώ στο κινητό για να τσεκάρω το σήμα των SSID είναι τo WiFi Analyzer που έχει επιλογή γκρουπαρίσματος των SSID ή όχι (προφανως έχω βάλει να τα βλέπει χωριστά αυτά με το ίδιο SSID).

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...