Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα, ειμαι στην διαδικασια αγορας σκουτερ  125 με την γνωστη διαδιακασια μετατροπης για οδηγηση με διπλωμα αυτοκινητου κ εχω λιγο μπλεξει διαβαζοντας σχολια διαφορα στα φορουμ.. Ειμουν ετοιμος για αγορα honda pcx 125 , αλλα ...! Στις σκεψεις μου μπαινουν τωρα και αλλα ...sym jet x αλλα και το σαφως ακριβοτερο αλλα πληρεστερο honda forza 125. Εν το μεταξυ εχω δει και το yamaha nmax 125 αλλα το απεριψα ρωτοντας στο σερβις κ ειδα οτι ξυριζει στην συντηρηση. σε αντιθεση με το pcx.Στο forza με προβληματιζει το κοστος συντηρισης (δεν γνωριζω αν ειναι ακριβο) και ο ογκος κ το βαρος (δεν δουλεω ντελιβερας αλλα ως νεος δικλητιστης φοβαμαι τον ογκο κ το μανουβραρισμα στο παρκαρισμα πχ ). Στο pcx με προβληματιζει το ταμπουρο πισω κ το οτι στα βιντεο (γιατι απο κοντα δεν υπαρχει πουθενα να το δω) φαινεται πολυ μικρο σαν παπι φτερο στον ανεμο κ δεν ξερω δικαβαλο με την γυναικα μου πως θα ειναι. Το sym φαινεται λιγο μεγαλυτερο , πληρες με χαμηλο κοστος συντηρισης με δισκο κ abs πισω αλλα με λιγο χωρο κατω απο την σελα κ χωρις start stop . Καποια βοηθεια να ξεμπλεξω>?? Συγνωμη αν σε κουρασα!!

και τι εχω στο μυαλο μου,,,

αξιοπιστο σκουτερακι, ευκολοδηγητο για καποιον απειρο σαν εμενα, χαμηλο  οσο γινετε κοστος συντηρισης, ευκολια μετακινησης  (δεν ενοω να κανω χωσιματα κ σφηνες) κ παρκαρισματος μεσα στην πολη, ανεση για κατι λιγο παραπανω εξω απο την πολη μαζι με την γυναικα μου (πχ ενα μπανιο η μια βολτα εξω απο τη αθηνα αλλα οχι κατι τρελο ουτε ταξιδι πολλων ωρων ,max 2 με 3 ωρες πανω στην μηχανη)

please βοηθεια αλλα μην με μπερδεψετε παραπανω, σας ευχαριστω!

Επεξ/σία από ioannislo
Δημοσ.

Από τα πρώτα πράγματα που θα σου σχολιάσουν και οι υπόλοιποι είναι αυτό που έγραψες στην πρωτελευταια παράγραφο.

125cc + δικάβαλο + διαδρομές εκτός Αθήνας = πρόβλημα

Αν έχεις τέτοιες βλέψεις καλύτερα βγάλε κανονικό δίπλωμα και πήγαινε για 250cc+. Να μπορείς να κινηθείς με 100 km/h γιατί τώρα με 90 θα πηγαίνεις με το ζόρι. Και στην επαρχία πάει στο διάολο αλλά στην Αθήνα με την κίνηση και τις ταχύτητες που αναπτύσσονται δεν είναι και πολύ καλό.

3000€+ δε θα έδινα για 125cc 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Από τα πρώτα πράγματα που θα σου σχολιάσουν και οι υπόλοιποι είναι αυτό που έγραψες στην πρωτελευταια παράγραφο.

125cc + δικάβαλο + διαδρομές εκτός Αθήνας = πρόβλημα

Αν έχεις τέτοιες βλέψεις καλύτερα βγάλε κανονικό δίπλωμα και πήγαινε για 250cc+. Να μπορείς να κινηθείς με 100 km/h γιατί τώρα με 90 θα πηγαίνεις με το ζόρι. Και στην επαρχία πάει στο διάολο αλλά στην Αθήνα με την κίνηση και τις ταχύτητες που αναπτύσσονται δεν είναι και πολύ καλό.

3000€+ δε θα έδινα για 125cc 

η περιπτωση αναβαθμισης του διπλωματος αποκλειεται, τα κυβικα ειναι απολυτα συγκεκριμενα, οποτε μιλαμε για αυτες ακριβως τις επιλογες

2 λεπτά πριν, ioannislo είπε

η περιπτωση αναβαθμισης του διπλωματος αποκλειεται, τα κυβικα ειναι απολυτα συγκεκριμενα, οποτε μιλαμε για αυτες ακριβως τις επιλογες, επισης να αναφερω οτι δεν σκοπευω αλλαγη μηχανης μετα απο καποια χρονια

Δημοσ.
3 minutes ago, ioannislo said:

η περιπτωση αναβαθμισης του διπλωματος αποκλειεται, τα κυβικα ειναι απολυτα συγκεκριμενα, οποτε μιλαμε για αυτες ακριβως τις επιλογες

Τότε αποκλείεις άνετες  εκδρομές με το σκουτερ. Αυτα είναι για μέσα στην πόλη ακριβώς επειδή έχουν ευελιξία σε σχέση με ένα αμάξι. Για εκδρομές, ή θα παίρνετε το αμάξι, ή θα πάρεις μεγαλύτερο μηχανάκι

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Τότε αποκλείεις άνετες  εκδρομές με το σκουτερ. Αυτα είναι για μέσα στην πόλη ακριβώς επειδή έχουν ευελιξία σε σχέση με ένα αμάξι. Για εκδρομές, ή θα παίρνετε το αμάξι, ή θα πάρεις μεγαλύτερο μηχανάκι

Τo forza 125 δεν κανει για μικρες εξορμησεις? ειναι πολυ ποιο ανετο, βεβαια φοραει την ιδια μηχανη με το pcx . Αν καταλαβα καλα εσυ θεωρεις το προβλημα στον  κινητηρα στο οτι η τελικη που μπορει να ταξιδεψει δεν θα ξεπερνα τα 100 χλμ? και οχι στην ανεση που εχει το forza?

Δημοσ.

Προσωπικά 5000€ για σκούτερ 125 δεν θα έδινα που έχει το Forza 125 αλλά με την περιγραφή σου δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να μην σε καλύψει αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις. 

Θεωρώ βέβαια πως αντίστοιχα θα σε καλύψει και το Sym Jet X με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Ελπίζω μέσα σε όλα αυτά να έχεις υπολογίσει και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NickTG είπε

Προσωπικά 5000€ για σκούτερ 125 δεν θα έδινα που έχει το Forza 125 αλλά με την περιγραφή σου δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να μην σε καλύψει αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις. 

Θεωρώ βέβαια πως αντίστοιχα θα σε καλύψει και το Sym Jet X με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Ελπίζω μέσα σε όλα αυτά να έχεις υπολογίσει και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς. 

μιλωντας με τον πωλητη (που δεν ειναι εξουσιοδοτημενο αλλα εχει ολες τις μαρκες) μου ειπε οτι στα 125 οτι κ να παρω δεν θα με καλυψει για μεγαλες μετακινησεις, οποτε μου προτυνε pcx η jet x, καθαρα θεμα εμφανισης οτι μου αρεσει απο τα δυο. Μου ειπε οτι κ τα δυο ειναι παρομοια, αξιπιστα κ φθηνα σε συντηριση . Δεν υπαρχει λογος για forza 125 γιατι πληρωνεις πολλα για να παρεις πολυ λιγα σε σχεση με τα αλλα δυο. Ετσι ειπε

Δημοσ.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο προτίμησε το pcx. Πιο ποιοτικό και αξιόπιστο, μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος, σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, πιο αραιά διαστήματα service. Σε βάθος χρόνου ακριβότερο θα σου βγεί το jet x, πέραν της πίσω δισκόπλακας δεν υπερτερεί κάπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vaas93 είπε

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο προτίμησε το pcx. Πιο ποιοτικό και αξιόπιστο, μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος, σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, πιο αραιά διαστήματα service. Σε βάθος χρόνου ακριβότερο θα σου βγεί το jet x, πέραν της πίσω δισκόπλακας δεν υπερτερεί κάπου.

εμφανισιακα το jet x νομιζω διχνει ποιο επιθετικο, ενω  στα χαρτια ειναι λιγο μακριτερο ψηλοτερο βαρυτερο κ με μεγαλυτερο μεταξονιο, τωρα βεβαια αυτα δεν ξερω τι κ ποσο ρολο παιζουν στην ανεση κ γενικοτερα

η αρχικη επιλογη ηταν pcx , αλλα οσο γυριζεις μυριζεις, ετσι σιγα σιγα ψιλοχαθηκα κ τωρα εχω μπλαιξει κ δεν ξερω τι να κανω, βασικα το pcx δεν το εχω δει απο κοντα, μονο τα παλια μοντελα που εχουν φαρδια σελα , στο καινουργο στα βιντεο φαινεται καπως ποιο γωνιασμενη-στενη , επισης διχνει να εχει πολυ λιγο χωρο για τον συνεπιβατη

Επεξ/σία από ioannislo
Δημοσ.

Η εμφάνιση και τα ψυχρά νούμερα δεν λένε πραγματικά τίποτα. Αν δεν τα οδηγήσεις δεν μπορείς να ξέρεις ποιο θα σε βολέψει εσένα προσωπικά. Και τα δύο είναι scooter πόλης με όρθια θέση οδήγησης, μην προσδοκάς διαφορετική εμπειρία σε ανοιχτό δρόμο με τέρμα το γκάζι. Για καμία παραλία ίσως είναι καλά, για πιο πέρα θα ταλαιπωρηθείς και θα νιώθεις εκτεθειμένος.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vaas93 είπε

Η εμφάνιση και τα ψυχρά νούμερα δεν λένε πραγματικά τίποτα. Αν δεν τα οδηγήσεις δεν μπορείς να ξέρεις ποιο θα σε βολέψει εσένα προσωπικά. Και τα δύο είναι scooter πόλης με όρθια θέση οδήγησης, μην προσδοκάς διαφορετική εμπειρία σε ανοιχτό δρόμο με τέρμα το γκάζι. Για καμία παραλία ίσως είναι καλά, για πιο πέρα θα ταλαιπωρηθείς και θα νιώθεις εκτεθειμένος.

καταρχας, δεν μπορω να τα οδηγησω ,ειδικα το pcx ερχετε μονο με παραγγελια δεν υπαρχει πουθενα σε καμια εκθεση. Οποτε μονο σε εμπειριες αλλων κ ιντερνετ μπορω να μαθω. Οσο για την προστασια τουλαχιστον απο τον αερα, θα βαλω οποσδηποτε μια ψηλοτερη ζελατινα οποιο απο τα δυο κ αν επιλεξω

Δημοσ.

Παρε οτι βρεις πιο φθηνο απο αυτα. 125 ειναι, μη δωσεις πολλα λεφτα. Για εκτως πολης και δικαβαλο παει, αλλα θα ζοριστει πολυ. Μαξ 80 χιλιομετρα πραγματικα να πιασει.. δηλαδη κοντερ 90-95 με 2 ατομα. Το νμαξ 125 εχει 108 τελικη μονοκαβαλο με ελαφρυ αναβατη (κοντερ).

Δημοσ.

Πάντως κι εγώ επειδή ψάχνω κάτι παρόμοιο είμαι ανάμεσα σε Sym και Yamaha, με το δεύτερο να έχει όντως ποιο ακριβό σέρβις αλλά να είναι και πιο αξιόπιστο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, link67 είπε

Πάντως κι εγώ επειδή ψάχνω κάτι παρόμοιο είμαι ανάμεσα σε Sym και Yamaha, με το δεύτερο να έχει όντως ποιο ακριβό σέρβις αλλά να είναι και πιο αξιόπιστο.

Κοιτά από όλα όχι μόνο από yamaha το σέρβις sym  είναι μέρα με νύχτα, πολύ ποιο φθηνό, το θέμα όμως μεταξύ pcx k nmax  το Honda βγαίνει ποιο οικονομικό κ δεν συζητάμε για ποιότητα κ αξιοπιστία

Επεξ/σία από ioannislo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...