babisskg Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 27/10/2021 στις 3:27 ΜΜ, SinAkuma είπε Μπορεί... Φαντάσου εγώ χειροκίνητα οδηγώ τόσα χρόνια και το αμάξι που αποφάσισα να αγοράσω για καινούργιο το πήρα αυτόματο αλλά έχω οδηγήσει αυτόματο και πιο πριν δεν δυσκολεύτηκα κάπου είναι και θέμα αντίληψης πολλές φορές. Σαφέστατα , σίγουρα όμως η οδήγηση με αυτόματο έχει ιδιαιτερότητες και δεν πρόκειται απλά για γκάζι , φρένο , χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται κι' έτσι . 1
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 THREAD HIJACK για γρήγορη ερώτηση: πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι οδήγησα (ημι)αυτόματο. Θεωρητικά έκανες ταπ το γκάζι και ανέβαζε/κατέβαζε, πρακτικά το έκανε μόνο του (δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να μάθω τι και πως καθώς ήταν ΚΑΙ δεξιοτίμονο και προτίμησα να ζήσω από το να μην ταλαιπωρήσω το αμάξι). Το ερώτημά μου είναι το εξής: όταν έβρισκα κατηφόρα, μου έβγαζε ένδειξη στο ταμπλώ να ανεβάσω ταχύτητα. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ότι άλλο η κλίση, άλλο η επιτάχυνση ή έκανα εγώ κάποια μαλακία; Δεύτερον, πώς προσπερνάμε κάποιον με αυτόματο;
DownUNDERground Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 27/10/2021 στις 5:31 ΜΜ, Lucifer είπε Δεύτερον, πώς προσπερνάμε κάποιον με αυτόματο; Με το kickdown. 1
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 27/10/2021 στις 5:35 ΜΜ, DownUNDERground είπε Με το kickdown. Googlαρα, έμαθα, μορφώθηκα, ευχαριστώ! 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 27/10/2021 στις 5:31 ΜΜ, Lucifer είπε THREAD HIJACK για γρήγορη ερώτηση: πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι οδήγησα (ημι)αυτόματο. Θεωρητικά έκανες ταπ το γκάζι και ανέβαζε/κατέβαζε, πρακτικά το έκανε μόνο του (δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να μάθω τι και πως καθώς ήταν ΚΑΙ δεξιοτίμονο και προτίμησα να ζήσω από το να μην ταλαιπωρήσω το αμάξι). Το ερώτημά μου είναι το εξής: όταν έβρισκα κατηφόρα, μου έβγαζε ένδειξη στο ταμπλώ να ανεβάσω ταχύτητα. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ότι άλλο η κλίση, άλλο η επιτάχυνση ή έκανα εγώ κάποια μαλακία; Δεύτερον, πώς προσπερνάμε κάποιον με αυτόματο; Επέκταση Η προτροπή να ανεβάσεις ταχύτητα είναι για να κάνεις οικονομία,το είχες στο σειριακό; Απλά πατάς γκάζι,βυθίζεις το πόδι .
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 27/10/2021 στις 5:31 ΜΜ, Lucifer είπε Δεύτερον, πώς προσπερνάμε κάποιον με αυτόματο; Πατάς απότομα και βαθειά το γκάζι. Το αμάξι θα κάνει μία, μπορεί και δύο κατεβασιές. Ύστερα το αφήνεις λίγο ώστε να μην επιταχύνει το αμάξι ακόμα. Όλο αυτό κράτησε μισό με ένα sec. Τώρα έχεις το αμάξι να πάει με την ίδια ταχύτητα με πριν αλλά με δύο σχέσεις κάτω, και είσαι έτοιμος να γκαζώσεις για να προσπεράσεις. Αν βέβαια αφήσεις λίγο το γκάζι για πάνω από δυο - τρία sec μετά τις κατεβασιές, το αμάξι θα ανεβάσει πάλι σχέση και θα καταλήξεις εκεί που ήσουν. Πρέπει αυτό δλδ να το κάνεις πχ 2 δευτερόλεπτα πριν προσπεράσεις. Εναλλακτική και short εξήγηση: Αν πατήσεις πολύ ή τέρμα το γκάζι, το αμάξι καταλαβαίνει ότι θες να το σανιδώσεις και κάνει κατεβασιές. Το χειροκίνητο κατέβασμα είναι πιο δύσκολο για κάποιους λόγους, και ανάλογα που έχει τους διακόπτες το κάθε αμάξι, ίσως να μην είναι καλή ιδέα, πχ αν είναι στο τιμόνι
Sugizo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 26/10/2021 στις 7:16 ΠΜ, babisskg είπε Αυτόματα αλλάζουν οι ταχύτητες , οι οποίες υπάρχουν πάντα , είτε πρόκειται για κλασσικό αυτόματο , σειριακό κλπ Δεν πατάς απλά γκάζι , φρένο , η διαδικασία υφίσταται και μπορείς να επέμβεις σ' αυτή την διαδικασία . Είναι άλλο πράγμα , αν κάποιος το κατάλαβε σαν γκάζι , φρένο . Προφανώς και ακούγεται η φαίνεται πιο εύκολο , όμως είναι πιο δύσκολο από το χειροκίνητο . Αν δλδ ήθελες να κατεβάσεις ταχύτητα σε αυτόματο κιβώτιο , πως θα το έκανες , θα πατούσες απλά φρένο , μέχρι να πέσουν οι ταχύτητες από μόνες τους σταδιακά ? Πως θα φρεναριζες με τον κινητήρα έχοντας αυτόματο κιβώτιο ? Επέκταση Ποσο καιρό έχεις να οδηγήσεις αυτόματο? το A1 DSG που έχει η γυναικα απλά πατάς γκάζι λίγο πιο απότομα και στο επόμενο δευτερόλεπτο έχει κατεβάσει 1 η 2 ταχύτητες (ανάλογα το ποσο πολύ πάτησες το γκάζι) Εγώ που οδηγάω manual κάθε μέρα, οποτε παίρνω το δικό της μου φαίνεται πανεύκολο (σαν ηλεκτρικό/kart). Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Sugizo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα