Προς το περιεχόμενο

Vodafone και Asus DSL-AC68U.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας!

Αύριο θα ενεργοποιηθεί η συνδρομή internet στη Vodafone. Είμαι αυτή τη στιγμή με Cosmote σύνδεση στον δικο μου router, έναν Asus DSL-AC68U χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξέρετε μήπως τι θα πρέπει να αλλάξω για την νέα σύνδεση? 

Update : Πήρα τηλέφωνο στην Vodafone και μου λένε τώρα ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου router. Είναι δυνατόν ρε παιδιά???

Σας ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από ultraxmode
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Θα βάλεις τους αντίστοιχους κωδικούς της Vodafone

username: [email protected]

password: guest

τιμές Vlan - 835, για Vdsl, ή VPI/VCI - 8/35, για Adsl

wow. Ευχαριστώ πολύ! 

Επίσης, το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει εκτός router vodafone? Κατευθείαν από το splitter της πρίζας του ΟΤΕ στο σπίτι? ή είναι μόνο VoIP ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ultraxmode είπε

wow. Ευχαριστώ πολύ! 

Επίσης, το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει εκτός router vodafone? Κατευθείαν από το splitter της πρίζας του ΟΤΕ στο σπίτι? ή είναι μόνο VoIP ?

Αν έχεις τηλεφωνική γραμμή  Voip, η τηλεφωνία «παίζει» μέσα από το ρουτερ (αυτό που σου δίνει ο πάροχος). Αν δεν έχεις voip, τότε «παίζει» από το splitter, όπως αναφέρεις παραπάνω. Θα πρέπει να ρωτήσεις την Vodafone, αν η γραμμή σου θα είναι Voip ή όχι.

Αν σου δώσουν το H300s, υπάρχει τρόπος να πάρεις τους κωδικούς Voip και να τους περάσεις σε ένα συμβατό ρουτερ, όπου παίρνει ρύθμισες Voip πχ fritzbox 7530 κτλ.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ultraxmode είπε

Από την εμπειρία σας, υπάρχει πιθανότητα να ζητήσεις από τη Vodafone η τηλεφωνία σου να μην είναι VoIP? 

Μπορείς να αναφέρεις ότι θέλεις να παραμείνει η τηλεφωνική γραμμή ως έχει και να μην αλλάξει σε Voip. Το πιθανότερο όμως είναι να σου απαντήσουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο και ότι η τηλεφωνική γραμμή θα γίνει Voip, αναγκαστικά.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μπορείς να αναφέρεις ότι θέλεις να παραμείνει η τηλεφωνική γραμμή ως έχει και να μην αλλάξει σε Voip. Το πιθανότερο όμως είναι να σου απαντήσουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο και ότι η τηλεφωνική γραμμή θα γίνει Voip, αναγκαστικά.

Ακριβώς αυτό είχα πει στην Cosmote και μου είχαν κάνει τη χάρη.. Λες να τη φάω από την Voda? Πάντως γενικά λίγο "επιθετικούς" τους είδα. Για να δούμε :) 

Θα ενημερώσω. 

Πάντως, μου ήρθε τώρα SMS ότι ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία, μπήκα Remote στο σπίτι και είδα ότι έχω αλλάξει IP σε IP της Cyta. ΠΟυ σημαίνει ότι λειτουργεί το internet  με τον δικό μου router όπως τον είχα και πριν. ΟΠότε μένει το τηλέφωνο ρε γμτ..  :)

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ultraxmode Εγώ έχω ζητήσει τους κωδικούς τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ και τους έχω βάλει στο κινητό με zoiper. Επίσης αν δεν στους δώσουν υπάρχει ένα πρόγραμμα που υπάρχει σε κάποιο post στο forum που τους διαβάζει από το router του παρόχου.

Το λεκτικό που χρησιμοποίησα για να μου δώσουν τους κωδικούς ήταν " Γεια σας, έχω αγοράσει ένα τηλέφωνο VOIP από αυτά που έχουν μόνο ethernet, νομίζω τα πουλάτε και εσείς. Θα ήθελα να μου στείλετε τους κωδικούς τηλεφωνίας, είμαι προγραμματιστής οπότε δεν θα χρειαστώ βοήθεια να το σετάρω".

Βέβαια με τα πακέτα κινητής που υπάρχουν σήμερα τι να το κάνει κάποιος το σταθερό...

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

@elpenor αυτό ισχύει αν έχεις σύνδεση cosmote. Ο @ultraxmode αναφέρει για σύνδεση Vodafone.

Νόμισα ότι με κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα μπορούσε να μάθει τους κωδικούς.

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον θα το χρειαστώ το tool. Θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω router, δηλαδή λέω να αγοράσω έναν VoIP router που θα μπορώ να κάνω κάποια πραγματάκια.. και όχι το κλειδωμένο και λίγο H300s. 

Το κακό είναι ότι το παραπάνω tool πλέον "the file does not exist"    :( 

Λέω να αγοράσω τον DSL-AC87VG της Asus. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί.  Φοβάμαι μην τον αγοράσω τσάμπα. Εχω αυτή τη στιγμή τον Asus DSL-AC68U (εδώ και χρόνια) και είμαι τόσο πολύ ευχαριστημένος.. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ultraxmode είπε

Παιδιά μάλλον θα το χρειαστώ το tool. Θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω router, δηλαδή λέω να αγοράσω έναν VoIP router που θα μπορώ να κάνω κάποια πραγματάκια.. και όχι το κλειδωμένο και λίγο H300s. 

Το κακό είναι ότι το παραπάνω tool πλέον "the file does not exist"    :( 

Λέω να αγοράσω τον DSL-AC87VG της Asus. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί.  Φοβάμαι μην τον αγοράσω τσάμπα. Εχω αυτή τη στιγμή τον Asus DSL-AC68U (εδώ και χρόνια) και είμαι τόσο πολύ ευχαριστημένος.. 

Δες μια τα παρακάτω ποστ, ίσως σε βοηθήσουν, για το H300

https://www.adslgr.com/forum/threads/1014169-Εμπειρίες-από-router-ZTE-ZXHN-H267A?p=6877240#post6877240

https://www.adslgr.com/forum/threads/1074686-Vodafone-H-300s-router?p=6739075#post6739075

το προγραμματάκι μπορεί να το κατεβάσεις κι από το λινκ του παρακάτω ποστ

https://www.adslgr.com/forum/threads/1180246-H300S-Νέο-πρόγραμμα-backup-VOIP-ρυθμίσεων?p=7050737#post7050737

Έχε υπόψη σου όμως ότι αν έχει την τελευταία έκδοση λογισμικού το H300, δεν θα λειτουργήσει.

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω.. να δω τι μπορώ να κάνω.. Πωπω έχω ξενερώσει με αυτό το H300.. Έτσι και δω ότι μπορώ να βρω τους κωδικούς του VoIP έχει φύγει.. 

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα με τεχνικό της Vodafone ξανά. ενώ στην αρχή μου είχε πει τεχνικός τους ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου router και ότι ίσως γίνεται να μου υλοποιήσουν το αίτημα για αλλαγή από voip σε pots, ο τεχνικός που μίλησα αυτή τη φορά ήταν εκνευριστικά ειρωνικός και δεν με βοήθησε καθόλου. Πέραν του ότι δεν είχε ιδέα για το πως δουλεύουν αυτές οι τεχνολογίες. Καμία εξήγηση, αλλά στυλάκι "έτσι είναι κύριε και άμα θέλετε"... Του μίλησα ανάλογα και του το κλεισα στα μούτρα.. προσπαθώντας να μην μπω στο τριπάκι να το φτάσω πιο μακριά.. μιλάμε για αδαές πιτσιρίκι ούτως ή άλλως.. 

Δεν έχω βάλει επάνω ακόμα τον H300s μιας και για να λειτουργήσουν όλα όσα θέλω να φτιάξω,  πρέπει να μπορώ να κάνω static route με το lab network του σπιτιού μου (ναι έχω lab και κάνω διάφορα με VMs κ.α.). Μόλις τον βάλω επάνω θα δοκιμάσω κ το tool που παίρνει τα στοιχεία voip, εύχομαι να λειτουργήσει και να το πετάξω όσο πιο μακριά γίνεται το συγκεκριμένο κλειδωμένο χαζόκουτο. 

Ξέρει κανείς αλήθεια αν μπορείς να κάνεις έστω και μια εγγραφή σε αυτόν τον router σαν static route μεταξύ δύο δικτύων? 

ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από ultraxmode

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...