Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα προηγουμενα Macbook ηταν πιο όμορφα , περα απ το νοτς , οι θύρες sd & hdmi το χαλάνε πολύ , ειχε ενα minimal industrial design πολυ ωραιο , τωρα πισω παλι στα παλια τα χρόνια

• Like 3
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω είμαι πολύ περίεργος που με χαλάει το μαυρο φόντο στη πληκτρολόγιο; Γιατί δεν κράτησαν το αλουμίνιο ανάμεσα στα πλήκτρα ξέρει κανείς;

Επεξ/σία από moderndrummer
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Όλα καλά ρε Apple αλλά το notch πονάει! Βαθιά!

Είμαι ο τύπος που χρησιμοποιώ αυτόματο κλείσιμο της taskbar για να κερδίσω ακόμη και αυτά τα ...μένα 24px από το ήδη λεπτό taskbar.
Τι θα γίνεται στην περίπτωση αυτή? Θα πέφτει το notch πάνω στα προγράμματα τα οποιά ΔΕΝ ανοίγω maximized?
Ψάχνω να βρω απεγνωσμένα φώτο / βίντεο από αυτά τα cases.
Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει δει ας μου στείλει παρακαλώ!
Περίμενα 2 χρόνια για την αγορά του 14" και πραγματικά το σκέφτομαι/διστάζω λόγω αυτού του notch!

Μπορείς να το δεις ως εξής:

Στα νέα μηχανήματα δεν κατέβασαν το module της κάμερας (aka “The Notch”) μέσα στο πάνελ - αλλά επέκτειναν το πάνελ στην πάνω μεριά, μέσα στο bezel. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχεις _παραπανω_ πιξελ απ ότι θα είχες αν δεν ήταν το notch (αν πχ κρατούσαν το παλιό design) και 16:10 αναλογίες αν αφαιρέσεις τα πιξελ μεχρι το ύψος του notch. Οποτε δεδομένου ότι μαγικες λύσεις δεν υπάρχουν (με τους υπάρχοντες περιορισμούς) θα περίμενα να σου περάσει μια μαύρη φάσα στο menu bar _αν_ παραμείνει το option για auto-hide σε αυτά τα μηχανήματα, μιας και αυτός ο χώρος πλέον (απ ότι δείχνουν όλα) είναι αποκλειστικά και μόνο για τα menu και όχι για content. 

Επεξ/σία από JACD
  • Like 1
Δημοσ.

Μέτρησε κανείς τις ζώνες του local dimming; Αυτές τις φωτογραφίες με το πράμα με τα κουμπάκια στο κάτω μέρος, που πιάνει όλη την οθόνη, γιατί είναι τόσο χαμηλή η ανάλυση; Δείχνει πολύ άσχημο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Κολλάω γιατί
1) Eξαφανίζω την taskbar. Δεν την θέλω...
2) Έχω το λιγότερο 2 ή 3 παράθυρα ανοικτά δίπλα δίπλα. 50-50 άρα ΔΕΝ είναι fullscreen τα apps, δεν δύναται να είναι.
Εκεί τι γίνεται? 
Θα "αναγκαστώ" να μην κρύβω την taskbar για να μην πέφτει το notch πάνω στα ανοικτά apps?

Όταν κρύβεις την taskbar, το κομμάτι που είναι taskbar γίνεται μαύρο και ξεκινάνε τα παράθυρα από εκεί και κάτω. Δεν μπαίνει μέσα σε καμία εφαρμογή.

Αν ΔΕΝ είχε notch, τότε θα είχε πιο φαρδύ bezel πάνω και θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα με hidden taskbar. Με φανερή taskbar θα είχες λιγότερο χώρο για τα παράθυρα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

macbook-pro-jpeg.1876935

360e0e45-85f3-40dd-9011-379b78fd5109-jpe

Είτε θα έχει non transparent all black menu bar όπως τις κάναμε με themes σε προ Yosemite εποχες όπως στην φωτο επάνω, και δεν θα φαίνεται τιποτα που θα ειναι επικό, είτε πολύ απλά θα μπορείτε να το κανετε μόνοι σας με mode του wallpaper, αν ακι σιγουρα θα ισχύει το πρώτο.

Οκαυ γελάσαμε με τα σχόλια σε όλα τα φορουμ, αλλά όσους τους αγχώνει σοβαρά το notch, έχουν θέμα 😅🤣

Αντε να γράψω και ενα χαρακτηρισμό. Επικά μηχανήματα, ονειρικά για επαγγελματίες κάθε χώρου, επένδυση για μια 5ια άνετα. Χίλια μπράβο σε Apple που αν και πουλούσε τα έντερα της, μας άκουσε τα τελ 5 χρόνια και πήρε μεγάλη και σωστή στροφή. Και όσους τους ενόχλησε το μέγεθος:

1633510204413.jpg

Επεξ/σία από Te0sX
  • Like 7
Δημοσ.
7 hours ago, dali13gr said:

Όταν κρύβεις την taskbar, το κομμάτι που είναι taskbar γίνεται μαύρο και ξεκινάνε τα παράθυρα από εκεί και κάτω. Δεν μπαίνει μέσα σε καμία εφαρμογή.

Αν ΔΕΝ είχε notch, τότε θα είχε πιο φαρδύ bezel πάνω και θα είχες το ίδιο αποτέλεσμα με hidden taskbar. Με φανερή taskbar θα είχες λιγότερο χώρο για τα παράθυρα. 

Thanks βγάζει ένα νόημα αυτό.

5 hours ago, Te0sX said:

Είτε θα έχει non transparent all black menu bar όπως τις κάναμε με themes σε προ Yosemite εποχες όπως στην φωτο επάνω, και δεν θα φαίνεται τιποτα που θα ειναι επικό, είτε πολύ απλά θα μπορείτε να το κανετε μόνοι σας με mode του wallpaper, αν ακι σιγουρα θα ισχύει το πρώτο.

Οκαυ γελάσαμε με τα σχόλια σε όλα τα φορουμ, αλλά όσους τους αγχώνει σοβαρά το notch, έχουν θέμα 😅🤣

Δεν μας αγχώνει ώστε να μην κοιμόμαστε τα βράδια απλά πέρα από το αισθητικό κομμάτι, που ok είναι υποκειμενικό, έχουμε απορίες για το λειτουργικό κομμάτι.
Κάποιοι που δουλεύουμε χρόνια και έχουμε αποκτήσει ένα συγκεκριμενο workflow το οποίο φαίνεται να μας επηρεάζει μια μικρη ανυσηχία την έχουμε.

Κατα τα άλλα είναι τούμπανα και μαγκιά της apple που βγάζει τέτοια chipsets.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Κολλάω γιατί
1) Eξαφανίζω την taskbar. Δεν την θέλω...
2) Έχω το λιγότερο 2 ή 3 παράθυρα ανοικτά δίπλα δίπλα. 50-50 άρα ΔΕΝ είναι fullscreen τα apps, δεν δύναται να είναι.
Εκεί τι γίνεται? 
Θα "αναγκαστώ" να μην κρύβω την taskbar για να μην πέφτει το notch πάνω στα ανοικτά apps?

Προτιμάς να μην έβαζε notch και να ήταν bezel αντί για οθόνη με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αξιποιείς ποτέ και με κανένα τρόπο τα pixel αυτά;; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εισχώρησε το notch στην οθόνη αλλά η οθόνη στο bezel.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ethereum είπε

τα προηγουμενα Macbook ηταν πιο όμορφα , περα απ το νοτς , οι θύρες sd & hdmi το χαλάνε πολύ , ειχε ενα minimal industrial design πολυ ωραιο , τωρα πισω παλι στα παλια τα χρόνια

Καλό το design, αλλά να υπάρχει και μια χρηστικότητα. 45 dongles για να δουλέψουν καθημερινές συσκευές πάει πολύ. 

15 ώρες πριν, ethereum είπε

Καλό το design, αλλά να υπάρχει και μια χρηστικότητα. 45 dongles για να δουλέψουν καθημερινές συσκευές πάει πολύ. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, cat1967 είπε

1,6 κιλα το 14 και 2,1 το 16 ειναι απαραδεκτο βαρος. 1,05 ειναι το Χ1 μου σε 14αρι. 

Σωστά, γιατί διπλάσιο-τριπλάσιο performance, διπλάσια μπαταρία και όλα τα άλλα καλούδια δεν ζυγίζουν..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jimagik είπε

Τα 45 dongles ήταν ένα dongle με Ethernet Micro SD, SD Card Reader, 2x USB3 και HDMI. Μη μου πεις ότι τα ports που σου δώσανε πίσω είναι περισσότερο από αυτά. Επίσης καθώς το USB-C είναι compatible με USB-2 & USB-3 υπάρχουν και μεμονωμένα adapters αν έχεις κάποιες συσκευές που ντε και καλά δεν θες να βάζεις το full dongle για αυτές. Εγώ το θεωρώ βήμα πίσω το ότι προστέθηκαν αυτές οι θύρες αλλά από τη στιγμή που ήταν αίτημα των Pro πελατών έπρεπε να γίνει.

71xWh67sBNL._AC_SS450_.jpg

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KostasKri είπε

Σωστά, γιατί διπλάσιο-τριπλάσιο performance, διπλάσια μπαταρία και όλα τα άλλα καλούδια δεν ζυγίζουν..

Καμμία σχεση. Ίδια μπαταρία έχουν και ίδιο επεξεργαστή σε βάρος. Η απόδοση δεν έχει σχέση με αυτό. Το σασί και τα υλικά παίζουν ρόλο στο βάρος. Αυτό το αλουμίνιο είναι ξεπερασμένο πλέον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...