nickol-us Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το coolermaster είναι παραπάνω από καλό για τα χρήματα του. Είναι απο τα λίγα σε αυτή την χρηματική κατηγορία που προσφέρουν 5ετης εγγύηση. Για μητρική σε βλέπω και επιμένεις στην gigabyte, προφανώς είσαι φαν (οχι με την κακή έννοια) της εταιρίας. Η μητρική που λες πάει στα 120 ευρώ. Αν φτάσεις να δώσεις τόσα χρήματα, η steel legend είναι πολύ καλή επιλογή όμως αφου προσπερνάς τις asrock θα σου έλεγα να δεις και τις msi. Με b560 chipset θα μπορεί να κάνει memory oc και να τις τρέξει σε μεγαλύτερη συχνότητα απο 2666mhz. Αν επιλέξεις gigabyte δεν θα έχεις αυτή την δυνατότητα αφού στα specs λέει οτι memory oc επιτρέπει μόνο σε cpu 11ης γενιάς. Τώρα για τα γραφικά, επειδή δουλεύω 3d σχεδιαστικά(solidworks κτλ), νομίζω πως αν δεν μπλέκει με πολλές υφές και stl που έχουν εκατομμύρια σημεία, θα κάνει την δουλειά του ικανοποιητικά. Προφανώς μια κάρτα θα κάνει τη διαφορά αλλά έτσι όπως το ζυγίζω εγώ (προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος) θεωρώ οτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Καλύτερα να βάλει 32gb ram. Στη ραμ σε αυτά τα budget οι Aegis είναι πολύ καλή επιλογή. Προφανώς δεν έχουν heatsinks αλλά μιλάμε για μνήμες που έχει δοκιμάσει αρκετός κόσμος με lifetime warranty. Ζυγίζεις και διαλέγεις. Νιώθω οτι προσπαθώ να σε μεταπείσω για κάτι και δεν μου αρέσει. Καλές επιλογές. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us
tzivas34 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, nickol-us είπε Το coolermaster είναι παραπάνω από καλό για τα χρήματα του. Είναι απο τα λίγα σε αυτή την χρηματική κατηγορία που προσφέρουν 5ετης εγγύηση. Για μητρική σε βλέπω και επιμένεις στην gigabyte, προφανώς είσαι φαν (οχι με την κακή έννοια) της εταιρίας. Η μητρική που λες πάει στα 120 ευρώ. Αν φτάσεις να δώσεις τόσα χρήματα, η steel legend είναι πολύ καλή επιλογή όμως αφου προσπερνάς τις asrock θα σου έλεγα να δεις και τις msi. Με b560 chipset θα μπορεί να κάνει memory oc και να τις τρέξει σε μεγαλύτερη συχνότητα απο 2666mhz. Αν επιλέξεις gigabyte δεν θα έχεις αυτή την δυνατότητα αφού στα specs λέει οτι memory oc επιτρέπει μόνο σε cpu 11ης γενιάς. Τώρα για τα γραφικά, επειδή δουλεύω 3d σχεδιαστικά(solidworks κτλ), νομίζω πως αν δεν μπλέκει με πολλές υφές και stl που έχουν εκατομμύρια σημεία, θα κάνει την δουλειά του ικανοποιητικά. Προφανώς μια κάρτα θα κάνει τη διαφορά αλλά έτσι όπως το ζυγίζω εγώ (προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος) θεωρώ οτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Καλύτερα να βάλει 32gb ram. Στη ραμ σε αυτά τα budget οι Aegis είναι πολύ καλή επιλογή. Προφανώς δεν έχουν heatsinks αλλά μιλάμε για μνήμες που έχει δοκιμάσει αρκετός κόσμος με lifetime warranty. Ζυγίζεις και διαλέγεις. Νιώθω οτι προσπαθώ να σε μεταπείσω για κάτι και δεν μου αρέσει. Καλές επιλογές. To τροφοδοτικο ναι το οτι εχει 5 χρονια εγγυηση σημαινει οτι το εμπιστευεται ο κατασκευαστης του. Για μητρικη ναι εχεις δικιο θα μεινω στην πρωτη asrock που ειναι η πιο οικονομικη λυση και βλεπει μεχρι 3000mhz.Προς το παρον σε μνημες εχω καταληξει σε αυτες. Αφου εχει 4 slot η μητρικη αν θελει και μπορει αργοτερα προσθετει άλλες 2,ειναι μονο 5 ευρω πιο ακριβες απο τις aegis και εχουν ψυκτρα ε για 5 ευρω κλαιν ειπαμε σφιχτα σφιχτα αλλα τα 5 ευρω δεν θα μας σωσουν. Μην ανησυχειες οτι προσπαθεις να με μεταπεισεις για αυτο μπηκα εδω να παρω καποιες πληροφοριες για να με βοηθησουν στην καλυτερη επιλογη. Σας ευχαριστω πολυ και εσενα και τα άλλα παιδιά με τις συνθεσεις. Σας στελνω και το excel που εκανα με τις τιμες και για τα 2 μηχανηματα για το φιλαρακι μου μπορει να φανει χρησιμο και σε κανεναν αλλο που βρισκεται στη θεση μου. ΚΩΤΣΟΣ.xlsx 1
tzivas34 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νεα στοιχεια τελικα βρηκαμε απο φιλο και μας εδωσε τροφοδοτικο λειτουργικο thermaltake toughpower 750watt και μια 730 με 1gb ram free.Mε το ιδιο budget εχετε μηπως τπτ καλυτερο να προτεινετε?και η b460m ειδαμε ξαφνικα πηγε στα ιδια με την αντιστοιχη b560m απο asrock.Ο i5 11500 με μαμα ψυκτρα αντεχει?ή προτεινετε τπτ άλλο? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από tzivas34
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα