Jackv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Καλησπερα σας. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να δω πως θα κινηθώ Θέλω να αγοράσω ένα nas. Η χρήση που θέλω να κάνω είναι να δημιουργώ backup από pc και κινητά και να έχω πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία από παντού. Σίγουρα θα έχω και μερικές ταινίες μέσα... Σκεφτόμουν για αυτή τη χρήση να πήγαινα στο synology ds220+. Αρκετά δυνατό μηχάνημα θεωρώ να αντέξει σε βάθος χρόνου... Μετά μου ήρθε μια άλλη ιδέα. Λέω γιατί να μη πληρώσω κάτι παραπάνω και να σηκώσω και 3 site που έχω.θα γλυτώνω το hosting κάθε χρονο και θα κάνω και απόσβεση έτσι. Οποτε ψάχνοντας κατέληξα πάλι στο synology ds920+ που έχει χώρο για περισσότερους από 2 δίσκους και τα site να έχουν ξεχωριστό δίσκο Δε θα ήθελα να ανέβω άλλο σε τιμη μιας και θεωρώ μετά δεν αξίζει από θέμα κόστους Οποτε θα ήθελα τη γνώμη σας. Είναι εφικτό; αξίζει τελικα; Κάθε site έχει περίπου 5000 επισκέψεις το μήνα φανταζομαι θα παίζει ρόλο αυτό. Δεν είναι κάποιο eshop
prometheas Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πως έχεις στήσει το δικτυο στο σπιτι σου (στον χώρο σου) ώστε να διαχειριστείς την κινηση από τα τρία sites στα οποία αναφέρεσαι ; VLANs, firewall, security ; Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από prometheas
Jackv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 πέρα από ένα switch που κάνει το διαμοιρασμό σε όλο το σπίτι δεν έχω τπτ άλλο. Οπότε περιμένω συμβουλές με το τι θα χρειαστώ και αν αξίζει όπως το σκέφτηκα
atheatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Αυτό που ζητάς είναι θέμα software και δεν απαραίτητα χαρακτηριστικό ενός NAS. Απλά κάποια καλά nas έχουν δυνατότητα να υποστηρίξουν αυτές τις εφαρμογές που όμως μπορεί να τις αγοράζεις έξτρα. Θα συνιστούσα να βρεις την εφαρμογή που κάνει όλα αυτά που ζητάς και μετά να δεις ποιο nas την υποστηρίζει. Μια εφαρμογή για παράδειγμα που μπορεί να κάνει όλα αυτά που ζητάς ακόμα και από το internet χωρίς να είσαι στο δίκτυο του σπιτιού σου είναι το resilio. Υποστηρίζει αρκετά nas αλλά και υπολογιστές φυσικά. Είναι επι πληρωμή αλλά μπορείς να βρεις άλλες φτηνότερες ή και τζάμπα αν ψάξεις αρκετά αλλά εσυ ξέρεις τις απαιτήσεις σου και αν θα σε ικανοποιούν, όπως και αν καλύπτουν το hardware το οποίο έχεις.
Jackv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Το resilio υποστηρίζεται από τη synology αλλά είναι επι πληρωμή.Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα να κάνω αυτη τη κίνηση είναι μήπως απλά γλιτώσω ένα έξοδο που έχει η σελίδα για τη πληρωμή του hosting. Αν δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση και δωρεάν γι αυτό που θέλω να κάνω πάω στον ds220+ και ξεχνάω όλα τα άλλα.Γι αυτό ρωτάω αν αξίζει σαν κίνηση...
RTW4ever Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 24/10/2021 στις 5:09 ΜΜ, Jackv είπε Το resilio υποστηρίζεται από τη synology αλλά είναι επι πληρωμή.Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα να κάνω αυτη τη κίνηση είναι μήπως απλά γλιτώσω ένα έξοδο που έχει η σελίδα για τη πληρωμή του hosting. Αν δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση και δωρεάν γι αυτό που θέλω να κάνω πάω στον ds220+ και ξεχνάω όλα τα άλλα.Γι αυτό ρωτάω αν αξίζει σαν κίνηση... Αν στήσεις server στο σπίτι σου και δεν ξέρεις ούτε τα βασικά, θα σε χακάρουν μέσα στη πρώτη ώρα που θα το στήσεις. Επίσης τα οικιακά πακέτα των παρόχων δεν είναι φτιαγμένα για στήσιμο server, θα δουξ την κίνηση και θα σε κόψουν. Θες business πακέτο με static ip για τέτοιες δουλειές. 1
jmirko15 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Στις 24/10/2021 στις 5:09 ΜΜ, Jackv είπε Το resilio υποστηρίζεται από τη synology αλλά είναι επι πληρωμή.Ο μόνος λόγος που σκέφτηκα να κάνω αυτη τη κίνηση είναι μήπως απλά γλιτώσω ένα έξοδο που έχει η σελίδα για τη πληρωμή του hosting. Αν δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση και δωρεάν γι αυτό που θέλω να κάνω πάω στον ds220+ και ξεχνάω όλα τα άλλα.Γι αυτό ρωτάω αν αξίζει σαν κίνηση... Απλά don't. Άσε το hosting εκτός..
Jackv Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω βγάλει σαν σκέψη έτσι κι αλλιώς απο το μυαλό μου μιας και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην ασχολούμαι με τα site.
evkar Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Τα nas τύπου ds 220+ κλπ είναι για απλά πράγματα σε πολύ απλά δίκτυα , μέχρις εκεί. Προσοχή όμως , όσοι τα χρησιμοποιείτε , πάντα σύνδεση μέσω quik connect ,που χρησιμοποιεί tunneling μέσω synology .Μην ανοίγεται πόρτες με port forward κλπ , γιατί σύντομα θα κάνουν πάρτυ οι hackers στο nas σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα