Προς το περιεχόμενο

Ελάχιστος Χρόνος Φοίτησης?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ακούσει αρκετές φορές άτομα να τελειώνουν την σχολή τους νωρίτερα από τα τέσσερα χρόνια ,είναι όντως εφικτό? Καταλαβαίνω ότι η κάθε σχολή απαιτεί διαφορετικά πράγματα για την λήψη πτυχίου ,πχ στην δικιά μου δεν αναφαίρει πουθενά ότι πρέπει να φοιτήσεις χ εξάμηνα αλλά απατεί α υπ μαθήματα  ,β εργαστήρια ,γ ects κτλ. Από περιέργεια γίνετε όντως να τελειώσεις νωρίτερα από τα 4 χρόνια στην Έλλαδα? Δεν ρωτάω αν είναι πρακτικό να περνάς τόσα μαθήματα κάθε εξάμηνο ,αλλά αν θεωρητικά είναι εφικτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τμήμα της σχολής σου έχει οδηγό σπουδών. Στον οδηγό σπουδών υπάρχει (λογικά) τμήμα που αναφέρει τις "προυποθέσεις λήψεις πτυχίου".
Συνήθως αυτές αναφέρονται σε πλήθος ECTS, πρακτική/πτυχιακή, υποχρεωτικά μαθήματα βάσης και κατευθυνσης. Εφόσον πληρείς τις προυποθέσεις, κάνεις άιτηση για πτυχιό, τέλος. Τώρα κάποιες σχολές έχουν τέτοια διάρθρωση (αριθμός επιτρεπόμενων μαθημάτων ανα εξάμηνο, αλυσίδες, εργαστήρια κτλπ), που είναι πιο δύσκολο ενώ υπάρχουν άλλες που είναι πιο εύκολο να τελειώσεις πριν τον "ελάχιστο χρόνο φοίτησης". Παρόλα αυτά, νομίζω καμία δεν έχει explicit κανόνα οτι "θα πρέπει να είσαι ήδη π.χ. 4 χρόνια στην σχολή για να πάρεις πτυχίο"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...