Προς το περιεχόμενο

Η Canon μηνύθηκε για $5 εκατομμύρια γιατί απενεργοποιεί τις λειτουργίες σάρωσης όταν τελειώνει το μελάνι

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Thresh είπε

Κι η Epson, αν δεν υπάρχει cartridge δεν προχωράει το "boot"...

Επιπλέον αυτός ο καρκίνος να χρησιμοποιώ πιο πολύ το μελάνι για να ξεβουλώνω την κεφαλή από ότι για να εκτυπώνω.

Πριν από 2-3 χρόνια πήρα σε Black Friday ένα ασπρόμαυρο laser πολυμηχάνημα της HP σε τρελή τιμή και δώρο toner των 130 ευρώ κι ηρέμησα.

Σωστή κίνηση αλλά και εκει ακόμη κάνουν ματσακονιές για να μην  "χτυπήσουν" τις πωλήσεις στα "επαγγελματικά" τους μηχανήματα. 

Πήρα ένα έγχρωμο epson laser all in one  και όχι τον πιο φθηνό κάνα 500 ευρώ (τιμές ευρώπης που τα έχουν πιο κάτω σε σύγκριση με εδώ) και πέρα ότι το software είναι καρκίνος το σκάνερ για να πάρει μπρος θέλει κάνα πεντάλεπτο+... (για να ζεσταθεί η κεφαλή ντεμέκ αλλά και αυγό να ήταν θα είχε βράσει.... ) και όχι μόνο αυτό αν περιμένεις κάνα 5λεπτο για να κάνεις scan και μετά απο λιγα δευτερόλεπτα (χειροκίνητα δηλαδή επιλέγοντας να πατήσεις scan γιατί οκ αν εξ αρχής βάζεις συνεχόμενα σκαναρίσματα δεν κολλάει) θέλει πάλι κανα 5λεπτο  για να σκανάρει.... 

Είμαι 100% βέβαιος ότι αυτή η αναμονή ειναι αχρείαστη και την βάζουν επίτηδες για να πας να αγοράσεις αυτά των 1000+ ευρώ.... 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω ότι έχει πιο πολλούς τίμιους πελάτες παρά πονηρόφατσες αλλιώς θα το είχε αλλάξει το παραμύθι.

Και να φανταστείτε έχει και κάτι αλήτες που βγάζουν σπασμένα τσιπ για τα τονερ....spacer.png

Αφιερωμένο "princess canon τζάμπα κρατάς λογαριασμό τζάμπα σωστός με το στανιό...."

Επεξ/σία από Panagiotis_s

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PROTIP: Ρωτήστε ποιοί εκτυπωτές παίρνουν συμβατά ή ανακατασκευασμένα cartridges ΠΡΙΝ αγοράσετε εκτυπωτή.

Ρωτήστε στα μαγαζιά που πουλάνε συμβατά ή ανακατασκευασμένα cartridges ποιοί εκτυπωτές παίρνουν συμβατά ή ανακατασκευασμένα cartridges και θα σας πουν.

Η Canon είναι γνωστό ότι πουλάει τη συσκευή κάτω του κόστους και σε γδέρνει στα μελάνια και έχει επίσης συστήματα κλειδώματος που απορρίπτουν τα συμβατά ή ανακατασκευασμένα cartridges.

Τώρα όσον αφορά την είδηση ελπίζω να βγει κάτι από αυτή τη μήνυση, δεν μπορεί όντως να κάνουν παραπλανητική διαφήμιση, δηλαδή να διαφημίζουν scanner και να σου πουλάνε scanner που θέλει μελάνι για να λειτουργήσει.

Επεξ/σία από kurkosdr

3 hours ago, pictorino said:

Δηλαδή δεν είναι ηθικά υποχρεωμένοι απέναντι στους πελάτες τους να δώσουν ένα προϊόν το οποίο να συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα ρευμα;  Στην ουσία το μηχάνημα απενεργοποιει τις υπόλοιπες λειτουργίες του  εκβιαστικα με την λογική τάισε με ηλεκτρικο να συνεχίσω. Που είναι η ηθική υποχρέωση για ένα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ μηχάνημα; Ή υπάρχει ηθική υποχρέωση μόνο απέναντι στους μετόχους; 

fixed

διεβασε το ετσι και πες μου αν ισχυει

3 hours ago, marios02 said:

Να το γράφουν τοτε με μεγάλα γράμματα στα χαρακτηριστικά του προιοντος αυτό. Ότι κύριε, σας πουλάμε πάμφθηνο εκτυπωτη που αχρηστευεται το σκανερ αν δεν βάζετε μελάνι κάθε τρεις και λίγο. Αλλιώς λέγεται ΑΠΑΤΗ, είτε πουλάνε τον εκτυπωτή 50 ευρώ είτε 3 ευρώ.

Ειμαι σιγουρος οτι θα το εχουνε γραψει σε εκεινο το κατεβατο με τα ψιλα γραμματα που κανεις i agree και κανεις δεν το διαβαζει. Λογικο αλλωστε 10 σελιδες license agreement κανεις δεν διαβαζει. Η ουσια παραμενει ομως αν το εγραφε θα ηταν ηθικο;

8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Είπα ότι είναι έγχρωμος αυτός που πήρα 

Το διάβασα, αλλά απαντούσα και στον Thresh, αλλά και για την εκτύπωση φωτογραφιών.

• Like 1

Πραγματικά, μας περνάνε για λαλακες...

Έχω χρόνια στο γραφείο έναν εκτυπωτή ΙΧ4000

ΑΝ "ακούσω" το μήνυμα που λεει πως τέλειωσαν τα μελάνια, θα άλλαζα μελάνια κάθε δύο μήνες.

Απλά πατάω το κουμπί και συνεχίζει να τυπώνει για πόσο καιρό! 

4 ώρες πριν, dieksodo είπε

Ειμαι σιγουρος οτι θα το εχουνε γραψει σε εκεινο το κατεβατο με τα ψιλα γραμματα που κανεις i agree και κανεις δεν το διαβαζει. Λογικο αλλωστε 10 σελιδες license agreement κανεις δεν διαβαζει. Η ουσια παραμενει ομως αν το εγραφε θα ηταν ηθικο;

για κάντο quote να σου απαντήσω. 

36 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Πραγματικά, μας περνάνε για λαλακες...

Έχω χρόνια στο γραφείο έναν εκτυπωτή ΙΧ4000

ΑΝ "ακούσω" το μήνυμα που λεει πως τέλειωσαν τα μελάνια, θα άλλαζα μελάνια κάθε δύο μήνες.

Απλά πατάω το κουμπί και συνεχίζει να τυπώνει για πόσο καιρό! 

Ισχύει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, AtiX είπε

Το μόνο που μένει είναι να βγει τώρα η ΕΕ και να απαιτήσει ένα τύπο μελανιών για όλους τους εκτυπωτές και μάρκες…

Ναι βέβαια, κακώς η ΕΕ επέβαλλε έναν τύπο φορτιστή, τι ωραία που ήταν πριν μια 10-15ετια που είχαμε εκείνα τα ιστορικά καλώδια με 5-6 διαφορετικά βύσματα για όλες τις μάρκες κινητών, χαλάσανε οι καιροί πλέον και έχουμε μόνο το χείριστο USB-C

Εντελώς offtopic το μήνυμα βέβαια

Επεξ/σία από Hacker?pcs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Hacker?pcs said:

Ναι βέβαια, κακώς η ΕΕ επέβαλλε έναν τύπο φορτιστή, τι ωραία που ήταν πριν μια 10-15ετια που είχαμε εκείνα τα ιστορικά καλώδια με 5-6 διαφορετικά βύσματα για όλες τις μάρκες κινητών, χαλάσανε οι καιροί πλέον και έχουμε μόνο το χείριστο USB-C

δηλαδη στο αμερικα οι κουτοφραγκοι που δεν εχουν ΕΕ εχουν 5-6 διαφορετικα βυσματα?

και αν επεβαλλε 1 συστημα γιατι η αππλ ακομα χρησιμοποιει δικο της?

Επεξ/σία από dieksodo

Τα μελάνια των εκτυπωτών αποτελούν τεράστια πληγή ,όπως και το ότι οι περισσότεροι εκτυπωτές εχουν κάπου στα 2  με 3 χρόνια ζωής και επειτα ψαχνεις για καινούργιο γιατί το κόστος επισκευής είναι τεράστιο

5 ώρες πριν, dieksodo είπε

δηλαδη στο αμερικα οι κουτοφραγκοι που δεν εχουν ΕΕ εχουν 5-6 διαφορετικα βυσματα?

και αν επεβαλλε 1 συστημα γιατι η αππλ ακομα χρησιμοποιει δικο της?

Στην Αμερική επωφελήθηκαν από την δικιά μας απόφαση.

17 ώρες πριν, dieksodo είπε

κλασσικες click bait ειδησεις για να βγει ο γνωστος φραπεδομαγκας του ινσομνια και να πει "ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝ"

εγω λοιπον επειδη μου αρεσει να ειμαι δικαιος θα παιξω τον δικηγορο του διαβολου

καταρχας εδω γελαμε 

"τακτικές αδικαιολόγητου πλουτισμού".

εχω διαβασει μπουρδες στη ζωη μου αλλα τοσο μεγαλη δεν εχω ξαναδει στο ινσομνια

δηλαδη ειναι αδικαιολογητο το γεγονος πως μια εταιρια κανει αυτο που ειναι ΗΘΙΚΑ υποχρεωμενη να κανει απεναντι στους μετοχους της?

δηλαδη φανταστειτε να παει στο διοικητικο συμβουλιο ο τσεο (sic) και να τους πει παιδια ειναι αδικαιολογητο να βγαλουμε 100 ασ βγαλουμε 70 ειναι αρκετα

παμε ομως στην ουσια

οπως καλως γνωριζουμε οι εκτυπωτες  ειναι γενικα φτηνοι γιατι οι εταιριες ζημιωνονται ΕΠΙΤΗΔΕΣ γνωριζοντας πως θα τα βγαλουν μετα απο τα μελανια

ειναι κλασσικη επιχειρηματικη μεθοδος που συμβαινει σε διαφορα προιοντα πχ αγοραζεις κορυφαιες ξυριστικες μηχανες με 10 ευρω 

τωρα απο κει και περα υπαρχει η επιχειρηματολογια οτι χρειαζεσαι ολα τα μελανια για να εκτυπωσεις

γιατι?

γιατι καθε φορα που εκτυπωνεις ακομα και μαυρο χρησιμοποιει ελαχιστο απο τα αλλα για να μην ξεραθουν οι κεφαλες και χαλασουν

το ιδιο γινεται και εδω.

εχουν ενωσει τη διαδικασια των μελανιων με το scanning ωστε οταν το ενα δε δουλευει να σταματαει και το αλλο (all in 1)

επι της ουσιας ο λογος ειναι προφανης.

θελουν να καταναλωνεις μελανια

γιατι?

γιατι αλλιως χανουν λεφτα

ειναι κακο αυτο?

φυσικα και οχι

οταν αγοραζεις εκτυπωτη με 50 ευρω και ποιοτητα που δεν ειχαν εκτυπωτες πριν 20 χρονια ουτε με 500 ?

εκει σου αρεσει ε?

επειδη λοιπον ερχεται σιιγα σιγα

καποια στιγμη η ΕΕ θα επιβαλλει κανονες και στα μελανια ανεβαζοντας την ποσοτητα και μειωνοντας το κοστος

ετσι οι εταιριες δεν θα μπορουν να βγαζουν τα σπασμενα

και ο κοσμος δεν θα τον συμφερει να τους αγοραζει πια

ετσι λοιπον χειροτερες συσκευες για τους καταναλωτες λιγοτερες θεσεις εργασιας σε εταιριες εκτυπωτων και φυσικα λιγοτερη προοδο λιγοτερα καινουρια μοντελα λιγοτερη προοδος.

απλως ο κοσμος θα σταματησει τους προσωπικους εκτυπωτες και θα πηγαινει στο βιβλιοπωλεια της γειτονιας να δωσει 1-2 ευρω

Αντιπρόσωπος?

• Like 1

8 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Μα δεν έχω πει πουθενά κακώς η ΕΕ επέβαλε έναν τύπο φορτιστή… 

Κατά τα άλλα, θα σε χάλαγε ένας τύπος αναλώσιμων στους εκτυπωτές? Πολλαπλά κέρδη για τους καταναλωτές αφού θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα μειωθούν οι τιμές τους, χωριά που δεν θα πετάς τα παλιά όταν θα αγοράσεις νέο εκτυπωτή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...