Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Προσωπικά, εδώ και χρόνια οποτε τρώω σουβλάκι με γύρο, νιώθω ενοχλήσεις στην καρδιά. Είμαι καρδιοπαθης, η καρδιολόγος δεν μπόρεσε να μου πει τι μπορεί να φταίει, σίγουρα εκκρινονται κάποιες ουσίες στο αίμα από τον οργανισμό με το συγκεκριμένο φαγητό και κάτι συμβαίνει. Αυτό μόνο με γύρο, άμα φάω ένα διπλοπιτο με κανονικό χοιρινό σουβλάκι και με του κόσμου τις σάλτσες τα λάδια τις πατάτες τα τζατζίκια, δεν νιώθω τίποτα. Γύρος κάθε μέρα με την καμία, είναι πολύ χειρότερο κι από το χειρότερο πχ σουβλάκι χοιρινό κάθε μέρα. 48 λεπτά πριν, Georgram είπε Είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό μόνο αν αναλογιστείς το ποσό κακής ποιότητας λίπος περιέχει,λάδι που έχει τηγανιστει αμέτρητες φορές και ποσά αλλά συντηρητικά μέσα στο κρέας! Ναι ξέρω είναι νόστιμο το άτιμο αλλά κοψτο όσο είναι ακόμη νωρίς πριν χτυπάς το κεφάλι σου σε μερικά χρόνια! Δυστυχώς ότι κατάχρηση κάνουμε,κάνει την εμφάνιση του αρκετά χρόνια μετά! Πάρε παράδειγμα το τσιγάρο! Τα πάντα προκαλούν προβλήματα σχεδόν από την έναρξη της χρήσης τους, ενδεχομενα προβλήματα τα οποία μπορεί να αποτυπωθούν σε πλειάδα εξετάσεων, τωρα ποιος κάθεται να κάνει εξετάσεις προληπτικά..... Μόνο κατόπιν εορτής όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα. 5
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/10/2021 στις 12:55 ΠΜ, Raylan είπε Ένα τυρί για τοστ και παριζάκι χωρίς κάποιο άλειμμα και ψωμί ολικής αλέσεως. Αν είναι προς το κίτρινο χρώμα το τυρί, λογικά θα έχει χαμηλά λιπαρά. Το παριζάκι δεν είναι και μορταδέλα ή σαλάμι αέρος, αλλά έχει κι αυτό κάποια λιπαρά. Καλό το ότι είναι ολικής αλέσεως και δεν έχει κάποιο άλλειμα (εγώ δεν μπορώ χωρίς μαγιονέζα... 😞). Στις 24/10/2021 στις 12:55 ΠΜ, Raylan είπε Το πιτόγυρο είναι με τζατζίκι, τις περισσότερες φορές οι πατάτες είναι φρέσκιες, σήμερα ήταν, χθές όχι, αναλόγως που πέσω.. Καλά είναι. Αν δεν σας πειράζει να αλλάξετε το χοιρινό με κοτόπουλο ακόμα καλύτερα! Τώρα όσον αφορά το σουβλατζίδικο, καλό θα ήταν να βρείτε κάποιο που να γνωρίζετε τι υλικά χρησιμοποιεί. Στις 24/10/2021 στις 12:55 ΠΜ, Raylan είπε Νωρίς σχετικά κατά της 7:30 με 8 Μια χαρά! Στις 24/10/2021 στις 12:55 ΠΜ, Raylan είπε Στα σάκχαρα τώρα νταξ, λίγο μελάκι, πορτοκάλια, μιλά, μπανάνες.. Καλοκαίρι μετά το φαγητό μια μπάλα παγωτό, τώρα φθινόπωρο κέικ μισή φετουλα Πρέπει να πάω για εξετάσεις όπως είπε ο poulinos, να δω τι θα μου βρούνε.. Οι εξετάσεις (ανεξαρτήτως διατροφής) καλό είναι να γίνονται μια φορά το χρόνο. Αν δεν έχετε κάποιο κληρονομικό θέμα, π.χ. χοληστερίνη ή σάκχαρο, δεν έχετε (πιθανότατα) κάποιο κίνδυνο. Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2021 από Τέρης Α. 5
StamTheMan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 41 λεπτά πριν, G.TH. είπε Οι φρυγανιές μπορούν να αντικατασταθούν από φέτα ψωμιού τοστ, σίγουρα θα έχει λιγότερες θερμίδες. Το μέλι ακόμα και αν υποθέσουμε πως είναι καλής ποιότητας και χωρίς βούτυρο αλειμμένο, είναι πυκνό, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις στην ποσότητα όταν το απλώνεις. Δεν αποκλείεται να είναι πιο επιβαρυντικό κι από το γλυκό. Όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά, συν το σουβλάκι συν το μαγειρευτό (με όλα τα έξτρα για να αποκτήσει νοστιμιά). Δε νομιζω οτι η φετα το ψωμι εχει λιγοτερες θερμιδες απο τη φρυγανια. Και το μελι δεν ειναι τοσο κακο οσο πιστευεις. 3
Strategos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 το να τρώς κάθε μέρα κόκκινο κρέας είναι η νούμερο ένα αιτια για κακοήθειες στο έντερο. από εκεί και πέρα με την τιμή που έχει πάει το σουβλάκι δεν νομίζω να μας απασχολεί για πολύ. 2
Manolo7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μετρο θελουν ολα. Ουτε το να καθομαστε να αναλυουμε τις φρυγανιες ειναι καλο. Δεν γινεται να ζουμε ολοι σαν μποντιμπιλντερ με βρωμη,ασπραδια,σωλομο, κοτοπουλο κ νεροβραστο ρυζι.Μεχρι και ο σολωμος σε υπερβολη εχει αρνητικες επιπτωσεις οχι μονο το κοκκινο κρεας. 9
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Raylan είπε Εγώ κάθε απόγευμα βγαίνω να πιω το καφεδάκι μου, αλλά κάνω πάντα στάση σε κάποιο σουβλατζίδικο για να φάω μια αλάδωτη πίτα γύρο απ´ολα ανοιχτή με το πιρουνάκι μου κύριος.. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο να το αναφέρω, αλλά μετά το μεσημεριανό ύπνο πάω για ελαφρή τρέξιμο κάνα 40 λεπτό και μετά επειδή κάτι θέλω να βάλω στο στόμα μου τρώω κάνα φρούτο.. Δεν μαγειρεύουμε στο σπίτι για δεύτερη φορά, τρώμε για βραδινό ότι είχαμε και το μεσημέρι απλά εγώ επειδή μου αρέσει το πιτόγυρο τρώω κάθε βράδυ απ´έξω τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια.. Η κατανάλωση κρέας χοιρινό & πατάτες τηγανίτες σε καθημερινή βάση μακροπρόθεσμα λέτε να βγάλει προβλήματα? Γενικά προσέχω την διατροφή μου απλά το πιτόγυρο είναι η εξαίρεση δεν μπορώ να αντισταθώ, Ξέρω ότι είναι ανθυγιεινό αλλά πόσο? Η καθημερινή διατροφή μου: Πρωινό: 2 φρυγανιές με μέλι & πορτοκαλί ή γάλα Δεκατιανό: καφές με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή τοστ μεσημεριανό: ότι φτιάξει η μαγείρισσα με μια φέτα του τοστ και γλυκάκι στο τέλος απόγευμα φρούτα μετά τον περίπατο βράδυ μια πίτα γύρο.. πιτόγυρο με πηρουνάκι !!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Προσωπικά, εδώ και χρόνια οποτε τρώω σουβλάκι με γύρο, νιώθω ενοχλήσεις στην καρδιά. Είμαι καρδιοπαθης, η καρδιολόγος δεν μπόρεσε να μου πει τι μπορεί να φταίει, σίγουρα εκκρινονται κάποιες ουσίες στο αίμα από τον οργανισμό με το συγκεκριμένο φαγητό και κάτι συμβαίνει. Αυτό μόνο με γύρο, άμα φάω ένα διπλοπιτο με κανονικό χοιρινό σουβλάκι και με του κόσμου τις σάλτσες τα λάδια τις πατάτες τα τζατζίκια, δεν νιώθω τίποτα. Γύρος κάθε μέρα με την καμία, είναι πολύ χειρότερο κι από το χειρότερο πχ σουβλάκι χοιρινό κάθε μέρα. Τα πάντα προκαλούν προβλήματα σχεδόν από την έναρξη της χρήσης τους, ενδεχομενα προβλήματα τα οποία μπορεί να αποτυπωθούν σε πλειάδα εξετάσεων, τωρα ποιος κάθεται να κάνει εξετάσεις προληπτικά..... Μόνο κατόπιν εορτής όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα. σουβλάκι με γύρο !!!!!! χαχαχαχαχα και μετά καλαμάκι για φραπέ!!! χαχαχαχα
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, Molpadia είπε πιτόγυρο με πηρουνάκι !!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα σουβλάκι με γύρο !!!!!! χαχαχαχαχα και μετά καλαμάκι για φραπέ!!! χαχαχαχα Ε γράψε λάθος. Πίτα με γύρο. 1
peiraiask Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1.κοιτα χοληστερινη ζαχαρο σιδηρο τριγλυκεριδια β12 ουρικο κλπ, ειδικα μετα τα 40,50 ετη θελει πιο προσοχη 2 δες ποση κοιλιτσα εχεις κανει, μετα τα 85 ,90 κιλα δυσκολευουν μερικα πραγματα στην υγεια αντι σουβλακια, κοτα κρεας ψαρι σαλατικα, ολικης, με γιατρο η διαιτολογο κ τις εξετασεις μενεγακη βανδη, με 5 κουραμπιεδες περνανε ολες τις γιορτες. πως να μην καλοπερνανε μετα; Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από peiraiask 4
ELTASSOS1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Αμα πινεις και 2 κοκα κολες στο ξαπακι εισαι μια ζαρα. Διαλυει τα λιπη πριν απορροφηθουν απο το σωμα και ειναι σαν να μην εφαγες τιποτα...προχωρα αφοβα. 1
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, phanispal είπε Η πλάκα είναι ότι είναι σάπια πλέον, να 'ταν νόστιμα όπως παλιά να πεις ΟΚ. Θυμάμαι φίλε πιτσιρικάς με μαύρα πολλά μαλλιά στο κεφάλι ,😁 όταν άνοιξε το πρώτο γυράδικο στα Γιάννενα στην 28ης Οκτωβρίου απέναντι από τα ΕΛΤΑ , ειδικά μετά από κάθε ματς του ΠΑΣ την ατελείωτη ουρά να πάρουμε μία πίτα με γύρο. Τι νοστιμιά ήταν αυτή. Μου έχει μείνει για πάντα στον εγκέφαλο και κανένα πιτόγυρο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να την αντικαταστήσει 3 ώρες πριν, Manolo7 είπε Μετρο θελουν ολα. Ουτε το να καθομαστε να αναλυουμε τις φρυγανιες ειναι καλο. Δεν γινεται να ζουμε ολοι σαν μποντιμπιλντερ με βρωμη,ασπραδια,σωλομο, κοτοπουλο κ νεροβραστο ρυζι.Μεχρι και ο σολωμος σε υπερβολη εχει αρνητικες επιπτωσεις οχι μονο το κοκκινο κρεας. Θα συμφωνήσω όλα με μέτρο. Προσωπικά το πιτόγυρο το έχω κόψει χρόνια (το μαύρο 2010 πολλά μας έκοψε) απλά όταν παραγγέλνει η οικογένεια (γυναίκα - παιδιά) να μην τους σνομπάρω , η τους τη σπάσω όπως θα έλεγαν οι πιο νεαροί , παίρνω ένα καλαμάκι , άντε σουβλάκι να μην τη σπάσω και στους Θεσσαλονικείς.😇 2
rus Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Raylan είπε Πρωινό: 2 φρυγανιές με μέλι & πορτοκαλί ή γάλα Δεκατιανό: καφές με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή τοστ μεσημεριανό: ότι φτιάξει η μαγείρισσα με μια φέτα του τοστ και γλυκάκι στο τέλος απόγευμα φρούτα μετά τον περίπατο βράδυ μια πίτα γύρο.. Oλο αυτο το προγραμμα σου ειναι ανθυγιεινο[συν καποια αλλα που διαβασα μετα, οπως παγωτο, κεικ] εκτος απο το πορτοκαλι και τo γαλα, εφοσον ειναι light. 7 ώρες πριν, Raylan είπε Η κατανάλωση κρέας χοιρινό & πατάτες τηγανίτες σε καθημερινή βάση μακροπρόθεσμα λέτε να βγάλει προβλήματα? Το προβλημα ειναι οτι δε τρως απλα χοιρινο με πατατες, τρως εναν υποπτης προελευσης γυρο που ειναι κατα 80% αλατι, λιπος, ξυγκι και πατατες σε χιλιοτηγανισμενο λαδι. 7 ώρες πριν, Raylan είπε Γενικά προσέχω την διατροφή μου Τι κανεις?!? 5 ώρες πριν, StamTheMan είπε Το γαλα ειναι μονο marketing,γλυκακι φαουλ,φρυγανιες και μελι γιατι ομως; Την επομενη φορα που θα παρεις φρυγανιες κανε το κοπο να διαβασεις τα συστατικα που γραφει απεξω. Το μελι με μετρο, γιατι ουσιαστικα ειναι ζαχαρη. 5 ώρες πριν, G.TH. είπε Οι φρυγανιές μπορούν να αντικατασταθούν από φέτα ψωμιού τοστ, Το ψωμι για τοστ συνηθως ειναι χειροτερο απο τις φρυγανιες. 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Καλό το ότι είναι ολικής αλέσεως και δεν έχει κάποιο άλλειμα.... Το ολικης χρειαζεται προσοχη. Και 10% να ειναι μόνο, αυτοι νομιμοποιουνται να το παρουσιαζουν ως ολικης. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από rus 2
evkar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Ό,τι έχεις κάνει στα νιάτα σου , θα τα βρεις μπροστά σου μόλις περάσεις τα πενήντα , να είσαι απόλυτα σίγουρος . Αν και με τόση χοληστερίνη , σε βλέπω και πριν τα πενήντα με bypass. Σταματήστε να τρώτε junk , όλα εδώ πληρώνονται. ΄ 5
Dante80 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπως έγραψαν και φίλοι, σώφρον είναι να κάνουμε ένα check-up κάθε έτος από μια ηλικία και μετά. Τώρα, όσον αφορά την διατροφή και την υγεία γενικά, ένας εύκολος (να θυμάσαι, όχι να εκτελείς) τυφλοσούρτης θα ήταν να ακολουθήσεις το LS7 (δλδ τους επτά παράγοντες για καλή καρδιαγγειακή υγεία). Οι τρεις τροποποιήσιμοι βιολογικοί παράγοντες είναι τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης < 200mgr%, τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας <100mgr% και οι τιμές αρτηριακής πίεσης συστολικής<120 - διαστολικής <80mmHg / χωρίς λήψη φαρμάκων. Οι τέσσερις τροποποιήσιμες ευνοϊκές συμπεριφορές είναι μη κάπνισμα ή διακοπή καπνίσματος πριν ένα έτος, φυσιολογικό σωματικό βάρος (δείκτης μάζας σώματος ΔΜΣ<25kgr/m2), επαρκής φυσική δραστηριότητα (τουλάχιστον 150’ μέτριας έντασης ή 75’ αυξημένης έντασης άσκηση ή συνδυασμός/βδομάδα) και διατροφή συμβατή με τις αρχές της DASH diet δηλαδή επαρκής και τακτική λήψη φρούτων – λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και ψαριών, περιορισμένη λήψη άλατος και αποφυγή σακχαρούχων αναψυκτικών. Υπό αυτή την έννοια, πιτόγυρο κάθε μέρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Μπορείς να ρυθμίσεις τα επιμέρους τροποποιώντας τις επιλογές προς το καλύτερο, αλλά - κακά τα ψέμματα - 900€ τον χρόνο σε τυλιχτά ενδεχομένως βαραίνουν την υγεία αλλά σίγουρα τραβάνε και την τσέπη σου. Δεν χρειάζεται να το κόψεις (προσοχή στην ορθορεξία!) αλλά μπορείς να το μετριάσεις, το όφελος θα είναι διπλό. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από Dante80 6
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, rus είπε Το ολικης χρειαζεται προσοχη. Και 10% να ειναι μόνο, αυτοι νομιμοποιουνται να το παρουσιαζουν ως ολικης. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ από διαφόρους φούρνους που παίρνουμε ψωμί. Άλλα είναι μαύρα προς το άσπρο και άλλα αρκετά σκούρα. Ελπίζω εκείνα που είναι αρκετά σκούρα να μην τους ρίχνουν κάτι άλλο μέσα για να ξεγελάνε... 1
invisiblesurfer Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Το κόκκινο κρέας και δη το ψημένο είναι καρκινογόνο. Κάθε μέρα αυτό το πράγμα μακάρι να μη σου σκάσει στραβή, αλλά το πας οριακά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα