Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με excel

stranger69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο Forum. Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα θεματάκι που έχω με το excel διότι έχω κολλήσει μέρες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Θέλω να βρω πόσες μέρες,λεπτά,ώρες έχουν περάσει μεταξύ 2 ημερομηνιών και αν στο διάστημα αυτο είχα κάποιο κέρδος ή χασούρα να βρίσκω το μέσο όρο της διάρκειας αυτής. Επίσης θα ήθελα να βρίσκω το μεσο όρο μεταξύ τον ημερομηνιών ανά μήνα. Θα ανεβάσω το αρχείο για να γίνω πιο κατανοήτος. Ευχάριστω προκαταβολικά

Βιβλίο1.xlsx

Επεξ/σία από stranger69
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη...Αν μπορούσε κάποιος άλλος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ δεν το 'χω πολύ με το excel αλλά λίγο που διάβασα τα άρθρα που σου έδωσα, κατάλαβα ότι για να βρεις την διαφορά στις ημερομηνίες (2ο λινκ) είναι εύκολο και γίνεται με τρεις υπολογισμούς. Για τις ώρες όμως (1ο λινκ) είναι πιο περίπλοκο το θέμα.

Αυτό όμως που θέλεις δεν είναι ένα απλό "θεματάκι". Μάλλον θέμα για πτυχιακή μου φαίνεται. :D

Επεξ/σία από micos000

'Ουτε εγώ το έχω με το excel και απο 'οτι κατάλαβα είναι πολύ περίπλοκο αυτό που ζητάω γιατί δεν είναι μονο η διαφόρα στις ημερομηνίες αλλα και να βρίσκω το μέσο όρο ανάλογα με το μήνα...ευχαριστώ πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΝ στο excel πας Επιλογές->Για προχωρημένους και κατέβεις εκεί που λέει "Κατά τον υπολογισμό αυτού του φύλου εργασίας", έχει μια επιλογή να τσεκάρεις, το "Χρήση του συστήματος ημερομηνίας 1904" Αν το κάνεις, μετά μπορείς να κάνεις πράξεις στις ώρες όπως αφαίρεση, πρόσθεση κτλ και να παίρνεις αποτέλεσμα πάλι σε ώρες-λεπτά-δευτερόλεπτα. 

π.χ.

spacer.png

Αν αυτό σε βοηθάει! Αν έχεις και τις ημερομηνίες στα Α1, Β1 τις υπολογίζει και αυτές.

Επεξ/σία από micos000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχω καταλάβει σωστά, 

D2=(B2-A2)*1440

Και θα σου βγάλει την διαφορά σε λεπτά.

Edit: Εναλλακτικά...
D2=ROUNDDOWN((B2-A2)*1440/1440;0)&"η, "&ROUNDDOWN(MOD((B2-A2)*1440;1440)/60;0)&"ω, "&ROUND(MOD((B2-A2)*1440;60);0)&"λ"

όπου "η, ω, λ", Ημέρες, Ώρες, Λεπτά.
*Άσχετο, αλλά χρειάστηκε να βάλω την ROUND στα λεπτά, γιατί έβγαινε λανθασμένο αποτέλεσμα με απόκλιση δισεκατομμυριοστών!

Επεξ/σία από demessakis
  • Like 1

Στις 23/10/2021 στις 9:18 ΜΜ, stranger69 είπε

Θέλω να βρω πόσες μέρες,λεπτά,ώρες έχουν περάσει μεταξύ 2 ημερομηνιών και αν στο διάστημα αυτο είχα κάποιο κέρδος ή χασούρα να βρίσκω το μέσο όρο της διάρκειας αυτής.

Το Excel έχει έναν έξυπνα απλό τρόπο να διαχειρίζεται το χρόνο.

Αντιμετωπίζει τη μια μέρα ως μια ακέραιη μονάδα και τις ώρες ως το δεκαδικό μέρος αυτής της μονάδας.

Για παράδειγμα, η τιμή 2,25 αντιστοιχεί σε 2 ημέρες και 6 ώρες (0,25*24), ενώ η τιμή 0,5 σε 12 ώρες (0,5*24).

Συνεπώς, η πράξεις που απαιτεί το αρχείο σου είναι πολύ απλές αλλά το τρικ είναι στην custom μορφοποίηση των κελιών.

(είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της τιμής ενός κελιού και της μορφής του κελιού. Συνήθως, η πραγματική τιμή ενός κελιού, δεν είναι αυτή που φαίνεται.)

Οπότε έχουμε, για:

D2: =B2-A2 και συμπλήρωση προς τα κάτω (Fill Down).

G5: =AVERAGE($D$2:$D$5)

G7: =AVERAGEIF($C$2:$C$5;">0";$D$2:$D$5)

G9: =AVERAGEIF($C$2:$C$5;"<=0";$D$2:$D$5)

και για όλα τα παραπάνω κελιά custom μορφοποίηση: η"ημ" ω"ω" λλ"λ"

Για τους μήνες, όντως είναι λίγο περίπλοκο διότι χρειάζεται να λαμβάνεται υπόψη και η αλλαγή του μήνα εντός της διάρκειας. Αν τα βρίσκεις σωστά τα παραπάνω, προχωράμε και σ' αυτό.

11 ώρες πριν, MastroGiannis είπε

Το Excel έχει έναν έξυπνα απλό τρόπο να διαχειρίζεται το χρόνο.

Αντιμετωπίζει τη μια μέρα ως μια ακέραιη μονάδα και τις ώρες ως το δεκαδικό μέρος αυτής της μονάδας.

Για παράδειγμα, η τιμή 2,25 αντιστοιχεί σε 2 ημέρες και 6 ώρες (0,25*24), ενώ η τιμή 0,5 σε 12 ώρες (0,5*24).

Συνεπώς, η πράξεις που απαιτεί το αρχείο σου είναι πολύ απλές αλλά το τρικ είναι στην custom μορφοποίηση των κελιών.

(είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ της τιμής ενός κελιού και της μορφής του κελιού. Συνήθως, η πραγματική τιμή ενός κελιού, δεν είναι αυτή που φαίνεται.)

Οπότε έχουμε, για:

D2: =B2-A2 και συμπλήρωση προς τα κάτω (Fill Down).

G5: =AVERAGE($D$2:$D$5)

G7: =AVERAGEIF($C$2:$C$5;">0";$D$2:$D$5)

G9: =AVERAGEIF($C$2:$C$5;"<=0";$D$2:$D$5)

και για όλα τα παραπάνω κελιά custom μορφοποίηση: η"ημ" ω"ω" λλ"λ"

Για τους μήνες, όντως είναι λίγο περίπλοκο διότι χρειάζεται να λαμβάνεται υπόψη και η αλλαγή του μήνα εντός της διάρκειας. Αν τα βρίσκεις σωστά τα παραπάνω, προχωράμε και σ' αυτό.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου δούλεψε σωστά. Τώρα 'εχω κολλήσει με τους μήνες 

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...