JcD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, BackFromHell είπε Μιας που ειχε γινει και μεγαλη συζητηση στο αντοιστοιχο thread, να πουμε με την ευκαιρια οτι πχ το Ελ Σαλβαδορ διπλασιασε μεσα σε 3 μηνες το ΑΕΠ του Δηλαδή; 1
Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε αλλά να το πληρώνω όσο κάνει και να το παίρνω στην κανονική τιμή Kαι με ποιά λογική η σημερινή τιμή που έχουν οι κάρτες δεν είναι "όσο κάνουν"?
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Οσοι το αντιμετωπίζουν σαν τζόγο καλά κάνουν. Όσοι το αντιμετωπίζουν σαν επένδυση φοβάμαι ότι θα την πατήσουν. Η ουσία είναι ότι είναι τζόγος. Η τιμη τους χειραγωγείται και αν είσαι τυχερός ή έχεις άκρες μπορεί να βγάλεις πολλά λεφτά. Είναι το νέο αμερικαν ντριμ από τον καναπέ. Και εγώ έχω ρισκάρει λίγα χρήματα αλλά γνωρίζω ότι μπορεί να τα χάσω σε μια στιγμή. Έχω δει σε διάστημα λιγων μηνών αυξομειωσεις +/- 50%. Όσοι παίζουν δικαίωμα τους να περνούν τα ρίσκα τους και αν του βγει μπράβο τους. Ο μεγάλος φόβος είναι επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο μήπως σκάσουν όλα μαζί αν κριθούν παράνομα. Και στα χρηματιστήρια γίνετε αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχει και η έννοια της υλικής αντιστοίχισης σε σοβαρές επενδύσεις. Φυσικά και εκεί υπάρχουν τρελές φούσκες. π.χ. Αν έπαιρνες 10000$ σε μετοχές Google ή Apple ή MS όταν κάναν κάτω από 1 δολάριο σήμερα θα είχες εκατομυρια. Και αυτό οφείλεται και στην πραγματική ανάπτυξη των εταιριών αυτών. 1
Macosj Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, BackFromHell είπε Μιας που ειχε γινει και μεγαλη συζητηση στο αντοιστοιχο thread, να πουμε με την ευκαιρια οτι πχ το Ελ Σαλβαδορ διπλασιασε μεσα σε 3 μηνες το ΑΕΠ του. Εκεινοι που δε το δανειζαν επειδη εκανε ανοιγμα στο bitcoin, πλεον τρεχουν να το δανεισουν διοτι βλεπουν πως διαθετει ενα πανισχυρο asset στο χαρτοφυλακιο του. Αυτα εν αναμονη παντα των ειδικων του ινσομνια που θα σπευσουν να μας πουν για τη φουσκα του bitcoin που μας λενε εδω και 11 χρονια ειδικα σε καθε πτωση της ταξεως του 5%, ή σε καθε επαναλαμβανομενη μπαρουφα που θα κυκλοφορησει ως "νεο" πχ περι ban Κινας κλπ. Και το bitcoin να τραβαει ολο πιο πανω εντωμεταξυ... ΥΓ> Πριν 3 μηνες ειχε $28000 με τους γνωστους αρνητες να λενε οτι παει για $5000 μετα απο τις πολυ εγκυρες ερευνες και γνωσεις τους επι του θεματος. Τωρα που εφτασε τις $66000, λογικο να μπουνε εδω να γραψουνε το μακρυ τους και το κοντο τους διοτι οσο να ειναι, σκληρο να βλεπεις αποδοσεις ανω του 100% μεσα σε 3 μηνες κι εσυ συνειδητα να καθεσαι στην απεξω με τα τιμια 0,2% επιτοκια των τραπεζων και τον πληθωρισμο/αυξησεις τιμων κλπ. Θελει συμφιλιωση με τον εαυτο σου...Δεν αντεχεται! Φαντάσου να το εφαρμοζαμε εμείς το 15 με τον βαρουφακησ, η πρώτη οικονομία θα ειμασταν τώρα
icenex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε μπορώ να καταλάβω για το bitcoin. Πχ παράγεται ένα bitcoin μέσω περίπλοκων διαδικασιών αποκρυπτογράφισης απ' ότι διαβάζω. Αυτή η διαδικασία τί έργο παράγει, ώστε να αμοίβεται και να έχει αξία; Δηλαδή σε τί συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Το λέω αυτό πχ γιατί ένας εργάτης δουλεύει, παράγει έργο, αμοίβεται για την προσφορά του σε έργο. Το ίδιο και κάποιος πχ μηχανικός, ιατρός, λογιστής, δικηγόρος κτλ. Το bitcoin ποιο έργο συμβολίζει; Όταν κάνεις μία επένδυση παράγεις κάποιο προϊόν ή μια υπηρεσία και περιμένεις αμοιβή για την παροχή σου αυτή. Στο bitcoin, η διαδικασία εξόρυξης, εκτός από το να καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας και φυσικών πόρων (συστήματα εξόρυξης) τί παράγει στην πραγματικότητα; Προσπαθώ τόσο καιρό να καταλάβω πώς τελικά προσφέρει στον κόσμο η παραγωγή bitcoins και δεν το έχω καταλάβει. Όποιος μπορεί, παρακαλώ, να μου απαντήσει. Το ρωτάω ειλικρινά γιατί δεν το έχω καταλάβει. Φαντασου το bitcoin σαν τιτλο ιδιοκτησιας περισσοτερο παρα νομισμα..Ειναι χωρος αποθηκευσης αξιας και αυτο επιτυχγανετε πρωτα επειδη υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος που θα παραχθουν 21 μυρια τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.Αυτο ειναι το ενα θετικο αυτου του νομισματος δεν ειναι οπως τα παραδοσιακα νομισματα που η καθε χωρα τυπωνει διχως αυριο με αποτελεσμα να χανουν την αγοραστικη τους αξια ευρω δολαριο κτλ.Το αλλο πραγμα που του δινει αξια ειναι οτι οσο περναει ο καιρος δυσκολευει η εξορυξη τους επειδη υπαρχουν ολο και περισσοτεροι στο χωρο της εξορυξης και επειδη η ανταμοιβη τους μειωνεται στο μισο καθε 4 χρονια.Για να καταλαβεις καθε block δινει ανταμοιβη στους Miners που θα το λυσουν τι στιγμη που μιλαμε 6.25btc για να το μοιραστουν..Αυτο το reward καθε 4 χρονια κοβεται στην μεση δηλαδη καπου στο 2024 θα ειναι 3.125btc ανα block και παει λεγοντας.Και επειδη ολο αυτο το πραγμα χρειαζεται ενεργεια αυτο του δινει αυτοματως αξια γιατι ο αλλος που το σκαβει δεν θα το πουλησει φθηνοτερα γιατι πολυ απλα θα θελει να βγαλει τα εξοδα ρευματος συντηρησης κτλ του περα απο το κερδος. Ενα αλλο θετικο ειναι οτι επενδυτικα αν το δεις το πραγμα εχει τρελες αποδοσεις με αποτελεσμα να μην το αγγιζει ο πληθωρισμος γιατι πολυ απλα δεν θα εχει ποτε περισσοτερα νομισματα απο τα 21 μυρια με αποτελεσμα αυτα που προανεφερα οι αποδοσεις να ειναι πολυ μεγαλυτερες.Αν σκεφτεις τα ευρω που εχεις στην τραπεζα με ενα υγιη πληθωρισμο της ταξης του 2% καθε χρονο χανεις 2% της αξιας των καταθεσεων σου οσον αφορα αγοραστικη αξια. Περα απο αυτο πρεπει να διαβασεις για να αποκτησεις γνωση επι του θεματος δεν γινεται να στα πει ολα καποιος μεσα απο φορουμ.Εγω τωρα απλα εξυσα λιγο τι παιζει και γιατι ανεβαινει η τιμη του.Να στο πω απλα εχει βλεψεις να αντικαταστησει το τραπεζικο συστημα που ειναι ιδιο στον πυρηνα του απο την μερα που δημιουργηθηκε και σαφως δεν θα μπορει ο οποιοσδηποτε να το επηρεασει(ναι μεν γινεται βραχυπροθεσμα απο καποιους αλλα μακρυπροθεσμα οπως ειπα ειναι κερδοφορο σαν επενδυση) οπως γινεται τωρα πχ με την κεντρικη τραπεζα της ευρωπης που τυπωνει οποτε της καπνισει ευρω.Επισης ενα αλλο θετικο ειναι οτι 2 αγνωστοι ανταλασσουν λεφτα-αξια μεταξυ τους χωρις να χρειαζεται η τραπεζα σαν μεσαζοντας και οι Miners ειναι εκει για να επικυρωσουν αυτην την συναλλαγη.Που ακουστηκε αυτο στο παρελθον να δινεις πχ τα ευρω σε καποιον αγνωστο που μπορει να βρισκεται στην αλλη ακρη του κοσμου για να παρεις btc στην τιμη που συμφωνησατε και να μην χαθει ουτε 1 σεντ στην διαδρομη.Απλα οι Miners ειναι εκει για να επιβεβαιωσουν οτι η συναλλαγη εγινε σωστα και απο τις 2 μεριες.Και βεβαια ενα αλλο θετικο ειναι οτι κανείς δεν θα σε ρωτησει γιατι μεταφερεις τα λεφτα σου η γιατι θελεις να τα βγαλεις.Ειναι παρα πολλα οποιος εχει ορεξη να μαθει δεν θα βγει χαμενος(η μαλλον ετσι πιστευω μακαρι να μην πεσω εξω).Παντως εχει τα φωτα ολο αυτο να γινει το μελλον και οσοι επενδυσουν ενα σεβαστο ποσον νωρις σε αυτο θα λυσουν το οικονομικο τους προβλημα μια για παντα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από icenex 1
teovag Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, BackFromHell είπε Μιας που ειχε γινει και μεγαλη συζητηση στο αντοιστοιχο thread, να πουμε με την ευκαιρια οτι πχ το Ελ Σαλβαδορ διπλασιασε μεσα σε 3 μηνες το ΑΕΠ του. Εκεινοι που δε το δανειζαν επειδη εκανε ανοιγμα στο bitcoin, πλεον τρεχουν να το δανεισουν διοτι βλεπουν πως διαθετει ενα πανισχυρο asset στο χαρτοφυλακιο του. Αυτα εν αναμονη παντα των ειδικων του ινσομνια που θα σπευσουν να μας πουν για τη φουσκα του bitcoin που μας λενε εδω και 11 χρονια ειδικα σε καθε πτωση της ταξεως του 5%, ή σε καθε επαναλαμβανομενη μπαρουφα που θα κυκλοφορησει ως "νεο" πχ περι ban Κινας κλπ. Και το bitcoin να τραβαει ολο πιο πανω εντωμεταξυ... ΥΓ> Πριν 3 μηνες ειχε $28000 με τους γνωστους αρνητες να λενε οτι παει για $5000 μετα απο τις πολυ εγκυρες ερευνες και γνωσεις τους επι του θεματος. Τωρα που εφτασε τις $66000, λογικο να μπουνε εδω να γραψουνε το μακρυ τους και το κοντο τους διοτι οσο να ειναι, σκληρο να βλεπεις αποδοσεις ανω του 100% μεσα σε 3 μηνες κι εσυ συνειδητα να καθεσαι στην απεξω με τα τιμια 0,2% επιτοκια των τραπεζων και τον πληθωρισμο/αυξησεις τιμων κλπ. Θελει συμφιλιωση με τον εαυτο σου...Δεν αντεχεται! Μπορείς να εξηγήσεις πως 3πλασίασε το ΑΕΠ του (που εκφράζεται συνήθως σε ποσοστά ανα έτος) σε 1.5 μήνα; Μπορείς να μου στείλεις την πηγή και επίσης ποιος τους δάνεισε 50 δις δολάρια για να το 3πλασιάσουν (25 δις δολλάρια είναι το ΑΕΠ του το 2020...)
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε π.χ. Αν έπαιρνες 10000$ σε μετοχές Google ή Apple ή MS όταν κάναν κάτω από 1 δολάριο σήμερα θα είχες εκατομυρια. Και αυτό οφείλεται και στην πραγματική ανάπτυξη των εταιριών αυτών. Ενω αν επαιρνες bitcoin οταν ειχε 10 cents του δολλαριου, σημερα θα ησουν φτωχος; Ενω η ανοδος του bitcoin δεν οφειλεται στην αναπτυξη του και την αποδοχη του απο τον κοσμο; Ενω η ανοδος του χρυσου δεν οφειλεται ακριβως στον ιδιο λογο; Ειστε που ειστε παντελως ανενημερωτοι γυρω απο το θεμα. Αφου μπαινετε στον κοπο να γραψετε μακροσκελεις "αναλυσεις", ε καντε ενα κοπο να μαθετε τα βασικα γυρω απο το ζητημα στο οποιο πατε να πειτε το μακρυ σας και το κοντο σας. Επιπλεον, για να εχει βαση αυτη η συζητηση με ολους εσας τους αρνητες που αναπαραγετε θεωριες στα ορια του ψεκ, καλα ειναι εφοσον μιλατε για φουσκες μπλαμπλαμπλα (και παραλληλα διαψευδεστε επι 11 συναπτα ετη), να μας λετε και τι αντιπροτεινετε. Τραπεζα να αυγατιζουν; Μαξιλαρι; Χρηματηστηριο; Κατι αλλο; Ριχτε ιδεες, διοτι η απορριψη με ψεκα και μπουρδολογια ειναι απλη. Το δυσκολο ειναι οι αντιπροτασεις... Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από BackFromHell
george1807 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, ethereum είπε ποτε περίπου βγήκε το καινούργιο iphone ? αν αντι να αγοράσεις το pro αγόραζες Ethereum τωρα θα ειχες βγαλει 2 iphone , εγω κατ αναλογία κατι ψιλα που έβαλα διπλασιαστηκαν , δεν υπαρχει επένδυση που να αποδίδει τοσο γρηγορα Και που να χάνει τόσο γρήγορα
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, icenex είπε Φαντασου το bitcoin σαν τιτλο ιδιοκτησιας περισσοτερο παρα νομισμα..Ειναι χωρος αποθηκευσης αξιας και αυτο επιτυχγανετε πρωτα επειδη υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος που θα παραχθουν 21 μυρια τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.Αυτο ειναι το ενα θετικο αυτου του νομισματος δεν ειναι οπως τα παραδοσιακα νομισματα που η καθε χωρα τυπωνει διχως αυριο με αποτελεσμα να χανουν την αγοραστικη τους αξια ευρω δολαριο κτλ.Το αλλο πραγμα που του δινει αξια ειναι οτι οσο περναει ο καιρος δυσκολευει η εξορυξη τους επειδη υπαρχουν ολο και περισσοτεροι στο χωρο της εξορυξης και επειδη η ανταμοιβη τους μειωνεται στο μισο καθε 4 χρονια.Για να καταλαβεις καθε block δινει ανταμοιβη στους Miners που θα το λυσουν τι στιγμη που μιλαμε 6.25btc για να το μοιραστουν..Αυτο το reward καθε 4 χρονια κοβεται στην μεση δηλαδη καπου στο 2024 θα ειναι 3.125btc ανα block και παει λεγοντας.Και επειδη ολο αυτο το πραγμα χρειαζεται ενεργεια αυτο του δινει αυτοματως αξια γιατι ο αλλος που το σκαβει δεν θα το πουλησει φθηνοτερα γιατι πολυ απλα θα θελει να βγαλει τα εξοδα ρευματος συντηρησης κτλ του περα απο το κερδος. Ενα αλλο θετικο ειναι οτι επενδυτικα αν το δεις το πραγμα εχει τρελες αποδοσεις με αποτελεσμα να μην το αγγιζει ο πληθωρισμος γιατι πολυ απλα δεν θα εχει ποτε περισσοτερα νομισματα απο τα 21 μυρια με αποτελεσμα αυτα που προανεφερα οι αποδοσεις να ειναι πολυ μεγαλυτερες.Αν σκεφτεις τα ευρω που εχεις στην τραπεζα με ενα υγιη πληθωρισμο της ταξης του 2% καθε χρονο χανεις 2% της αξιας των καταθεσεων σου οσον αφορα αγοραστικη αξια. Περα απο αυτο πρεπει να διαβασεις για να αποκτησεις γνωση επι του θεματος δεν γινεται να στα πει ολα καποιος μεσα απο φορουμ.Εγω τωρα απλα εξυσα λιγο τι παιζει και γιατι ανεβαινει η τιμη του.Να στο πω απλα εχει βλεψεις να αντικαταστησει το τραπεζικο συστημα που ειναι ιδιο στον πυρηνα του απο την μερα που δημιουργηθηκε και σαφως δεν θα μπορει ο οποιοσδηποτε να το επηρεασει οπως γινεται τωρα πχ με την κεντρικη τραπεζα της ευρωπης που τυπωνει οποτε της καπνισει ευρω.Επισης ενα αλλο θετικο ειναι οτι 2 αγνωστοι ανταλασσουν λεφτα-αξια μεταξυ τους χωρις να χρειαζεται η τραπεζα σαν μεσαζοντας και οι Miners ειναι εκει για να επικυρωσουν αυτην την συναλλαγη.Που ακουστηκε αυτο στο παρελθον να δινεις πχ τα ευρω σε καποιον αγνωστο που μπορει να βρισκεται στην αλλη ακρη του κοσμου για να παρεις btc στην τιμη που συμφωνησατε και να μην χαθει ουτε 1 σεντ στην διαδρομη.Απλα οι Miners ειναι εκει για να επιβεβαιωσουν οτι η συναλλαγη εγινε σωστα και απο τις 2 μεριες.Και βεβαια ενα αλλο θετικο ειναι οτι κανείς δεν θα σε ρωτησει γιατι μεταφερεις τα λεφτα σου η γιατι θελεις να τα βγαλεις.Ειναι παρα πολλα οποιος εχει ορεξη να μαθει δεν θα βγει χαμενος(η μαλλον ετσι πιστευω μακαρι να μην πεσω).Παντως εχει τα φωτα ολο αυτο να γινει το μελλον και οσοι επενδυσουν ενα σεβαστο ποσον νωρις θα λυσουν το οικονομικο τους προβλημα μια για παντα. Καταρχήν ευχαριστώ για την εκτενέστατη ανάλυση και το χρόνο σου. Αλλά δε ρώτησα αυτό. Η παραγωγή του bitcoin απαιτεί πόρους και πολύ μεγάλη ενέργεια, αλλά δεν αντικατοπτρίζει μια παραγωγική διαδικασία. Βάσει αυτών που μου έγραψες και όσων έχω διαβάσει είναι σαν να πάω να σου ζητάω να μου πεις την προπαίδεια και κάθε φορά να μειώνω τον χρόνο που πρέπει να το κάνεις για να σου δώσω 1 btc. Κάποια στιγμή δε θα μπορείς να μου την πεις μόος σου και θα φωνάξεις και κάποιον άλλο για να πείτε ο καθένας τη μισή, μετά που δε θα φτάνει ούτε αυτό θα φωνάξεις και κάπ[οιον τρίτο κτλ... Απαιτεί χρόνο, ενέργεια, αλλά δεν παράγει κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα. Πχ η τεράστια επεξεργαστική ισχύς δεν αξιοποιείται σε κάτι χρήσιμο πχ αποκωδικοποίηση DNA (για την εύρεση λύσης σε πολλές ασθένειες). Απλά καταναλώνεται άσκοπα για να παραχθεί ένα ψηφιακό νόμισμα, το οποίο αυτό και αντικατοπτρίζει: μια σπατάλη πόρων και ενέργειας, γι αυτό και έχει αξία. Έτσι το έχω καταλάβει. Κάνω κάπου λάθος; μην πάρεις το post μου επιθετικό. Δεν είναι. Ειλικρινά ενδιαφέρομαι να μάθω τη λογική. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Καταρχήν ευχαριστώ για την εκτενέστατη ανάλυση και το χρόνο σου. Αλλά δε ρώτησα αυτό. Η παραγωγή του bitcoin απαιτεί πόρους και πολύ μεγάλη ενέργεια, αλλά δεν αντικατοπτρίζει μια παραγωγική διαδικασία. Βάσει αυτών που μου έγραψες και όσων έχω διαβάσει είναι σαν να πάω σου ζητάω να μου πεις την προπαίδεια και κάθε φορά να μειώνων τον χρόνο που πρέπει να το κάνεις για να σου δώσω 1 btc. Απαιτεί χρόνο, ενέργεια, αλλά δεν παράγει κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα. Πχ η τεράστια επεξεργαστική ισχύς δεν αξιοποιείται σε κάτι χρήσιμο πχ αποκωδικοποίηση DNA (για την εύρεση λύσης σε πολλές ασθένειες). Απλά καταναλώνεται άσκοπα για να παραχθεί ένα ψηφιακό νόμισμα. Έτσι το έχω καταλάβει. Κάνω κάπου λάθος; μην πάρεις το post μου επιθετικό. Δεν είναι. Ειλικρινά ενδιαφέρομαι να μάθω τη λογική. Χρυσος. Τεραστια ενεργεια και χρημα απαιτειται για την εξορυξη του και την επεξεργασια του. Παραγει καποιο αποτελεσμα; Σχεδον οχι. Γιατι ομως εχει τοσο μεγαλη αξια τελικα; Ολοι εσεις οι αρνητες, θα βοηθηθειτε στα αληθεια σε καθε συλλογισμο σας οταν καταλαβετε τι ακριβως ειναι ο χρυσος σαν asset και επειτα οταν αντιληφθειτε οτι πολλοι επενδυτες αρχιζουν και αντιμετωπιζουν το btc ως ψηφιακο χρυσο. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από BackFromHell
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Χρυσος. Τεραστια ενεργεια και χρημα απαιτειται για την εξορυξη του και την επεξεργασια του. Παραγει καποιο αποτελεσμα; Σχεδον οχι. Γιατι ομως εχει τοσο μεγαλη αξια τελικα; Χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη σε πάρα πολλά πράγματα όπως η ιατρική και η τεχνολογία. Είναι εξαιρετικά σπάνιο και χρήσιμο μέταλλο. Προφανώς και έχει αξία. Εκτός αυτού είναι κάτι το απτό και όχι φανταστικό προϊόν που ΜΠΟΡΕΙ να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ σαν ανταλλακτικό μέσο. Δε θεωρώ ότι έχει κάποια σχέση με το bitcoin. Ακριβώς αυτό είναι που ρωτάω. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη σε πάρα πολλά πράγματα όπως η ιατρική και η τεχνολογία. Η αξια του ως asset δεν βρισκεται εκει που βρισκεται λογω της ιδιοτητας του ως πρωτη υλη. Αυτοι που επενδυουν στο asset χρυσος, δεν επενδυουν για να τον πουλησουν για πρωτη υλη. Αγοραζουν μπαρες, για να εχουν μπαρες που δε θα χρησιμοποιηθουν ποτε για κανενα σκοπο παραγωγης. Θεωρουσα οτι το γνωριζες ηδη. Οχι; Ξαναλεω, χρυσος ως asset. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από BackFromHell
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Η αξια του ως asset δεν βρισκεται εκει που βρισκεται λογω της ιδιοτητας του ως πρωτη υλη. Αυτοι που επενδυουν στο asset χρυσος, δεν επενδυουν για να τον πουλησουν για πρωτη υλη. Αγοραζουν μπαρες, για να εχουν μπαρες που δε θα χρησιμοποιηθουν ποτε για κανενα σκοπο παραγωγης. Θεωρουσα οτι το γνωριζες ηδη. Οχι; Ξαναλεω, χρυσος ως asset. Η αξία του καθορίζεται από τη ζήτησή του. Ξέρεις πόσος χρυσός υπάρχει σε ηλεκτρονικά που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα; Τόνοι... Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν εξόρυξη χρυσού ακόμα και από παλιά κινητά. Οι μπάρες χρησιμοποιούνται ως μέσο ανταλλαγής ακρίβώς γιατί είναι κάτι σπάνιο, απτό και έχει μεγάλη αξία ΠΕΡΑ από την ανταλλακτική του ικανότητα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κάτι όμορφο (πχ κοσμήματα) έως και κάτι χρήσιμο (πχ ιατρική χρήση, σε φάρμακα για τον καρκίνο): https://ezinearticles.com/?How-Gold-is-Used-in-Medicine?&id=3308199 Το bitcoin δεν είναι απτό δεν έχει καμία σταθερή ανταλλακτική αξία, για να παραχθεί χρειάζονται πλέον τεράστια ποσά ενέργειας και πόρων και η μόνη χρησιμότητά του είναι σαν ανταλλακτικό μέσο επειδή ακριβώς αντικατοπτρίζει τη σπατάλη πόρων και ενέργειας για την παραγωγή του και όχι τη χρησιμότητά του. Τουλάχιστον έτσι το έχω καταλάβει... Αν κάνω κάπου λάθος να μου πείτε. Το γράφω ειλικρινά. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog 3
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Ενω αν επαιρνες bitcoin οταν ειχε 10 cents του δολλαριου, σημερα θα ησουν φτωχος; Ενω η ανοδος του bitcoin δεν οφειλεται στην αναπτυξη του και την αποδοχη του απο τον κοσμο; Ενω η ανοδος του χρυσου δεν οφειλεται ακριβως στον ιδιο λογο; Ειστε που ειστε παντελως ανενημερωτοι γυρω απο το θεμα. Αφου μπαινετε στον κοπο να γραψετε μακροσκελεις "αναλυσεις", ε καντε ενα κοπο να μαθετε τα βασικα γυρω απο το ζητημα στο οποιο πατε να πειτε το μακρυ σας και το κοντο σας. Επιπλεον, για να εχει βαση αυτη η συζητηση με ολους εσας τους αρνητες που αναπαραγετε θεωριες στα ορια του ψεκ, καλα ειναι εφοσον μιλατε για φουσκες μπλαμπλαμπλα (και παραλληλα διαψευδεστε επι 11 συναπτα ετη), να μας λετε και τι αντιπροτεινετε. Τραπεζα να αυγατιζουν; Μαξιλαρι; Χρηματηστηριο; Κατι αλλο; Ριχτε ιδεες, διοτι η απορριψη με ψεκα και μπουρδολογια ειναι απλη. Το δυσκολο ειναι οι αντιπροτασεις... 1ον δεν είμαι αρνητής και όπως είπα έχω και εγώ αλλά δεν τζογάρω μεγάλα ποσά. 2ον από την στιγμή που λέω ότι είναι τζόγος εννοείται ότι μπορείς να κερδίσεις. Αυτό που είπα είναι ότι οι μετοχές έχουν και το νόημα της επένδυσης. Όχι χωρίς ρίσκο και άπατες βέβαια. Μόνο ένας ανόητος θα σύγκρινε κάτι άυλο με τον χρυσό που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε την βάση της ποσότητας και της ισοτιμίας των νομισματων. σ.σ, και τα χρήματα ουσιαστικά άυλα είναι αλλά είναι αποδεκτά παγκοσμίως. ΕΣΥ που ξέρεις πες μας το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τα κρυπτόνομισματα; Αν χαρακτηριστούν ως παράνομα τι θα γίνει; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα