stpi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 58 λεπτά πριν, Argonaute είπε Το ψηφιακο δεν θα αντικαταστήσει συντομα τουλαχιστον την φυσικη μορφή ειδικα στο χρημα. Οι κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) τι είναι? Φυσική ή ψηφιακή μορφή? Γιατί τα μετρητά πάνε προς κατάργηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, stpi είπε Οι κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) τι είναι? Φυσική ή ψηφιακή μορφή? Γιατί τα μετρητά πάνε προς κατάργηση. Φυσική μορφή. Όπως τα τραπεζογραμμάτια. Όπως οι επιταγές ή οι διατακτικές. Δεν πάνε προς κατάργηση και στη Γερμανία το 80% των συναλλαγών γίνονται μετρητά. Μιλάμε για την ευρωζώνη. Υπάρχουν δε μαγαζιά όπου δεν δέχονται καν πιστωτική κάρτα και να μην πληρώνουν τις προμήθειες. Μόνο προς κατάργηση δεν πάνε.
NotAliki177 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 6 hours ago, Argonaute said: Θα παράγουν Bitcoin και θα ξεχάσουν να παράγουν τα βασικά για την επιβίωση. Τώρα είδος πολυτελείας είναι μια φεραρι, αν συνεχιστεί η σπατάλη πόρων είδος πολυτελείας θα γίνει ένα κιλό αλεύρι. Με 2,5 ευρώ το κιλό η ντομάτα, 2 ευρώ το ψωμί... δεν απέχουμε πολύ. 1
TNT2 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, ethereum είπε Φερράρι σε ισογειο διαμέρισμα μεζονετα παρκαρισμένη στο γκαζον μπροστα στο καθιστικό , τι ομορφιά ρε φιλε , εχει καποιος πιο πανω απο μενα στα 60 ειναι https://www.coindesk.com/ Σε δολλάρια, όχι ευρώ
Milkywaygrad Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Το BTC δείχνει εδώ και πολλά χρόνια ότι τα cryptos ήρθαν για να μείνουν και πως αξίζει κάποιος να ασχοληθεί. Κατά την άποψή μου αν θέλει κάποιος να κερδίσει μακροπροθεσμα θα πρέπει να αρχίζει να ψάχνεται με alts που υποστηριζονται σωστά με υποσχόμενα projects όπως το MANA και το Cardano. Με αυτά έχεις το περιθώριο να κερδίσεις αρκετά σε μικρό χρονικό διάστημα και πάντα με υπομονή και όχι επιπολαιες κινήσεις. Το bitcoin είναι άριστο νόμισμα για αυτούς που διαθέτουν πολύ μεγάλο κεφάλαιο να επενδυσουν. Όχι δλδ να βάλουν 50 ευρώ σε bitcoin τώρα γιατί στην καλύτερη να γίνουν 100 μέσα σε ένα χρόνο (άποψη μου). Εγώ τα έχω πάει σχετικά καλά με alts αλλά πάντα με πολύ προσοχή, σκέψη και διάβασμα. 1
TNT2 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Milkywaygrad είπε Το BTC δείχνει εδώ και πολλά χρόνια ότι τα cryptos ήρθαν για να μείνουν και πως αξίζει κάποιος να ασχοληθεί. Κατά την άποψή μου αν θέλει κάποιος να κερδίσει μακροπροθεσμα θα πρέπει να αρχίζει να ψάχνεται με alts που υποστηριζονται σωστά με υποσχόμενα projects όπως το MANA και το Cardano. Με αυτά έχεις το περιθώριο να κερδίσεις αρκετά σε μικρό χρονικό διάστημα και πάντα με υπομονή και όχι επιπολαιες κινήσεις. Το bitcoin είναι άριστο νόμισμα για αυτούς που διαθέτουν πολύ μεγάλο κεφάλαιο να επενδυσουν. Όχι δλδ να βάλουν 50 ευρώ σε bitcoin τώρα γιατί στην καλύτερη να γίνουν 100 μέσα σε ένα χρόνο (άποψη μου). Εγώ τα έχω πάει σχετικά καλά με alts αλλά πάντα με πολύ προσοχή, σκέψη και διάβασμα. Συνήθως αυτοί που αντιδράνε τόσο έντονα με τα κρύπτο είναι οι γνωστοί πελάτες ξερόλες καφενείου κάτω από τον πλάτανο στο χωριό που έχουν άποψη για τα πάντα και μόνο η δικιά τους είναι η σωστή και όσοι χάσανε το τρένο. Όλα είναι θέμα επιλογών. Οι επιλογές μου σε κρύπτο μου έχουν αποφέρει κέρδη που μετοχές δεν μου έδωσαν ποτέ τέτοιες αποδόσεις. Δεν είναι τζόγος. Αλλά ο κόσμος προτιμάει να πιστευεί ότι το ΚΙΝΟ και το ΞΥΣΤΟ θα τον κάνει πλούσιο και όχι η υπομονή σε επενδύσεις. Είτε αρέσει είτε όχι, τα κρύπτο είναι επένδυση, με τα ρίσκα της και τα κέρδη της. Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν, να μπει σε αυτόν τον χώρο. 3
mples Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, afantos είπε Μια φορά και ένα καιρό, είχαν πάει κάτι φούσκες μετοχές στον Θεό. Τρέχαν οι συνταξιούχοι, τρέχαν οι μισθωτοί, τρέχαν οι μικρο-έμποροι ακόμα και οι άνεργοι να αγοράσουν. Ταβάνι το άπειρο στο limit-up. Μετά θυμόνται (κάποιοι) τι έγινε. Όχι λοιπόν δεν είναι τώρα καλή ιδέα να αγοράσουμε 10 κάρτες με 1000 ευρώ την κάθε μια (άποψη μου πάντα). Ναι μονο που αυτα εγιναν στην χωρα της μπανανιας και του Δ/Υ
skiabox Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, afantos είπε Μια φορά και ένα καιρό, είχαν πάει κάτι φούσκες μετοχές στον Θεό. Τρέχαν οι συνταξιούχοι, τρέχαν οι μισθωτοί, τρέχαν οι μικρο-έμποροι ακόμα και οι άνεργοι να αγοράσουν. Ταβάνι το άπειρο στο limit-up. Μετά θυμόνται (κάποιοι) τι έγινε. Όχι λοιπόν δεν είναι τώρα καλή ιδέα να αγοράσουμε 10 κάρτες με 1000 ευρώ την κάθε μια (άποψη μου πάντα). Εκείνο είχε κρατήσει μια δυο χρονιές όμως μόνο!
Panzeras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Ρε gt 710 μεχι να σβησει ο ηλιος η να ξαναβγει ο πρασινος! 🤑
masteripper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται τα crypto ήρθαν για να μείνουν...τις προάλλες είδα 1 πολύ διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ το οποίο εμμέσως έδειχνε ότι υπάρχει σημαντικός λόγος που γίνεται ότι γίνεται... κρίμα που δεν το γνώριζα...(πάντως δεν έχει σχέση με τα γνωστά)
doflamingo13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είναι πολύ απλό το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Την τιμή του bitcoin στο μεγαλύτερο βαθμό την καθορίζει το mining. Έτσι ήταν από την πρώτη στιγμή και έτσι συνεχίζει να είναι. Μπορεί διάφορα γεγονότα στον πλανήτη να το κάνουν πολλές φορές να πέφτει όπως αναγγελίες πρωθυπουργών για ban κτλ, αλλά πάντα θα επανακάμπτει όσο υπάρχει το mining, και όσο το κόστος της εξόρυξης ενός bitcoin κοστίζει μία συγκεκριμένη ποσότητα χρημάτων σε ενέργεια. Γιατί; Επειδή αυτός που πλήρωσε αυτά τα χρήματα σε ενέργεια για να το εξορύξει δεν πρόκειται να το πουλήσει ποτέ κάτω από το μισό αυτών των χρημάτων και απλά θα το αφήνει στην άκρη και έτσι προσαρμόζεται και η αγορά. Και μιας και μιλάμε για ενέργεια όλοι ξέρουμε ότι τώρα ανέβηκαν οι τιμές του ρεύματος και γενικά της ενέργειας στα ύψη. Οπότε ότι και να βλέπετε τώρα, η τιμή του bitcoin καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από την τιμή του ρεύματος. Τώρα όταν ξαναγυρίσουμε τιμές σε φυσιολογικά πλαίσια φυσικά το bitcoin ίσως ξαναπέσει φυσικά, αλλά η πρόβλεψη δικιά μου είναι ότι αποκλείεται να το ξαναδούμε ποτέ κάτω από 20.000. Θα πρέπει να είναι αφελής κάποιος θα νομίζει ότι θα πάει 150.000 την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ότι θα πάει στις 10.000 πάλι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει την τιμή του όλοι θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο halving, το οποίο σημαίνει ότι το κάθε μπλοκ που θα εξορύσσεται δεν θα είναι πλέον έξι bitcoin άλλα τρία και αυτό θα συμβεί στα επόμενα 3 χρόνια. Αυτό συμβαίνει με την τιμή εδώ και 11 χρόνια από την δημιουργία του bitcoin και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Μεγάλες επενδύσεις στα crypto μόνο πριν το halving αποδίδουν πολύ καλά και χωρίς τόσο μεγάλο ρίσκο σε βραχυπρόθεσμο διάστημα. Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν ένα και μόνο κανόνα, ακολουθούν στην τιμή του βασιλιά. Όταν ανεβαίνει το bitcoin θα ανεβαίνουν κι αυτά και όταν πέφτει θα πέφτουν και αυτά. Όσο για εσάς που συνεχίζετε να πιστεύετε ύστερα ακόμα κι από 11 χρόνια, και τόσα χτυπήματα που έχει φάει αλλά έχει αντέξει, ότι είναι φούσκα μείνετε στις τράπεζές σας με το 0,01% επιτόκιο. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από doflamingo13 2 2
kaklikos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Βρε καλά κέρδη να έχετε. Εγώ δεν έχω κανένα θέμα/κόμπλεξ με τα cryptos. Απλά δεν μπορώ να ακούω "θα αγοράσω coins αξίας 100$, θα κάθομαι στον καναπέ, και σε κάποια χρόνια θα αγοράσω lampo". Καλημερα. Δεν νομιζω πλεον η αγορα να μπορει να δωσει τοσα πολλα Χ' .. Βεβαια υπαρχουν πολλα αλτ τα οποια μπορουν να ακολουθησουν πολυ μεγαλες ανοδους. Αναμεσα σε πολλα αλτ που μπηκα, αγορασα καπου τον ιανουαριο 1000 κομματια λουνα οταν ηταν ακομα 0.90$. Αυτη την στιγμη ειναι στα 44$. Λαμπο μπορει να μην γυρισε αλλα ποτε δεν μπηκα με το σκεπτικο αυτο. Τo R/R παντως ειναι πολυ καλο, αρκει να επενδυσεις ποσά που περισσευουν και δεν εχεις αναγκη. Μιλαμε παντα για spot και οχι για leverage.
icenex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Νομιζω καποιοι εχουν μπερδεψει το mining με την αγορα κρυπτο...Στο πρωτο θες hardware και ναι πληρωνεις και το ρευμα που καις, στο δευτερο απλα εναν λογαριασμο σε ανταλλακτηριο και επενδυεις λεφτα που εχεις στην ακρη ουτε ρευμα χρειαζεται να κλεψεις οπως λενε καποιοι στα σχολια ουτε τιποτα παρανομο, απλα οταν βγαλεις λεφτα τα δηλωνεις στην εφορια για να εισαι και νομιμος. Απλα κανεις επενδυση και περιμενεις να σου αποφερει καρπους οπως καθε αλλη επενδυση που υπαρχει στον κοσμο με σαφως καλυτερες αποδοσεις και αν για καποιον λογο οι τιμες εχουν πεσει μπορεις απλα να βαλεις τα κρυπτος σου σε locked staking κατι σαν τις προθεσμιακες καταθεσεις των τραπεζων με σαφως καλυτερα επιτοκια...πχ 8% επιτοκιο στα 0.33btc για 90 μερες στην binance που σημαινει επιτοκιο 0.0065btc με την σημερινη τιμη στα 61k$ μιλαμε για 340 ευρω.Μαντεψτε ποσο σου δινει η εθνικη στο e-3μηνο 0.06% δηλαδη τι στιγμη που μιλαμε αν καποιος εβαζε 17300 ευρω που αντιστοιχουν στα 0.33btc στην τραπεζα σαν προθεσμιακη θα εβγαζε σε ενα τριμηνο 2.5 ευρω...Να σημειωθει και κατι φανταστικο που γινεται με τα btc και λοιπα κρυπτο οτι το επιτοκιο που παιρνεις δεν χανει την αξια του σε βαθος χρονου αλλα ανεβαινει ας μιλησω συγκεκριμενα με το btc που σε βαθος χρονου οσους αγορασαν πριν 1 χρονο τωρα ειναι στα πρασινα και δεν χρειαζεται να μιλησω για αυτους που αγορασαν ακομη παλιοτερα.. Ακομη και αυτοι που αγορασαν αρχες του 21 που το btc ηταν στα 12-15k$ αυτην την στιγμη ειναι 4 φορες πανω τα λεφτα τους.Φανταστειτε τωρα αυτο το 0.0065btc να το κανεις ολοκληρο το χρονο δηλαδη 0.0065x4=0.026 και εστω αυτο το κανεις για 4 χρονια οσος χρονος χρειαζεται για ενα halving τοτε μεσα σε 4 χρονια θα εχεις μαζεψει 4χ0.026=0.104btc που σημαινει με την σημερινη ισοτιμια των 61k$ = ~6400$ και αυτο παντα με την σημερινη ισοτιμια που δεν παιζει με την καμια να ειναι τοσο σε 4 χρονια το btc φανταστειτε το btc να κανει τοτε 250k θα μιλαμε για 26000$ επιτοκιo για 4 χρονια staking. Δυστυχως πολλοι δεν γνωριζουν τι εστι κρυπτο αυτο που θα πω ειναι θα γραφτει στα χρονοντουλαπα της ιστοριας ποιος εκανε σωστη επιλογη και πιστεψε η δεν πιστεψε σε αυτα. Προσωπικα πιστεψα λιγο αργα αλλα δεν πειραζει προτιμω να γραφτει η ιστορια και αν αποτυχει απετυχε παρα να μετανοιωνω που δεν πιστεψα.Δεν θελω να ειμαι με αυτους που εχασαν το τρενο και μια μεγαλη ευκαιρια ζωης για οικονομικη ανεξαρτησια. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από icenex 1 1
Hazard07 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Καλά μιλάμε είστε πολύ επίκαιροι...Αυτό συνέβη πριν 2 ημέρες και τώρα το bitcoin είναι στα 60k. 1
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε μπορώ να καταλάβω για το bitcoin. Πχ παράγεται ένα bitcoin μέσω περίπλοκων διαδικασιών αποκρυπτογράφισης απ' ότι διαβάζω. Αυτή η διαδικασία τί έργο παράγει, ώστε να αμοίβεται και να έχει αξία; Δηλαδή σε τί συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Το λέω αυτό πχ γιατί ένας εργάτης δουλεύει, παράγει έργο, αμοίβεται για την προσφορά του σε έργο. Το ίδιο και κάποιος πχ μηχανικός, ιατρός, λογιστής, δικηγόρος κτλ. Το bitcoin ποιο έργο συμβολίζει; Όταν κάνεις μία επένδυση παράγεις κάποιο προϊόν ή μια υπηρεσία και περιμένεις αμοιβή για την παροχή σου αυτή. Στο bitcoin, η διαδικασία εξόρυξης, εκτός από το να καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας και φυσικών πόρων (συστήματα εξόρυξης) τί παράγει στην πραγματικότητα; Προσπαθώ τόσο καιρό να καταλάβω πώς τελικά προσφέρει στον κόσμο η παραγωγή bitcoins και δεν το έχω καταλάβει. Όποιος μπορεί, παρακαλώ, να μου απαντήσει. Το ρωτάω ειλικρινά γιατί δεν το έχω καταλάβει. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα