Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, neo80 είπε

απο κάποιον ή κάποιους που φυσικά δεν γνωρίζουμε :devil:

Ποιος είναι άραγε ο satoshi nakamoto οεο

Ποιος ειναι ο Σατοσι Νακαμότο ? απλα δεν υπαρχει ειναι ενα φανταστικό πρόσωπο , το Bitcoin δεν φτιάχτηκε αμεσα απο ανθρωπο , φτιάχτηκε απο την AI  για την AI  ( Artificial Intelligence ) , η τεχνητη νοημοσύνη για να αναπτυχθει χρειάζεται ολα τα banking & blockchain transactions και τις ψηφιοποιήσεις που γινονται και θα γινουν , στο  blockchain θα μπουν τα παντα , οχι μονο η οικονομία , σπιτια  , κτιρια ,  χωραφια τα παντα , τουλαχιστον αυτο θελουν να κανουν

Επεξ/σία από ethereum
  • Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, neo80 είπε

του αέρα του κοπανιστού όπως και το χρηματιστήριο.

Με συγχωρείς αλλά αν το λες αυτό, πρέπει να έχεις τόση σχέση με την οικονομία, όση έχω εγώ με την αστροφυσική.

Το χρηματιστήριο αέρας κοπανιστός, μάλιστα.

Ένα από τα σημαντικότερα μέσα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, και ένας τρόπος να συμμετέχει κάποιος στην κερδοφορία επιχειρήσεων στις οποίες πιστεύει (αναλαμβάνοντας φυσικά τον κίνδυνο να αποδειχθεί λανθασμένη η πίστη του).

Υπάρχει επένδυση χωρίς ρίσκο?

Όσο μεγαλύτερο το αναμενόμενο κέρδος, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος.

Αυτό είναι η επένδυση.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Και ο παπάς έχει έλθει πριν 100+ χρόνια και μένει, τα καζίνο και οι χαρτοπαικτικές λέσχες και τα καφενεία και τα φρουτάκια έχουν έρθει και παραμένουν, αλλά αυτοί που βγάζουν λεφτά είναι αυτοί που τα έχουν και τα χρησιμοποιούν όσο υπάρχουν κορόιδα για να παίζουν. Σαφώς ήλθε και θα μείνει αφού τα κορόιδα τρώνε τις οικονομίες τους.😆😆😆

Τέρας επιχειρηματολογίας, τα σέβη μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Eru Iluvatar είπε

^ Αν σε φέρουν σε μια κατάσταση που το bitcoin δεν περνάει σε καμία επιχείρηση, αν σου κλείνουν το λογαριασμό τράπεζας όταν αγοράζεις btc, αν οι εταιρείες μεταφοράς χρημάτων τίθενται εκτός νόμου αν κάνουν συναλλαγές με btc, αν δεν σε αφήνουν να κανεις το btc $$ και πολλά αλλά, το bitcoin θα έχει μια ονομαστική αξία μόνο στο νετ. Μετά τι; Αν θέλουν, μπορούν.

Η τεχνολογία του είναι κάτι που θα βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, δεν αντιλέγω σε αυτό. Τελοσπάντων, θα δείξει που θα πάει. 

πόσο αποδοτικό είναι μια συναλλαγή να καταγράφεται σε 50.000.000 servers αντί για 5; δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του blockchain πέρα από την ασφάλεια.

πιστέυεται ότι θα έρθει η εποχή που θα πληρωνόμαστε και θα πληρώνουμε με crypto; αν όχι τότε ποιο είναι το value της αξίας του;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stpi είπε

Με συγχωρείς αλλά αν το λες αυτό, πρέπει να έχεις τόση σχέση με την οικονομία, όση έχω εγώ με την αστροφυσική.

Ένα από τα σημαντικότερα μέσα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, και ένας τρόπος να συμμετέχει κάποιος στην κερδοφορία επιχειρήσεων στις οποίες πιστεύει (αναλαμβάνοντας φυσικά τον κίνδυνο να αποδειχθεί λανθασμένη η πίστη του).

Αυτό είναι η επένδυση.

Δεν πας στο καζινο φορτωμενος 2Κ να τα ριξεις ολα στο 17, και να θεωρεις αυτο το πραγμα επενδυση.. Αυτο ειναι τζογος. Επενδυση είναι κατι αλλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ethereum είπε

Ποιος ειναι ο Σατοσι Νακαμότο ? απλα δεν υπαρχει ειναι ενα φανταστικό πρόσωπο , το Bitcoin δεν φτιάχτηκε αμεσα απο ανθρωπο , φτιάχτηκε απο την AI  για την AI  ( Artificial Intelligence ) , η τεχνητη νοημοσύνη για να αναπτυχθει χρειάζεται ολα τα banking & blockchain transactions και τις ψηφιοποιήσεις που γινονται και θα γινουν , στο  blockchain θα μπουν τα παντα , οχι μονο η οικονομία , σπιτια  , κτιρια ,  χωραφια τα παντα , τουλαχιστον αυτο θελουν να κανουν

Το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο. Όπως όταν πάρουμε την Αγιά Σοφιά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι νόμισμα που δεν ελέγχει η κεντρική τράπεζα πάει στα τάρταρα. Όσο για ΑΙ σε παραπέμπω στο ανέκδοτο με τον Τοτό.😁 Για την ώρα κάνει μόνο καλό στο τραπεζικό σύστημα γιατί μειώνει τη ρευστότητά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο δανεισμός. 

Δισεκατομμύρια από τα κορόιδα αντί να μπαίνουν στην κατανάλωση ή σε επενδύσεις λιμνάζουν σε κάποιους λογαριασμούς, περιμένοντας το θαύμα, για να τα κονομήσουν τα φτωχαδάκια. 

Πείραμα του Βεργκλ

2 ώρες πριν, stpi είπε

Αυτό είναι η επένδυση.

Την επένδυση την φέρνει ο καταναλωτής, ο οποίος θα αγοράσει το προϊόν που θα παράξει η επένδυση. Τα περί ρίσκου και επιχειρηματικότητας και εξυπνάδας των επενδυτών είναι αέρας κοπανιστός. Οι άνθρωποι καταναλώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους. Όταν δεν έχουνε να φάνε δεν πρόκειται να γίνει καμιά επένδυση πέρα από τις επενδύσεις στα γραφεία κηδειών.

Επεξ/σία από pavlitakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο usa αρχίσαν συνταξιοδοτικά προγράμματα με btc και εδω κάποιοι  αναρωτιούνται αν ειναι φουσκα

https://www.liberal.gr/market/to-bitcoin-kanei-ntempouto-sta-suntaxiodotika-programmata-ton-amerikanon-politon/383870

που να πάει μπροστά  αυτή η χωρα,

οταν θα εχουν μαζεψη τα btc μερικά μεγαλα πορτοφόλια και η κυβερνησεις θα σας πουν μετα να υιοθετήσετε ολη  btc  τοτε θα ειναι 1/1,000,000 θα πάρετε τρίχες απο btc..

Διαβάστε  και αυτο το άρθρο και θα καταλάβετε και ποσο σύντομα έρχεται

https://www.pronews.gr/oikonomia/1027791_erhetai-pagkosmios-yperplithorismos-poy-tha-allaxei-ta-panta

Επεξ/σία από sharke
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pavlitakis είπε

Το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο. Όπως όταν πάρουμε την Αγιά Σοφιά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι νόμισμα που δεν ελέγχει η κεντρική τράπεζα πάει στα τάρταρα. Όσο για ΑΙ σε παραπέμπω στο ανέκδοτο με τον Τοτό.😁 Για την ώρα κάνει μόνο καλό στο τραπεζικό σύστημα γιατί μειώνει τη ρευστότητά με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο δανεισμός. 

Δισεκατομμύρια από τα κορόιδα αντί να μπαίνουν στην κατανάλωση ή σε επενδύσεις λιμνάζουν σε κάποιους λογαριασμούς, περιμένοντας το θαύμα, για να τα κονομήσουν τα φτωχαδάκια. 

Πείραμα του Βεργκλ

Την επένδυση την φέρνει ο καταναλωτής, ο οποίος θα αγοράσει το προϊόν που θα παράξει η επένδυση. Τα περί ρίσκου και επιχειρηματικότητας και εξυπνάδας των επενδυτών είναι αέρας κοπανιστός. Οι άνθρωποι καταναλώνουν ανάλογα με το εισόδημά τους. Όταν δεν έχουνε να φάνε δεν πρόκειται να γίνει καμιά επένδυση πέρα από τις επενδύσεις στα γραφεία κηδειών.

φανταστικό το μπλογκ σου , με θεματα οπως " κουκουτσια βερύκοκου με αντικαρκινικές ιδιότητες " ουαου , οπωσδήποτε ξέρετε και απο οικονομία αφου  ξέρετε και απο βερίκοκα :) λες το αλουμινοχαρτο στο κεφαλι  να με προστατευει απο το 5G ?

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sharke είπε

στο usa αρχίσαν συνταξιοδοτικά προγράμματα με btc και εδω κάποιοι  αναρωτιούνται αν ειναι φουσκα

https://www.liberal.gr/market/to-bitcoin-kanei-ntempouto-sta-suntaxiodotika-programmata-ton-amerikanon-politon/383870

οταν θα εχουν μαζεψη τα btc μερικά μεγαλα πορτοφόλια και η κυβερνησεις θα σας πουν μετα να υιοθετήσετε ολη  btc  τοτε θα ειναι 1/1,000,000 θα πάρετε τρίχες απο btc..

https://www.pronews.gr/oikonomia/1027791_erhetai-pagkosmios-yperplithorismos-poy-tha-allaxei-ta-panta

Το τι κάνουν στην Αμερική δεν είναι να το λες και για παράδειγμα μετά από αυτό που εγινε με την Lehman, τα τοξικά ομόλογα, τα cds, την αγορά ακινήτων κτλ. Ακόμη δεν είμαστε στην μέση του bitcoin. Η δουλειά όπως πάει ειναι να ανέβει που παραπάνω. Το θέμα ειναι στο τέλος ποιος θα είναι ο μουντζουρης, γιατί όταν μπαίνουν τόσα λεφτά, κάποια στιγμή για σκάσει. Ειναι σίγουρο αυτό. Το πότε θα σκάσει όμως ειναι άλλο θέμα. Το σίγουρο ειναι πως η τιμή του ανεβαινει καθώς το χρήμα που υπάρχει στην αγορά κάπου πρέπει να πάει. Κάποιο θέλουν μεγάλες αποδόσεις και αυτές δεν γίνονται με συμβατούς τρόπους. Γνώμη μου το bitcoin έχει την θέση που ειχαν τα αμοιβαια που υπόσχονται αποδόσεις 10% αλλά δεν τα διασφαλιζαν.το ιδιο τα cds, οι χρηματιστές κτλ. Η τιμή των bitcoin ανεβαινει γιατί απλά κάποιοι αγοράζουν. Όποιος μπει, πρέπει να ει αι προετοιμασμενος. Εάν είναι καλώς. Αλλιώς θα κλάψουν πολλοί και μάλιστα παγκόσμια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, sharke said:

To διάβασες το άρθρο; δεν έχει καμία σχέση με τις συντάξεις του δημοσίου. Είναι ιδιωτικά προγράμματα. Εκτός αυτού έχει και limit 5% του χαρτοφυλακίου σου.

Βέβαια έτσι όπως έχει γίνει το διαδίκτυο σήμερα...

1 hour ago, james01gr said:

Το τι κάνουν στην Αμερική δεν είναι να το λες και για παράδειγμα μετά από αυτό που εγινε με την Lehman, τα τοξικά ομόλογα, τα cds, την αγορά ακινήτων κτλ. Ακόμη δεν είμαστε στην μέση του bitcoin. Η δουλειά όπως πάει ειναι να ανέβει που παραπάνω. Το θέμα ειναι στο τέλος ποιος θα είναι ο μουντζουρης, γιατί όταν μπαίνουν τόσα λεφτά, κάποια στιγμή για σκάσει. Ειναι σίγουρο αυτό. Το πότε θα σκάσει όμως ειναι άλλο θέμα. Το σίγουρο ειναι πως η τιμή του ανεβαινει καθώς το χρήμα που υπάρχει στην αγορά κάπου πρέπει να πάει. Κάποιο θέλουν μεγάλες αποδόσεις και αυτές δεν γίνονται με συμβατούς τρόπους. Γνώμη μου το bitcoin έχει την θέση που ειχαν τα αμοιβαια που υπόσχονται αποδόσεις 10% αλλά δεν τα διασφαλιζαν.το ιδιο τα cds, οι χρηματιστές κτλ. Η τιμή των bitcoin ανεβαινει γιατί απλά κάποιοι αγοράζουν. Όποιος μπει, πρέπει να ει αι προετοιμασμενος. Εάν είναι καλώς. Αλλιώς θα κλάψουν πολλοί και μάλιστα παγκόσμια.

Τι εννοείς; ότι η αξία του bitcoin ανεβαίνει επειδή κάποιοι αγοράζουν? δηλαδή κάποιοι κάνουν τα κανονικά τους λεφτά bitcoin? αυτό όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Δεν υπάρχουν "άπειρα" λεφτά.

Εγώ που νόμιζα ότι η αξία του ανεβαίνει με έναν μαγικό τρόπο, και ότι μια μέρα μπορεί να φτάσει 10κκ, κι άρα ο Γιωργάκης123 από δω, που σήμερα έχει "χώσει" 100 ευρώ θα τα κάνει 20.000. (βέβαια με 20κ δεν λύνεις το πρόβλημα της επιβίωσης αλλά ιτς οκ...)

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Herald είπε

Μα ποιος σου ειπε οτι καποιος δεν εχει 4πλασιασει τα χρήματα του, και ποιος σου ειπε οτι οποιος το εκανε θα ερθει να σε ενημερώσει. Αν ενδιαφέρεσαι παντως μπορω να σε κατευθυνω σε ποστς μου στο νημα των κρύπτος για το τι αγορασα, ποτε το αγόρασα, ποσο είχε οταν το αγορασα και ποσο εχει τωρα. Μεχρι τελος Νοεμβρίου αν ολα πανε όπως τα υπολογιζα θα φτάσω 5ψηφιο νουμερο πάντως. Τωρα ενταξει εσενα που εισαι μεγαλοεισοδηματιας αυτά σου φαινονται ψίχουλα, λογικό. 

Εγώ ένα πράγμα μόνο ζητάω σα χάρη. Όταν θα έχεις πια τα 5ψήφια, 6ψήφια κτλ. ποσά να μου δίνεις τα αποφάγια σου(ας πούμε καμιά 3090). Θα είναι cents μπροστά σε αυτά που θα έχετε βγάλει όλοι οι σχετικοί με αυτή την επένδυση. Δεν νομίζω να σε πειράζει.

16 ώρες πριν, neo80 είπε

απο κάποιον ή κάποιους που φυσικά δεν γνωρίζουμε :devil:

Ποιος είναι άραγε ο satoshi nakamoto οεο

Αλήθεια ποιος ο λόγος να κρύβεται ο δημιουργός μιας τόσο σημαντικής για την ανθρωπότητα(σύμφωνα με ορισμένους) ιδέας; Σκότωσε κανέναν άνθρωπο;

15 ώρες πριν, KOSTASLAG είπε

Αγαπητέ φίλε θα ήθελα να σε ρωτήσω εσένα που είσαι πιο ψαγμένος, που βασίζεται ο πλούτος του Bitcoin? Ποιο είναι το αντίκρισμα του? 

Να πούμε πρώτα για τις μετοχές. Διαχρονικά(μέση απόδοση σε βάθος δεκαετιών) οι μετοχές προσφέρουν αποδόσεις πολύ μεγαλύτερες των καταθέσεων. Γιατί οι μετοχές δίνουν δικαίωμα στα κέρδη εταιρειών που ρισκάρουν και αν τελικά πετύχουν παράγουν αληθινό πλούτο(ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα κλπ.) με κέρδος.

Ας πούμε ότι μια εταιρεία έχει τιμή μετοχής στα 100€ και αναμένεται του χρόνου μέρισμα ανά μετοχή 50€(λόγω νέου πατενταρισμένου προϊόντος π.χ.). Αυτό μεταφράζεται σε 50% απόδοση. Όσοι πιστεύουν ότι η απόδοση αυτή έχει σχετικά μεγάλη πιθανότητα επίτευξης θα τρέξουν να αγοράσουν τη μετοχή αυξάνοντας την τιμή της π.χ. στα 130€. Με 130€ η αναμενόμενη απόδοση έχει πέσει πλέον στο 15% που οι επενδυτές θεωρούν λογική για το ρίσκο και εκεί σταματάνε.

Όσο αυξάνεται η κερδοφορία των εισηγμένων τόσο θα αυξάνεται και η τιμή τους. Άσχετα αν κάποιες φορές η τιμή αυξάνεται παράλογα λόγω λανθασμένων/υπεραισιόδοξων προσδοκιών(φούσκες) ή άλλων αιτιών(υπερβολικό τύπωμα χρήματος). Χωρίς κερδοφορία των εταιρειών οι τιμές των μετοχών ΔΕΝ θα είχαν διαχρονική αύξηση.

Μου κάνει εντύπωση που οι παίκτες των bitcoins μιλάνε συνέχεια για τζόγο στα χρηματιστήρια αγνοώντας ότι κάθε μετοχή έχει πίσω της μια πραγματική επιχείρηση που παράγει αγαθά και κερδίζει.

Το bitcoin ΤΙ έχει πίσω του; Μήπως την ανύπαρκτη ανωνυμία; Γιατί απ' όσο ξέρω είναι το χειρότερο που υπάρχει σε τεχνολογικό επίπεδο. Μήπως τα ανύπαρκτα κόστη συναλλαγής; Ούτε αυτό μιας και υπάρχουν σημαντικές προμήθειες ανάλογα της πλατφόρμας. Μήπως την αποθήκευση αξίας λόγω περιορισμένης ποσότητας; Παρόμοια coins βγαίνουν ΚΑΘΕ μήνα και με τις διακυμάνσεις τους ΔΕΝ εγγυώνται τίποτα κατά το χρόνο ρευστοποίησης. Ο χρυσός έχει σαφώς μικρότερες διακυμάνσεις.

Αυτά τα ερωτήματα δεν φαίνεται να απασχολούν κανέναν όσο η τιμή αυξάνεται και βγάζει κάποιο κέρδος(από που βγαίνει αυτό το κέρδος είναι άλλο ένα θέμα).

Δημοσ.

Ειναι φουσκα παιδια, μην ασχολειστε αφηστε ολους εμας τους τρελους να αγοραζουμε την τσιχλοφουσκα btc.

Αλλα ετσι ηταν παντα οι ανθρωποι και ιστορικα να το παρεις οτι δεν το καταλαβαιναν το λοιδορουσαν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

To διάβασες το άρθρο; δεν έχει καμία σχέση με τις συντάξεις του δημοσίου. Είναι ιδιωτικά προγράμματα. Εκτός αυτού έχει και limit 5% του χαρτοφυλακίου σου.

Βέβαια έτσι όπως έχει γίνει το διαδίκτυο σήμερα...

Τι εννοείς; ότι η αξία του bitcoin ανεβαίνει επειδή κάποιοι αγοράζουν? δηλαδή κάποιοι κάνουν τα κανονικά τους λεφτά bitcoin? αυτό όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Δεν υπάρχουν "άπειρα" λεφτά.

Εγώ που νόμιζα ότι η αξία του ανεβαίνει με έναν μαγικό τρόπο, και ότι μια μέρα μπορεί να φτάσει 10κκ, κι άρα ο Γιωργάκης123 από δω, που σήμερα έχει "χώσει" 100 ευρώ θα τα κάνει 20.000. (βέβαια με 20κ δεν λύνεις το πρόβλημα της επιβίωσης αλλά ιτς οκ...)

τα λεφτά πάνε στα λεφτά.  είναι πραγματικά κρίμα όποιος δεν το βλέπει. εάν κάποιος έχει πολλά χρήματα στην άκρη και αγοράσει 1 coin, δεν τρέχει και κάτι. οι φανατικοί οπαδοί των κρύπτο, είτε δεν έχουν καθόλου κεφάλαιο είτε ρισκάρουν τα πάντα για αυτό. τα κρύπτο δεν είναι να ρισκάρεις τα πάντα. να ρίξεις ένα ποσό οκ αλλά αυτός με τα 500 και τα 1000 δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει πραγματικά χρήματα. το να βγάλεις 1000 ευρώ, οκ καλό είναι. αλλά εδώ μιλάμε πως εάν μπορείς να επενδύσεις τότε πραγματικά θα βγάλεις κέρδος. τα 500 ευρώ άντε και να τα κάνεις 1000. μπράβο σου, παίρνεις το 1/3 από ένα τηλέφωνο. τα 50κ ή τα 100κ να τα κάνεις 100κ ή 200κ (σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, τραβάς άμεσα το κεφάλαιό σου και παίζεις με τα κέρδη σου όσο θέλεις μετά). εκεί αρχίζουν και σοβαρεύουν τα πράγματα. και να για μπορείς να τοποθετήσεις 100κ σε κρύπτο, σημαίνει πως δεν σου λείπει το ευρώ για να βάλεις 10 ευρώ στην άκρη κάθε μήνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Εγώ ένα πράγμα μόνο ζητάω σα χάρη. Όταν θα έχεις πια τα 5ψήφια, 6ψήφια κτλ. ποσά να μου δίνεις τα αποφάγια σου(ας πούμε καμιά 3090). Θα είναι cents μπροστά σε αυτά που θα έχετε βγάλει όλοι οι σχετικοί με αυτή την επένδυση. Δεν νομίζω να σε πειράζει.

5ψήφια νούμερα έτσι και αλλιώς βγάζω εδώ και 5 χρόνια από την εργασία μου και δεν σου έχω δώσει καμία 3090, γιατί να αλλάξει αυτό τώρα. Δεν σου πά θα γίνει κανείς πλούσιος σώνει και ντέ, αλλά ασχολούμε σαν χόμπι, με περιστασιακό mining και λίγο trading (day trading κυρίως όταν βαριέμαι), και έχω αυτή τη στιγμή 7xxx. Από την τσέπη μου χρήματα έχω βάλει 501€ (just) όταν λόγω εντελώς λάθος trade, τα έβαλα όλα σε coin που έπεσε 30%, αγόρασα άλλα τόσα για να τα βγάλω πίσω σε περίπτωση ανοδου. Όπως και έγινε. 

Αν θες τους λογαριασμούς στους στέλνω σε pm ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...