Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Το btc δε μπορεί να αποτελέσει store of value. Δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Για να είναι κάτι store of value θα πρέπει να έχει σταθερή αξία ή ελεγχόμενα πτωτική ή αυξητική τάση και όχι με τεράστιες διακυμάνσεις. Από τη στιγμή που δεν έχει εξορυχθεί και το τελευταίο btc και η ζήτησή του είναι ακόμα ρευστή τί store of value μπορεί να αποτελέσει; Σε ξαναρωτάω: που στηρίζεται η αξία του εξαρχής; Τι αντιπροσωπεύει; Το έχω γράψει τόσες φορές αλλά κανένας δε μου το απάντησε. Απλή η ερώτηση. Αποτελεί store of value με κάποια θετικά και κάποια αρνητικ;ά σε σχέση με τον χρυσό ας πούμε. Νομίζω είναι αυτονόητα και τα θετικά και τα αρνητικά του. Αν δεν είναι, να στα εξηγήσω. Οπότε η αξία του βασίζεται στο ότι είναι STORE OF VALUE. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις tbf. Ένα store of value, είτε ο χρυσός, είτε μια Ferrari του '60, είναι ένας πίνακας του Πικάσο, είτε το BTC, έχει αξία γιατί δεν είναι έρμαια μιας κεντρικής τράπεζας. 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Αυτό που ξέρω είναι ότι για να γίνει store of value θα πρέπει, τουλάχιστον να είναι κοινώς αποδεκτό... Ισχύει; Πόσα κράτη το αναγνωρίζουν επίσημα σαν νόμισμα με ανταλλακτική αξία; ΕΠΙΣΗΜΑ... Καμία σχέση. Τον πίνακα του Picaso πόσα κράτη τον αναγνώριζουν σαν νόμισμα? ΕΠΙΣΗΜΑ? Τι σχέση έχει το αν είναι νόμισμα με το αν είναι store of value???? 1
mech35 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 13 ώρες πριν, pavlitakis είπε Εννοείται ότι κανένας εδώ μέσα δεν έχει κερδίσει ούτε 200€ πουλώντας έστω και κλάσματα του bitcoin. Κυνηγοί ψαράδες και ίντερνετάδες είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες. 😆 Όταν πάτε να πουλήσετε αυτά τα λίγα ποσοστά από bitcoin που έχετε, θα δείτε ότι δεν τα αγοράζει κανένας και όταν πέσει η τιμή κάτω από εκεί που αγοράσατε τότε μόνο θα τα πουλήσετε.😆 Ναι ξέρω υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις 😆 Έχεις ιδέα τί ειναι τα orderbooks? Αυτή τη στιγμή μπορείς να πουλήσεις 600 bitcoin σε ένα μόνο ανταλλακτήριο και η τιμή ίσα που θα κουνηθεί. Cry more..
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Αποτελεί store of value με κάποια θετικά και κάποια αρνητικ;ά σε σχέση με τον χρυσό ας πούμε. Νομίζω είναι αυτονόητα και τα θετικά και τα αρνητικά του. Αν δεν είναι, να στα εξηγήσω. Οπότε η αξία του βασίζεται στο ότι είναι STORE OF VALUE. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις tbf. Ένα store of value, είτε ο χρυσός, είτε μια Ferrari του '60, είναι ένας πίνακας του Πικάσο, είτε το BTC, έχει αξία γιατί δεν είναι έρμαια μιας κεντρικής τράπεζας. Για να γίνει store of value θα πρέπει, τουλάχιστον να είναι κοινώς αποδεκτό... Ισχύει; Πόσα κράτη το αναγνωρίζουν επίσημα σαν νόμισμα με ανταλλακτική αξία; ΕΠΙΣΗΜΑ... Επιπλέον θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντίκα σαν ανταλλακτικό μέσο χωρίς να χάσει μεγάλο μερος από την ανταλλακτική του αξία. Κάποια από αυτά που ανέφερες δεν μπορούν να αποτελέσουν store of value.
Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Tlykog είπε Για να γίνει store of value θα πρέπει, τουλάχιστον να είναι κοινώς αποδεκτό... Ισχύει; Πόσα κράτη το αναγνωρίζουν επίσημα σαν νόμισμα με ανταλλακτική αξία; ΕΠΙΣΗΜΑ... Επιπλέον θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντίκα σαν ανταλλακτικό μέσο χωρίς να χάσει μεγάλο μερος από την ανταλλακτική του αξία. Κάποια από αυτά που ανέφερες δεν μπορούν να αποτελέσουν store of value. Δεν έχει ιδέα. Τι σχέση έχει το store of value με το αν αποτελεί νόμισμα???
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 παιχνίδια καιροσκόπων , στις 51.967 τώρα...
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Herald είπε Δεν έχει ιδέα. Τι σχέση έχει το store of value με το αν αποτελεί νόμισμα??? Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου δείξεις εσύ το σωστό. Εδώ βρήκα κάποια στοιχεία: investopedia.com/terms/s/storeofvalue.asp A store of value is essentially an asset, commodity, or currency that can be saved, retrieved, and exchanged in the future without deteriorating in value. In other words, to enter this category, the item acquired should, over time, either be worth the same or more. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από Tlykog 1
icenex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Molpadia είπε παιχνίδια καιροσκόπων , στις 51.967 τώρα... Σωστα τα λες..κοντευουν 13 χρονια αυτα τα παιχνιδια.
mech35 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αυτό που ξέρω είναι ότι για να γίνει store of value θα πρέπει, τουλάχιστον να είναι κοινώς αποδεκτό... Ισχύει; Πόσα κράτη το αναγνωρίζουν επίσημα σαν νόμισμα με ανταλλακτική αξία; ΕΠΙΣΗΜΑ... Τα κράτη και το τί θεωρούν επίσημο πάνε και έρχονται. Το θέμα είναι τί θεωρεί η πλειοψηφία κοινά αποδεκτό. Όλα τα άλλα προσαρμόζονται. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από mech35
Tlykog Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, mech35 είπε Τα κράτη και το τί θεωρούν επίσημο πάνε και έρχονται. Το θέμα είναι τί θεωρεί η πλειοψηφία κοινά αποδεκτό. Όλα τα άλλα προσαρμόζονται. Ούτε η πλειοψηφία εμπόρων και πολιτών στον κόσμο θεωρεί αποδεκτό το btc.
Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου δείξεις εσύ το σωστό. Εδώ βρήκα κάποια στοιχεία: investopedia.com/terms/s/storeofvalue.asp A store of value is essentially an asset, commodity, or currency that can be saved, retrieved, and exchanged in the future without deteriorating in value. In other words, to enter this category, the item acquired should, over time, either be worth the same or more. Άρα τι σχέση έχει με το αν είναι ΕΠΙΣΗΜΟ νόμισμα??????? Και ναι, βλέπεις να είναι deteriorating in value?? Αφού εδώ και 13 χρόνια το ATH του είναι στο μέλλον. Που βλέπεις εσύ deterioration?
icenex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ούτε η πλειοψηφία εμπόρων και πολιτών στον κόσμο θεωρεί αποδεκτό το btc. Τοτε η paypal που δεχεται πληρωμες μεσω btc δεν ξερει και κατι κανει λαθος.. η μηπως και η paypal δεν ειναι ευρεως αποδεκτη απο την πλεοψηφια των εμπορων ανα τον κοσμο και δεν τα ξερω καλα? Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από icenex
Dimitris_1981 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Γελιεσαι αν θεωρεις οτι θα απαντησω σε επιχειρηματα τυπου "δεν εισαι εκατομυριουχος αρα μη μιλας, η γνωμη σου για οικονομικα ζητηματα δεν εχει καμια σημασια". Κι οταν σου απαντω για το τι κανουν εκατομυριουχοι απαντας "οι εκατομυριουχοι ειναι απατεωνες και μπορει καποια μερα να φαληρισουν, αρα μη μου λες τι κανουν, δεν εχει καμια απολυτως σημασια". Fuck logic. Εχω απαντησει εκτενως σε πολλες απο τις ανοησιες που γραφτηκαν, αλλα οπως σου ειπα δεν με απασχολει να μπλεξω με fuck logic . Ας σε κρινουν οσοι σε διαβαζουν. Εχω γραψει εξ'αρχης οτι θα ερθουν τα φουσκα boys να πουν τις ανοησιες τους, δεν μου κανετε καμια εντυπωση λοιπον. 13 χρονια τωρα την ιδια δουλεια κανετε, 13 χρονια σας διαψευδει η πραγματικοτητα, 13 χρονια τωρα βλασφηματε που μενετε απεξω και δε μπορειτε να συμφιλιωθειτε με τον εαυτο σας και τις ευκαιριες κερδους που συνειδητα απωλεσατε. Δε θα σας το λυσουμε εμεις αυτο το θεμα. Συνεχιστε να βγαζετε το αχτι σας ελευθερα, απλα μη ξεχνατε. Τα γεγονοτα σας εχουν ηδη διαψευσει και αυτο που κανετε δεν ειναι τιποτα παραπανω απο αοριστες και αυθαιρετες εικασιες/μαντεψιες για το μελλον. Ανθρωπος λοιπον που αγνοει τα γεγονοτα 13 ετων, αλλα κανει μαντεψιες για το μελλον και ειναι και απολυτος επ'αυτων, για εμενα, ειναι αδιαφορος και ανικανος για διαλογο. Δεν αναφερομαι σε εσενα αλλα σε καθε φουσκα boy/αρνητη-ψεκ. Πρώτον δεν είπα ποτέ να μην πεις την άποψη σου δεν είμαι φασίστας. αυτο που προσπαθώ να σου αντικρούσω είναι ότι επειδή το είπαν κάποιοι εκατομμυριούχοι ή οι επενδυτικοί οίκοι δεν είναι θέσφατο. εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Επισης δεν είπα ότι θα τα χάσουν όλοι. Σίγουρα κάποιοι έστω και από σπόντα θα κερδίσουν και κάποιοι ήδη έχουν κερδίσει. Και αυτός που κέρδισε το τζοκερ έβγαλε χρήματα. Δεν κάνει αυτό το τζοκερ επένδυση ούτε λέω ότι το ρίσκο των κρυπτονιμισματων είναι ισάξιο. Ναι οι επενδύσεις έχουν ρίσκο άλλα έχουν και κανονιστικό πλαίσιο και συνδέονται έστω και μερικώς με την ανάπτυξη των εταιριών που αντιπροσωπευουν. Έχω και εγώ κρυπτονομισματα και κερδίζω περίπου 120% την στιγμή που μιλάμε αν δω ότι πάει 50% το κέρδος θα τα πουλήσω και θα ρισκάρω όταν πιστεύω ότι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Παρότι κερδίζω δεν έχω την άγνοια ότι μπορεί και να τα χάσω Επειδή τζογαρω. Απλά τζογαρω κάτι που μου περισσεύει. Το να πω την λέξη επένδυση κατεβάζω άμεσα το ρίσκο πολλές φορές και είναι σαν να προτρέπω ανθρώπους να κάνουν το λάθος να εμπιστευτούν τις οικονομίες τους σε κάτι το οποίο δεν έχει νομικό πλαίσιο, δεν είναι επίσημα νόμιμο και δεν αντιπροσωπεύει κάτι πραγματικο.
Choutas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Άτομα που δεν έχουν ιδέα γενικά βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και τα βάζουν στο BC στο Ethereum ,για να βγάλουν περισσότερα. Αναγκάζουν άλλους (οικογένεια, φίλους, τον περιπτερά)να βάλουν και αυτοί τα χρήματα τούς για να βγάλουν και αυτοί. ΧμΉ υπάρχει κάποιο bug στο σύστημα και ξαφνικά όλοι έγιναν πλούσιοι ή κάποιοι θα φτωχοποιηθούν για να βγάλουν αυτοί που μπήκαν αρχικά. 3 1
mech35 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ούτε η πλειοψηφία εμπόρων και πολιτών στον κόσμο θεωρεί αποδεκτό το btc. Όλα από το μηδέν ξεκινάνε. Αλλιώς είναι σαν να μου λες ότι το 2000 η πλειοψηφία των πολιτών δεν είχε μπει στο ιντερνετ και γι'αυτο θα αποτύχει. Στην Αμερική υπολογίζεται ήδη ότι ο 13% έχει ακουμπήσει έστω μια φορά crypto.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Tlykog είπε Εγώ λογιστής ΤΕΙ είμαι. Δεν ξέρω. λίγα πράγματα πάνω στα οικονομικά έμαθα στη σχολή, αλλά δεν είμαι και οικονομολόγος. Υποθέτω ότι οι δικές σου γνώσεις είναι καλύτερες πάνω στο θέμα. Παρόλα αυτά δε θέλω να πάει η συζήτηση εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι για να γίνει store of value θα πρέπει, τουλάχιστον να είναι κοινώς αποδεκτό... Ισχύει; Πόσα κράτη το αναγνωρίζουν επίσημα σαν νόμισμα με ανταλλακτική αξία; ΕΠΙΣΗΜΑ... Γιατί store for value μπορώ να πω ότι οτιδήποτε, το θέμα είναι πόσοι θα με πιστέψουν... Υπονοεις απο τη μια οτι επειδη σπουδασες λογιστης (ΤΕΙ), ολο και κατι παραπανω ξερεις απο μενα (χωρις να ξερεις τις δικες μου γνωσεις βεβαια, αλλα οκ αυτο δεν ειναι εμποδιο, θα εξηγησω λιγο πιο κατω το λογο) κι απο την αλλη , στο ιδιο ακριβως ποστ λες οτι ενα χρηματηστηριακο asset δεν ειναι store of value διοτι δεν ειναι αναγνωρισμενο απο πολλα κρατη ως νομισμα. Αρα: Ως λογιστης, δεν γνωριζεις οτι αλλο το νομισμα, αλλο το χρηματηστηριακο asset κι αλλο το store of value. Μαλιστα λες οτι για να ειναι store of value ενα asset σαν το btc, προυποθεση ειναι να αναγνωριστει σαν νομισμα. Ο χρυσος ειναι νομισμα; Βεβαια μεχρι πριν λιγα ποστ αμφισβητουσες και τον χρυσο ως store of value και μας ελεγες μεσες ακρες οτι ο λογος που εχει αξια ειναι απλα επειδη ειναι απτός και ενα μικρο ποσοστο του χρησιμοποιειται ως πρωτη υλη, οποτε οκ. Ως λογιστης, δεν γνωριζεις οτι ενα χρηματηστηριακο asset δεν ειναι απαραιτητο να εχει την επισημη νομικη αναγνωριση ολης της υφηλιου. Μπορει να αρκει η αναγνωριση απο ενα μονο κρατος, ενα μονο χρηματηστηριο. Ως λογιστης, μας λες οτι η τουρκικη λιρα που ειναι αναγνωρισμενο νομισμα απο ολο τον πλανητη, αποτελει store of value asset. Με βαση τα παραπανω, εχει σημασια να συγκρινουμε τις γνωσεις μας γυρω απο το θεμα; Το λεω διοτι εσυ ξεκινησες τη συγκριση. Η ερωτηση ειναι ρητορικη. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από BackFromHell
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα