Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε μπορώ να καταλάβω για το bitcoin. Πχ παράγεται ένα bitcoin μέσω περίπλοκων διαδικασιών αποκρυπτογράφισης απ' ότι διαβάζω. Αυτή η διαδικασία τί έργο παράγει, ώστε να αμοίβεται και να έχει αξία; Δηλαδή σε τί συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο;

Το λέω αυτό πχ γιατί ένας εργάτης δουλεύει, παράγει έργο, αμοίβεται για την προσφορά του σε έργο. Το ίδιο και κάποιος πχ μηχανικός, ιατρός, λογιστής, δικηγόρος κτλ. Το bitcoin ποιο έργο συμβολίζει;

Όταν κάνεις μία επένδυση παράγεις κάποιο προϊόν ή μια υπηρεσία και περιμένεις αμοιβή για την παροχή σου αυτή. Στο bitcoin, η διαδικασία εξόρυξης, εκτός από το να καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας και φυσικών πόρων (συστήματα εξόρυξης) τί παράγει στην πραγματικότητα; 

Προσπαθώ τόσο καιρό να καταλάβω πώς τελικά προσφέρει στον κόσμο η παραγωγή bitcoins και δεν το έχω καταλάβει. Όποιος μπορεί, παρακαλώ, να μου απαντήσει. Το ρωτάω ειλικρινά γιατί δεν το έχω καταλάβει.

Κερδοσκοπικό κόλπο είναι ...δεν υπάρχει διασύνδεση με την αξία... δυστυχώς όπως έγραψα εξυπηρετεί 1 πολύ συγκεκριμένο σκοπό που ειδικά αυτή την περίοδο είναι λουκουμι

  • Like 1
  • Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Η αξία του καθορίζεται από τη ζήτησή του. Ξέρεις πόσος χρυσός υπάρχει σε ηλεκτρονικά που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα; Τόνοι... Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν εξόρυξη χρυσού ακόμα και από παλιά κινητά.

Οι μπάρες χρησιμοποιούνται ως μέσο ανταλλαγής ακρίβώς γιατί είναι κάτι σπάνιο, απτό και έχει μεγάλη αξία ΠΕΡΑ από την ανταλλακτική του ικανότητα.

Το bitcoin δεν είναι απτό δεν έχει καμία σταθερή ανταλλακτική αξία, για να παραχθεί χρειάζονται πλέον τεράστια ποσά ενέργειας και πρόων και η μόνη χρησιμότητά του είναι σαν ανταλλακτικό μέσο επειδή ακριβώς αντικατοπτρίζει τη σπατάλη πόρων και ενέργειας για την παραγωγή του και όχι τη χρησιμότητά του.

Και το btc ειναι σπανιο και η τιμη ανεβαινει λογω της προσφορας/ζητηση. Ακριβως οπως και στο χρυσο δηλαδη.

Δευτερον, επιχειρηματολογεις για κατι απτο επειδη προφανως παραβλεπεις κατι που ηδη εγραψα και ισχυει: Οι επενδυτες βλεπουν το btc ως ψηφιακο χρυσο.  Φυσικα αξια στο asset χρυσος δεν δινει το γεγονος οτι μπορεις να τον...πιασεις, αλλα αλλες ιδιοτητες που εχει.

Για την ενεργεια τα γραψαμε ηδη. Και ο χρυσος θελει τεραστια ενεργεια να εξορυχθει, να επεξεργαστει κλπ. Συνεχιζει να παραμενει ψηλα στις προτιμησεις των επενδυτων , που ποσως τους ενδιαφερει αν θελει λιγη η πολλη ενεργεια ή αν χρησιμοποιουνται παιδακια (δε σε βλεπω να ανησυχεις ιδιαιτερα για αυτο το ακομα σημαντικοτερο θεμα , εσυ που για το btc εχεις γραψει 10 φορες για το θεμα ενεργειας...).

Αν τα παραπανω δεν τα κατανοεις, που δεν τα κατανοεις, προσεξε με λιγο: Δεν προσπαθω και δεν με ενδιαφερει να σε πεισω για το αν το btc εχει καποια σχεση με το χρυσο. Σε ενημερωνω πως το βλεπουν οι αγορες, αν τυχον ενδιαφερει εσενα να το μαθεις. Αν διαφωνεις που το βλεπουν ετσι, ειναι επιλογη σου, αλλα σε αγνοουν αυτοι που ασχολουνται σοβαρα και συνηθως και  επαγγελματικα με το θεμα των επενδυσεων.

 

14 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

1ον δεν είμαι αρνητής και όπως είπα έχω και εγώ αλλά δεν τζογάρω μεγάλα ποσά.

2ον από την στιγμή που λέω ότι είναι τζόγος εννοείται ότι μπορείς να κερδίσεις. Αυτό που είπα είναι ότι οι μετοχές έχουν και το νόημα της επένδυσης. Όχι χωρίς ρίσκο και άπατες  βέβαια.

Μόνο ένας ανόητος θα σύγκρινε κάτι άυλο με τον χρυσό που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσε την βάση της ποσότητας και της ισοτιμίας των νομισματων. σ.σ, και τα χρήματα ουσιαστικά άυλα είναι αλλά είναι αποδεκτά παγκοσμίως.

ΕΣΥ που ξέρεις πες μας το νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τα κρυπτόνομισματα; Αν χαρακτηριστούν ως παράνομα τι θα γίνει; 

Ανοητος , ανενημερωτος και ψεκασμενος ειναι αυτος που αγνοει το πως το βλεπουν μεγαλοι επενδυτικοι οικοι, αλλα εχει παρολα αυτα αποψη...

Ανοητος ειναι αυτος που το αντιμετωπιζει σαν τζογο, γιατι καταφανως δεν μπορει να διαχωρισει την εννοια του τζογου απο την εννοια της επενδυσης στο κεφαλι του. Κατι που δε θα κατσουμε να αναλυσουμε εδω. Σαν τζογο ειναι λογικο να το βλεπεις οταν λες οτι εχεις σπρωξει μερικα χρηματα εκει και παραλληλα γραφεις οσα γραφεις. Διοτι προφανως δεν εχεις κατανοησει τι ειναι. Αν ειχες, θα καταλαβαινες οτι δεν εχει καποια σχεση με το ΚΙΝΟ και το Λοττο.

Ανοητος ειναι εκεινος που ενω γνωριζει οτι το btc εχει ηδη χαρακτηριστει παρανομο απο τεραστιες οικονομιες σαν την Κινα κι ενω εχει δει οτι δεν εχει γινει απολυτως τιποτα ως προς την αξια του, συνεχιζει να αναρωτιεται τι θα συμβει αν κανει το ιδιο η ΕΕ.

Κι ανοητος ειναι εκεινος που δεν βλεπει οτι οι ΗΠΑ μολις πριν λιγες μερες ενεκριναν ETF για το bitcoin, οτι οι ΗΠΑ εχουν εγκρινει τη συμμετοχη ανταλλακτηριου κρυπτονομισματων στο χρηματηστηριο τους κλπ, δηλαδη πανισχυρα βηματα νομιμοποιησης κ αι αποδοχης, αλλα συνεχιζει να προβαλλει επιχειρηματα τυπου οτι θα χαρακτηριστει παρανομο και τι θα γινει αμα χαρακτηριστει ετσι... Ειναι λογικο ερωτημα βεβαια, για καποιον που δεν εχει κατανοησει τη λειτουργια του, "αλλα εχει σπρωξει κατι λιγα μπας και βγαλει κερδος".

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
Μόλις τώρα, masteripper είπε

Κερδοσκοπικό κόλπο είναι ...δεν υπάρχει διασύνδεση με την αξία... δυστυχώς όπως έγραψα εξυπηρετεί 1 πολύ συγκεκριμένο σκοπό που ειδικά αυτή την περίοδο είναι λουκουμι

Αυτό δείχνει να είναι. Αλλά επειδή δεν το έχω μελετήσει εκτενώς θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των άλλων.

Η διαδικασία μου θυμίζει πολύ το χρηματιστήριο: παράγεται πλούτος, χωρίς έργο και κάποιοι κερδίζουν. Ξοδεύεται χρήμα και μεγάλο πλήθος εργατοωρών για το τίποτα. 

Φυσικά κάποιοι κερδίζουν, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και το κόστος και τις επιτπώσεις που έχει στην οικονομία, το περιβάλλον κτλ.

Ξαναγράφω: έτσι το έχω καταλάβει. Περιμένω κάποιον να μου επιχειρηματολογίσει για το αντίθετο. Δηλαδή να μου δείξει τη ουσιαστική χρησιμότητα της εξόρυξης btc. Η ανθρωπότητα, δηλαδή, γιατί πληρώνει αυτή τη στιγμή το κόστος της παραγωγής του; 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Μιας που ειχε γινει και μεγαλη συζητηση στο αντοιστοιχο thread, να πουμε με την ευκαιρια οτι πχ το Ελ Σαλβαδορ διπλασιασε μεσα σε 3 μηνες το ΑΕΠ του. Εκεινοι που δε το δανειζαν επειδη εκανε ανοιγμα στο bitcoin, πλεον τρεχουν να το δανεισουν διοτι βλεπουν πως διαθετει ενα πανισχυρο asset στο χαρτοφυλακιο του. Αυτα εν αναμονη παντα των ειδικων του ινσομνια που θα σπευσουν να μας πουν για τη φουσκα του bitcoin που μας λενε εδω και 11 χρονια ειδικα σε καθε πτωση της ταξεως του 5%, ή σε καθε επαναλαμβανομενη μπαρουφα που θα κυκλοφορησει ως "νεο" πχ περι ban Κινας κλπ.  Και το bitcoin να τραβαει ολο πιο πανω εντωμεταξυ...

ΥΓ> Πριν 3 μηνες ειχε $28000 με τους γνωστους αρνητες να λενε οτι παει για $5000 μετα απο τις πολυ εγκυρες ερευνες και γνωσεις τους επι του θεματος. Τωρα που εφτασε τις $66000, λογικο να μπουνε εδω να γραψουνε το μακρυ τους και το κοντο τους διοτι οσο να ειναι, σκληρο να βλεπεις αποδοσεις ανω του 100% μεσα σε 3 μηνες κι εσυ συνειδητα να καθεσαι στην απεξω με τα τιμια 0,2% επιτοκια των τραπεζων και τον πληθωρισμο/αυξησεις τιμων κλπ. Θελει συμφιλιωση με τον εαυτο σου...Δεν αντεχεται!

Μπορείς να στείλεις link για την αύξηση του ΑΕΠ του Σαλβαδόρ . Με ενδιαφέρει αλλά δε βρήκα κάτι με ένα googlarisma 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό δείχνει να είναι. Αλλά επειδή δεν το έχω μελετήσει εκτενώς θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των άλλων.

Η διαδικασία μου θυμίζει πολύ το χρηματιστήριο: παράγεται πλούτος, χωρίς έργο και κάποιοι κερδίζουν. Ξοδεύεται χρήμα και μεγάλο πλήθος εργατοωρών για το τίποτα. 

Φυσικά κάποιοι κερδίζουν, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και το κόστος και τις επιτπώσεις που έχει στην οικονομία, το περιβάλλον κτλ.

Ξαναγράφω: έτσι το έχω καταλάβει. Περιμένω κάποιον να μου επιχειρηματολογίσει για το αντίθετο. Δηλαδή να μου δείξει τη ουσιαστική χρησιμότητα της εξόρυξης btc. Η ανθρωπότητα, δηλαδή, γιατί πληρώνει αυτή τη στιγμή το κόστος της παραγωγής του; 

Σου εχουμε ηδη επιχειρηματολογησει για το αντιθετο, ποσες φορες θες να σου τα ξαναπουμε; Το btc αντιμετωπιζεται ως ψηφιακος χρυσος απο τους επενδυτες και τις αγορες.

Ουτε ο χρυσος παραγει εργο πλην ελαχιστου ποσοστου του (αλλα ελαχιστου) που χρησιμοποιειται σαν πρωτη υλη. Ο υπολοιπος βρισκεται αποθηκευμενος και ειναι πρακτικα ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Αλλα εχει τεραστια αξια. Λυσε στο κεφαλι σου την απορια "πώς ο χρυσος εχει τοσο μεγαλη αξια αφου παραμενει αποθηκευμενος και δεν χρησιμοποιειται πουθενα" και θα εισαι μισο βημα πιο κοντα στην αληθεια και για το btc...

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tlykog είπε

Καταρχήν ευχαριστώ για την εκτενέστατη ανάλυση και το χρόνο σου. Αλλά δε ρώτησα αυτό. 

Η παραγωγή του bitcoin απαιτεί πόρους και πολύ μεγάλη ενέργεια, αλλά δεν αντικατοπτρίζει μια παραγωγική διαδικασία. Βάσει αυτών που μου έγραψες και όσων έχω διαβάσει είναι σαν να πάω σου ζητάω να μου πεις την προπαίδεια και κάθε φορά να μειώνων τον χρόνο που πρέπει να το κάνεις για να σου δώσω 1 btc. Απαιτεί χρόνο, ενέργεια, αλλά δεν παράγει κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα. Πχ η τεράστια επεξεργαστική ισχύς δεν αξιοποιείται σε κάτι χρήσιμο πχ αποκωδικοποίηση DNA (για την εύρεση λύσης σε πολλές ασθένειες). Απλά καταναλώνεται άσκοπα για να παραχθεί ένα ψηφιακό νόμισμα.

Έτσι το έχω καταλάβει. Κάνω κάπου λάθος; μην πάρεις το post μου επιθετικό. Δεν είναι. Ειλικρινά ενδιαφέρομαι να μάθω τη λογική.

Σου απαντησα δεν χρειαζεται να το σκεφτεσαι παραδοσιακα δεν συγκρινεται με αυτα που μου αναφερες.Ειναι πιο πολυ τιτλος ιδιοκτησιας που οσο περναει ο καιρος παιρνει αξια για τους λογους που ανεφερα.

Σκεψου οτι ειναι ψηφιακος χρυσος αποθηκευεις αξια και μπορεις να τον μεταφερεις σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου.Επισης αν δεν ειναι χρησιμο να εχεις εσυ ολες σου τις οικονομιες στο χερι σου να τις πας οπου θες 24 ωρες το 24ωρο, καθε μερα του χρονου χωρις αργιες μεσα σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου με ιδια χρεωση ειτε ειναι 1000 ευρω ειτε 1 δις ενω αντιστοιχα θα περιμενες 2 μερες μεχρι να φτασει το εμβασμα την τραπεζα και να πληρωσεις διαφορετικες προμηθειες, ε τοτε δεν ξερω τι αλλο μπορει να θεωρει καποιος χρησιμο.

Μεσα σε ολο αυτο βαλε οτι η τραπεζα θα ζητουσε εξηγησεις αν εκανες καποιο μεγαλο ποσον μεταφορα και θα ειχε πολυ περισσοτερες προμηθειες σε σχεση με το τι θα δωσεις στα κρυπτος.Περα απο αυτο οι τραπεζες ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να σου πουν εχουμε καπιταλ κοντρολς και δεν μπορεις να παρεις τα λεφτα σου η θα παρεις οσο σου λεμε εμεις.Ενω με τα btc ειναι σαν να εχεις ενα πορτοφολι που εσυ εισαι ο πραγματικος κατοχος ενω στην τραπεζα δεν εισαι, ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να γινει το οτιδηποτε και να μην μπορεις να παρεις τα λεφτα σου. η απλα να σου τραβανε λεφτα απο το λογαριασμο σου με το ετσι θελω γιατι χρωστας στο κρατος και δεν τους νοιαζει αν εσυ θα βγαλεις το μηνα.Τα κρυπτος αυτο που προσφερουν ειναι οτι ενα πορτοφολι στην τσεπη σου απολυτη ελευθερια του μοχθου σου.

Εχουν αρκετες εφαρμογες στον πραγματικο κοσμο απλα δεν εχουν υιοθετηθει ακομη απλα πολλοι δεν εχουν κατσει να διαβασουν τις δυνατοτητες τους.

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Αυτό δείχνει να είναι. Αλλά επειδή δεν το έχω μελετήσει εκτενώς θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των άλλων.

Η διαδικασία μου θυμίζει πολύ το χρηματιστήριο: παράγεται πλούτος, χωρίς έργο και κάποιοι κερδίζουν. Ξοδεύεται χρήμα και μεγάλο πλήθος εργατοωρών για το τίποτα. 

Φυσικά κάποιοι κερδίζουν, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε και το κόστος και τις επιτπώσεις που έχει στην οικονομία, το περιβάλλον κτλ.

Ξαναγράφω: έτσι το έχω καταλάβει. Περιμένω κάποιον να μου επιχειρηματολογίσει για το αντίθετο. Δηλαδή να μου δείξει τη ουσιαστική χρησιμότητα της εξόρυξης btc. Η ανθρωπότητα, δηλαδή, γιατί πληρώνει αυτή τη στιγμή το κόστος της παραγωγής του; 

Δεν υπάρχει ουσιαστική χρησιμότητα αυτό είναι σίγουρο...απλως έως τώρα εξυπηρετούσε σκοτεινά συμφέροντα... αλλά τώρα είναι απλώς το κατάλληλο εργαλείο για την περίοδο της πανδημίας ...αν δεν ήταν αυτό θα ήταν κάτι άλλο...και εγώ είχα το κόλλημα πως τι και γιατί και περίμενα κάποιες κινήσεις που δεν έγιναν....ε λοιπόν υπάρχει λόγος που δεν έγιναν...τώρα τι θα γίνει μετά άγνωστο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Και το btc ειναι σπανιο και η τιμη ανεβαινει λογω της προσφορας/ζητηση. Ακριβως οπως και στο χρυσο δηλαδη.

Δευτερον, επιχειρηματολογεις για κατι απτο επειδη προφανως παραβλεπεις κατι που ηδη εγραψα και ισχυει: Οι επενδυτες βλεπουν το btc ως ψηφιακο χρυσο.  Φυσικα αξια στο asset χρυσος δεν δινει το γεγονος οτι μπορεις να τον...πιασεις, αλλα αλλες ιδιοτητες που εχει.

Για την ενεργεια τα γραψαμε ηδη. Και ο χρυσος θελει τεραστια ενεργεια να εξορυχθει, να επεξεργαστει κλπ. Συνεχιζει να παραμενει ψηλα στις προτιμησεις των επενδυτων , που ποσως τους ενδιαφερει αν θελει λιγη η πολλη ενεργεια ή αν χρησιμοποιουνται παιδακια (δε σε βλεπω να ανησυχεις ιδιαιτερα για αυτο το ακομα σημαντικοτερο θεμα , εσυ που για το btc εχεις γραψει 10 φορες για το θεμα ενεργειας...).

Αν τα παραπανω δεν τα κατανοεις, που δεν τα κατανοεις, προσεξε με λιγο: Δεν προσπαθω και δεν με ενδιαφερει να σε πεισω για το αν το btc εχει καποια σχεση με το χρυσο. Σε ενημερωνω πως το βλεπουν οι αγορες, αν τυχον ενδιαφερει εσενα να το μαθεις. Αν διαφωνεις που το βλεπουν ετσι, ειναι επιλογη σου, αλλα σε αγνοουν αυτοι που ασχολουνται σοβαρα και συνηθως και  επαγγελματικα με το θεμα των επενδυσεων.

Είναι σπάνιο; Είναι όσο σπάνιο είναι να καταγράψεις κάποιον να λέει την προπαίδεια σε 0,5 sec: δηλαδή 1.000.000 ανθρώπους να λένε ταυτόχρονα από 1 γράμμα της κάθε λέξης, του κάθε ψηφίου. Συμφωνώ, αλλά ποιο το νόημα;

Η λογική που χρησιμοποιείς είναι του τύπου: "ο ήλιος είναι κίτρινος, το καναρίνι είναι κίτρινο, άρα ο ήλιος είναι καναρίνι". Το ότι με τον χρυσό έχον 1,2 κοινά και εκταοντάδες διαφορές δεν τα κάνει ίδια σε καμία περίπτωση.

Ο "ψηφιακός χρυσός" πώς ορίζεται; Δώσε μου έναν ορισμό, γιατί όπως σου ξαναέγραψα: ο χρυσός έχει αξία γιατί περα από ανταλλακτικό μέσο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν οτιδήποτε θα γεμίσει τα πορτοφόλια τους, όχι αναγκατσικά γιατί αξίζει, αλλά γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει.

Δε θα ξαναγράψω για τη χρσιμότητα του χρυσού... Θεωρώ ότι το κατάλαβες... Για τα παιδάκια συμφωνώ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται και προφανώς με νοιάζει, αλλά να θυμίσω ότι τον χρυσό εσύ τον έβαλες στην κουβέντα για να τον παραλληλίσεις με το btc. Εγώ ρώτησα τί αντικατοπτρίζει το btc, πέρα από σπατάλη ενεργειας και πόρων;

Οι αγορές ασχολούνται και με τα χρηματιστήρια γιατί κάποιοι πλουτίζουν, όμως ούτε αυτά παράγουν κάτι. Δεν θέλω να με πείσεις με το ζόρι. Έχω όλη την καλή διάθεση να πειστώ με επιχειρήματα. Σου έφερα κάποιες σκέψεις και δε μου απάντησες πάνω σε αυτές, αλλά μου ανέπτυξες τις δικές σου. Στις οποίες σου απάντησα, αλλά αντί να απαντήσεις στις δικές μου θέσεις ξαναπαράθεσες δικές σου.

Έθεσα ένα απλό ερώτημα: τί αντικατοπτρίζει ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ένα btc; Από που προκύπτει η πραγματική του αξία, ώστε να αποτελέσει μέσο συναλλαγής; 

35 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Σου εχουμε ηδη επιχειρηματολογησει για το αντιθετο, ποσες φορες θες να σου τα ξαναπουμε; Το btc αντιμετωπιζεται ως ψηφιακος χρυσος απο τους επενδυτες και τις αγορες.

Ουτε ο χρυσος παραγει εργο πλην ελαχιστου ποσοστου του (αλλα ελαχιστου) που χρησιμοποιειται σαν πρωτη υλη. Ο υπολοιπος βρισκεται αποθηκευμενος και ειναι πρακτικα ΑΧΡΗΣΤΟΣ. Αλλα εχει τεραστια αξια. Λυσε στο κεφαλι σου την απορια "πώς ο χρυσος εχει τοσο μεγαλη αξια αφου παραμενει αποθηκευμενος και δεν χρησιμοποιειται πουθενα" και θα εισαι μισο βημα πιο κοντα στην αληθεια και για το btc...

Δώσε μου ένα ορισμό του "ψηφιακού χρυσού". Τί είναι και από που πηγάζει η αξία του;

Αν προσπαθείς να μου αποδείξεις την αξία του btc βασιζόμενος στο ποσοστό χρυσού που μένει προσωρινά άχρηστος, τότε μου λες ότι είναι άχρηστο;...

Εκτός αυτού, ο χρυσός που δεν χρησιμοποιείται ΔΕΝ είναι άχρηστος. Είναι μία πρώτη ύλη που ΜΠΟΡΕΙ να χρησιμοπποιηθεί ανά πάσα στιγμή, όταν γίνει αναγκαίο. Το btc σε τί χρήσιμο, για την ανθρωπότητα, μπορεί να μετατρέψει την χρήση των πόρων παραγωγής του;

Προφανώς και δεν μου απαντήσατε σε αυτά που ρώτησα εξαρχής, γι αυτό και συνεχίζω να ρωτάω.

32 λεπτά πριν, icenex είπε

Σου απαντησα δεν χρειαζεται να το σκεφτεσαι παραδοσιακα δεν συγκρινεται με αυτα που μου αναφερες.Ειναι πιο πολυ τιτλος ιδιοκτησιας που οσο περναει ο καιρος παιρνει αξια για τους λογους που ανεφερα.

Σκεψου οτι ειναι ψηφιακος χρυσος αποθηκευεις αξια και μπορεις να τον μεταφερεις σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου.Επισης αν δεν ειναι χρησιμο να εχεις εσυ ολες σου τις οικονομιες στο χερι σου να τις πας οπου θες 24 ωρες το 24ωρο, καθε μερα του χρονου χωρις αργιες μεσα σε 1 λεπτο σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου με ιδια χρεωση ειτε ειναι 1000 ευρω ειτε 1 δις ενω αντιστοιχα θα περιμενες 2 μερες μεχρι να φτασει το εμβασμα την τραπεζα και να πληρωσεις διαφορετικες προμηθειες, ε τοτε δεν ξερω τι αλλο μπορει να θεωρει καποιος χρησιμο.

Μεσα σε ολο αυτο βαλε οτι η τραπεζα θα ζητουσε εξηγησεις αν εκανες καποιο μεγαλο ποσον μεταφορα και θα ειχε πολυ περισσοτερες προμηθειες σε σχεση με το τι θα δωσεις στα κρυπτος.Περα απο αυτο οι τραπεζες ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να σου πουν εχουμε καπιταλ κοντρολς και δεν μπορεις να παρεις τα λεφτα σου η θα παρεις οσο σου λεμε εμεις.Ενω με τα btc ειναι σαν να εχεις ενα πορτοφολι που εσυ εισαι ο πραγματικος κατοχος ενω στην τραπεζα δεν εισαι, ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να γινει το οτιδηποτε και να μην μπορεις να παρεις τα λεφτα σου. η απλα να σου τραβανε λεφτα απο το λογαριασμο σου με το ετσι θελω γιατι χρωστας στο κρατος και δεν τους νοιαζει αν εσυ θα βγαλεις το μηνα.Τα κρυπτος αυτο που προσφερουν ειναι οτι ενα πορτοφολι στην τσεπη σου απολυτη ελευθερια του μοχθου σου.

Εχουν αρκετες εφαρμογες στον πραγματικο κοσμο απλα δεν εχουν υιοθετηθει ακομη απλα πολλοι δεν εχουν κατσει να διαβασουν τις δυνατοτητες τους.

Όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας αντιπροσωπεύουν πραγματική, απτή αξία. Είτε σαν πρώτη ύλη, είτε σαν μέσα παραγωγής πλούτου, είτε σαν σύνολο έργου (πχ πνευματικά δικαιώματα). Το btc τί αντιπροσωπεύει;

Προφανώς και είμαι κατά των τραπεζών και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν, αλλά αν είναι να αντικατασταθούν θα πρέπει να γίνει με κάτι καλύτερο, όχι με κάποιο άλλο χειρότερο...

Προφανώς και είναι καλό που το btc δουλεύει εξωσυστημικά, αλλά έχει δημιουργήσει θέματα αρκετά και δείχνει να δουλεύει με τη λογική του χρηματιστηρίου: παραγωγή πλούτου χωρίς ουσιαστικό έργο.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Και το btc ειναι σπανιο και η τιμη ανεβαινει λογω της προσφορας/ζητηση. Ακριβως οπως και στο χρυσο δηλαδη.

Δευτερον, επιχειρηματολογεις για κατι απτο επειδη προφανως παραβλεπεις κατι που ηδη εγραψα και ισχυει: Οι επενδυτες βλεπουν το btc ως ψηφιακο χρυσο.  Φυσικα αξια στο asset χρυσος δεν δινει το γεγονος οτι μπορεις να τον...πιασεις, αλλα αλλες ιδιοτητες που εχει.

Για την ενεργεια τα γραψαμε ηδη. Και ο χρυσος θελει τεραστια ενεργεια να εξορυχθει, να επεξεργαστει κλπ. Συνεχιζει να παραμενει ψηλα στις προτιμησεις των επενδυτων , που ποσως τους ενδιαφερει αν θελει λιγη η πολλη ενεργεια ή αν χρησιμοποιουνται παιδακια (δε σε βλεπω να ανησυχεις ιδιαιτερα για αυτο το ακομα σημαντικοτερο θεμα , εσυ που για το btc εχεις γραψει 10 φορες για το θεμα ενεργειας...).

Αν τα παραπανω δεν τα κατανοεις, που δεν τα κατανοεις, προσεξε με λιγο: Δεν προσπαθω και δεν με ενδιαφερει να σε πεισω για το αν το btc εχει καποια σχεση με το χρυσο. Σε ενημερωνω πως το βλεπουν οι αγορες, αν τυχον ενδιαφερει εσενα να το μαθεις. Αν διαφωνεις που το βλεπουν ετσι, ειναι επιλογη σου, αλλα σε αγνοουν αυτοι που ασχολουνται σοβαρα και συνηθως και  επαγγελματικα με το θεμα των επενδυσεων.

 

Ανοητος , ανενημερωτος και ψεκασμενος ειναι αυτος που αγνοει το πως το βλεπουν μεγαλοι επενδυτικοι οικοι, αλλα εχει παρολα αυτα αποψη...

Ανοητος ειναι αυτος που το αντιμετωπιζει σαν τζογο, γιατι καταφανως δεν μπορει να διαχωρισει την εννοια του τζογου απο την εννοια της επενδυσης στο κεφαλι του. Κατι που δε θα κατσουμε να αναλυσουμε εδω.

Ανοητος ειναι εκεινος που ενω γνωριζει οτι το btc εχει ηδη χαρακτηριστει παρανομο απο τεραστιες οικονομιες σαν την Κινα κι εχει δει οτι δεν εχει γινει απολυτως τιποτα ως προς την αξια του, αναρωτιεται τι θα συμβει αν κανει το ιδιο η ΕΕ.

Κι ανοητος ειναι εκεινος που δεν βλεπει οτι οι ΗΠΑ μολις πριν λιγες μερες ενεκριναν ETF για το bitcoin, οτι οι ΗΠΑ εχουν εγκρινει τη συμμετοχη ανταλλακτηριου κρυπτονομισματων στο χρηματηστηριο τους κλπ, και προβαλλει επιχειρηματα τυπου οτι θα χαρακτηριστει παρανομο...

Οι επενδυτικοί οίκοι που φαλίρισαν χιλιάδες νοικοκυριά και προώθησαν τα συμφέροντα τους; Κάτι σαν τα golden boys που δίναν σπίτια σε άστεγους , διάλυσαν την παγκόσμια οικονομία και αντί να πάνε φυλακή απολαμβάνουν τα Bonus εκατοντάδων χιλιάδων δολλαριων; 

Ανοητος είναι εκείνος που νομίζει ότι θα γίνει εκατομμυριούχος επειδή επέλεξε σωστά και όχι από σπόντα. 
Η Κίνα τα εβγαλε παράνομα γιατί έχει παραγωγική οικονομία οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες εναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια αφού οι πολυεθνικές της κάνουν την παραγωγή outsource στην Κίνα Ινδία κτλ. Ψάχνει αγωνιωδώς να αντιστρέψει την κατάσταση. Και πάλι όμως δεν σου εξασφαλίζει κάτι.

Αν είχες βγάλει εκατομμύρια δεν θα ήσουν εδώ. Απλά ακούς ότι κάποιοι έβγαλαν και ανόητα πιστεύεις ότι θα βγάλεις και εσυ. Η απάντηση είναι αν είσαι τυχερός ίσως. Εκτός αν έχεις παραπάνω πληροφορίες από το 99% των “επενδυτών”.

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δεν θα είναι ανοδικό για παντα και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τις οικονομίες τους όπως στο ελληνικό χρηματιστήριο το 99;
πιστευεις ότι βρήκε η ανθρωπότητα τον τρόπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι; Ακόμα και αν βγάζαν όλοι λεφτά θα υπήρχε μετά τρελός πληθωρισμός κάτι που στον καπιταλισμό ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν εκτός αν βρουν τρόπο να το εκμεταλλευτούν υπέρ τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Wait... let me get this straight...

1. Αγοραζουμε bitcoin επειδή είναι πιο ασφαλές σε σχέση πχ με μια άλλη επένδυση; (γιατί αφού σε 6 μήνες η τιμή του ανεβοκατέβηκε 50%..τζόγο μου θυμίζει)

2. Αγοράζουμε bitcoin επειδή σε βάθος χρόνου είναι καλή επένδυση (το ίδιο είναι πχ να έχεις αγοράσει μετοχές πχ στο fb , twitter, TESLA ή πιο πρόσφατα στο Ζοοm...αλλά με αυτά βλέπεις κάποιες κινήσεις τεχνολογικές και επιχειρηματικές και κάπως μπορείς να κάνεις "κινήσεις" για να προστατέψεις τα χρήματα σου πχ πουλώντας κάτι και αγοράζοντας κάτι άλλο...στο bitcoin πως θα καταλάβεις ότι θα πέσει πχ σε μία εβδομάδα...αφού δεν ξέρεις ποιος και πόσο θα αγοράσει ή θα πουλήσει);

3. Αγοράζουμε bitcoin επειδή υπάρχει ανωνυμία; Στις επιχειρήσεις τις περισσότερες φορές γνωρίζουμε τον κάτοχο... και επίσης συνήθως ξέρουμε και το οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό status του...στο bitcoin πχ πως ξέρω ότι δεν το έχουν έμποροι ναρκωτικών ή όπλων ή οποιαδήποτε νόμιμη επιχείρηση που θέλει να το χειραγωγήσει βγάζοντας χρήματα για να τα επενδύσει στις εργασίες τις...όπως πχ ο Elon Mask πολύ πρόσφατα που ουσιαστικά είπε "θέλω να χρηματοδότήσω ένα project...αγοράζω τρελά ποσά bitcoin γιατί ...μπορώ...ανεβαίνει και το ξαναρίχνω στην τιμή που θέλω βγάζοντας στα χρήματα που ήθελα" πχ για να πάρω...λάστιχα (χαχα) στα Tesla και πάλι έχω τα λεφτά μου (αυτοδανεισμός;)...

4. Αγοράζουμε bitcoin ως χώρα για να ανεβάσουμε το επίπεδο των πολιτών μας; (that's a new by the way!!!)... πως η χώρα θα βγάλει λεφτά αν το bitcoin πχ πέσει απότομα... Εξαιρούνται οι χώρες με πλήρη αυτάρκεια που δεν εμπορεύονται με άλλες στο εξωτερικό ...ή εμπορεύονται μόνο με αυτές που δέχονται bitcoin...όμως πχ αν πέσεις πάνω σε ένα μονοπώλειο...πχ βλέπε προσφάτως ενέργεια(ουπς), ξυλεία, μετάλλευμα... τότε...αν αυτό δεν δέχεται bitcoin την πάτησε όλος ο λαός...ή αν δεν την πάτησε,... ο ενεργειακός προμηθευτής μπορεί να σου πάρει όσα bitcoin γουστάρει και να χειραγωγήσει την τιμή...παγκοσμίως στη συνέχεια...

5. Αγοράζουμε bitcoin για να αράζουμε και να δουλεύουν οι άλλοι; Mα...αν δεν επενδύσουμε σε εργασία...πως θα ανέβει το bitcoin; Ποιος θα το αγοράσει και με τι; Άρα κάποιοι πρέπει να δουλέυουν και να τους πληρώνουμε με bitcoin...αυτό είναι το ίδιο να δουλέυουν και να τους δίνουμε μετοχές από μια επιχείρηση...

6. Αγοράζουμε bitcoin γιατί - όπως διάβασα κάπου προηγουμένως - υπάρχουν συγκεκριμένα αποθέματα bitcoin σε αντίθεση πχ με τις ΗΠΑ που τυπώνουν χρήμα και αυξάνουν τον πληθωρισμό...όμως κάποιος άλλος είπε ότι οι τιμές στις κάρτες γραφικών αυξήθηκαν λόγω του mining...που σημαίνει παραγωγή νέου bitcoin από το ...τίποτα; ...αλλιώς αν κάποιος κερδίζει και η ποσότητα είναι σταθερή κάπου κάποιος χάνει...δεν γίνεται όλοι να κερδίζουν...γίνεται πώς; ΥΓ συμφέρει τώρα το mining με τις αυξημένες ενεργειακές τιμές; και αν το κάνουμε "κλέβωντας" ρεύμα, δεν είναι το ίδιο σαν να κλέβουμε από τον διπλανό μας που το πληρώνει;

7. Αγοράζουμε bitcoin γιατί είναι ανεξάρτητο από τις τράπεζες και δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από το χρηματοοικονομικό σύστημα...και γραφει το άρθρο: "το ντεμπούτο του «ProShares Bitcoin Strategy ETF»στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης"... Άρα σύμφωνα με τους κατόχους και υποστηρικτές του Bitcoin, αφού το crypto θα κυριαρχήσει...δεν υπάρχει τιποτα άλλο καλύτερο για επένδυση από αυτή την εισηγμένη στο χρηματιστήριο της ΝΥ...που είναι το σημαντικότερο προπύργιο του χρηματοοικονομικού συστήματος στο κόσμο...αλλά το bitcoin δεν θα υπάγεται στους "νόμους" της χρηματαγοράς...πως;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...

Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι πρόκειται για μια εύκολα χειραγωγίσιμη ψηφιακή μετοχή που δεν ξέρω αν είναι φούσκα ή όχι, αλλά θα εξυπηρετήσει πάλι τα ίδια με το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα...και τα ανταλλακτήρια ίσως ξεπεταχθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεπετάχθηκαν οι χρηματιστηριακές πριν λίγα χρόνια...αλλά ευτυχώς και δυστυχώς ο άνθρωπος ξεχνάει...είναι στη φύση του..(όπως και η απληστία...προσοχή λοιπόν)

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας αντιπροσωπεύουν πραγματική, απτή αξία. Είτε σαν πρώτη ύλη, είτε σαν μέσα παραγωγής πλούτου, είτε σαν σύνολο έργου (πχ πνευματικά δικαιώματα). Το btc τί αντιπροσωπεύει;

Και το ιντερνετ την δεκαετια του 90 δεν ηταν κατι ιδιαιτερο για κοιτα τωρα που βρισκεται ποσο κοστολογεις το ιντερνετ σαν δικτυο εχει τιμη η συνεχιζει να αποκταει αξια??..Και οι σελιδες που κοιταζουμε καθημερινα ειναι αυλες-δεδομενα αλλα εχουν αξια.Καποια κρυπτος θα αντικαταστησουν το τραπεζικο συστημα οπως το ξερουμε σημερα η τουλαχιστον αυτο λεγεται στην θεωρια εφοσον πλεον ζουμε σε μια ψηφιακη εποχη.Οσο νωρις το καταλαβουν καποιοι τοσο καλυτερα για αυτους.Δεν χρειαζεται να μπαινετε σε διαμαχες οποιος πιστευει σε κατι και θεωρει οτι εχει μελλον επενδυει νωρις για να θερισει τους καρπους στο μελλον.Ειναι απλο ρε παιδια ειναι μια επαναστατικη τεχνολογια οπως ηταν καποτε το ιντερνετ που θα δειξει το μελλον αν εχει λογο υπαρξης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, icenex είπε

Και το ιντερνετ την δεκαετια του 90 δεν ηταν κατι ιδιαιτερο για κοιτα τωρα που βρισκεται ποσο κοστολογεις το ιντερνετ σαν δικτυο εχει τιμη η συνεχιζει να αποκταει αξια??..Και οι σελιδες που κοιταζουμε καθημερινα ειναι αυλες-δεδομενα αλλα εχουν αξια.Καποια κρυπτος θα αντικαταστησουν το τραπεζικο συστημα οπως το ξερουμε σημερα η τουλαχιστον αυτο λεγεται στην θεωρια εφοσον πλεον ζουμε σε μια ψηφιακη εποχη.Οσο νωρις το καταλαβουν καποιοι τοσο καλυτερα για αυτους.Δεν χρειαζεται να μπαινετε σε διαμαχες οποιος πιστευει σε κατι και θεωρει οτι εχει μελλον επενδυει νωρις για να θερισει τους καρπους στο μελλον.Ειναι απλο ρε παιδια ειναι μια επαναστατικη τεχνολογια οπως ηταν καποτε το ιντερνετ που θα δειξει το μελλον αν εχει λογο υπαρξης.

Τί πιστεύεις ότι είναι το internet; Κάτι άυλο; Servers, καλώδια κτλ. τί είναι; Δεν υπάρχει το internet χωρίς αυτά. Άρα και δε μπορεις να το εξετάζεις χωρία αυτά.

Τα "άυλα" προγράμματα πατάνε πάνω σε πραγματικό hardware και παράγουν πραγματικό έργο: ιατρική, εμπόριο, μάθηση, ενημέρωση,ψυχαγωγία κτλ Πολλά χρήσιμα πράγματα για την ανθρωπότητα. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο με το btc.

Παρόλα αυτά, η ερώτηση παραμένει: που στηρίζεται η πραγματική αξία του btc; Στη σπατάλη ενέργειας και πόρων ή σε κάποιο χρήσιμο έργο;

Επιπλέον, πιστεύεις ότι το κεφάλαιο θα αφήσει κάποιο νόμισμα που δεν μπορεί να ελέγξει να κάνει κουμάντο στην αγορά, υπονομεύοντας την περιουσία τους σε συμβατικό νόμισμα;... Πολύ ρομαντικό σε βρίσκω...

Το τραπεζικό σύστημα ΔΕΝ θα αντικατασταθεί, γιατί κανένας και τίποτα, αυτή τη στγμή, αλλά και στα επόμενα χρόνια, δεν έχει τη δύναμη και τα μέσα να το κάνει.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Οι επενδυτικοί οίκοι που φαλίρισαν χιλιάδες νοικοκυριά και προώθησαν τα συμφέροντα τους; Κάτι σαν τα golden boys που δίναν σπίτια σε άστεγους , διάλυσαν την παγκόσμια οικονομία και αντί να πάνε φυλακή απολαμβάνουν τα Bonus εκατοντάδων χιλιάδων δολλαριων; 

Ανοητος είναι εκείνος που νομίζει ότι θα γίνει εκατομμυριούχος επειδή επέλεξε σωστά και όχι από σπόντα. 
Η Κίνα τα εβγαλε παράνομα γιατί έχει παραγωγική οικονομία οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες εναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια αφού οι πολυεθνικές της κάνουν την παραγωγή outsource στην Κίνα Ινδία κτλ. Ψάχνει αγωνιωδώς να αντιστρέψει την κατάσταση. Και πάλι όμως δεν σου εξασφαλίζει κάτι.

Αν είχες βγάλει εκατομμύρια δεν θα ήσουν εδώ. Απλά ακούς ότι κάποιοι έβγαλαν και ανόητα πιστεύεις ότι θα βγάλεις και εσυ. Η απάντηση είναι αν είσαι τυχερός ίσως. Εκτός αν έχεις παραπάνω πληροφορίες από το 99% των “επενδυτών”.

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δεν θα είναι ανοδικό για παντα και κάποιοι άνθρωποι θα χάσουν τις οικονομίες τους όπως στο ελληνικό χρηματιστήριο το 99;
πιστευεις ότι βρήκε η ανθρωπότητα τον τρόπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι; Ακόμα και αν βγάζαν όλοι λεφτά θα υπήρχε μετά τρελός πληθωρισμός κάτι που στον καπιταλισμό ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν εκτός αν βρουν τρόπο να το εκμεταλλευτούν υπέρ τους.

 

Εξαιρετικα αντεπιχειρηματα made in Greece. Μας λες λοιπον:

-Οτι οι επενδυτικοι οικοι που το αντιμετωπιζουν ως ψηφιακο χρυσο, ειναι ασχετοι επειδη στο παρελθον καποιοι αλλοι φαληρισαν, οποτε εσυ ξερεις καλυτερα απο εκεινους. Ενταξει.

-Οτι θα μηδενισει ετσι και φαει ban απο μια οικονομια σαν την ΕΕ. Αλλα παραλληλα οτι καμια σημασια δεν εχει που αυτο εχει ηδη συμβει με την Κινα και η αξια του δεν επεσε ουτε λιγο, αντιθετως συνεχισε να ανεβαινει.

-Οτι επισης δεν εχει σημασια αν το νομιμοποιει μια αλλη πανισχυρη οικονομια, απο τις ισχυροτερες οικονομιες του πλανητη σαν τις ΗΠΑ γιατι κι αυτες θα χρεοκωπησουν καποια στιγμη συμφωνα με τις εκτιμησεις σου.

-Οτι επειδη δεν ειμαι εκατομυριουχος, η αποψη σου ειναι σημαντικοτερη απο τη δικη μου. Βεβαια οταν σου προταθηκε το επιχειρημα των εκατομυριουχων (βλεπε επενδυτικοι οικοι), παλι το κατερριψες γιατι τη σημασια εχει που ειναι εκατμουριουχο...αφου μπορει και να φαληρισουν! :D

-Οτι επειδη το ελληνικο χρηματηστηριο ηταν φουσκα τοτε ειναι και το bitcoin, παρολο που 13 χρονια διαψευδεσαι απο την πορεια του και την αποδοχη του.

κλπ.

Επειδη δεν με ενδιαφερει να απαντησω στα παραπανω, οχι επειδη δε μπορω, αλλα γιατι οντως δεν με ενδιαφερει να απαντω σε προφανεστατες ανοησιες, ας κρινουν οσοι διαβαζουν το δεκαλογο ενος αρνητη...

Προσθετω στον παραπανω δεκαλογο ακομα ενα επιχειρημα που φιγουραρει απο εταιρο αρνητη εν ετει 2021, που προσπαθει να μας πεισει οτι επειδη ειναι άυλο , τοτε δεν εχει καμια απολυτως αξια. Εν ετει 2021 ξαναλεω. Δεν εχει δηλαδη καταλαβει οτι η βιομηχανικη επανασταση εχει περασει εδω και δεκαετιες κι οτι βρισκομαστε στην εποχη της ψηφιακης επαναστασης οπου προφανως τα περισσοτερα πραγματα/υπηρεσιες κλπ ειναι αυλα. Και επιμενει εδω και δεκα ποστ ο αρνητης αυτος, να τον πεισουμε για τη σημαντικοτητα και την ουσια του ψηφιακου κοσμου επειδη ο ιδιος την αρνειται και δεν την κατανοει.

Αναμεσα σε αλλα πανεμορφα που εγραψε, ειπε κιολας οτι το ιντερνετ δεν ειναι άυλο διοτι χρησιμοποιουνται λεει σερβερς και χαλκος για να υπαρχει. Αρα απο τον χαλκο και τα μεταλλα των σερβερ που αποτελουν υλη, καθοριζεται και η αξια του :D

(ενω για το δικτυο του bitcoin τι χρησιμοποιειται; )

Τους διαβαζεις, τους απολαμβανεις και τους αφηνεις στο σκοτος που συνειδητα επιλεγουν και που τους αξιζει να βρισκονται. Τοσο απλο.

 

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ethereum είπε

α ναι για αυτο χρεώνετε τις κηδείες χρυσάφι ?  απ την πολλη την τιμιότητα ε?  ε βεβαια πως θα βγουν τα σπιτια και τα χωραφια , εκμεταλλευόμενοι τον  πονο του αλλου στην πιο ευαίσθητη στιγμη της ζωής του , αυτη της απωλειας των αγαπημένων του προσωπων

Δουλεύουν με το γνωστό σύστημα, κάνω 15 δουλειές το μήνα και κόβω νόμιμη απόδειξη για 5 (και αν).

Κλασσική ελληνική τακτική, χτίζεις πολλά σπίτια και παίρνεις και πολλά χωράφια έτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εξαιρετικα αντεπιχειρηματα made in Greece. Μας λες λοιπον:

-Οτι οι επενδυτικοι οικοι που το αντιμετωπιζουν ως ψηφιακο χρυσο, ειναι ασχετοι επειδη στο παρελθον καποιοι φαληρισαν και προφανως εσυ ξερεις καλυτερα απο εκεινους. Ενταξει.

-Οτι θα μηδενισει ετσι και φαει ban απο μια ισχυρη οικονομια . Δεν εχει σημασια που ηδη εχει γινει ban απο ισχυρη οικονομια και δεν εγινε το παραμικρο με την αξια του

-Οτι δεν εχει σημασια αν το νομιμοποιει μια αλλη πανισχυρη οικονομια, απο τις ισχυροτερες οικονομιες του πλανητη σαν τις ΗΠΑ γιατι κι αυτες θα χρεοκωπησουν καποια στιγμη. Σημασια εχει τι θα κανει η ΕΕ μονο.

-Οτι επειδη δεν ειμαι εκατομυριουχος, η αποψη σου ειναι σημαντικοτερη απο τη δικη μου.

-Οτι επειδη το ελληνικο χρηματηστηριο ηταν φουσκα τοτε ειναι και το bitcoin

κλπ.

Επειδη δεν με ενδιαφερει να απαντησω στα παραπανω, οχι επειδη δε μπορω, αλλα γιατι οντως δεν με ενδιαφερει να απαντω σε προφανεστατες ανοησιες, ας κρινουν οσοι διαβαζουν το δεκαλογο ενος αρνητη...

 

Πρσωπικά πιστεύω ότι ήρθε για να μείνει για χρόνια. Η μορφή του μπορεί να αλλάξει μελλοντικά, αλλά θα υπάρχει. 

Μέχρι στιγμής δείχνει να λειτουργεί όπως το χρηματιστήριο: παράγεται πλούτος, χωρίς έργο και κάποιοι κερδίζουν. Ξοδεύεται χρήμα και μεγάλο πλήθος εργατοωρών για το τίποτα. Τουλάχιστον όχι κάτι χρήσιμο για την ανθρωπότητα.

Δεν είμαι κατά. Οτιδήποτε είναι εκτός του συστήματος των τραπεζών το συζητάω, αλλά το συγκεκριμένο (στη μορφή που είναι σήμερα) είναι εξίσου βλαβερο. Θα πρέπει να αλλάξει μορφή εξόρρυξης. Ας βρουν αλγόριθμο παραγωγής που θα δίνει αποτελέσματα χρήσιμα για την ανθρωπότητα και θα βάλω ακόμα και το smartwatch μου να το τρέξει...

Οι επενδυτές που αναφέρεις δεν έχουν κάνει κάτι χρήσιμο για την ανθρωπότητα έτσι κι αλλιώς... 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...