Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Σημειωσης προς καθε λογης φραπεδομαγκες της φακης. 

φουσκα ονομαζεται κατι αφου σκασει. Οχι πριν

αν σκάσει θα λέγεται σκασμένη φούσκα χαχαχα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Υποθεση εργασιας με πραγματικα δεδομενα:

Τελη Ιουλη το bitcoin ειχε $28000.

Aν τοτε ψωνιζες bitcoin με 250 ευρω και πουλαγες χθες στα $66000, σημερα θα αγοραζες μια τιμια RTX2060 ή μια τιμια GTX1660 Super.

Τελικο κοστος 250 ευρω.

Θα ήθελα αν γίνεται να μην παίζω χρηματιστήριο για να πάρω κάτι σε υπέρογκη τιμή αλλά να το πληρώνω όσο κάνει και να το παίρνω στην κανονική τιμή

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Nvidia και AMD φυσικά και κερδίζουν αφού όσες και να βγάλουν θα τις πουλήσουν άμεσα σε miners. Αερολογίες είναι ότι δεν ευθύνεται κατά 95% το mining για την έλλειψη και τις τιμές των καρτών γραφικών. Ρωτάω ξανά, με $5k BTC και $200 Eth, πέφτουν σε 1 μέρα μέσα οι τιμές των καρτών γραφικών σε MSRP ναι ή όχι;

95%? Από που προκύπτει αυτό; ΟΧΙ δεν πέφτουν σε μια μέρα οι κάρτες. Ξεκινόντας από τα βασικά, το να κάνεις Mining Bitcoin με GPU είναι κάπως όχι τόσο κερδοφόρο. Πριν ένα χρόνο που το bitcoin είχε 12κ οι ελλείψεις καρτών είχαν ήδη να εμφανίζονται, (μαζί με την έλλειψη σε χαρτί υγείας. )Όταν η παγκόσμια παραγωγή chip βασίζεται σε δύο εργοστάσια, ενα της TSMC και ένα ακόμα της Samsung, με την όλη ζήτηση να χτυπάει κόκκινο, δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί η ζήτηση. Εδώ μέχρι και αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν παραγωγή για τον ίδιο λόγο.... και εκεί το Mining φταίει; 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε φιλαράκο μην πουλάς παπά να πούμε, το 2017-18 που γινόταν τα ίδια είχε κοροναϊό δηλαδή; Τι είμαστε, τίποτα χτεσινοί από το Διαβολίτσι να μας λες ότι δεν γίνεται BTC mining στις κάρτες; Στο ETH και σε άλλα alts γίνεται αλλά η τιμή αυτών (όπως και όλων των κρύπτο) καθορίζεται από το BTC, αν κρασάρει στα 5-10k ανάλογο crash θα φάνε και τα υπόλοιπα

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Θα ήθελα αν γίνεται να μην παίζω χρηματιστήριο για να πάρω κάτι σε υπέρογκη τιμή αλλά να το πληρώνω όσο κάνει και να το παίρνω στην κανονική τιμή

Προφανως και δεν προτρεπω κανεναν να τζογαρει στο btc (αν το βλεπει σαν τζογο-που δεν ειναι).

Αυτο που λεω ειναι με απλο τροπο/παραδειγμα το παρακατω:

Το btc ειναι trend και γνωριζει ολοενα και μεγαλυτερη αποδοχη, συνεπως, μεχρι στιγμης ανεβαζει σταθερα την αξια του. Ετσι οι καρτες γινονται περιζητητες για το mining κι ετσι ανεβαζουν κι αυτες την αξια τους κι ετσι δυσκολευεστε εσεις να αγορασετε καρτες.

Για σκεφτειτε το ομως λιγο πιο απλα. Τι θα γινοταν αν ακολουθουσατε απλα το trend του btc? Τιποτα παραπανω απο το μετα απο λιγους μηνες να ειχατε υπερδιπλασιασει το αρχικο σας ποσο και να παρετε τη καρτα γραφικων που θελατε σε ενα πολυ λογικο κοστος.

Αυτο ακριβως κανουν και πολλοι απο αυτους που επενδυουν στο btc βλεποντας το ως ψηφιακο χρυσο: Αμυνα απεναντι στον πληθωρισμο και την ακριβεια.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Haha πως εμφανίστηκαν οι fans... αλλά ρίξτε μια ματιά στην τιμή, 66κ ήταν πριν 2 μέρες. Τώρα πάει 59κ και όπως πάει απο βδομάδα θα είναι 45-49κ.

Κλασικά, κάθε τρεις και λίγο βγαίνει κάποιος λέει κάτι για να κάνει manipulate την αξία του... το χουμε μάθει το παιχνίδι...

Μην κρυφτείς όταν πάει 100κ

• Like 5
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Μιας που ειχε γινει και μεγαλη συζητηση στο αντοιστοιχο thread, να πουμε με την ευκαιρια οτι πχ το Ελ Σαλβαδορ διπλασιασε μεσα σε 3 μηνες το ΑΕΠ του. Εκεινοι που δε το δανειζαν επειδη εκανε ανοιγμα στο bitcoin, πλεον τρεχουν να το δανεισουν διοτι βλεπουν πως διαθετει ενα πανισχυρο asset στο χαρτοφυλακιο του. Αυτα εν αναμονη παντα των ειδικων του ινσομνια που θα σπευσουν να μας πουν για τη φουσκα του bitcoin που μας λενε εδω και 11 χρονια ειδικα σε καθε πτωση της ταξεως του 5%, ή σε καθε επαναλαμβανομενη μπαρουφα που θα κυκλοφορησει ως "νεο" πχ περι ban Κινας κλπ.  Και το bitcoin να τραβαει ολο πιο πανω εντωμεταξυ...

ΥΓ> Πριν 3 μηνες ειχε $28000 με τους γνωστους αρνητες να λενε οτι παει για $5000 μετα απο τις πολυ εγκυρες ερευνες και γνωσεις τους επι του θεματος. Τωρα που εφτασε τις $66000, λογικο να μπουνε εδω να γραψουνε το μακρυ τους και το κοντο τους διοτι οσο να ειναι, σκληρο να βλεπεις αποδοσεις ανω του 100% μεσα σε 3 μηνες κι εσυ συνειδητα να καθεσαι στην απεξω με τα τιμια 0,2% επιτοκια των τραπεζων και τον πληθωρισμο/αυξησεις τιμων κλπ. Θελει συμφιλιωση με τον εαυτο σου...Δεν αντεχεται!

μαλλον εισαι απο αυτους που κλεβουν την ΔΕΗ (και ειναι πολλοι)

By the way στα παπακια μου και να παει 100.000$ το 1 

Μια κηδεια κανω και βγαζω οσα βγαζουν 5 μισθωτοι, και δουλευουν αλλοι στο σημερα για ΜΕΝΑ !!!

Δημοσ.

Δεν είμαι έμπορος και δεν πουλάω παπάδες.

Δεύτερον μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου, προς όφελος σου όπως έκανες και πριν. ΔΕΝ είπα ότι δεν γίνεται βιτκοιν μινινγ με GPU, είπα ότι δεν είναι τοσο αποδοτικό. Δεν θα ξαναλέω τα ίδια δύο φορές, διάβαζε καλύτερα αυτά που γράφω.

Δεν ξέρω εάν είσαι από το Διαβολίτσι, ή το κωλοκοτρονίτσι και την Ανω Ραχούλα και το Δεξί μποστάνι, η καταγωγή δεν σχετίζεται με την γνώση και τις απόψεις. Το κόλλημα σε απόψεις που δεν είναι απόλυτες είναι το πρόβλημα. Για άλλη μια φορά ξαναλέω ότι δεν ευθύνεται *ΜΟΝΟ* το μινινγ για όλο αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος

Με τα λοκνταούν όλοι αγοράζανε είδη τεχνολογίας δίχως αύριο, παραγωγή στα τάρταρα, να πως πήγαν οι τιμές στο άπειρο και ακόμα παραπέρα.

Το να κατηγορείς με τόσο μένος το μινινκ και τα κρυπτό δηλώνει ότι μάλλον είσαι από τους ανθρώπους που χάσανε το τρένο και κλαίνε σκυφτοί στην γωνία ψάχνοντας παρηγοριά.

Δεν απαντάς σε κανένα από αυτά που σου λέω, έχεις μια γνώμη η οποία είναι μπετόν αρμέ και ότι στοιχεία και να σου παρουσιάσω δεν τα αποδέχεσαι. Δεν θα ασχοληθώ άλλο. Εάν αυτά πιστευείς και σε ικανοποιούν μπράβο σου, τα σέβη μου.

Εγώ ευχαριστώ το βιτκοιν για την ευγενική χορηγία για το σπίτι που αγόρασα και το εθερ για το Audi A1 sline.

Τα υπόλοιπα μου ακούγονται βουητό στα αυτια. Φιλάκια.

4 λεπτά πριν, PeggyV είπε

Μια κηδεια κανω και βγαζω οσα βγαζουν 5 μισθωτοι, και δουλευουν αλλοι στο σημερα για ΜΕΝΑ !!!

Το RavenCoin Πρέπει να ναι το αγαπημένο σου :D

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνωσεις για να καταλάβεις οτι το Bitcoin θα φτασει τα 100k 

Επεξ/σία από ethereum
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, PeggyV είπε

Γιατι να κλεψει τη ΔΕΗ, για να κανει mining? Γιατι η ενασχοληση με τα crypto σημαινει απαραιτητα mining? Εδω και πολλα χρονια οχι.

Πληροφοριες οπως το ποσα βγαζεις και με ποιον τροπο ουτε το thread αφορουν ουτε ειναι προφανες γιατι νοιωθεις την αναγκη να το μοιραστεις.

8 λεπτά πριν, venom248 είπε

Δεν είμαι έμπορος και δεν πουλάω παπάδες.

Δεύτερον μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου, προς όφελος σου όπως έκανες και πριν. ΔΕΝ είπα ότι δεν γίνεται βιτκοιν μινινγ με GPU, είπα ότι δεν είναι τοσο αποδοτικό. Δεν θα ξαναλέω τα ίδια δύο φορές, διάβαζε καλύτερα αυτά που γράφω.

Βασικα, εχω την εντυπωση οτι ΟΝΤΩΣ δεν γινεται πλεον mining bitcoin με GPU. Καποια στιγμη τα γνωστα mining software που υποστηριζαν GPU & ASIC κανανε drop τα GPU γιατι δεν ειχε νοημα ουτε τυπικα να το υποστηριζουν. Αυτα γυρω στο 2015 περιπου οπου ηδη ειχα σταματησει να ασχολουμαι με το btc mining.

Τωρα αν καποιος εχει καμια αρχαια εκδοση που δουλευει ακομα η καποια κυκλοφορησαν αργοτερα που το υποστηριζουν για οποιοδηποτε λογο δεν ξερω.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν μας πεταξουν μια χουφτα μπιτκοινς για να παρουν ενα διαμερισμα με τους κοπους μιας ζωης με καθρεφτακια κ χαρτακια πανινι που εχουν βγαλει απο το χρηματιστηριο κ ενα μηχανημα σαν τοστιερα,

αυτοι θα γλεντανε στα κοτερα κ τις βιλες κ εσυ θα παρεις τα 3 κρυπτονομισματα

κανενας λογος ανησυχιας

Επεξ/σία από peiraiask

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...