Προς το περιεχόμενο

Δικαιολογηση τεκμηριου αυτοκινητου χωρις εισοδημα

Karamol3golas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Jiakometi said:

Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά, αλλά σημείωσε ότι δεν έχει κάνει μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Η.Β. 
Η μεταφορά των χρημάτων εδώ και η αποφυγή διπλής φορολόγησης θα ήταν δυνατή από την στιγμή που η φορολογική του κατοικία ήταν το Η.Β. 
Αλλά είναι η Ελλάδα.

Νομίζω πως έχεις μπερδευτεί λίγο, πως γίνεται η φορολογική κατοικία κάποιου να είναι Ελλάδα αλλά να φορολογείται UK?

Πάντως αυτό που έγραψε ήταν το ότι δεν έχει κάνει μεταφορά φορολογικής κατοικίας, και όχι ότι δεν έχει κάνει μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Η.Β.

Επίσης εκπλήξεις με τον τρόπο που νομίζεις όχι, δεν πρόκειται να έχει, και αυτό γιατί όπως είπα επειδή ο φόρος βγαίνει άμεσα τη στιγμή που κάνεις τη δήλωση με βάση το τι έχεις δηλώσει.

Επεξ/σία από Joshua21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολυ χρησιμα τα ποστ σας και ευχαριστω ειλικρινα ,

Βασικα το σιγουρο λαθος ειναι οτι δεν εκανα μεταφορα φορολογικης κατοικιας , αλλα πιστεψε με το ξεκινησα και μολις το ειδα την διαδικασια το παρατησα καθως ητανε εξωπραγματικη .

Τωρα η εταιρεια μου ειναι στο UK πληρωνω φορο κανονικα και λογιστη που τρεχει την κατασταση ,το αυτοκινητο θα μπει και θα αγορασθει με λεφτα της εταιρειας , αλλα λογω στο οτι το HB ειναι εκτος ΕΕ, θα εχω προβλημα στην μετακινηση μου με UK νουμερα καθως οι περισοτερες δουλειες τωρα ειναι εντως ΕΕ , τωρα ειμαι Σουηδια για παραδειγμα .

Για αυτο το σκεφτομουνα να το αγορασω απο Γερμανια με UK συνναλαγη , και να το κατεβασω Ελλαδα που εχω και το αλλο σπιτι μου για να μπορω να το χρησιμοποιω .

Δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω γιατι τοσο ντορος με την αγορα ενος συμβατικου αυτοκινητου , και τεκμηριο και αλλα φορολογικα restrictions , οταν για παραδειγμα στην Αγγλια που ζουσα για 8 χρονια , μπορουσα να ειχα ακομα και 3 αυτοκινητα στο ονομα μου διχως καμια επιβαρυνση .

το ιδιο συμβαινει και στην Σουηδια που ειμαι τωρα , κανενας ελεγχος σε αυτα .

τωρα υπαρχουνε δυο νομιζω λυσεις , η το κατεβαζω και το κανω μεταβιβαση σε συγγενικο προσωπο , η λογω παλι αλλαγης βασης το αγορασω απο Σουηδια με EE πινακιδες και ελευθερη μετακινηση στην Ευρωπη παλι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gbak είπε

Δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω γιατι τοσο ντορος με την αγορα ενος συμβατικου αυτοκινητου , και τεκμηριο και αλλα φορολογικα restrictions , οταν για παραδειγμα στην Αγγλια που ζουσα για 8 χρονια , μπορουσα να ειχα ακομα και 3 αυτοκινητα στο ονομα μου διχως καμια επιβαρυνση .

Γιατί το Ελληνικό "κράτος" έχει διαχρονικά νοοτροπία κλεφτοκοτά. Γιατί το ΙΧ βάζει παραδάκι στα ταμεία. Γιατί ένας απίθανος τύπος που εξελέγη πριν 5 χρόνια τάζοντας παπάδες, μεταξύ των οποίων κατάργηση των "αναχρονιστικών τεκμηρίων", 5 χρόνια μετά όχι απλά δεν κατήργησε τίποτα, πρόσθεσε κι άλλα ακόμα πιο άδικα και τελείως αδιανόητα "τεκμήρια" και πήγαν μάλιστα και τον ξαναψήφισαν αντί να τον έχουν κρεμάσει στο τσιγκέλι για τα παραμύθια που πούλησε και συνεχίζει να πουλάει. Από το αρχικό σου ποστ πάντως ούτε εγώ είχα καταλάβει τι εννοείς με τη φορολογική σου κατοικία. Θεώρησα ότι την είχες στο UK... Μα καλά δουλεύεις χρόνια εκεί και διατηρείς ακόμα φορολογική κατοικία εδώ στο μπάχαλο; Η επόμενη σου κίνηση πρέπει να είναι να τη διώξεις από εδώ. Και κανένα αυτοκίνητο μην πάρεις για να κάθεται εδώ ανεξάρτητα από το τι γίνεται φορολογικά. Είσαι χαρακτηριστική περίπτωση που αξίζουν μισθώσεις τύπου Instacar εσύ. Γράφεσαι συνδρομητής και τους 1-2-3 μήνες που θα έρχεσαι Ελλάδα νοικιάζεις όποιο αυτοκίνητο σου αρέσει, ολοκαίνουργιο και χωρίς καμία έγνοια.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1

2 ώρες πριν, theopan είπε

Γιατί το Ελληνικό "κράτος" έχει διαχρονικά νοοτροπία κλεφτοκοτά. Γιατί το ΙΧ βάζει παραδάκι στα ταμεία. Γιατί ένας απίθανος τύπος που εξελέγη πριν 5 χρόνια τάζοντας παπάδες, μεταξύ των οποίων κατάργηση των "αναχρονιστικών τεκμηρίων", 5 χρόνια μετά όχι απλά δεν κατήργησε τίποτα, πρόσθεσε κι άλλα ακόμα πιο άδικα και τελείως αδιανόητα "τεκμήρια" και πήγαν μάλιστα και τον ξαναψήφισαν αντί να τον έχουν κρεμάσει στο τσιγκέλι για τα παραμύθια που πούλησε και συνεχίζει να πουλάει. Από το αρχικό σου ποστ πάντως ούτε εγώ είχα καταλάβει τι εννοείς με τη φορολογική σου κατοικία. Θεώρησα ότι την είχες στο UK... Μα καλά δουλεύεις χρόνια εκεί και διατηρείς ακόμα φορολογική κατοικία εδώ στο μπάχαλο; Η επόμενη σου κίνηση πρέπει να είναι να τη διώξεις από εδώ. Και κανένα αυτοκίνητο μην πάρεις για να κάθεται εδώ ανεξάρτητα από το τι γίνεται φορολογικά. Είσαι χαρακτηριστική περίπτωση που αξίζουν μισθώσεις τύπου Instacar εσύ. Γράφεσαι συνδρομητής και τους 1-2-3 μήνες που θα έρχεσαι Ελλάδα νοικιάζεις όποιο αυτοκίνητο σου αρέσει, ολοκαίνουργιο και χωρίς καμία έγνοια.

Έτσι ακριβως είναι φιλε όπως τα περιέγραψες , δεν έχεις καθόλου αδικο μάλλον δεν θα ασχοληθώ καν με το ενδεχόμενο αυτό  , θα κοιτάξω άλλo τρόπο και χωρα απόκτησης αυτοκίνητου , ναι διατηρώ ακόμα Ελλάδα φορολογική κατοικία  , γιατί αν δεις την διαδικασία που χρειάζεται από ελληνικής μεριάς θα εκπλαγείς , μάλλον το εχουνε κανει και αυτό επίτηδες για να σε αποτρέπουν ολοκληρωτικά . 

Καλησπερα, εγω εκανα αγορα αυτοκινητου περυσι 2300 ευρω. Εχει πανω απο 10 χρονια το αμαξι. Φετος θα κανω πρωτη φορα φορολ. Δηλωση, απλα δεν εχω κανενα εισοδημα, δεν θα εχω θεμα με ελεγχους ετσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, gbak είπε

Έτσι ακριβως είναι φιλε όπως τα περιέγραψες , δεν έχεις καθόλου αδικο μάλλον δεν θα ασχοληθώ καν με το ενδεχόμενο αυτό  , θα κοιτάξω άλλo τρόπο και χωρα απόκτησης αυτοκίνητου , ναι διατηρώ ακόμα Ελλάδα φορολογική κατοικία  , γιατί αν δεις την διαδικασία που χρειάζεται από ελληνικής μεριάς θα εκπλαγείς , μάλλον το εχουνε κανει και αυτό επίτηδες για να σε αποτρέπουν ολοκληρωτικά . 

Όποια και όσο δύσκολη κι αν είναι η διαδικασία επιβάλλεται μάλλον να την κάνεις. Την έχουν κάνει πάρα πολλοί άλλοι προφανώς μπορείς κι εσύ. Βρες ένα εξειδικευμένο ίσως λογιστικό γραφείο να σε καθοδηγήσει και να αναλάβει. Μπορεί να καταλήξει και να σε συμβουλεύσει και να μην το κάνεις στο τέλος -δεν ξέρω τι ιδιαιτερότητες μπορεί να έχεις ή τι "δεσμούς" με την Ελλάδα μπορεί να διατηρείς- αλλά πρέπει να το διερευνήσεις για να καταλήξεις. Έτσι στγο μιλητό και με απόψεις από ένα forum δεν βγαίνει τίποτα.

Επεξ/σία από theopan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...