andreaspA Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, Balrog είπε Έχω την εντύπωση ότι αν έχεις όχημα στην κατοχή σου με ποσοστό, πρέπει να ασφαλιστεί στο όνομα αυτού που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Συνεπώς, εάν π.χ. η μάνα σου δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, δεν μπορείς να της δώσεις το 90% για να επιβαρυνθεί αυτή με τα αναλογούντα τεκμήρια, αλλά τουλάχιστον το 50% ώστε να ασφαλιστεί σε εσένα. Ίσως ο Ανδρέας μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. δεν χρειαζεται να εχεις διπλωμα για να εχεις αυτοκινητο. Το αμαξι ειναι περιουσιακο στοιχειο. Το ασφαλιστηριο βγαινει παντα στο ονομα/ονοματα της αδειας κυκλοφοριας. Οτι ποσοστο και αν εχει ο καθενας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Οπότε με συνιδιοκτησία 10% ο γιός και 90% η μάνα, το ασφαλιστήριο θα βγει στο όνομα και των δύο και δεν υπάρχει πρόβλημα που η μάνα δεν θα έχει δίπλωμα οδηγησης. Άρα λάθος έκανα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Στις 4/2/2024 στις 11:14 ΜΜ, Balrog είπε Οπότε με συνιδιοκτησία 10% ο γιός και 90% η μάνα, το ασφαλιστήριο θα βγει στο όνομα και των δύο και δεν υπάρχει πρόβλημα που η μάνα δεν θα έχει δίπλωμα οδηγησης. Άρα λάθος έκανα. και 1% και 99% να ειναι, παλι το ασφαλιστηριο πρεπει να γραφει και τα δυο ονοματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Άρα είναι σίγουρο ότι μπορεί να ασφαλίσει κανείς το όχημά του χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης (για να το δίνει να οδηγούν τα παιδιά του, οι υπάλληλοί της εταιρείας κλπ). Μήπως όμως υπάρχει premium σε αυτή την περίπτωση; Στα online ασφαλιστήρια έχει πεδίο που ζητάει να του γράψεις πότε πήρες το δίπλωμα και νομίζω θέλουν να τους στείλεις και αντίγραφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 20 minutes ago, Balrog said: Άρα είναι σίγουρο ότι μπορεί να ασφαλίσει κανείς το όχημά του χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης (για να το δίνει να οδηγούν τα παιδιά του, οι υπάλληλοί της εταιρείας κλπ). Μήπως όμως υπάρχει premium σε αυτή την περίπτωση; Στα online ασφαλιστήρια έχει πεδίο που ζητάει να του γράψεις πότε πήρες το δίπλωμα και νομίζω θέλουν να τους στείλεις και αντίγραφο. Ναι, είναι σίγουρο ότι ένα όχημα μπορεί να ασφαλιστεί χωρίς ο ιδιοκτήτης του να έχει άδεια οδήγησης. Στις online ασφαλίσεις (και όχι μόνο) ζητάει να γράψεις ημερομηνία έκδοσης διπλώματος ή και ηλικία του κύριου οδηγού (δλδ αυτού που θα το οδηγεί συνήθως), όχι του ιδιοκτήτη, αυτό γίνεται για να υπολογιστεί το ύψος των ασφαλίστρων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Balrog είπε Άρα είναι σίγουρο ότι μπορεί να ασφαλίσει κανείς το όχημά του χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης Ο πατέρας μου έχει κάτι χωράφια αλλά επειδή δούλευε σαν δημόσιος υπάλληλος (τώρα έχει πάρει σύνταξη) είχε δηλώσει την μητέρα μου αγρότισσα. Επίσης είχε αγοράσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο τύπου κλούβας και το είχε δηλώσει στην μητέρα μου για να μπορέσει να δικαιολογήσει την κατοχή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Η μητέρα μου δεν έχει δίπλωμα, και μια χαρά είχε το αυτοκίνητο στο όνομά της, και το ασφάλιζε επίσης στο όνομά της. Απλώς το οδηγούσε ο πατέρας μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, Balrog είπε Άρα είναι σίγουρο ότι μπορεί να ασφαλίσει κανείς το όχημά του χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης (για να το δίνει να οδηγούν τα παιδιά του, οι υπάλληλοί της εταιρείας κλπ). Μήπως όμως υπάρχει premium σε αυτή την περίπτωση; Στα online ασφαλιστήρια έχει πεδίο που ζητάει να του γράψεις πότε πήρες το δίπλωμα και νομίζω θέλουν να τους στείλεις και αντίγραφο. ναι είναι .Γιατί αλλιώς θα πρέπει ο ιδιοκτήτης εταιρίας να έχει επαγγελματικό δίπλωμα για τα πχ φορτηγά που εχει η εταιρία του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Justelene235 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Καλημερα σας, Ειμαστε ενα ζευγαρι με δυο παιδια, εχουμε ενα βασικό αμαξι γραμμενο στο ονομα μου και η γυναικα μου εχει στο ονομα της ενα αυτοκινητο που δε το χρησιμοποιει η ιδια αλλα ο αδελφος της. Τι αντικτυπο εχει σε μας στη φορολογια? Οσον αφορα στο τεκμηριο Εχει καποιο αρνητικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου χρεώνεστε το τεκμήριο. Τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει αν δε ξέρει κι άλλες πληροφορίες. Μπορεί να μη σας επηρεάζει, μπορεί και να πληρώνετε επιπλέον φόρο λόγω αυτού του τεκμηρίου. Αν δηλαδή τα τεκμήρια ξεπερνάνε το εισόδημα σας και το αφορολόγητο 7 minutes ago, Justelene235 said: Καλημερα σας, Ειμαστε ενα ζευγαρι με δυο παιδια, εχουμε ενα βασικό αμαξι γραμμενο στο ονομα μου και η γυναικα μου εχει στο ονομα της ενα αυτοκινητο που δε το χρησιμοποιει η ιδια αλλα ο αδελφος της. Τι αντικτυπο εχει σε μας στη φορολογια? Οσον αφορα στο τεκμηριο Εχει καποιο αρνητικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbak Δημοσ. 8 Μαϊου Share Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μηπως γνωριζει κανενας πως θα δικαιολογησω 2λιτρο αμαξι στην ελλαδα με μηδενικη φορολογικη δηλωση ? καθως δουλευω και πληρωνω φορους στο UK , το αμαξι θα αγορασθει απο Γερμανια και θα εκτελωνιστει Ελλαδα . δεν εχω κανει μεταφορα φορολογικης κατοικιας . Επεξ/σία 8 Μαϊου από gbak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 12 ώρες πριν, gbak είπε Μηπως γνωριζει κανενας πως θα δικαιολογησω 2λιτρο αμαξι στην ελλαδα με μηδενικη φορολογικη δηλωση ? καθως δουλευω και πληρωνω φορους στο UK , το αμαξι θα αγορασθει απο Γερμανια και θα εκτελωνιστει Ελλαδα . δεν εχω κανει μεταφορα φορολογικης κατοικιας . Δεν χρειάζεται να «δικαιολογήσεις» κάτι…. Απλώς θα φορολογηθείς τεκμαρτά για την αγορά και την χρήση του πρώτου έτους, και με τη χρήση του οχήματος στα επόμενα έτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbak Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 56 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν χρειάζεται να «δικαιολογήσεις» κάτι…. Απλώς θα φορολογηθείς τεκμαρτά για την αγορά και την χρήση του πρώτου έτους, και με τη χρήση του οχήματος στα επόμενα έτη. Ωραιος , ευχαριστω 👍 ξερεις περιπου κοστος ? πρεπει να ρωτησω οπωσδηποτε λογιστη , απλα ελειπα πολλα χρονια και εχω χασει την μπαλα με τα φορολογικα εδω ειναι χαος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 8 ώρες πριν, gbak είπε Ωραιος , ευχαριστω 👍 ξερεις περιπου κοστος ? πρεπει να ρωτησω οπωσδηποτε λογιστη , απλα ελειπα πολλα χρονια και εχω χασει την μπαλα με τα φορολογικα εδω ειναι χαος . Θα πρέπει να μιλήσεις με τον λογιστή σου μια και το ύψος του τεκμηρίου και του φόρου, εξαρτάται από την τιμή αγοράς του οχήματος, (τεκμήριο κτήσης), και το κυβικά/φορολογήσιμους ίππους του οχήματος για το τεκμήριο χρήσης (πέραν του πρώτου έτους). Μίλησε με τον λογιστή σου σε κάθε περίπτωση μια και αν έχεις συστηματικά μηδέν εισόδημα και ξαφνικά κάνεις μια αγορά των 20.000 € (τυχαίο νούμερο), αυτό πλέον ίσως προκαλέσει έλεγχο, με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που γίνονται τώρα, με δυσάρεστα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 22 hours ago, gbak said: Μηπως γνωριζει κανενας πως θα δικαιολογησω 2λιτρο αμαξι στην ελλαδα με μηδενικη φορολογικη δηλωση ? καθως δουλευω και πληρωνω φορους στο UK , το αμαξι θα αγορασθει απο Γερμανια και θα εκτελωνιστει Ελλαδα . δεν εχω κανει μεταφορα φορολογικης κατοικιας . Για το τεκμήριο χρήσης δεν γνωρίζω, αλλά για να μην σε πιάσει το τεκμήριο αγοράς θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις ότι έφερες στην Ελλάδα τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω αυτοκινήτου. Ελλάδα και UK έχουν σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολόγησης, οπότε αν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί εκεί δεν θα πληρώσεις τίποτα εδώ. 21 minutes ago, Jiakometi said: αν έχεις συστηματικά μηδέν εισόδημα και ξαφνικά κάνεις μια αγορά των 20.000 € (τυχαίο νούμερο), αυτό πλέον ίσως προκαλέσει έλεγχο, με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που γίνονται τώρα, με δυσάρεστα αποτελέσματα. Το σύστημα δουλεύει διαφορετικά, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να γίνει, την ίδια στιγμή που κάνεις τη φορολογική σου δήλωση σε φορολογεί τεκμαρτά και σου βγάζει τον ανάλογο φόρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 9 Μαϊου Share Δημοσ. 9 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για το τεκμήριο χρήσης δεν γνωρίζω, αλλά για να μην σε πιάσει το τεκμήριο αγοράς θα πρέπει πρώτα να δηλώσεις ότι έφερες στην Ελλάδα τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω αυτοκινήτου. Ελλάδα και UK έχουν σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολόγησης, οπότε αν τα χρήματα αυτά έχουν φορολογηθεί εκεί δεν θα πληρώσεις τίποτα εδώ. Το σύστημα δουλεύει διαφορετικά, κανένας έλεγχος δεν πρόκειται να γίνει, την ίδια στιγμή που κάνεις τη φορολογική σου δήλωση σε φορολογεί τεκμαρτά και σου βγάζει τον ανάλογο φόρο. Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά, αλλά σημείωσε ότι δεν έχει κάνει μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο Η.Β. Η μεταφορά των χρημάτων εδώ και η αποφυγή διπλής φορολόγησης θα ήταν δυνατή από την στιγμή που η φορολογική του κατοικία ήταν το Η.Β. Αλλά είναι η Ελλάδα. Κοινώς … Άνεργος με μηδέν εισόδημα αγοράζει αυτοκίνητο …. Δεν είναι απαγορευτικό αλλά μπορεί να έχει και εκπλήξεις….. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα