1comment Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Nikoskast είπε Δεν μπορω άμα το πάρω από ιδιώτη να δηλώσω ουι το έχω πάρει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή για να το δικαιολογήσω ; Σίγουρα αν το πείτε μεταξύ σας (θα σου βάλω τόσα στην τράπεζα και τόσα στο χέρι) μπορείς να το κάνεις (δηλώνοντας μόνο το ποσό της τράπεζας). Από αντιπροσωπεία θα είναι πιο περίπλοκο γιατί δεν θα δεχτούν τέτοια συνεννόηση. Επίσης από επαγγελματική μάντρα μεταχειρισμένων μπορεί να δεχτούν κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από 1comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoskast Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, megapaixtaras είπε για τον φιλο που ρωτησε στην αρχη..μου ειχαν πει οταν ημουν και εγωσε τετοια θεση ,οτι μπορεις να το παρεις απο αντιπροσωπεια μεσω της χρηματοδοτησης της δικης της τραπεζας,νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι ετσι κατι γλυτωνεις στα τκεμηρια.αλλα μπορει να εχει αλλαξει αυτο,πανε πολλα χρονια,ας πει καποιος ειδικος.. τωρα αφου ετσι κιαλλιως θα πας φανταρος σε ενα χρονοα και ακομα σπουδαζεις τι το θες το αμαξι? θα λειπεις.βολεψουν με των γονιων σου,βρισκεις δουλεια μετα και αγοραζεις. nikos μια χαρα προχωρα,δεν εχεις θεμα οπως σου ειπαν. Έχω τελειώσει από φανταρικο … απλά δουλεύω και θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Σίγουρα αν το πείτε μεταξύ σας (θα σου βάλω τόσα στην τράπεζα και τόσα στο χέρι) μπορείς να το κάνεις (δηλώνοντας μόνο το ποσό της τράπεζας). Από αντιπροσωπεία θα είναι πιο περίπλοκο γιατί δεν θα δεχτούν τέτοια συνεννόηση. Επίσης από επαγγελματική μάντρα μεταχειρισμένων μπορεί να δεχτούν κάτι τέτοιο. Ποσά μπορω να του βάλω στην τράπεζα ας πουμε με τη φορολογική που κάνω για να μην έχω θέμα με εφορία ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου οχι για το αλλο παιδι ηταν η πρωτη παραγραφος,δεν αφορουσε εσενα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, Nikoskast είπε Δεν μπορω άμα το πάρω από ιδιώτη να δηλώσω ουι το έχω πάρει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή για να το δικαιολογήσω ; Αν το δεχτεί και αυτός φυσικά και μπορείς, αλλά χαμηλότερη τιμή σε λογικά πλαίσια, αν κάτι αξίζει 20k όπως λες δε μπορείτε να δηλώσετε ξέρω γω 1.000€, σε πιθανό έλεγχο πάλι θα έχεις πρόβλημα. Εκτός και αν είσαι σίγουρος πως δεν θα σε ελέγξουν ποτέ, οπότε μη βάλεις καν ποσό στον επίμαχο κωδικό στη φορολογική σου δήλωση. Το αυτοκίνητο πάντως (ο αριθμός κυκλοφορίας δλδ) θα είναι ήδη προσυμπληρωμένος στη φορολογική σου δήλωση. 3 ώρες πριν, Nikoskast είπε Ποσά μπορω να του βάλω στην τράπεζα ας πουμε με τη φορολογική που κάνω για να μην έχω θέμα με εφορία ; Σύμφωνα με όσα έχεις περιγράψει ως τώρα ούτε ένα χιλιάρικο, το τεκμήριο χρήσης του αυτοκινήτου μαζί με το ατομικό σου ίσα ίσα φτάνουν για να μην πληρώσεις φόρο. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει χρηματική δωρεά από γονέα σε τέκνο που είναι φορολόγητη μέχρι 800k, έτσι θα μπορέσεις να καλύψεις το τεκμήριο αγοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoskast Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αν το δεχτεί και αυτός φυσικά και μπορείς, αλλά χαμηλότερη τιμή σε λογικά πλαίσια, αν κάτι αξίζει 20k όπως λες δε μπορείτε να δηλώσετε ξέρω γω 1.000€, σε πιθανό έλεγχο πάλι θα έχεις πρόβλημα. Εκτός και αν είσαι σίγουρος πως δεν θα σε ελέγξουν ποτέ, οπότε μη βάλεις καν ποσό στον επίμαχο κωδικό στη φορολογική σου δήλωση. Το αυτοκίνητο πάντως (ο αριθμός κυκλοφορίας δλδ) θα είναι ήδη προσυμπληρωμένος στη φορολογική σου δήλωση. Σύμφωνα με όσα έχεις περιγράψει ως τώρα ούτε ένα χιλιάρικο, το τεκμήριο χρήσης του αυτοκινήτου μαζί με το ατομικό σου ίσα ίσα φτάνουν για να μην πληρώσεις φόρο. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει χρηματική δωρεά από γονέα σε τέκνο που είναι φορολόγητη μέχρι 800k, έτσι θα μπορέσεις να καλύψεις το τεκμήριο αγοράς. Δηλαδή σε φάση να τους δώσω εγώ τα χρήματα και αυτοί να κάνουν δωρεά υποτίθεται … Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 18 minutes ago, Nikoskast said: Δηλαδή σε φάση να τους δώσω εγώ τα χρήματα και αυτοί να κάνουν δωρεά υποτίθεται … Κάπως έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoskast Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Κάπως έτσι. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ !!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BrocasHelm Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Απλά στο κομμάτι δωρεά να έχεις υπόψη σου ότι είναι τεκμήριο για τον γονέα. Αν οι γονείς χρησιμοποιούν μόνο κάρτες τα τελευταία χρόνια δύσκολο να δικαιολογήσουν τα λεφτά αυτά. Αν τραβάνε μετρητά από το ΑΤΜ τα τελευταία 5 χρόνια πχ (aka ανάλωση κεφαλαίου καθώς και το στρώμα μια χαρά αποθηκεύει χρήματα), απλά θα πας με τον πατέρα σου τράπεζα με ένα πακέτο με τα 20 χιλιάρικα μετρητά, θα τα καταθέσει στον λογαριασμό του ο πατέρας σου και καπάκι μεταφορά στον δικό σου με αιτιολόγηση δωρεά γονέα τάδε προς τέκνο. Έτσι έχεις 20 μαύρα χιλιάρικα καθαρά πλέον για χρήση. Μην ξεχάσεις μετά να κάνεις και την δήλωση της δωρεάς μέσω gov και να την στείλεις στην τοπική ΔΟΥ με email, να είναι όλα τυπικά. Και στην φορολογική δήλωση την επόμενη χρονιά να δηλώσετε την δωρεά τόσο ο πατέρας σου όσο και εσύ. Γενικά με την παρούσα κυβέρνηση πολύ μαύρο χρήμα νομιμοποιείται στα γρήγορα με κόστος 0. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Το ωραίο είναι ότι σε διάφορα θέματα σχετικά με οικονομικά όταν λέμε κάποιοι ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα πολλοί διαφωνούν και λένε τα δικά τους. Και βλέπεις μετά κάποιους να ρωτάνε. . Έχω 1000€ εισόδημα το χρόνο, μπορώ να πάρω αυτοκίνητο 10000€; Οι 2 φορολογικές που έχω κάνει είναι 10000€, μπορώ να πάρω αυτοκίνητο 20000€; Άλλος άνεργος χωρίς εισόδημα ρωτάει πως θα δικαιολογήσει την αγορά. Δουλευομαστε όλοι μεταξύ μας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου φιλε δικιο εχεις αλλα αυτα ειναι μικρα ποσα..αλου ειναι το πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2 hours ago, Bitbit said: Το ωραίο είναι ότι σε διάφορα θέματα σχετικά με οικονομικά όταν λέμε κάποιοι ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα πολλοί διαφωνούν και λένε τα δικά τους. Και βλέπεις μετά κάποιους να ρωτάνε. . Έχω 1000€ εισόδημα το χρόνο, μπορώ να πάρω αυτοκίνητο 10000€; Οι 2 φορολογικές που έχω κάνει είναι 10000€, μπορώ να πάρω αυτοκίνητο 20000€; Άλλος άνεργος χωρίς εισόδημα ρωτάει πως θα δικαιολογήσει την αγορά. Δουλευομαστε όλοι μεταξύ μας Νομίζω υπερβάλλεις λίγο, δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα (φοροδιαφυγή) στην Ελλάδα, οι διαφωνίες συνήθως έχουν να κάνουν με το ποιοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 46 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε φιλε δικιο εχεις αλλα αυτα ειναι μικρα ποσα..αλου ειναι το πολυ. Ακομα δεν καταλαβαμε οτι αυτα τα μικρα οπως λες ειναι το προβλημα. Τα 20.000 επι 10.000.000 Ελληνες ειναι 200δις. Θες ανα οικογενεια 4μελη? 50δις. Αυτα ειναι τα πολλα λοιπον! και οχι 1-2-5-10 μυρια που εκανε φοροαποφυγη ενας πλουσιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) ναι αλλα εγω δεν το κανω οπως και πολλοι ελληνες.δεν το παιζω ,δεν ξερω να το κανω και δεν ασχολουμαι η' δεν μου εχει τυχει τετοια παρομοια περιπτωση.βασικα φροντιζω να ζω με οσα εχω,ουτε δανειο,ουτε πιστωτικη εχω. ειναι λαθος ο υπολογισμος σου γιατι καποιοι λιγοτεροι ευκαταστατοι κλεβουν τα πιο πολλα,αυτα που δεν κλεβουν οι πολλοι.αυτα που κλεβουν καποιοι κλαδοι επαγγελματιων ειναι μικρη ζημια μπροστα σαυτα που κλεβουν οι λιγοι. θυμαμαι οτι ειχαν ρωτησει ποση ειναι η φοροδιαφυγη τον υπουργο.και ειπε αυτο το νουμερο.και ποσα απο αυτα εχουν επιβεβαιωθει απο που και λεει ενα 10%,,τα υπολοιπα ΤΑΧ τα ψαχνουν.οποτε καταλαβαινεις οτι ενα τετοιο μικρο κλεψιματακι ποσο ειναι σε ποσοστο.αλλου ειναι τα λεφτα.. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου από megapaixtaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, andreaspA είπε εκανε φοροαποφυγη ενας πλουσιος Αχ και να 'τανε μόνο ένας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Balrog Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Έχω την εντύπωση ότι αν έχεις όχημα στην κατοχή σου με ποσοστό, πρέπει να ασφαλιστεί στο όνομα αυτού που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Συνεπώς, εάν π.χ. η μάνα σου δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, δεν μπορείς να της δώσεις το 90% για να επιβαρυνθεί αυτή με τα αναλογούντα τεκμήρια, αλλά τουλάχιστον το 50% ώστε να ασφαλιστεί σε εσένα. Ίσως ο Ανδρέας μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα