Bitbit Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, iliana_k19 είπε Μπορώ να αποκτήσω το αμάξι σε σχέση με την φορολογικη μου? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ! Μια παρανόηση που υπάρχει εδώ από πολλούς. Δε σε εμποδίζει κανείς να αποκτήσεις το αμάξι . Όποτε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ναι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω στην εφορία. Εγώ πριν χρόνια, σε αντίστοιχη περίπτωση με τη δική σου, έκανα την αγορά και απλά μου βγήκε επιπλέον φόρος. Τον πλήρωσα κι όλα καλά. Επειδή εδώ δε θα βγει άκρη όμως και είναι κρίμα να σου έρθει κανένα πακετακι +2000€, πήγαινε σε έναν λογιστή να σου πει. Μπορεί να συμφέρει το αυτοκίνητο να το έχεις μισό με κάποιον δικό σου. Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να μειώσεις ενδεχόμενο φόρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoskast Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Καλησπέρα !!! Είμαι 23 χρόνων και έιχα πρώτη φορολογική 4650€ …. Φέτος θα έχω γύρω στα 9000€ … θέλω να αγοράσω αμάξι με 20000€ 1500 κυβικά …. Δεν έχω κάτι στο όνομα παραμονο ένα μηχανάκι ;;;; Υπαρχει περίπτωση να μπορω να το αγοράσω κάπως ; Ευχαριστώ !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, Nikoskast είπε Καλησπέρα !!! Είμαι 23 χρόνων και έιχα πρώτη φορολογική 4650€ …. Φέτος θα έχω γύρω στα 9000€ … θέλω να αγοράσω αμάξι με 20000€ 1500 κυβικά …. Δεν έχω κάτι στο όνομα παραμονο ένα μηχανάκι ;;;; Υπαρχει περίπτωση να μπορω να το αγοράσω κάπως ; Ευχαριστώ !!! Ναι! Πας και το αγοραζεις. Μην ασχολεισαι παρα περα. Δεν ασχολειται κανεις με το ποθεν εσχες για αγορα αυτοκινητου. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
megapaixtaras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου για τον φιλο που ρωτησε στην αρχη..μου ειχαν πει οταν ημουν και εγωσε τετοια θεση ,οτι μπορεις να το παρεις απο αντιπροσωπεια μεσω της χρηματοδοτησης της δικης της τραπεζας,νομιζω αν θυμαμαι καλα οτι ετσι κατι γλυτωνεις στα τκεμηρια.αλλα μπορει να εχει αλλαξει αυτο,πανε πολλα χρονια,ας πει καποιος ειδικος.. τωρα αφου ετσι κιαλλιως θα πας φανταρος σε ενα χρονοα και ακομα σπουδαζεις τι το θες το αμαξι? θα λειπεις.βολεψουν με των γονιων σου,βρισκεις δουλεια μετα και αγοραζεις. nikos μια χαρα προχωρα,δεν εχεις θεμα οπως σου ειπαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 12 hours ago, Nikoskast said: Καλησπέρα !!! Είμαι 23 χρόνων και έιχα πρώτη φορολογική 4650€ …. Φέτος θα έχω γύρω στα 9000€ … θέλω να αγοράσω αμάξι με 20000€ 1500 κυβικά …. Δεν έχω κάτι στο όνομα παραμονο ένα μηχανάκι ;;;; Υπαρχει περίπτωση να μπορω να το αγοράσω κάπως ; Ευχαριστώ !!! Μιλάμε για καινούργιο από αντιπροσωπεία και μετρητοίς? Αν ναι τότε να το αγοράσεις μια χαρά μπορείς, όταν όμως κάνεις τη φορολογική δήλωση και δηλώσεις ότι το αγόρασες 20.000€, τότε σε αυτό το ποσό θα προστεθεί το ατομικό σου τεκμήριο (3.000€) συν το τεκμήριο χρήσης για το 2024 (5.300€ πες αν το αγοράσεις σήμερα), οπότε θα σου βγει αυτομάτως (δλδ χωρίς να ασχοληθεί κάποιος) να πληρώσεις φόρο για εισόδημα 28.300 και όχι για 9.000€. Εκτός και αν πριν την αγορά σου γίνει χρηματική δωρεά από γονέα σου, έτσι μπορείς να καλύψεις τα τεκμήρια και να μην πληρώσεις παραπάνω φόρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε και δηλώσεις ότι το αγόρασες 20.000€ δεν θα το δηλωσεις ποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 12 minutes ago, andreaspA said: δεν θα το δηλωσεις ποτε. Και αν τύχει να γίνει έλεγχος, θα καλύψεις εσύ τους φόρους και τα πρόστιμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/10/2021 στις 7:44 ΜΜ, Karamol3golas είπε Το να είναι στο όνομα κάποιου γονέα ενω το χρησιμοποιω εγω ποιά διαφορά έχει? Πραγματικό περιστατικό: Γνωρίζω μια κυρία που είχε ένα αυτοκίνητο στο όνομά της και επίσης το χρησιμοποιούσε και ο γιος της. Σε κάποια φάση ο γιος πήγε και παρκάρισε κάπου παράνομα και πήγε η αστυνομία και έγραψε το παράνομο πάρκινγκ. Από το αρχείο της αστυνομίας όμως είδαν οι αστυνομικοί ότι ήταν στο όνομα της μητέρας και έτσι έστειλαν το πρόστιμο σε αυτή, και επίσης της αφαίρεσαν το δίπλωμα, και έφαγε μεγάλη φρίκη γιατί πηγαινοερχόταν στην δουλειά της με το αυτοκίνητο και το χρειαζόταν. Με λίγα λόγια αν το αυτοκίνητο κάνει κάποια παρανομία, θα γράψουν αυτόν στου οποίου το όνομα είναι το αυτοκίνητο. Εγώ αυτό που θα πρότεινα θα ήταν να το αγοράσει κάποιος γονέας σου και μετά να στο μεταβιβάσει σε εσένα. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από gokuthelegend Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και αν τύχει να γίνει έλεγχος, θα καλύψεις εσύ τους φόρους και τα πρόστιμα? καθε φορα το ιδιο απαντας. Κανεις δεν το δηλωνει. Μονο εσυ καιγεσαι με αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 13 minutes ago, andreaspA said: καθε φορα το ιδιο απαντας. Κανεις δεν το δηλωνει. Μονο εσυ καιγεσαι με αυτο. Εσύ όμως ποτέ δεν έχεις απαντήσει αν σε περίπτωση ελέγχου θα καλύψεις εσύ τους φόρους και τα πρόστιμα. Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία το δηλώνει κανονικά, μόνο εσύ υποστηρίζεις ότι δεν το δηλώνει κανείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εσύ όμως ποτέ δεν έχεις απαντήσει αν σε περίπτωση ελέγχου θα καλύψεις εσύ τους φόρους και τα πρόστιμα. Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία το δηλώνει κανονικά, μόνο εσύ υποστηρίζεις ότι δεν το δηλώνει κανείς. δεν απαντω σε χαζομαρες. Ας ρωτησει τον λογιστη του λοιπον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 6 minutes ago, andreaspA said: δεν απαντω σε χαζομαρες. Πόσο προβλέψιμος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, andreaspA είπε καθε φορα το ιδιο απαντας. Κανεις δεν το δηλωνει. Μονο εσυ καιγεσαι με αυτο. Μπορείς να μην το δηλώσεις ή να δηλώσεις μικρότερο ποσό (αγοράς); Ενδιαφέρον. Πάντως δεν ακούγεται παράλογο αφού αν δεν έχει κοπεί τιμολόγιο (που θα ενημέρωνε αυτόματα την εφορία για τη συναλλαγή), με απλή απόδειξη πώλησης προς ιδιώτη, δεν βλέπω κάποιο τρόπο ώστε να μπορεί να τσεκάρει η εφορία αν το ποσό που μπήκε στη δήλωση ήταν ή όχι το σωστό. Μόνο σε έλεγχο των τραπ. λογ/σμων που θα φανεί η συναλλαγή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoskast Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μιλάμε για καινούργιο από αντιπροσωπεία και μετρητοίς? Αν ναι τότε να το αγοράσεις μια χαρά μπορείς, όταν όμως κάνεις τη φορολογική δήλωση και δηλώσεις ότι το αγόρασες 20.000€, τότε σε αυτό το ποσό θα προστεθεί το ατομικό σου τεκμήριο (3.000€) συν το τεκμήριο χρήσης για το 2024 (5.300€ πες αν το αγοράσεις σήμερα), οπότε θα σου βγει αυτομάτως (δλδ χωρίς να ασχοληθεί κάποιος) να πληρώσεις φόρο για εισόδημα 28.300 και όχι για 9.000€. Εκτός και αν πριν την αγορά σου γίνει χρηματική δωρεά από γονέα σου, έτσι μπορείς να καλύψεις τα τεκμήρια και να μην πληρώσεις παραπάνω φόρο. Δεν μπορω άμα το πάρω από ιδιώτη να δηλώσω ουι το έχω πάρει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή για να το δικαιολογήσω ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 1 minute ago, Nikoskast said: Δεν μπορω άμα το πάρω από ιδιώτη να δηλώσω ουι το έχω πάρει σε πολύ πιο χαμηλή τιμή για να το δικαιολογήσω ; όσους ξέρω που πήραν αμάξι από ιδιώτη, αυτό κάνανε. Εικονική τιμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα