Προς το περιεχόμενο

Δικαιολογηση τεκμηριου αυτοκινητου χωρις εισοδημα

Karamol3golas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην γράφετε ότι να ναι...

Πρώτα από όλα η εφορία μια χαρά κοιτάει το πως θα αγοράσεις το αυτοκίνητο, όταν κάνεις τη φορολογική σου δήλωση θα βάλεις στους κωδικούς 719-720 το ποσό που ξόδεψες για να το αγοράσεις, το οποίο θα προστεθεί στα υπόλοιπα τεκμήρια σου.

Επίσης μια χαρά μπορείς να έχεις αυτοκίνητο με μηδενικό εισόδημα, αρκεί το σύνολο των τεκμηρίων σου να μην υπερβαίνει κάποιο συγκεκριμένο ύψος, και φυσικά στις περιπτώσεις που προβλέπεται να έχεις πραγματοποιήσει δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα ένα ποσοστό των τεκμηρίων σου.

Και τέλος ο φίλος δεν ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα στην περίπτωση που το αυτοκίνητο θα είναι σε άλλο όνομα, ρώτησε ποια διαφορά θα έχει αν το αυτοκίνητο θα είναι στο όνομα κάποιου γονέα.

Εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου με πολύ χαμηλή φορολογική δήλωση και το ποσό πληρώθηκε όλο από μένα χωρίς να μπορώ να δικαιολογήσω το τεκμήριο! Τώρα αν εσυ τα ξερεις καλύτερα παω πάσο! Εκτός αν μιλάμε για υπέρογκα ποσά! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν και οι δυο δεν εχουν προβλημα τεκμηριου καμμια διαφορα . Μοναδικη αλλα τραβηγμενη ισως αν το ονομα ειναι σε αλλου να μπορει να το πουλησει με οτι μπορει να σημαινει αυτο αν βεβαια σημαινει κατι.

Αυτό με τα τεκμήρια το έχω ήδη γράψει από χτες:

13 ώρες πριν, Joshua21 είπε
14 ώρες πριν, Karamol3golas είπε

Το να είναι στο όνομα κάποιου γονέα ενω το χρησιμοποιω εγω ποιά διαφορά έχει?

Τα τεκμήρια αγοράς και χρήσης τα επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης, άσχετα αν το χρησιμοποιεί ο ίδιος ή εσύ.

Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Και οχι μονο εσυ ....

Άρα ένας λόγος παραπάνω να μην επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά...

3 λεπτά πριν, Georgram είπε

Εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου με πολύ χαμηλή φορολογική δήλωση και το ποσό πληρώθηκε όλο από μένα χωρίς να μπορώ να δικαιολογήσω το τεκμήριο! Τώρα αν εσυ τα ξερεις καλύτερα παω πάσο! Εκτός αν μιλάμε για υπέρογκα ποσά! 

Τις λεπτομέρειες της δικής σου περίπτωσης φυσικά και δεν τις ξέρω, το τι ισχύει όμως το ξέρω αρκετά καλά ώστε να κρίνω πως όσα είχες γράψει δεν ισχύουν.

17 ώρες πριν, Karamol3golas είπε

Καλησπέρα,είμαι φοιτητης,και τον τελευταιο χρονο το εισοδημα μου ειναι σχεδον μηδενικο.Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά αυτοκινήτου,ενος seat ibiza 1.4 με ημερομηνια 1ης κυκλοφοριας το 2011..Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να δικαιολογήσω το τεκμηριο του αυτοκίνητου αν ειναι στο όνομα μου,ισως μεσω καποιας γονικης δωρεας κλπ, ή ποιές διαφορές θα έχει αν το είναι στο όνομα κάποιου γονέα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν το τεκμαρτο σου ειναι μεχρι 5000ευρω δεν θα σου βγαινει χρεωστικο. Δηλαδη 3000ευρω διαβιωση συν 2000ευρω το αυτοκινητο εισαι οκ! Τωρα αν ειναι κατι παραπανω δεν θα ειναι κανενα τραγικο ποσο αλλα γιατι να το επιβαρυνεσαι.. Βασικα τι σε απασχολει απλα ετυχε και δεν δουλεψες.. Τωρα η αγορα ανοιγει!!! FULL δουλειες!!! FULL γυναικες!!! Ολα στο FULL!!!

Στο θεμα της αποκτησης απλα να φαινεται οτι στα εδωσαν οι γονεις σου.

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αν το τεκμαρτο σου ειναι μεχρι 5000ευρω δεν θα σου βγαινει χρεωστικο. Δηλαδη 3000ευρω διαβιωση συν 2000ευρω το αυτοκινητο εισαι οκ! Τωρα αν ειναι κατι παραπανω δεν θα ειναι κανενα τραγικο ποσο αλλα γιατι να το επιβαρυνεσαι.. Βασικα τι σε απασχολει απλα ετυχε και δεν δουλεψες.. Τωρα η αγορα ανοιγει!!! FULL δουλειες!!! FULL γυναικες!!! Ολα στο FULL!!!

Στο θεμα της αποκτησης απλα να φαινεται οτι στα εδωσαν οι γονεις σου.

Ειμαι φοιτητης 5ου ετους,φετος δεν προλαβαινω να δουλεψω,και του χρονου στρατος,οποτε για 2 χρονια δεν θα μπορεσω να εχω εισοδημα για αυτο ρωτησα..

Οσον αφορα το όνομα του κατοχου,αρχικα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να υπαρχει το δικο μου σαν 2ο ονομα..Η απορια πηγαζει απο κατι που ειχε γινει πριν χρονια,γνωστος με διπλωμα και αμαξι στο ονομα των γονιων,είχε φαει κλήση και μετα ετρεχαν και τους γονεις στα δικαστηρια κλπ..Δεν πολυμιλαω πλεον για να ρωτησω λεπτομερειες,αλλα απο αυτα που θυμαμαι θα ηθελα να εχω το κεφαλι μου ησυχο αν κανω τιποτα(δεν σκοπευω),να μην σερνουν τους δικους μου χωρις λογο..

Αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις το φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμήριο διαβίωσης, πάρε το στο όνομα σου κανονικά. Εννοείται πως το ΙΧ έχει κι άλλα έξοδα, υπολόγισε κι αυτά.

1 ώρα πριν, Karamol3golas είπε

Ειμαι φοιτητης 5ου ετους,φετος δεν προλαβαινω να δουλεψω,και του χρονου στρατος,οποτε για 2 χρονια δεν θα μπορεσω να εχω εισοδημα για αυτο ρωτησα..

Οσον αφορα το όνομα του κατοχου,αρχικα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να υπαρχει το δικο μου σαν 2ο ονομα..Η απορια πηγαζει απο κατι που ειχε γινει πριν χρονια,γνωστος με διπλωμα και αμαξι στο ονομα των γονιων,είχε φαει κλήση και μετα ετρεχαν και τους γονεις στα δικαστηρια κλπ..Δεν πολυμιλαω πλεον για να ρωτησω λεπτομερειες,αλλα απο αυτα που θυμαμαι θα ηθελα να εχω το κεφαλι μου ησυχο αν κανω τιποτα(δεν σκοπευω),να μην σερνουν τους δικους μου χωρις λογο..

Ο μόνος τρόπος για να μπει το όνομα σου στην άδεια κυκλοφορίας είναι να αποκτήσεις ποσοστό επί της ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι θα σε επιβαρύνουν κανονικά (μάλλον αναλογικά με το ποσοστό σου) τεκμήρια, τέλη, πιθανές κλήσεις κτλ.

19 ώρες πριν, Karamol3golas είπε

Στα δικαστήρια θα τρέχουν όποιον έχει το όνομά του στην άδεια.Είτε ένα όνομα είτε πολλά με ποσοστό. 

Στις 23/10/2021 στις 4:33 ΜΜ, Doubt είπε

Αν δεν έχεις πρόβλημα να πληρώσεις το φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμήριο διαβίωσης, πάρε το στο όνομα σου κανονικά. Εννοείται πως το ΙΧ έχει κι άλλα έξοδα, υπολόγισε κι αυτά.

Υπαρχει καποια ιδεα για το ποσο μπορει να ειναι περιπου το ποσο για το τεκμηριο διαβιωσης να εχω το νου μου?Τα εξοδα του ιιχ ειναι υπολογισμενα,εχω καποια χρηματα στην ακρη απλα το θεμα ειναι οτι ειναι απο το 17 ως το 20,το 21 και μετα δεν θα εχω εισοδημα..

25 λεπτά πριν, Karamol3golas είπε

Υπαρχει καποια ιδεα για το ποσο μπορει να ειναι περιπου το ποσο για το τεκμηριο διαβιωσης να εχω το νου μου?Τα εξοδα του ιιχ ειναι υπολογισμενα,εχω καποια χρηματα στην ακρη απλα το θεμα ειναι οτι ειναι απο το 17 ως το 20,το 21 και μετα δεν θα εχω εισοδημα..

Το ετήσιο τεκμήριο για αυτοκίνητο 1.400cc που έχει κλείσει δεκαετία είναι 2.600€.

Αναλυτικά μπορείς να δεις τα τεκμήρια των αυτοκινήτων εδώ:

https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/Index.asp

1 ώρα πριν, Karamol3golas είπε

Αν είναι 2600€ και φορολογηθεί με τον κατώτερο συντελεστή για μισθωτούς(9%), προκύπτει φόρος 234€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε 3000 επειδή είσαι ωραίο παιδί και αναπνέεις ελληνικό αέρα + 2600 * Χ / 12 όπου Χ οι μήνες που θα έχεις στη κατοχή σου το αυτοκίνητο.

Σε αυτό προστίθεται η αξία αγοράς του οχήματος αλλά αφού έχεις εισοδήματα από προηγούμενες χρήσεις (εννοείται δηλωμένα στην εφορία) μπορεις να δικαιολογήσεις την αγορά του οχήματος με αυτά οπότε η αξία  αγοράς του οχήματος δεν προστίθεται στα τεκμήρια.

Υποθέτοντας ότι δεν έχεις άλλες δαπάνες που αποτελλούν τεκμήριο...

Οπότε αν έχεις αγορές/δαπάνες  με ηλεκτρονικά μέσα που μετρούν στο κτίσιμο αφορολόγητου 1680 ευρώ  και πάνω  και με την εκπτωση φόρου μαλλον δε θα χρειαστει να πληρώσεις παραπάνω από όσα πλήρωνες μέχρι τώρα....

Επεξ/σία από nik0laus

2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν είναι 2600€ και φορολογηθεί με τον κατώτερο συντελεστή για μισθωτούς(9%), προκύπτει φόρος 234€.

Ξέχασες το ατομικό τεκμήριο, καθώς επίσης και την έκπτωση φόρου.

• 7 μήνες μετά...

Καλησπέρα είμαι 22 ετών επιθυμώ να προβώ σε αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Στην φορολογική έβγαλα εισόδημα 1.900€ . Το αμάξι που θέλω κοστίζει από 12.000€ έως 15.000€ . Πλέον δουλεύω οπότε η επόμενη φορολογική θα αναγράφει το ποσό των 9.100€ . Δεν έχω τίποτα άλλο στο όνομα μου. Μπορώ να αποκτήσω το αμάξι σε σχέση με την φορολογικη μου? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...