Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι σε φαση που το opel corsa d 2007 θελει αλλαγη ελαστικων. Τα εργοστασιακα εχουν διασταση 195/55/R16. Γνωριζει κανεις αν βαλω 205/55/R16 αν θα εχω καποιο θεμα και αν ταιριαζουν?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spocky είπε

Ειμαι σε φαση που το opel corsa d 2007 θελει αλλαγη ελαστικων. Τα εργοστασιακα εχουν διασταση 195/55/R16. Γνωριζει κανεις αν βαλω 205/55/R16 αν θα εχω καποιο θεμα και αν ταιριαζουν?

Θα πρέπει να κατέβεις απο το 55 σε 50 τουλάχιστον αλλιώς θα ψηλωσει το αμάξι.Kοιτα το https://tiresize.com/tyre-size-calculator/

Δημοσ.
5 ώρες πριν, spocky είπε

Έχετε κάποιον λόγο για να μην βάλετε ξανά την εργοστασιακή διάσταση ?

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, babisskg είπε

Έχετε κάποιον λόγο για να μην βάλετε ξανά την εργοστασιακή διάσταση ?

ναι την τιμη και την ποικιλια στα λαστιχα που υπαρχουν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spocky είπε

ναι την τιμη και την ποικιλια στα λαστιχα που υπαρχουν

Αν τα 195αρια στη συγκεκριμένη διάσταση είναι " δύσκολα " θα συμφωνήσω . Αν και θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα πάλι σε 195 με άλλο προφίλ , που μπορεί να είναι εμπορικοτερα και φθηνότερα , έστω με μικρή υποχώρηση στο γεγονός πως θα ψηλώσει λίγο το αυτοκίνητο .

Το περισσότερο φάρδος δεν βλέπω να ωφελεί σε κάτι ιδιαίτερο , λαμβάνοντας υπόψιν και την λίγο πιο αυξημένη κατανάλωση που έχει πλέον σημασία στις μέρες μας .

Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να ελεγχθεί αν το φάρδος της ζάντας μπορεί να δεχθεί άνετα τα 205 .

Πάντως αν η διαφορά του κόστους μεταξύ των 2 που αναφέρετε είναι της κατηγορίας των 20 με 30 ευρώ η τετράδα για επώνυμα ελαστικά , δεν θα έμπαινα στον κόπο να το ψάξω και θα έμενα με ότι είχε ο κατασκευαστής σε διαστάσεις .

Για την ιστορία , έχετε υπόψιν το 185/60/16 το οποίο είναι στην ίδια σχεδόν ολική διάμετρο , ελάχιστα χαμηλότερο , με τα εργοστασιακά .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ενα αμαξακι πολης 14ετιας (αφου δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις και δεν εχεις καποιο αλλο θεμα) ακολουθεις τις default μαμα ρυθμισεις, διοτι ετσι ειναι στημενο απο τον κατασκευαστη για την βελτιστη προσφυση, ανεση, θορυβο κτλ. Κοινως βαλε τα ιδια ακριβως

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Stam53 είπε

Το "55" σημαίνει οτι το προφίλ είναι το 55% του πέλματος.

Σημαίνει ότι το προφίλ είναι το 55% του πλάτους του ελαστικού, όχι του πέλματος.

https://www.uniroyal.gr/aftokinito/tyre-guide/tyre-knowledge/what-does-tyre-size-mean

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένεις στο ίδιο δεν έχεις άλλες καλύτερες επιλογές

Kοίτα τα falken ze 310 

Επεξ/σία από Fordakias7
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις...Μου επιβεβαιωσατε και αυτο θα κανω, οτι πρεπει να μεινω στη μαμισια διασταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...