Προς το περιεχόμενο

Vodafone Home Double Play - 100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η σύνδεση μου στη Νόβα που ήταν 50αρα κατά μέσω όρο μου παρείχε ταχύτητα στα 20. Τελικά αποφάσισα να μεταβώ στη Vodafone Home Double Play - 100.

Στο συμβόλαιο ρητά αναγράφετε το κατώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας. Μη εξασφάλιση του οποίου δίνει δικαίωμα ακύρωσης του συμβολαίου στον χρήστη. Στη δικιά μου περίπτωση το όριο είναι 53. Δηλαδή Το πρόγραμμα ονομάζετε 100, στο οποίο αναφέρεται η εγγυημένη ταχύτητα 93, αλλά στο συμβόλαιο το κατώτατο όριο είναι 53. 

Έκανα μετρήσεις ταχύτητας και είναι αρκετά υψηλή σταθερά πάνω από 80-90.

Σε σύγκριση με το πρόγραμμα που είχα τη μετάβαση θεωρώ θετική καθώς ακόμα και στην τιμή μου βγήκε 1 ευρώ πιο οικονομική :) 

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι η τηλεφωνία είναι VoIP. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιώ δικό μου ρούτερ FritzBox 7581, διότι η εταιρία δεν παραχωρεί κωδικούς για τη σύνδεση του νούμερου. Η τεχνική υποστήριξη Vodafone υποσημείωσε πως η τηλεφωνία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μέσω του δικου της εξοπλισμού. Η εναλλακτική λύση που μου πρότειναν είναι να κάνω forwarding της γραμμής του ιντερνετ απο το δικό τους ρούτερ στο δικό μου. Δηλαδή στη λειτουργία θα πρέπει να είναι δυο ρούτερ κάτι το οποίο θεωρώ περιττό και αναγκαστικά άρχισα να χρησιμοποιώ το δικό τους ρούτερ. Για μένα ως χρήστη το γεγονός αυτό προκάλεσε αρνητική εντύπωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα fritz , τουλαχιστον το δικο μου (7530) , εχει ετοιμο προφιλ για vodafone . Για δες στο δικο σου αν υπαρχει τετοιο προφιλ Συνηθως η cosmote και vodafone , υποστηριζουν τα fritz , εξ'ου και υπαρχουν τα προφιλς , και παιρνουν αυτοματα ολες τις ρυθμισεις.

Δες αν εχει το προφιλ , βαλε τα στοιχεια του λογαριασμου σου , και δες αν θα συγχρονισει και αν θα παρει τις ρυθμισεις της τηλεφωνιας.

• Like 1

37 λεπτά πριν, mphxths είπε

Τα fritz , τουλαχιστον το δικο μου (7530) , εχει ετοιμο προφιλ για vodafone . Για δες στο δικο σου αν υπαρχει τετοιο προφιλ Συνηθως η cosmote και vodafone , υποστηριζουν τα fritz , εξ'ου και υπαρχουν τα προφιλς , και παιρνουν αυτοματα ολες τις ρυθμισεις.

Δες αν εχει το προφιλ , βαλε τα στοιχεια του λογαριασμου σου , και δες αν θα συγχρονισει και αν θα παρει τις ρυθμισεις της τηλεφωνιας.

Αν σου είναι εύκολο κάνε screenshot τις ρυθμίσεις που αναφέρεις.

1 ώρα πριν, Euxin είπε

Αν σου είναι εύκολο κάνε screenshot τις ρυθμίσεις που αναφέρεις.

Δυστυχως δεν ειμαι ουτε σε vodafone , ουτε σε cosmote. Οποτε δεν εχω τηλεφωνια μεσω του fritz. (Εχω γεφυρωσει το μοντεμ του παροχου με το fritz).
Aυτα που εγραψα τα εχω δει να τα αναφερουν χρηστες vodafone/cosmote , συχνα σε διαφορα φορουμς.

Αν το δικο σου εχει προφιλ vodafone , επελεξε το , βαλε user/pass της συνδεσης σου και δες τι θα κανει. Ειναι λιγο παλιο μοντελο απο ο,τι βλεπω ... ισως να υποστηριζονται απο τους παροχους νεοτερο ή τα νεοτερα μοντελα να εχουν τα προφιλς ετοιμα.

• Like 1

To προφίλ της Vodafone στα Fritz είναι αποκλειστικά για το Internet και όχι όπως της Cosmote μέσω του οποίου παίζει και η τηλεφωνία.

Ωστόσο υπάρχει τρόπος να βρεθεί ο κωδικός της τηλεφωνίας της Vodafone και μετά να ρυθμισθεί στο Fritz.

• Like 1

Στις 22/10/2021 στις 3:31 ΜΜ, jkoukos είπε

To προφίλ της Vodafone στα Fritz είναι αποκλειστικά για το Internet και όχι όπως της Cosmote μέσω του οποίου παίζει και η τηλεφωνία.

Ωστόσο υπάρχει τρόπος να βρεθεί ο κωδικός της τηλεφωνίας της Vodafone και μετά να ρυθμισθεί στο Fritz.

Ευχαριστώ το κατάλαβα

Καλά καταλαβαίνω πως πρέπει να προσθέσω τηλεφωνικό αριθμό; Αν ναι, ξέρει κανείς πως συμπληρώνονται τα πεδία για την πρόσθεση του τηλεφωνικού αριθμού;

fr.jpg

fr2.jpg

21 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δες τον σχετικό οδηγό σε διπλανό φόρουμ. Ισχύει για όλα τα Fritz.

Σ΄ ευχαριστώ φίλε. είσαι εξαιρετικός! Με βοήθησες πολύ! Να σε καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...