civilarac Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Έφτασε η ώρα να πάρω το πρώτο μου MacBook Pro ( έχω και ενα iMac ) και δυσκολεύομαι να κατασταλάξω (κολλάω στις ιντσες). Θεωρώ οτι βολεύομαι και ότι ειναι vfm το 14αρι βασικό. Ωστόσο, προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με τη 16αρα οθόνη. Πιστεύεται οτι αξίζει η υπέρβαση για το 16αρι απο θέμα οθόνης? ΥΓ: Η αγορά θα γίνει από εξωτερικό χωρίς ΦΠΑ και η διαφορά των 2 μοντέλων θα είναι στο 400ρι. ΥΓ 2: Δεν έχω πρόσβαση σε κατάστημα για να συγκρίνω από κοντά. Έχει τύχει να δω το MBP 13'.
liospi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, civilarac είπε Έφτασε η ώρα να πάρω το πρώτο μου MacBook Pro ( έχω και ενα iMac ) και δυσκολεύομαι να κατασταλάξω (κολλάω στις ιντσες). Θεωρώ οτι βολεύομαι και ότι ειναι vfm το 14αρι βασικό. Ωστόσο, προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά με τη 16αρα οθόνη. Πιστεύεται οτι αξίζει η υπέρβαση για το 16αρι απο θέμα οθόνης? ΥΓ: Η αγορά θα γίνει από εξωτερικό χωρίς ΦΠΑ και η διαφορά των 2 μοντέλων θα είναι στο 400ρι. ΥΓ 2: Δεν έχω πρόσβαση σε κατάστημα για να συγκρίνω από κοντά. Έχει τύχει να δω το MBP 13'. Έχω στην κατοχή μου 4 υπολογιστές apple. Αν το macbook pro ήταν ο βασικός μου υπολογιστής σίγουρα θα ήθελα και εξωτερική οθόνη γιατί ούτε οι 14' αλλά ούτε οι 16' με βολεύουν να δουλεύω 8-12 ώρες τη μέρα. Οπότε, αν είναι να συνδεθεί σε εξωτερική δεν παίζουν ρόλο οι ίντσες, άσε που το 14άρι θα είναι πιο εύκολο στην μετακίνησή του. *τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη με τα δικά μου θέλω. υπάρχει κόσμος που δουλεύει άνετα και σε 13άρι 3
onelonelystar Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για τι εργασία το χρειάζεσαι? το 14άρι είναι πολύ πιο portable από το 16άρι. Επίσης μη συγκρίνεις την ποιότητα της οθόνης σε σχέση με τα άλλα laptop, είναι πάρα πολύ ξεκούραστη, οπότε και με το 14αρι δουλεύεις άνετα. αλλά όπως είπα και πάλι, εξαρτάται για τι δουλειά το θες 1 ώρα πριν, liospi είπε ούτε οι 14' αλλά ούτε οι 16' με βολεύουν να δουλεύω 8-12 ώρες τη μέρα. Οπότε, αν είναι να συνδεθεί σε εξωτερική δεν παίζουν ρόλο οι ίντσες, αυτό ακριβώς. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2021 από onelonelystar 1
civilarac Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Στις 22/10/2021 στις 9:01 ΠΜ, liospi είπε Οπότε, αν είναι να συνδεθεί σε εξωτερική δεν παίζουν ρόλο οι ίντσες, άσε που το 14άρι θα είναι πιο εύκολο στην μετακίνησή του. Το σκέφτηκα καλυτερα και από την μια δεν με ενδιαφέρει να χρησημοποιήσω εξωτερική οθόνη και από την άλλη δεν έχω θέμα με τη φορητότητα. Θέλω να χρησημοποιήσω αυτό καθαυτό ως "desktop". Θεωρώ ότι τα +400 και για την οθόνη και για τα υπολοιπα extra (+2cores cpu-gpu, +μπαταρια) ειναι καλο deal. Οπότε θα καταλήψω στο 16''.
liospi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, civilarac είπε Το σκέφτηκα καλυτερα και από την μια δεν με ενδιαφέρει να χρησημοποιήσω εξωτερική οθόνη και από την άλλη δεν έχω θέμα με τη φορητότητα. Θέλω να χρησημοποιήσω αυτό καθαυτό ως "desktop". Θεωρώ ότι τα +400 και για την οθόνη και για τα υπολοιπα extra (+2cores cpu-gpu, +μπαταρια) ειναι καλο deal. Οπότε θα καταλήψω στο 16''. γι' αυτό έγραψα με τα δικά μου θέλω. πχ. αν δεν κάνεις photoshopιές, σελιδοποίηση ή βίντεο δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από '16. *Εμένα δεν μου φτάνει πολλές φορές ούτε η ΄27άρα 1
skiabox Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, liospi είπε γι' αυτό έγραψα με τα δικά μου θέλω. πχ. αν δεν κάνεις photoshopιές, σελιδοποίηση ή βίντεο δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από '16. *Εμένα δεν μου φτάνει πολλές φορές ούτε η ΄27άρα Το δικό μου το macbook pro 16 το έχω συνδεδεμένο με 2 32άρες οθόνες. 1
bioentre Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, skiabox είπε Πρώτο hands-on στον πλανήτη! μπέρδεψαν τα σασί πάντως εκεί περά στην apple μας είχαν με όσο λεπτό δεν πάει με τους intel που ήθελαν καλύτερα thermals και τώρα με τον Μ1 που είναι πιο εξελιγμένος μας γύρισαν στο χοντροκομμένο σασί του 2010 Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από bioentre
skiabox Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, bioentre είπε μπέρδεψαν τα σασί πάντως εκεί περά στην apple μας είχαν με όσο λεπτό δεν πάει με τους intel που ήθελαν καλύτερα thermals και τώρα με τον Μ1 που είναι πιο εξελιγμένος μας γύρισαν στο χοντροκομμένο σασί του 2010 Καμία σχέση. Στο Μ1 pro το extra βάρος σε σχέση με το macbook pro 16 intel είναι 13 γραμμάρια.
bioentre Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, skiabox είπε Καμία σχέση. Στο Μ1 pro το extra βάρος σε σχέση με το macbook pro 16 intel είναι 13 γραμμάρια. Αυτό λέω, ότι φέτος θα μπορούσε ίσως να είναι πιο ελαφρύ λόγω της καινούριας τεχνολογίας του εννιαίου chip, αλλά λογικά θα έχει μεγαλύτερες μπαταρίες. Απλά θα μπορούσε παλιότερα με τους intel να είχαμε αυτό το σασί ωστέ να είχε καλύτερα thermals το intel που λες
skiabox Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, bioentre είπε Αυτό λέω, ότι φέτος θα μπορούσε ίσως να είναι πιο ελαφρύ λόγω της καινούριας τεχνολογίας του εννιαίου chip, αλλά λογικά θα έχει μεγαλύτερες μπαταρίες. Απλά θα μπορούσε παλιότερα με τους intel να είχαμε αυτό το σασί ωστέ να είχε καλύτερα thermals το intel που λες Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά αυτή τη στιγμή η apple είναι 20 χρόνια μπροστά τεχνολογικά από τους άλλους που κοιτούν αποσβολωμένοι. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχεις πραγματικά ισχυρά laptops και δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός όταν πας σε αυτά σε σχέση με τα desktop συστήματα. Τέτοιο άνοιγμα της ψαλίδας έχουμε να δούμε μόνο από την εποχή του Steve Jobs. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2021 από skiabox 1
Chemical Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως πιστεύω ότι το νέο design δεν είναι αποτέλεσμα έμπνευσης αλλά συμβιβασμού. Μείωσε τα bezels και δημιουργήθηκε πρόβλημα τοποθέτησης της κάμερας. Οπότε τι κάνουμε για αυτό? Α έχουμε ήδη μια λύση 4 χρόνων λέγεται notch, την βάζουμε και πείθουμε με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πληκτρολόγιο πραγματικά με ξενέρωσε, αφαιρούν το μεταλλικό grid το οποίο για μένα ξεχώριζε και καθάριζε και ευκολότερα, και πλέον έχουμε αυτό το μαύρο πράγμα που θυμίζει λάπτοπ του 500ρικου Επιστρέφουν τα ports και το magsafe και πολύ καλά κάναν, αλλά καμιά ιδέα για το πώς να κρατήσουμε το πάχος. Σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα το αγοράσω μιας και το mac book pro μου κλείνει 7 ετια, αλλά αλλά σίγουρα δεν θα εντυπωσιαστεί όπως με αυτό του 2014 Εντυπωσιακά specs βεβαίως, αλλά όταν πληρώνεις apple products δεν μας αρκούν τα σπεκς μόνο. Υ.Γ Αν μπορείς να πας για το 16" go for it. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από Chemical
skiabox Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εντυπωσιάζομαι από το πόσο μπορεί να μην κατανοούν κάποιοι ότι το βάρος μένει το ίδιο. Επισης είναι η πρώτη γενιά silicon chips. Όποτε το πάχος λογικά θα ξαναμικρυνει στο επόμενο μοντέλο. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι βάζο διακοσμητικό που θα κάθεται ακίνητο σε κάποιο τραπεζάκι. Εργαλειο δουλειάς είναι. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από skiabox 1
Chemical Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προς την αναφορά εντυπώσεων κανεις δεν ανέφερε το βάρος, αν κ για την ιστορία το 14" είναι 200 γραμμάρια βαρύτερο 😄. Κ Είναι καθαρά θέμα μεγαλύτερου monitor panel κ των έξτρα ports. Και όχι επειδή η CPU είναι πιο ογκώδης.🙃 Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από Chemical
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα