Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω μεταπτυχιακό στο ihu πάνω στο Data Science ως απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και δεν ξέρω αν αξίζει... Ακούω προτάσεις!

Δημοσ.

Γενικά το IHU ήταν ένα πανεπιστήμιο με στόχο να προσεγγίσει περισσότερο πρότυπα πανεπιστημίων εξωτερικού προσφέροντας μαθήματα μόνο στα αγγλικά και targeted μεταπτυχιακά. Απ'ότι είδα όμως, πριν 2 χρόνια το έκαναν merge με τα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης (για να πάρουν και αυτά αποτι φαίνεται το status ΑΕΙ) οπότε πλέον δεν ξέω τι ισχύει. 

Απο άποψη σχολής, πρέπει να δείς τι σου προσφέρει αρχικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πώς οι συνεργασίες/καθηγητές/όνομα ιδρύματος κτλπ μπορεί να σε βοηθήσουν στον στόχο σου (όποιος και αν είναι αυτός).

Απο την άλλη σαν πρόγραμμα, πρέπει να εξετάσεις το curriculum και να δείς αν αυτά που πρόκειται να κάνεις αρχικά σε καλύπτουν και έπειτα ανταποκρίνονται στις γνώσεις και τις προσδοκίες σου. Γενικά σαν αντικείμενο (επειδή το ίδιο έψαχνα και εγώ στο εξωτερικό), ξέρω οτι στην Ελλάδα είναι λίγο πιο περιορισμένο αλλα ακόμα και εκεί που υπάρχουν δεν είναι ξεκάθαρα ορισμένο με ένα blend απο ML,statistics,databases,big data,IR τα οποία άλλες φορές υπάρχουν και άλλες όχι.

Οπότε σαν προσωπική γνώμη και πρόταση, ξεκαθάρισε λίγο στο μυαλό σου τι θες (και απο άποψη στόχων και απο άποψη γνώσεων) ίσως βλέποντας και έξω τι παίζει και μετά ίσως έχεις μια πιο καθαρή εικόνα για να μπορείς να κρίνεις την κάθε σχολή και το κάθε ίδρυμα με βάση αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...