Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί όταν έχω συνδεμένο έναν σκληρό δίσκο στην μπροστινή θύρα USB  όταν του κάνω ασφαλή αφαίρεση μετά από λίγο αρχίζει να αναβοσβηνει το led του και μετα σταματάει να αναβοσβηνει κλείνει πως το λένε? Δεν δείχνει τίποτα δεν περνάει ρεύμα καθόλου.

Ενώ όταν έχω συνδεμένο έναν σκληρό δίσκο στης πίσω θύρες και του κάνω ασφαλή αφαίρεση συνεχίζει να περνάει ρεύμα και μόλις ακουμπάω λίγο των δίσκο Νιοθο μια μικρή δόνηση παρόλο που του έχω κάνει ασφαλή αφαίρεση και δεν φαίνεται εκεί που φαίνονται η δίσκοι???

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

σε μια τόσο γενικευμένη ερώτηση μην περιμένεις απαντήσεις. Ανέφερε το μοντέλο του δίσκου και του υπολογιστή.

Σε γενικές γραμμές, οι led indicators σε ένα δίσκο δείχνουν συνήθως δυο - τρεις καταστάσεις. 

• Green Led - Power On
  • Green Led blinking - Data Traffic
  • Red Led - Error

Μην θεωρήσεις δεδομένο το χρώμα, είναι ενδεικτικό. Πέραν αυτού κάποιοι κατασκευαστές αλλάζουν το χρωματισμό ανάλογα τον τύπο συνδεσης (usb 2.0, 3.0 κτλ)

Υπάρχουν PC όπου οι μπορστινές θύρες είναι μέρος της μητρικής , συνήθως brand Desktops όπως HP, Dell, Lenovo κλπ και άλλα όπου οι μπροστινές θύρες συνδέονται μέσω καλωδίωσης, συνήθως σε Custom Case. Ειδικά στις περιπτώσεις των USB 2.0 θυρών είναι πολύ πιθανό να περνάει μικρότερη τάση. Ωστόσο ανεξαρτήτως τύπου σύνδεσης και ασφαλής κατάργησης δεν θα έπρεπε να σβήνει τελείως ο δίσκος καθότι η ασφαλή κατάργηση αποσυνδέει τον δίσκο από το λειτουργικό και όχι από το ρεύμα. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο ο Controller του δίσκου.

Σε ότι αφορά την αίσθηση ότι δουλεύει θα μπορούσε να είναι και από τον εσωτερικό δίσκο του υπολογιστή ή από κάποιο ανεμηστηράκι ή DVD. Δοκίμασε να το ακουμπήσεις σε κάποια στέρεα επιφάνεια και όχι πάνω στο κουτί του υπολογιστή και έλεγξε πάλι.

Επεξ/σία από spyros_s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...