Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/10/2021 στις 2:47 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Θα λειτουργεί κανονικά μέχρι να αρχίσουν οι εφαρμογές να ζητούν iOS 16 ως minimum iOS requirement και φυσικά θα συνεχίσουν κανονικά οι ενημερώσεις ασφαλείας. Το iPad Air μου που έχει αταματήσει στην iOS 12, παίρνει ακόμα ανημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό δεν θα είναι κανένα πρόβλημα, ανάλογα και με τί εφαρμογές ζητάνε νέο λειτουργικό. Αν messenger, instagram κλπ λειτουργούν κανονικότατα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εκτός αν εννοούμε ότι το App store γενικά πλέον θα ζητάει το νέο λειτουργικό για να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή. Όπως είπα το κινητό το χρειάζομαι κυρίως για social και την κάμερα να βγάζω καμία φωτό μιας και έχω ακούσει έχουν καλές κάμερες τα iPhone.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gatz1983 είπε

Παρε ενα 6s με 100ε και θα εισαι μια χαρα.Απλα να ειναι 32gb να εισαι λιγο ανετος.Αν ειναι και σε εκδοση ios 14 η πιο πριν ακομα καλυτερα.

Εντάξει όχι και 6s. Είναι σαν να πετάς 100€ από το παράθυρο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Evangelos_GR said:

Αυτό δεν θα είναι κανένα πρόβλημα, ανάλογα και με τί εφαρμογές ζητάνε νέο λειτουργικό. Αν messenger, instagram κλπ λειτουργούν κανονικότατα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εκτός αν εννοούμε ότι το App store γενικά πλέον θα ζητάει το νέο λειτουργικό για να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή. Όπως είπα το κινητό το χρειάζομαι κυρίως για social και την κάμερα να βγάζω καμία φωτό μιας και έχω ακούσει έχουν καλές κάμερες τα iPhone.

Όχι, το App Store δεν θα ζητάει γενικά νέο iOS. Οι developers των εφαρμογών αποφασίζουν τι δυνατότητες θέλουν να βάλουν στην εφαρμογή τους και από 'κει προκύπτει το minimum iOS requirement. Συνήθως αυτό αργεί να συμβεί (σπάνια εφαρμογή ζητάει το τελευταίο iOS) και ακόμα και όταν συμβεί, τις περισσότερες φορές θα υπάρχει πάντα διαθέσιμη η τελευταία συμβατή version με το iOS σου, αρκεί να την έχεις κατεβάσει έστω και μία φορά όσο ήταν συμβατή. Αν μια εφαρμογή κάνει update (συμβαίνει κι αυτό καμμιά φορά) σε version που δεν είναι συμβατή με το iOS σου, θα την σβήσεις και όταν πας να την ξανακατεβάσεις θα σου πει ότι δεν είναι συμβατή και θα σου προτείνει αν θες να καταβάσεις την τελευταία συμβατή.

Για να έχεις μια ιδέα σε πόσο καιρό θα συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή το Instagram θέλει iOS 12 και πάνω και το Messenger iOS 10.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ.

Γνώμη μου να πάει σε iPhone 8 και μετα.

ιδανικα σε XR/XS για να έχει το 99% των δυνατοτήτων των τελευταίων συσκευών.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Όχι, το App Store δεν θα ζητάει γενικά νέο iOS. Οι developers των εφαρμογών αποφασίζουν τι δυνατότητες θέλουν να βάλουν στην εφαρμογή τους και από 'κει προκύπτει το minimum iOS requirement. Συνήθως αυτό αργεί να συμβεί (σπάνια εφαρμογή ζητάει το τελευταίο iOS) και ακόμα και όταν συμβεί, τις περισσότερες φορές θα υπάρχει πάντα διαθέσιμη η τελευταία συμβατή version με το iOS σου, αρκεί να την έχεις κατεβάσει έστω και μία φορά όσο ήταν συμβατή. Αν μια εφαρμογή κάνει update (συμβαίνει κι αυτό καμμιά φορά) σε version που δεν είναι συμβατή με το iOS σου, θα την σβήσεις και όταν πας να την ξανακατεβάσεις θα σου πει ότι δεν είναι συμβατή και θα σου προτείνει αν θες να καταβάσεις την τελευταία συμβατή.

Για να έχεις μια ιδέα σε πόσο καιρό θα συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή το Instagram θέλει iOS 12 και πάνω και το Messenger iOS 10.

Ααα μάλιστα κατάλαβα οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα γενικά με τις εφαρμογές και ειδικά πες το 8 plus σίγουρα πιστεύω θα πάρει την 16 αφού ακόμα και το 6s πήρε την 15. Αλλά ναι οπότε χρόνια ίσως να φτάσει στην εκδοση του 15 στα social.

1 ώρα πριν, NikolasKon14 είπε

Γνώμη μου να πάει σε iPhone 8 και μετα.

ιδανικα σε XR/XS για να έχει το 99% των δυνατοτήτων των τελευταίων συσκευών.

Λογικά πάμε και σε άλλες τιμές έτσι; Και λογικά θα προτείνεις μεταχειρισμένο ή καινούργιο;

Η διαφορά αυτών των δύο XR και XS ποια είναι; Από ότι έχω καταλάβει που το έψαξα είναι σχεδόν τα ίδια με το XS να είναι λίγο πιο καλύτερο από το XR?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Evangelos_GR είπε

Ααα μάλιστα κατάλαβα οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα γενικά με τις εφαρμογές και ειδικά πες το 8 plus σίγουρα πιστεύω θα πάρει την 16 αφού ακόμα και το 6s πήρε την 15. Αλλά ναι οπότε χρόνια ίσως να φτάσει στην εκδοση του 15 στα social.

Λογικά πάμε και σε άλλες τιμές έτσι; Και λογικά θα προτείνεις μεταχειρισμένο ή καινούργιο;

Η διαφορά αυτών των δύο XR και XS ποια είναι; Από ότι έχω καταλάβει που το έψαξα είναι σχεδόν τα ίδια με το XS να είναι λίγο πιο καλύτερο από το XR?

Εξαρτάται το budget σου. Πάντα μιλάμε για μεταχειρισμένα παλιά μοντέλα μιας και καινούργια δεν βρίσκεις σε λογικές τιμές. Το xr έχει αρκετές διάφορες από το xs. Το xs έχει καλύτερη διπλή κάμερα. Οθόνη oled έναντι της lcd του xr και 4gb RAM έναντι των 3 του xr. Είναι σαν να συγκρίνουμε το απλό μοντέλο έναντι  του pro σε πιο πρόσφατα μοντέλα. Αν το budget σου είναι περιορισμένο  μπορείς νε βρεις μεταχειρισμένο xr γύρω στα 250-280€

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Εξαρτάται το budget σου. Πάντα μιλάμε για μεταχειρισμένα παλιά μοντέλα μιας και καινούργια δεν βρίσκεις σε λογικές τιμές. Το xr έχει αρκετές διάφορες από το xs. Το xs έχει καλύτερη διπλή κάμερα. Οθόνη oled έναντι της lcd του xr και 4gb RAM έναντι των 3 του xr. Είναι σαν να συγκρίνουμε το απλό μοντέλο έναντι  του pro σε πιο πρόσφατα μοντέλα. Αν το budget σου είναι περιορισμένο  μπορείς νε βρεις μεταχειρισμένο xr γύρω στα 250-280€

XR 250€ σε κατάσταση ικανοποιητική που βρήκες φίλε; Γιατί ξεκινούν όλα από 300€ και πάνε μέχρι 400€ 

Επίσης άλλη μια ερώτηση, ήχο κλήσης γίνεται να βάλω δικό μου από mp3 αρχείο μου; Ή δεν μπορώ/πρέπει να πληρώσω; Γενικά αρχεία mp4 κατεβασμένα δικά μου μπορώ να τα ακούω αν δεν θέλω να βάλω συνδρομή σε apple music , spotify κλπ;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

XR 250€ σε κατάσταση ικανοποιητική που βρήκες φίλε; Γιατί ξεκινούν όλα από 300€ και πάνε μέχρι 400€ 

Επίσης άλλη μια ερώτηση, ήχο κλήσης γίνεται να βάλω δικό μου από mp3 αρχείο μου; Ή δεν μπορώ/πρέπει να πληρώσω; Γενικά αρχεία mp4 κατεβασμένα δικά μου μπορώ να τα ακούω αν δεν θέλω να βάλω συνδρομή σε apple music , spotify κλπ;

Φίλε μου δεν παρακολουθώ τελευταία τις τιμές στην Ελλάδα αλλά υπέθεσα ότι επειδή στην Αγγλία βρίσκεις με 200£ iphone xr, στην Ελλάδα θα μπορείς να βρεις με 250€.
Οσον αφορά τα ringtones, τελευταία φορά που έβαλα από pc ήταν πριν καμία δεκαριά χρόνια και μπορούσες να βάλεις δωρεάν ότι αρχείο ήθελες μέσω iTunes. Επίσης μπορείς να αγοράσεις πάρα πολλά ringtones απο το iTunes store στο κινητό με 1€ το ένα.

5ACB4E75-FE0D-4155-BAE1-F59DCFECD5A6.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Ήχο κλήσης δεν έχω βάλει,δεν χρειάστηκε.

μουσικη περνάς κανονικά μέσω iTunes και με αλλους τρόπους χωρίς συνδρομή.

Το μόνο που θα συστηνα είναι ένα backup στο iCloud με 1€ να βάλεις 50Gb για φωτογραφίες και ότι άλλο χρειάζεσαι.

Εκεί στα 300€ είναι τίμια τιμή και αξίζει τον κόπο.

Επεξ/σία από NikolasKon14
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikolasKon14 είπε

Ήχο κλήσης δεν έχω βάλει,δεν χρειάστηκε.

μουσικη περνάς κανονικά μέσω iTunes και με αλλους τρόπους χωρίς συνδρομή.

Το μόνο που θα συστηνα είναι ένα backup στο iCloud με 1€ να βάλεις 50Gb για φωτογραφίες και ότι άλλο χρειάζεσαι.

Εκεί στα 300€ είναι τίμια τιμή και αξίζει τον κόπο.

Γενικά είμαι από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν cloud λίγο google drive ίσα ίσα αν θέλω να μοιραστώ κάτι μέχρι εκεί , φωτογραφίες και γενικά αρχεία χρήσιμα τα αποθηκεύω σε 2-3 διαφορετικά μέρη είτε hdd είτε ssd δίσκους είτε και στικάκια όποτε μόλις μαζευτούν φωτογραφίες στο κινητό τις μεταφέρω στο pc (γίνεται με τα iphone αυτό σωστά;) 

64 gb σε κινητό μου είναι υπέρ αρκετά (σε ένα xiaomi που έχω τώρα του έχω βάλει ένα σωρό εφαρμογές και τραγούδια και έχω ακόμα 30gb ελεύθερα) 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Γενικά είμαι από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν cloud λίγο google drive ίσα ίσα αν θέλω να μοιραστώ κάτι μέχρι εκεί , φωτογραφίες και γενικά αρχεία χρήσιμα τα αποθηκεύω σε 2-3 διαφορετικά μέρη είτε hdd είτε ssd δίσκους είτε και στικάκια όποτε μόλις μαζευτούν φωτογραφίες στο κινητό τις μεταφέρω στο pc (γίνεται με τα iphone αυτό σωστά;) 

64 gb σε κινητό μου είναι υπέρ αρκετά (σε ένα xiaomi που έχω τώρα του έχω βάλει ένα σωρό εφαρμογές και τραγούδια και έχω ακόμα 30gb ελεύθερα) 

Ναι γίνεται,και τοπικό backup με iTunes μπορείς.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μάλιστα κατάλαβα, ναι γενικά πάνω από 300€ όχι δεν θα αγόραζα! Λοιπόν να συνοψίσω λίγο...

Ασχέτως αν στο θέμα ρωτούσα για το SE πράγμα που θα το έκανα με σκοπό για να κρατήσω ένα τηλέφωνο κανα χρόνο και αν μέχρι να βρω κάτι καλύτερο, καθώς δεν είναι καλή ιδέα και δεν αξίζει όπως κτλβα.

Πήγαμε λοιπόν στο 8 plus και τα xr,xs που αξίζουν ακόμη και μεταχειρισμένα. Βέβαια όσο για τα τελευταία που αναφέραμε αν κάνω μίαν τέτοια αγορά( μιλάω για xr , xs τώρα) εννοείται θα μπαίνει η προϋπόθεση ότι θα πρέπει να μου βγάλει μία 4τία, άντε 3τία. Είναι 3 χρονών το τηλέφωνο αλλά από ότι έχω κτλβει από την συζήτηση εδώ αν το κρατάς σε άριστη κατάσταση τα iphone κρατάνε χρόνια και το αποδεικνύει και η στήριξη της Apple που δέχονται για 5 χρόνια αναβαθμίσεις, μέχρι τώρα τουλάχιστον αν δεν αλλάξει κάτι.

Και γενικά όπως είπα εγώ το κρατάω το τηλέφωνο δεν είμαι από τα άτομα που αλλάζουν τηλέφωνο κάτω από 3τία. Το xiaomi που έχω το έχω 3 χρόνια και εντάξει δεν θα το άλλαζα και αυτό αλλά υπήρξε μία ατυχία και μου έβγαλε μία ζημιά, αλλιώς δεν θα το άλλαζα ακόμη. Συν ότι είναι το 2ο τηλέφωνο γενικά που κρατάω, το 1ο ειδικά... όλο το σχολείο έβγαλε μέχρι την μέση του πανεπιστημίου σχεδόν...

Τέλος πάντων μην πολυλογώ η προηγούμενη παράγραφος ήταν εντελώς άχρηστη στο θέμα. Λοιπόν δλδ καλή επιλογή θα ήταν αν μπορούσα να πάω σε xs, xr τα οποία είναι πιο νέα απο το 8plus και όπως βλέπω εντάξει δεν έχουνε μεγάλη διαφορά τιμής αν το ψάξεις καλά

Δημοσ.
Στις 26/10/2021 στις 11:28 ΜΜ, Nik1239 είπε

Δες την εφαρμογή GarageBand  για ήχο κλήσεως υπάρχουν οδηγίες στο YouTube 

Δημοσ.
Στις 26/10/2021 στις 10:14 ΜΜ, koutsis είπε

Επειδή αναρωτιέμαι και εγώ, ποιο από τα 2 θεωρείται πιο vfm: Ένα καινούριο Xr ή ένα μεταχειρισμένο XS σε καλή κατάσταση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...