stavros kalaitzakis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Εχω βρει ενα αμαξι που κανει ~1000 ευρω και σκεφτομουν να το εβαζα στο ονομα μου. Εγω δουλευα 3,5 μηνες αυτο το καλοκαρι που περασε, με ενσημα, ασφαλιση κτλ. Μπορω να δικαιολογησω αυτοκινητο αυτου του κοστους στο ονομα μου ή θα εχω θεμα; Να σημειωθει οτι ειμαι 19 χρονων. Ευχαριστω Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από stavros kalaitzakis
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Για να σου απαντήσει κάποιος χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία από όσα δίνεις, τι τεκμήριο έχει το αυτοκίνητο που έχεις βρει, τυχόν άλλα τεκμήρια που σε επιβαρύνουν, τι εισόδημα θα δηλώσεις κτλ.
stavros kalaitzakis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για να σου απαντήσει κάποιος χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία από όσα δίνεις, τι τεκμήριο έχει το αυτοκίνητο που έχεις βρει, τυχόν άλλα τεκμήρια που σε επιβαρύνουν, τι εισόδημα θα δηλώσεις κτλ. τεκμηριο λογικα πρεπει να ειναι 4000 ευρω αφου ειναι 1000 κυβικα το αμαξι. Επισης ειναι του 1989 οποτε δεν ξερω αν αλλαζει κατι στα τεκμηρια λογω ηλικιας. Τωρα απο εισοδημα δεν ξερω τι θα δηλωσω. Γενικα απο αυτα τα διαδικαστικα δεν εχω ιδεα, για αυτο εκανα και ερωτηση εδω Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2021 από stavros kalaitzakis
korakios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, stavros kalaitzakis είπε τεκμηριο λογικα πρεπει να ειναι 4000 ευρω αφου ειναι 1000 κυβικα το αμαξι. Επισης ειναι του 1989 οποτε δεν ξερω αν εχει τα ιδια τεκμηρια. Τωρα απο εισοδημα δεν ξερω τι θα δηλωσω. Γενικα απο αυτα τα διαδικαστικα δεν εχω ιδεα, για αυτο εκανα και ερωτηση εδω λογιστής θα σου τα πει πάντως 1989 και 1000€ είναι υπερβολικά πολλά
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, stavros kalaitzakis είπε τεκμηριο λογικα πρεπει να ειναι 4000 ευρω αφου ειναι 1000 κυβικα το αμαξι. Επισης ειναι του 1989 οποτε δεν ξερω αν εχει τα ιδια τεκμηρια. Τωρα απο εισοδημα δεν ξερω τι θα δηλωσω. Γενικα απο αυτα τα διαδικαστικα δεν εχω ιδεα, για αυτο εκανα και ερωτηση εδω 2.000 ετησίως είναι το τεκμήριο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μια και είναι πάνω από 10 ετών. Τυχόν άλλα τεκμήρια όμως δεν αναφέρεις, το μόνο σίγουρο είναι το ατομικό το οποίο είναι 3.000€. Τα "διαδικαστικά" δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αν το εισόδημα που θα δηλώσεις είναι μεγαλύτερο από τα τεκμήρια τότε θα φορολογηθείς βάση εισοδήματος, αλλιώς φορολογείσαι βάση τεκμηρίων. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι χωρίς τα παραπάνω ποσά κανένας δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει. 1
stavros kalaitzakis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε 2.000 ετησίως είναι το τεκμήριο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μια και είναι πάνω από 10 ετών. Τυχόν άλλα τεκμήρια όμως δεν αναφέρεις, το μόνο σίγουρο είναι το ατομικό το οποίο είναι 3.000€. Τα "διαδικαστικά" δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αν το εισόδημα που θα δηλώσεις είναι μεγαλύτερο από τα τεκμήρια τότε θα φορολογηθείς βάση εισοδήματος, αλλιώς φορολογείσαι βάση τεκμηρίων. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι χωρίς τα παραπάνω ποσά κανένας δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει. Καταλαβα ευχαριστω.... Θα το ψαξω και θα δω σε ποιανου το ονομα θα μπει τελικα 😁
AristidisZ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Τα "διαδικαστικά" δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αν το εισόδημα που θα δηλώσεις είναι μεγαλύτερο από τα τεκμήρια τότε θα φορολογηθείς βάση εισοδήματος, αλλιώς φορολογείσαι βάση τεκμηρίων. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι χωρίς τα παραπάνω ποσά κανένας δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει. όταν το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι κάτω του αφορολόγητου, πληρώνεις φόρο ;
Joshua21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε όταν το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι κάτω του αφορολόγητου, πληρώνεις φόρο ; Ανάλογα, σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να έχεις πραγματοποιήσει ένα ποσοστό του τεκμαρτού σου εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα ώστε να πάρεις την έκπτωση φόρου, αλλιώς πληρώνεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, stavros kalaitzakis είπε Καλησπερα. Εχω βρει ενα αμαξι που κανει ~1000 ευρω και σκεφτομουν να το εβαζα στο ονομα μου. Εγω δουλευα 3,5 μηνες αυτο το καλοκαρι που περασε, με ενσημα, ασφαλιση κτλ. Μπορω να δικαιολογησω αυτοκινητο αυτου του κοστους στο ονομα μου ή θα εχω θεμα; Να σημειωθει οτι ειμαι 19 χρονων. Ευχαριστω Οτι μπορείς, σίγουρα μπορείς. Το αν θα πληρώσεις φόρο, εξαρτάται όπως ειπώθηκε και από άλλους παράγοντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα