Προς το περιεχόμενο

xiaomi temperature & humidity monitor 2 Remote View

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις πηρα το συγκεκριμενο. Εχει συνδεση μεσω bluetooth αλλα τι να το κανω σε τετοια εμβελεια. Αν θελω παω εκει που βρισκεται και βλεπω τι τιμη δινει. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν μπορεις να δεις απο το κινητο ενω εισαι εκτος σπιτιου. Για να το αφση στο εξοχικο και να εχω εικονα απο θερμοκρασια στο σπιτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ακριβώς τα ίδια. Δουλεύουν μόνο με Bluetooth, οπότε χρειάζεται κάποιο σχετικό Gateway αν θέλεις πρόσβαση μέσω δικτύου. Η Xiaomi έχει το  Smart Home Hub αλλά σε μένα άλλοτε δούλευε και άλλοτε όχι (δες όλες τις κριτικές).

Τελικά το χρησιμοποιώ στήνοντας Home Assistant, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να το κάνεις μόνο για 1-2 θερμόμετρα. Άλλη λύση που ακολούθησα για το χωριό, είναι σε συνεργασία με την Xiaomi camera BHR4193GL, η οποία έχει ενσωματωμένο gateway hub και δουλεύει άψογα με τα εκεί 4 temperature & humidity monitor 2, έτσι μπορώ να τα βλέπω από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αρκεί να έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.

Μισο λεπτο, αμα ειναι Μονο bluetooth Και δεν εχει wifi η δικτυο το τσιπακι, τοτε πως λειτουργει με Hub? Εννοεις καποιο hub που χει και bluetooth connectivity και η συσκευη πρεπει να βρισκεται εντος δεκα μετρων απο αυτο?

Δημοσ.

Το hub εκτός του bluetooth έχει και WiFi κάνοντας τον ενδιάμεσο κόμβο (αυτό σημαίνει η λέξη). Πάνω του συνδέονται bluetooth συσκευές και αυτό με την σειρά του με τον router.

Δημοσ.

Ok το φανταστηκα, απλα δεν ηξερα οτι πλεον υποστηριζουν και bluetooth συσκευες. Οποτε εφοσον ειναι εντως εμβλειας, 10 μετρων και λιγοτερο απο οσο ξερω για bluetooth Παιζεις μπαλα. Ασχετο αλλα περαν τις συνδεσιμοτητας υπο ποιες προυποθεσεις συνδεονται οι συσκευες. Δηλαδη με ενα τετοιο, μπορεις να ελεγξεις οποιαδηποτε blueototh συσκευη η  πρεπει να ειναι smart και να τηρει καποια προδιαγραφη. Απλα για να σκεφτω τι αλλο μπορω που εχω ηδη μπορω να βαλω πανω γιατι οπως ειπες και εσυ προφανως αν ειναι μονο για αυτο δεν αξιζει

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις*. Τα συγκεκριμένα hub δουλεύουν μόνο με συσκευές συμβατές της εταιρείας αλλά και πάλι όχι με όλες τις σειρές. Π.χ. έχει άλλο ακριβότερο για την σειρά προϊόντων Yeelight, που ωστόσο δουλεύει και με τα θερμόμετρα που έχεις. Παρομοίως ισχύει και σε άλλες εταιρείες.

Πέρα από την προφανή λειτουργία ανάλογα την κάθε συσκευή (λόγου χάρη τα θερμόμετρα), το hub σου δίνει δυνατότητα μέσω της εφαρμογής για διάφορα σενάρια. Ωστόσο είναι περιορισμένα, μόνο σε αυτά που παρέχει η εταιρεία. Με Home Assistant αυξάνονται οι δυνατότητες και η συνδεσιμότητα, όρεξη να έχεις να ασχοληθείς και λεφτά για ξόδεμα.

* Δες 2 σχετικά θέματα, Smart Home και Home Assistant Hassio RPi για να έχεις μια ιδέα τι παίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...