Προς το περιεχόμενο

Τιμονιέρα σε ΧΒΟΧ.

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 2-3 χρόνια πιστής υπηρεσίας το Force Feedback Racing Wheel

της Guillemot για PC μας άφησε χρόνους. Καιρός για τιμόνι στο ΧΒΟΧ. Έχει κάποιος υπ'όψιν ποιο θεωρείται το καλύτερο τιμόνι? Με τα πιο πολλά κουμπιά, ποιότητα κατασκευής κλπ.

Κι ας κοστίζει ο κούκος αηδόνι, δεν πειράζει, θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Να μπορώ όμως να το αγοράσω και σε μαγαζί της Αθήνας.

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά.

Δημοσ.

Φίλε δεν έχω κάτι υπόψη μου αλλά κοίτα να πάρεις κάποιο που να λειτουργεί και σε xbox και pc(είμαι σίγουρος οτι αν δεν υπάρχουνε αυτόνομα παίρνουνε ένα αντάπτορα και παίζουνε και στα 2)

Δημοσ.

Καλή η ιδέα σου φίλε dreaming123 και σε ευχαριστώ. Την πραγματοποίησα και πήγα και πήρα την κλασική Speed Link 6690 4in1 Force Feedback racing wheel με 90 ευρώ (οι ΑΛΗΤΕΣ του Πλαισίου, ακριβώς δίπλα από το μαγαζί που την πήρα, στη Στουρνάρη, την έχουν 100). Μπαίνει σε PC/XBOX/PSX/PS2/GameCube!! Όλα σε ένα. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχει αυτάκια πίσω από το τιμόνι, αλλά μόνο 2 κουμπάκια, βολικά πάντως.

Έχει γκάζι φρένο και σε ξεχωριστή μονάδα χειρόφρενο και μόχλό ταχυτήτων με 4 θέσεις. Έχει 11 κουμπιά και D-Pad, έχει αλλαγή από analog σε digital steering, προγραμματίζεται ακόμα και στις κονσόλες πολύ απλά και έυκολα. Και έχει λίγο περίεργο feedback σε σχέση με την άλλη της Guillemot που έχω ..και περίεργη αίσθηση στο τιμόνι,αλλά θα τα συνηθίσω. Επίσης, κάτι σημαντικό, επειδή αυτά τα πράγματα δεν θέλουν πολύ για να χαλάσουν, ρώτησα τι παίζει με την αντιπροσωπία και με ενημέρωσαν ότι αντικαθιστά αμέσως ότι έχει εγγύηση ενώ και οι επισκευές γίνονται ταχύτατα.

Αυτά για όποιον ενδιαφέρεται. Είδα και τη ΜΟΜΟ την καινούρια για PC και είναι φοβερή. Αλλά 150 ευρώ! (όσο είχα πάρει τη Guillemot πριν 2 χρόνια). Καλύτερα η SpeedLink μου φαίνεται.

Δημοσ.

Egw pantws phra to logitech momo

zhlia zhlia zhliaaaaa :P

Tis prwtes meres tromaksa giati den mporousa na parw mia strofh swsta.

Alla meta apo polles wres pedema me ta settings katafera kai kanw kalyterous xronous ap'oti me to keyboard sto cmr4 kai to nfsu.

Akoma kai sto moto gp4 pou to dokimasa an kai motosykleta, eixe foverh aisthisi.

Pantws den ekane gia sena giati einai mono gia pc kai mac.

Aaa kai to allaksa thn prwth ebdomada giati mou emeine to gkazi sto xeri(podi)

an kai einai h pio stoibarh timoniera pou vrhka.

Δημοσ.

Χαλάνε πολύ έυκολα παναθεμά τα. Στο Guillemot που είχα, χάλασε από τις πρώτες μέρες το αριστερό αυτάκι και έκανα πατέντα για να το φτιάξω.

Καλορίζικο το Μοmo φίλε! Αυτό που είπες, ότι έκανες καλύτερους χρόνους με το

τιμόνι παρά με το keyboard είναι το θέμα της μόνιμης συζήτησης/"τσακωμού" που έχω με φίλους μου (κυρίως με όσους δεν μπορούν να παίξουν καλά με τιμόνι, αλλά κάνουν φόβερούς χρόνους με κουμπιά, π.χ. νικάνε στo CMR4 στο δυσκολότερο επίπεδο χωρίς να σώσουν πουθενά). Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και 2-3 χρόνια να παίζεις με κουμπιά στο τάδε παιχνίδι, και να έχεις σπάσει όλα τα ρεκόρ, με το που θα πιάσεις ένα τιμόνι στα χέρια σου και καταλάβεις πως να το χρησιμοποιείς (κανα δύωρο-τρίωρο θέλει, όχι παραπάνω), καταρρίπτεις έυκολα όλα τα keybord records.

Το έχω δει στο McRae το 1, όταν είχαμε μαζευτεί 15 fans και πρωτοδοκιμάζαμε το Guillemot.

Όσους έχω δει να μην μπορούν με τίποτα να παίξουν με τιμόνι, διαπίστωσα μετά ότι έχουν μέτριες έως ελάχιστες οδηγικές ικανότητες στην πραγματική ζωή τους.

Συμπέρασμα : Το Υπουργείο Συγκοινωνιών να επιδοτήσει με ευρωπαϊκά κονδύλια (γιατί εμείς ποτέ δεν έχουμε δικά μας, μας τα έφαγαν οι #%^&$% Ολυμπιακοί)

τις αγορές τιμονιών για υπολογιστές και θα γίνουμε όλοι McRae στους δρόμους!

Ναι, ακόμα οι γυναίκες! (τουλάχιστον όσες ασχολούνται με racing games) :D

Δημοσ.
Όσους έχω δει να μην μπορούν με τίποτα να παίξουν με τιμόνι, διαπίστωσα μετά ότι έχουν μέτριες έως ελάχιστες οδηγικές ικανότητες στην πραγματική ζωή τους.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Άλλη αίσθηση έχει ένα κανονικό τιμόνι αυτοκινήτου και άλλο μία πλαστική απομίμηση που προορίζεται για παιχνίδι. Μάλλον τυχαίο ήταν το γεγονός που παρατήρησες, δηλαδή εσύ που τα καταφέρνεις με τιμόνι θεωρείς πως είσαι έτοιμος να πας στη Λιλαία να οδηγήσεις το 307 WRC; :?

Προσωπικά έχω δοκιμάσει Dreamcast Steering Wheel, Saitek R4 Force Feedback, M$ Force Feedback USB, Logitech PS2 Steering Wheel και όλα μα όλα με απογοήτευσαν οικτρά, πολύ καλύτερα τα καταφέρνω με joypad και ταυτόχρονα τα καταφέρνω αρκετά καλά στην πραγματική γρήγορη οδήγηση 8)

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιο καλά απ΄όλα τα καταφέρνω με το πληκτρολόγιο, δεν προλαβαίνω να κάτσω να ασχοληθώ με την τιμονιέρα..δυστυχώς. Μην το δένετε σκοινί-κορδόνι αυτό που είπα σε προηγούμενο post, ήταν απλώς μια παρατήρηση που έκανα τότε. Ούτε λέω ότι αν κάποιος γ*μάει στο CMR4 με τιμόνι, ξέρει και να οδηγήσει και το αντίστοιχο πραγματικό αμάξι, ούτε την πρώτη στροφή δεν θα πάρει (που λέει ο λόγος). Θέλω όμως να δω κάποιον που δεν έχει οδηγήσει αυτοκίνητο στη ζωή του, πως μπορεί να χειριστεί μια τιμονιέρα...

Δημοσ.

Πάντως το πρώτο τιμόνι που έπιασα ποτέ στα χέρια μου ήταν στο arcade cabinet του OutRun, κάποτε στη μακρινή δεκαετία του '80 :)

Αυτή ήταν άλλη αίσθηση πραγματικά, μακάρι να υπήρχε κάτι αντίστοιχο και για τα home consoles (σε προσιτή τιμή τουλάχιστον)

Δημοσ.
Όσους έχω δει να μην μπορούν με τίποτα να παίξουν με τιμόνι' date=' διαπίστωσα μετά ότι έχουν μέτριες έως ελάχιστες οδηγικές ικανότητες στην πραγματική ζωή τους.[/quote']

Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Άλλη αίσθηση έχει ένα κανονικό τιμόνι αυτοκινήτου και άλλο μία πλαστική απομίμηση που προορίζεται για παιχνίδι. Μάλλον τυχαίο ήταν το γεγονός που παρατήρησες, δηλαδή εσύ που τα καταφέρνεις με τιμόνι θεωρείς πως είσαι έτοιμος να πας στη Λιλαία να οδηγήσεις το 307 WRC; :?

Εεεετσι!!!

Ενας φιλος ασχολειται με αγωνιστικη οδηγηση και μια μερα του εδωσα

τη τιμονιερα (δεν εχει σχεση με games) και ηταν σα να του εδωσα

να φαει ρυζι με ξυλακια :lol:

Πρωσωπικα εχω τρελα με τη τιμονιερα παρα ολα αυτα με το πληκτολογιο

θα χρειαστω 5 γυρους για να κανω stage record και με το τιμονι 20 :shock:

Επισης ενω με το πληκτρολογιο οδηγω τελεια βλεποντας το

αυτοκινητο απο εξω, με το τιμονι ειναι αδυνατο. Πρεπει να το εχω

απο μεσα ή μπρωστα, ειδικα στο CM2.

Εσεις με τιμονι απο που οδηγατε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...