123spyros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι καινούριος κ δεν ξέρω αν έχω ανοίξει στη σωστή κατηγορία το τοπικ. Έχω ένα μηχανάκι honda supra astrea 100 του 97 μαμά, καλοσυντηρημένο, με όλα τα σέρβις στην ώρα τους, με ότι πρόβλημα είχε τύχει να εμφανίσει αντιμετωπιστηκε άμεσα. Πριν 1.5 μήνα είχε γίνει κ ένα γενικό τσεκ από τον μηχανικό, αλλαχθηκαν κάποια πράγματα δεν ξέρω ακριβώς τι κ λόγο του ότι θα μετακομιζα από Αθήνα σε Κομοτηνή πήρα μαζι κ το επί 24 χρόνια μηχανάκι του πατέρα μου μαζί. (με μεταφορική ήρθε το μηχανάκι δεν το πήγα οδικώς :Ρ ) Έχοντας 3 βδομάδες το μηχανάκι στην Κομοτηνή, προχθές μ εμφάνισε ένα έντονο τρίξιμο (κυρίως αριστερά) στο μοτέρ, κάθε φορά που έκοβα ταχύτητα και κατέβαζα σχέση στο κιβωτιο, που αντανακλούσε στους μαρσπιεδες του οδηγού. Ο συνοδηγός δεν κατάλαβε κάτι δλδ το τρίξιμο περιοριζόταν γύρω από το μοτέρ. Εχθές όλη μέρα δεν έκανε κάτι παρόμοιο αν κ του έκανα κάμποση απόσταση όλη μέρα. Σήμερα λοιπόν ξανά έκανε αυτό το τρίξιμο πάλι μόνο όταν έκοβα ταχύτητα αλλά άρχισε κ λίγο το πατιναρισμα φτάνοντας σπίτι. Λάδια αλλάχτηκαν πριν 1 μήνα ακριβώς έχουν αρχίσει να μαυρίζουν για αυτό κ έχω σκοπό να τα αλλάξω. Δεν ξέρω τι είχε βάλει ο μηχανικός εγω αγόρασα MOTUL 3000 4T 20-50 (δεν βρήκα κάπου αυτό π συστήνει στο μανουαλ) Η ερώτηση είναι αν έχει κάποιος κάποια ιδέα κάποια προσέγγιση στο π παίζει να είναι το πρόβλημα. Αν θα ήταν εύκολο μαζί με το προβλημα να δώσετε κ μια ενδεικτική τιμή θα βοηθούσε πολύ γτ δεν είμαι εύκολα οικονομικά κ δεν θα ήθελα σε κάποιον μάστορα π θα το πάω να με πιάσει κορόιδο κ να πληρώσω τα μαλλιοκεφαλα μου(ή τουλάχιστον να πληρώσω όσο γίνεται πιο κοντά στην ρεαλιστική τιμή του προβλήματος) Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που θα δώσετε
SR20DET Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Για αρχη προσπάθησε να εντοπίσεις καλύτερα από που προέρχεται ο συντονισμός/ τρίξιμο. Με νεκρά το κάνει όταν ανεβάζεις στροφές; Βρες κ ένα σταντ να σηκώσεις τη πισω ρόδα και δοκίμασε αν εμφανίζεται το πρόβλημα όσο είναι στατικό το μηχανάκι.. Το καλύτερο βέβαια θα ταν να το πας στον μάστορα που έβαλε χέρι...
phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάνω hijack γιατί κι εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με Kaze R, οπότε δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο πράγμα. Όταν αφήνω ή δίνω γκάζι κάνει έναν ήχο μεταλλικό, σαν τρίξιμο. Αρχικά νόμιζα ότι είχε λασκάρει κάποια βίδα από τη σχάρα της μπαγκαζιέρας, αλλά τελικά δεν ήταν αυτό. Το μηχανάκι πολύ πρόσφατα λύθηκε εντελώς και δέθηκε ξανά (όχι το μοτέρ), οπότε δεν είναι κάτι που έχει λασκάρει. Εικάζω ότι είναι κάτι στην καδένα ή το σαζμάν. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από phanispal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα