Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλει η αυτόκλητη διακοσμήτρια της οικογένειας να φτιάξει κρυφό φωτισμό σε διάφορα σημεία του σπιτιού..
Έχει κανείς άλλος ασχοληθεί; Είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου, χωρίς ιδιαίτερες ηλεκτρολογικές γνώσεις, εάν πιάνει έστω λίγο το χέρι μου;  Ή δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο; Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω ηλεκτρολόγο να έχει χρόνο να ασχοληθεί και όπως πάει το πράγμα θα αναγκαστώ να δοκιμάσω την τύχη μου. Το έχω "επικυρήξει", αλλά φαίνεται ότι τρέχουν όλοι με ανακαινίσεις και πιο σοβαρές δουλειές από τα καπρίτσια μερικών μερικών.

Οποιαδήποτε συμβουλή στα πλαίσια συναδελφικής αλληλεγγγύης θα εκτιμηθεί δεόντως :)

Δημοσ.

Tι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις ακριβώς και τι γνώσεις έχεις;

Όλα εύκολα είναι και όλα δύσκολα.

Κρυφός φωτισμός... που θα τον κρύψεις; Υπάρχουν μέρη που έχουν φτιαχτεί για αυτό τον λόγο;

Το να βάλεις μια ταινία led δεν είναι τραγικά δύσκολο. Υπάρχουν και έτοιμα κιτ με τροφοδοτικό. Σε διαφορετική περίπτωση απλά πρέπει να μάθεις τα εξαρτήματα, πως τα κολλάνε κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ! Ναι, σύνδεση με διακόπτες.. Υπάρχει το καλώδιο στον τοίχο και περιμένει. Υπάρχει θέση να κρυφτεί πίσω από ντουλάπια και γύψινα, αυτό είναι το εύκολο. Το ηλεκτρολογικό είναι το ζόρι. Σχεδόν 50μ ταινία μέτρησα, αλλά δεν είναι συνεχής και θα πρέπει να συνδέσω 5-6 τμήματα μεταξύ τους, σε αποστάσεις γύρω στο 1μ.

Από υλικά αν γνωρίζει κανείς καμία πρόταση; Αποφεύγουμε τα κινέζικα, πχ;

Δηλαδή βλέπω κάτι ταινίες πολύ οικονομικές, όπως αυτή εδώ ACA 50m 28.8W SMD5050 κάτω από 2€/μέτρο - is there a catch? Δεν έχω ιδέα ποιες μάρκες είναι vfm και ποιες για πέταμα.. Επίσης, από τη μέχρι τώρα λίγη έρευνα που έκανα, δεν έχω καταλήξει εάν χρειάζεται και μετασχηματιστής για λόγους ασφαλείας ή μπορεί κανείς να πάρει και ταινία 220V.

Δημοσ.
1 hour ago, Balrog said:

Ευχαριστώ! Ναι, σύνδεση με διακόπτες.. Υπάρχει το καλώδιο στον τοίχο και περιμένει. Υπάρχει θέση να κρυφτεί πίσω από ντουλάπια και γύψινα, αυτό είναι το εύκολο. Το ηλεκτρολογικό είναι το ζόρι. Σχεδόν 50μ ταινία μέτρησα, αλλά δεν είναι συνεχής και θα πρέπει να συνδέσω 5-6 τμήματα μεταξύ τους, σε αποστάσεις γύρω στο 1μ.

Δηλαδή βλέπω κάτι ταινίες πολύ οικονομικές, όπως αυτή εδώ ACA 50m 28.8W SMD5050 κάτω από 2€/μέτρο - is there a catch? Δεν έχω ιδέα ποιες μάρκες είναι vfm και ποιες για πέταμα.. Επίσης, από τη μέχρι τώρα λίγη έρευνα που έκανα, δεν έχω καταλήξει εάν χρειάζεται και μετασχηματιστής για λόγους ασφαλείας ή μπορεί κανείς να πάρει και ταινία 220V.

Καλύτερα να πας σε καλής ποιότητας ταινία και μετασχηματιστή.

Αν πάρεις κάτι φθηνό είναι πολύ πιθανό να σου κάνει αποχρωματισμους/κιτρινίσματα στις άκρες, να τρεμοπαιζουν μετά από καιρό, μέχρι και παρεμβολές κάνουν οι μετασχηματιστές σε ηχεία, τηλεοράσεις κλπ

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Balrog είπε

ταινια 220 δεν ξερω καν αν υπαρχει. θα παρεις τροφοδοτικο και ταινια 12 η 24. το καλώδιο ειναι κρυμένο η ειναι εμφανές? εκει πανω θα βαλεις τροφοδοτικο κολλημένο στον τοιχο με ουπα και ενα πλαστικο καλυμμα και μετα ειναι ευκολο. 50 μετρα ταινια? στο μαρακανά μένεις?

• Thanks 1
Δημοσ.

Βγήκαν πολλά μέτρα γιατί έχουμε κάτι λωρίδες καθρέφτη που εξέχουν και θέλει να τις φωτίσει και αυτές. Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα μου το κάνει το σπίτι :)

Υπάρχουν αρκετές στα 220V, σύμφωνα πάντα με τον Skroutz που όλα τα ξέρει. Αυτή που έβαλα πιο πάνω είναι μια τέτοια. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι ίσως είναι επικίνδυνο να πάθει κανείς ηλεκτροπληξία. Εύκολο μια κουβέντα είναι.. βλέπω βιντεάκια στο youtube και έχω καεί!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Balrog είπε

Βγήκαν πολλά μέτρα γιατί έχουμε κάτι λωρίδες καθρέφτη που εξέχουν και θέλει να τις φωτίσει και αυτές. Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα μου το κάνει το σπίτι :)

Υπάρχουν αρκετές στα 220V, σύμφωνα πάντα με τον Skroutz που όλα τα ξέρει. Αυτή που έβαλα πιο πάνω είναι μια τέτοια. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι ίσως είναι επικίνδυνο να πάθει κανείς ηλεκτροπληξία. Εύκολο μια κουβέντα είναι.. βλέπω βιντεάκια στο youtube και έχω καεί!

κατι μου λεει οτι εχει μετασχηματιστή και δεν ειναι 220v. επισης σοβαρα τωρα, θα εβαζες στο σπιτι μέσα οτιδήποτε με 220v να κάνει βολτα 50 μετρα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...